Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@garalela myslím, že mít kalhotky pod koleny je špatně, znemožňuje ohýbání v kolenou,což není třeba.Asi je miminko maličké. Váhu neřeš, pokud je malý bez žloutenky nebo podobné nemoci tak si řekne, když bude mít hlad. Kolik mu je? Sam ve 3týdnech měl potřebu být na prsu co hodinu teď o týden později najednou přes den spí i 3-4hod.
@evelin1251 jojo satkuju je to super zatim jen doma ted sbiram odvahu jit s tim ven a hlavne cekam na lepsi pocasi
@elenadavis ten jsem shanela a je prej vypadek:( nas trapi hodne prdiky. Prdime porad a ma krece:/ tak doufam ze to brzo prejde. Zkousim na to snad vsechno.
@danielle94 Espumisan vam nezabira?
@danielle94 nám na prdiky zabírá infacol.
ahoj holky, nás taky trápí prdíky a ublinkávání. Ve středu jdeme na kyčle tak doufám, že budeme OK, protože nám stačí to co máme 🙂. Já teda ty kyčle jako malá měla tak doufám, že to není dědičné. S tím ublinkáváním - zvažuju že koupím Nutriton, ani by mi nevadilo, že máme vše poblinkané a pod všechno musím dávat látkovou plenu, spíš nemám ráda, jak se malá kvůli tomu nemůže chvíli nadechnout a lape po dechu, někdy jí to vyletí i nosem. Malý to měl taky a nakonec jsme u Nutritonu skončili, protože prostě ublinkával pořád. Pak se to naštěstí srovnalo, ale nevím zda v půl roce, nebo později. A ty prdíky, to je peklo, mám pocit, že posledních pár dní, když je v bdělém stavu a zrovna nekojíme, tak brečí pořád... je mi to líto, protože mám pocit, že dělám něco špatně, že jím nadýmavé potraviny. Dáváme tak 5x denně Espumisan a jestli funguje, těžko říct. Plánuju koupit ty bio gaia kapky, fenyklový čajík a mast pupík, možná i nějaký ten masírovací pytlík. Taky jsem pak kvůli tomu častému pláči malé nevyspaná a vysílená a bez energie, je mi to líto... snad se to brzo zlepší, co vy, jak s tímto bojujete?
@dixxie náš malý, když nespí tak taky brečí, pořád ho máme na ruce. Jen teda bych neřekla, že to je prdíky. On se i ze spaní totiž kroutí a prdí, někdy teda zakňourá u toho, ale pak to je rachot v plínce a najednou spí. Těžko říct proč brečí, možná nás jen potrebuje cítit, protože na ruce je většinou klid.
@danielle94 sab simplex meli u nas dnes v maxu.. Tak snad je zase k sehnani 😉
@dixxie @bzubzalka i my to mame podobne.nevim jestli prdiky,dnes jsem koupuka espumizan tak zkusime.mame 3tydny,vever krasne usina,v noci zatin taky ok,kojim po 3hod..rano tak hodinka samotnej pak breci do koheni a pak hodinku spi.pak v bdelem stavu knoura asi taky skoro porad.unava se hlasi i u me,presto si to uzivam,je to naposledy 🙂 je to zlaticko.i tak.myskim ze az je vic zacnou zajimat hracky bude to lepsi..tak vydrtme... Jinak pribral od potodnice uz 800g,z toho za posl.6dni 400! Delaji si ze me srandu ze mam smetanu 😀 a tos e koji tak 5-10min.. Tak asi jo.ale bojujeme se zloutenkou,ne a ne se odbourat :-/ i kdyz je v norme,nejde moc dolu.min tyden jsme kvuli tomu byli na odberech,brali mu ze zily,musela jsrm odejit.chudinka mala.velky obdiv tem,kteri resi horsi potize a chodi na prohlidky a odbery casteji.. Tak peknou nedeli a zdar hezkemu pocaso 🙂
A omluva za preklepy :-/
@evelin1251 No jsem docela vyjukaná, přeci jen vážení jsme od mudry nakázané zpočátku měli, snažím s ekojit přes den na požádání, takže vlastně kojím pořád, protože saje jen chvíli a pak se probere třeba za dvacet minut a přisaje se znovu. ale jak má prdíky, je to za trest, hrozně se taky kroutí a já mám velký prsa, pořádně nevidím jak saje, když tu hmotujednou za čas posbírám a podívám se až k pusince, tak občas nesaje dobře, ale na to normálně nevidím. Za týden bychom měli jít na očkování rotaviry a nechci nechat očkovat, pokud by bylo mimi nepřibrané, Přeci jen ve skoro šestém týdnu bych za dosažená 4kilča byla ráda. Ale aby papkalo v osm a pak se mi nedařilo v noci budit, a probralo se až půl paté mi přijde hrozně dlouho
@dixxie Asi opravdu musíme vydržet, v krajním přpadě rourka do zadečku, ale prý se nesmí často. Já dávám infacol, určitě více než pětkrát denně, ale jak tak nějak kojím v kuse celý den, dělám si takové úseky. aby zhruba 7x tu dávku dostal. prdíme pořád, ale taky se kroutí, nejhorší je vždy nějaký zaražený ordík, jak je červený a od včerejša přidal nový tón pláče, takový hrozně vysoký. Asi týden dávám bio gaia, na bříško jsme měla koupenou weledu, ale nemám pocit, že by zabralo, takže jsem včera dokoupila pupík. Strašně si přeji, aby to už skončilo, je to opravdu hrozný ten pláč. Právě kvůli prdíkům ulevuji od těch kalhotek trochu, že nenosíme 24 hodin denně. Jinak prý hodně pomáhá to cvičení s nožičkama, můj má svalový tonus, takže nám to nejde, vzpouzí se do most, ty nožičky mu k bříšku natož za hlavu nedám. Včera jsme měli návštěvy, a bohužel se to žádné zasloužitlé matce nepodařilo, i když už mi měsíc po telefonu radily, že není možné to neudělat. Nadýmání je ale i vedlejší účinek vigantolu v letáku. Co jsme ještě začala dělat je při koupání dát jednu teplou žínku na bříško. Jinak teplý polštářek je v dm pěného maličkého rozměru pro mimi a teď necelý týden je dm i rozjetý eshop.
@bzubzalka JJ, já se s tím poprala tak že jej mám celý den na sobě na hrudi nebo v náručí, ještě neumím uvázat šátek, ten taky dobře zabral, když mi laktační poradkyně ukázala a já si jej od ní pronajala. maximálně ještě nebrečí na procházce, ale mimo mé tělo pláče pořád. když je to prdík, tak ale pláče i na mně, tam jsem mu jen útěchou
omlouvám se za překlepy, jak píšu s mimi vleže...
Holky, prosím o radu. Malý odemne chytl ve čtvrtek rýmu a kašel, je bez teplot, ale zítra se koná pohřeb babičky přítele. Je to dost daleko, cca 120 km. Je mi to sice moc líto, ale s malým, když je nachlazený se mi tam moc nechce. Mám srach, aby pak nedostal ještě teploty. Nějaká rada?
@dominikaromanova taky mám rýmu-někdy až zelenou,kašel taky. Jsem bez teplot, malý má občas suché nudle v nose,ale nic hrozneho, děsím se,aby to nechytl...na pohřeb bych také nešla...😢
@dominikaromanova To je blbá situace, ale je to dost daleko, s takhle maličkým miminkem bych se asi taky nevypravila a s dědečkem se rozloučila nějakým způsobem po svém a později až bude i lepší počasí tam určitě zajedeš dát věnec, kytičku.

Holky, tak my skoncili v nemocnici... Ma krev ve stolici. Nemate s tim nektera zkusenost? Cekame na vysledky