Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@bzubzalka dávala jsem na oblečení
@martinato1989 a čím jsi ty pleny chytala,já dávám pod,dávám pod bodicko,to to drží, ale mám spoustu polodupaček a pod ty se to nevejde☹
@martinato1989 ježiš to je strašný jak chudinka musí tohle snášet,a to musí nosit pořád nebo třeba jen na noc a přes den aby si taky protahla nožičky nemusi?
@bzubzalka nám právě taky řekli, že můžem sundat jen na koupání, ale zas, že to je jen preventivně.. ale upřímně, má to fakt max pár hodin, snad to nebude nějaká katastrofa na kontrole, se diskutovala jsem to i s dětskou a ta říkala, že žádnej problém nemá, že se vyvíjí hezky a chvíle za den stačí.. Ten článek mě dostal, ale těžko říct, třeba je to co člověk to názor..
Jinak pleny dávám složené na třikrát a dvě na sebe, přes oblečení do takových kalhotek z lékárny a nebo do obalu, takových kalhotek na látkové pleny
Ahoj holky, já měla abdukční balení u prvního klučíka a dávala jsem doma přes oblečení a připevňovala klasickými "kalhotkami" na pleny, který jsme měli i my jako děti - prodává to třeba G-mini (tchýně je tenkrát koupila v Globusu). když jsme šli ven, dávala jsem pod oblečení, nevešlo se to do všeho. vůbec vám to nezávidím, ale věřím, že se to rychle zlepší... myslím, že po 6nedělí jsme dávali jen na noc...
já mám doma oba kluky a mimčo, jsou jarní prázdniny, takže nic nestíhám, jen se točím kolem dětí, plotny a žehličky... ale čtu, čtu všechno... 🙂 tak pěkný den, konečně se snad vyčasí a bude to na delší procházky...
Moc děkuji za odpovědi! Ty kalhotky na látkové pleny koupim. Má to mít 6týdnů tak se vyplatí připlatit a mít klid. Mě od včera bolí v krku, ráno jsem byla u dr.anginu naštěstí nemám.
@bzubzalka přivázala jsem to provazkem.
@tereza1989 musí to mít pořad 😔 smím ji to sundat jen na prebaleni a koupání, ale sundavam ji to i na kojeni, protože mi zvraci když to má na sobě.
Ahoj holky. Zdravime s Emmou🙂 uz se nam konecne zakulacuje. Od dr jsem dostala vahu tak nsem klidnejsi ze vim kolik papa. Jinak hormony stale pracuji. Nekdy jsem stastna a nekdy placu s ni. Trapi ji dost krece v brisku a prdiky. Doufam ze se to zlepsi. Ze ten treti mesic to zlomi. Jinak zitra nam je presne mesic❤️Mate muj obdiv jak to vsechny krasne zvladate. Prijdu si uplne neschopna mama kolikrat🙈
@martinato1989 hezky ji to drzi,Samovi se to vždy ohne,jak dává ty nohy k sobě ☹ dnes jsem.objednala kalhotky, nemusi se pak dávat vubec pleny Himerky se jmenují
@danielle94 malá je krásná! Neboj u mě taky hormony pracují, chybí mi málo a brečím.
Holky poraďte, zase tady trochu shrnu situaci...z porodnice jsme šli s nutrilonem, snažila jsem se odsávat a krmit odsátým mlékem, doktorce se nezdálo přibývání, takže jsem v době, kdy jsme neměla dostatek odsátého MM, dávala nutrilon zhruba do třech týdnů. Pak jsem měla schůzku s laktační poradkyní, ta mi okoukla techniku kojení a prý ok, přestala jsem vážit a odsávat, z pohledu na odsávačku už mi bylo úplně špatně, takže se mi ulevilo. Na kontrole v měsíci Mudr, spokojená, za týden jsme přibrali 260g, mně se hrozně ulevilo, že se mi i více mléko rozjelo. Teď jsme v pátém týdnu a zhruba tři dny od kontroly a miminko v noci málo saje, spí, takže jsme naše hodinové přisátí zkusila navážit a zjistila, že po takové době vypil jen třeba 2é-40ml a přibral za 3dny jen cca 70G. Hlodá mne, jestli dát nutrilon (už jsme neodsávala) nebo vážit následující den, jestli to pak celkem během dne dožene…určitě bychom mohli vážit více, v pátém týdnu máme 3800g, z porodnice odcházeli s 3180. Ještě chci říct, že počuraných plen máme určitě tak 8, stolice tak 7×. Hlady se bohužel vůbec nehlásí, kdybych dala na radu rodiny, že si miminko samo řekne, nevím, jestli bych se dočkala, v noci budím nejpozději po 4 hodinách. Přes den jsme pořád spolu, takže saje maličko kdykoliv, ale nejpozději po 3 hodinách mu prso cpu.
@danielle94 plac miminek je strasny... Taky jsi statecna mamka a urcite to dobre zvladas... Jen te jeste ovlivuji hormony.. Vsak s beruskou plakej,ulevi se ti.. Ja mam treti a taky bulim.hormony jak na houpacce.a mala je krasna.je videt,ze prospivate.a neboj,treti mesic se otoci jak nic,a "3mesicni kolika zmizi" 🙂
@danielle94 co blaznis. Neschopná mamina nejsi. Hormony dělají svoje. Mi máme taky měsíc a už jsem si myslela že je to v pohodě a včera jsem taky měla moment kdy to na mě zase padlo. Tak jsem si pobrecela a ulevilo se mi. Bude to jen lepší a lepší. Uvidíš. 😘
Holky, otázka k těm kyclim. V Čr se ty plenky dávají ' preventivně' i když není problém? Malému zkontrovali kyčle než jsme sli domů( tady v UK) stylem že mu dr chytla nožky a kroutila a natahovala na všechny strany. Pak řekla že dobré a kdyby jsme zpozorovali že má nějaké problémy jak začne lozit, tak ho máme vzít k dr. U prvního to bylo to samé. Říkala jsem jí o tom jak se to dělá doma a ona říkala že kolikrát to může způsobit problémy když se ty nožky ' nutí' být na široko bez vážného důvodu. Je zajímavé jak se na to liší i názory doktorů.
@vikiza ano, také jsem koupila himerky a máme stejnou zkušenost s opruzeninou, nicméně ta vložka v nich má být z libštátských plen. taky jsme koupily marvelky, ale ty jsou i nejmenší hrozně široké, přijde mi, že ten můj drobek tak široce nožičky ani dát nemůže a tam ta výztuž není ani bavlna. My tedy trpíem i dost na prdíky, takže miminku od kalhotek ulevuji, aby se mohlo vyprdět, ale mám strach, jak dopadneme na kontrole....
ten pláč miminka je opravdu děsný, navíc je všechno nové, hledám rady na netu, rodina radí jen po telefonu a osobně nikdo nic zkouknout nepřijde....
@garalela nutrilon bych nedala, prostě jak si miminko řekne, váha mi taky přijde ok.
@paja173 jak kde doporučují široké balení preventivně,spíš mi přijde,že se od toho.ustupuju a kvůli tomu posunuli sono kycli už mezi 3-4tyden života miminka. Chodí se tady na 3sona.
@vikiza davas tedy 2pleny? Mně se vždy stlačí, nemá to tak hezky napnute jako na fotce Martina výš ☹
@garalela co tedy dáváš? Náš Sam taky hrozně prdi,a docela si s tím umí sám poradit, zakope nozkama,zakrouti se a prdí,někdy musíme zacvičit nožkami my. Jak má 2pleny je u nás řev,nejde mu hýbat tolik nohama.
@bzubzalka ano, himerky jsou abdukční, už mají v sobě ty dvě pleny. Ale pořád mi přijdou nejpohodlnější pro miminko, mají stejnou šířkou jako marvelky, ale jsou pristě kontaktně měkčí, žádný otlak. jen nevím, jestli je oblíkám dobře, snažím se dát nožičky co nejvíc od sebe a pak končí u kolínek, ale na některých fotkách je mají maminky končící níž pod kolínkama
holky včera jsem vážila to krmení, myslím, pes den to vyšlo, že to co by měl, vypije, ale je to tedy třeba co hodina a půl, jak je celý den na mně, ale stejně mi přijde málo přibranej, na to, že je to dneska týden od kontroly, asi jen tak 80gramů. Sice je to orientační, taky stačilo, aby se u doktorky vážil po čurání nebo kakání a hned by to bylo třeba 70 méně, ale trápí mně to a pořád mám strach, jestli svým mlíčkem uživím. Miminko mi jinak přijde šikovné, hezky už drží hlavičku několik sekund, zajímá se o kontrastní knížky, na bříšku už není skrčené,ale ta váha...
Dneska noc blbec, Véna se kroutí jak žížala ještě teď, noc probíhala v polospánku. Aspoň jsem zjistila, že mu vadí brokolice, a nemůže se po ní vyprdět. Tak ho chudínka natahuju, přitahuju, stlačuju, masíruju a prdí krásně.
My jdeme na kyčle příští týden ve středu, to nám konci šestinedělí, jinak mu dělali ultrazvuk kyčlí v porodnici, tam řekli, že dobrý, tak jsem zvedava teď, i když se mi zdá, že levou nožku, ohne v kyčli hůř.
Všude se dočítám, že na správný vývoj kyčlí, je nejlepší nosit miminko v šátku. Koupila jsem si ji v Lidlu, dnes ho zkusím poprvé uvázat, tak uvidím. Šátkuje tu někdo?
@garalela Ty máš pořád nějaké strachování, ničím se nenervuj, přece mrňousek nemusí přibírat podle tabulek. Přestaň doma vážit, akorát se s tím stresuješ, jestli to nemáš teda od doktorky nakázané.Píšeš, že je mimi spokojené a šikovné, přece kdyby nějak strádal, tak je nešťastný a dal by ti to znát.
A saje dobře? Slyšíš, že polyká mlíčko?Venda se třeba napije, slyším jak lunká, a pak už mi jen cumlá prso.
Taky nám v porodnici říkali, že mimi přestane přibírat třeba kvůli domácí teplotě, když mu je zima, vynakládá energii, aby se zahřálo. Když mu je horko, tak zas nemusí mít takový hlad.
@garalela, zbytečně se stresuješ. Zahoď váhu a UM. Děti nepřibírají podle tabulek, jsou jen orientační. Také nemám tabulkové dítě, nejprve jsem malému měla krmení natahovat na nejméně po třech hodinách, ale malý si to naopak zkrátil co cca hodinu a půl. 😂
Jestli máš špatný pocit, ze Ti málo prcek přibírá, prikládej častěji. Vyprdni se na rady na netu, přátel, rodiny a řiď se svým pocitem. 👍
To, že prcek trošku pije a pak cucá prso je asi normální, malý mi to děla také, hlavně v noci, pak z ničeho nic začne zase sát.

@martinato1989
@mari90
@deniskaaap dáváte ty 2pleny na oblečení nebo pod?