icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

wendie
11. dub 2018

Taky budeme očkovat v 9tydnech...snad to zvládneme v pohodě...

deniskaaap
11. dub 2018

Doktorce jsem dnes volala, že to chci odložit, že budeme dlouho cestovat a že nechci aby to prořval a měl teploty, když nebudeme doma a taky jsem ji říkala, že na webu všude píšou od ukončeného 9. týdne a prý jsou to blbosti, že to se očkuje cosi s tuberkulózou a to my tam nemáme, takže je to jedno.. Nechápu ji, vždyť je to hexa jako hexa snad ne? Mám pocit, že by mu to nejradši píchla hned po narození

bzubzalka
11. dub 2018

@deniskaaap však je nový očkovací schéma a tam má být 1.očkování až ve 3m,aspoň to mi řekla sestra na 6t prohlidce. Mrkni na net. Myslím, že není kam pospíchat. Podotýkám, že jsem pro povinné očkování,aby to nevypadalo, že nechci očkování vůbec.

garalela
11. dub 2018

Holky máte některá zkušenost, že jste výrazněji shodily? já mám dole 20kg, při těhu jsem nabrala 7, takže i dost méně nrž před těhu.ještě jsem nebyla u dr. po šestindělí, s tím mm křiklounkemsi to vůbec ještě neumím představit, je to 50km jedna cesta a můj synek se dožaduje prsa co hodinu. když nejsme na procházce v podstatě je u prsa pořád. někde jsem četla, že při hubnutí jdou do mléka toxiny,ale když nedržím dietu a shodilo se to samo je to s mým mlékem ok?

bzubzalka
11. dub 2018

@deniskaaap je to od 9.týdne 1.hexa, teď jsem koukala...my jdeme ve 3m a vůbec se mi nechce, když si vzpomenu jak Erik vždy brečel 😢

bzubzalka
11. dub 2018

@garalela taky jsem to četla o toxinech, ale při redukční dietě a kojení. Pokud normálně jist, tak myslím, že by to mělo být ok...

evelin1251
11. dub 2018

@dominikaromanova Taky máme šátek z Lidlu, nosim ho zatím doma. Je to paráda a dost mi to doma pomáhá, když potřebuji třeba vyndat myčku nebo pověsit prádlo...😊 A to jsem v těhu hlásala, že v žádném případě nebudu prcka nosit v šátku, nejsem přece indiánská babička 🙊

evelin1251
11. dub 2018

My jsme byli u doktorky v pondělí, a taky Véna dostal 1. Očkování měla jsem obavy z nějaké reakce, tak jsem to sem ani nepsala, jsem pověrčivá 🙊 Reakce skoro žádná, jen byl víc hladový, včera mi visel na prsu a v noci delší usínání . Typ aby nebyla po očkování teplota, hned ještě v ordinaci přiložit chladivé obklady na místo vpichu. Já chladila až doma, Mudra mě očkováním překvapila. A v pořádku, teplota nebyla 😍
Přírůstky v 10.tydnu 56cm a 5 380g, hlavička 39 cm (porodní 49 cm a 2 780g, obvod hlavy 33,5cm)

garalela
11. dub 2018

Holky strašně obdivuju, kdo jste v omácnosti tak šikovné. Můj synek vstává kolem čtvrté, stane se někdy, že až v šest. Není jediná minuta, kdy bych mohla miminko přes den odložit bez křiku, to myslím smrtelně vážně, neexistuje, že by mi samo spinkalo v postýlce. Teď už tedy jsme hodně venku (tam nekřičí) a hned po příchodu domů je vzhůru, doma nosím v šátku a nebo ležíme a nepřetržitě se kojí. Jsem za miminko moc vděčná, nechci, aby samo někde plakalo, takže mu tu péči dávám, nicméně já bych bez partnera vůbec nemohla fungovat, trhá mi srdce i když jdu na wc, kde se vždy zdržím, protože mám stále strašné bolesti kostrče a hemoroidy a oběd už dělám jen taková jídla, která mohu brát s sebou na procházku a přikusovat nebo je jíst i jednou rukou v krkolomné poloze. Těším se až miminko udrží hlavičku a budu mít i za pochod aspoň jednu ruku volnou. V tom šátku se taky všechno dělat nedá, člověk se nezohne v pase. jak bydlím mimo město, návšěvy jsme zatím měly tři a z toho dvě mi přinesly víc starostí jak užitku (jedna návštěva se ožrala, že jsem čekala, kdy kdo spadne na postýlku nehledě na to, že od určitého okamžiku si po wc přestali umývat ruce a stejně už nevnímali a druhá návštěva s sebou měla děti a já si až při jejich odchodu všimla, že děti byly celou dobu v botech, ve kterých přišly k nám z venku. Jsem za miminko strašně vděčná, ale upřímně všem závidím třeba hodinu času v kuse. sice jsem teď výrazně víc online na telefonu, kdy na mně miminko spinká, ale na úklid si snad budu muset zavolat firmu. Maximálně v noci vytírám na mokro bez předchozího vysávání

garalela
11. dub 2018

@paja173 Pájo nevím jestli jsi to tady psala, ty nebo tatínek jste odkud? máte krásné miminko!

garalela
11. dub 2018

@bzubzalka jakýn jsi koupila teploměr? přijdou mi všechny naprd, když srovnávám se rtu-ťovým

garalela
11. dub 2018

@evelin1251 já uvažuji malinový kej na oplaování

garalela
11. dub 2018

@tereza1989 promiň čtu odzadu, tohle snad není možné! jsme ráda, že to dbře dopadlo, o podovném případu to modrání jsem slyšela, známá měla tuto zkušenost a naštěstí to taky dobře dopadlo. 20 dní mi přijde jako celá věčnost, je moc statečné miminko!

garalela
11. dub 2018

holky chci se zeptat, vidím na fotkách, jak miminkům jde pěkně pasení, jak často a na jak dlouho je dáváte denně na bříško?

bzubzalka
11. dub 2018

@evelin1251 krásný míry! To o chlazení vpichu neznám-díky! A co se říká, jako když to napíšeš, že se to stane?

bzubzalka
11. dub 2018

@garalela na bříško každý den na pár minut-nelibi se mu to. Řekla bych, že víc posiluje jak ho dávám odříhnout,tak si pak pololehnu a on zvedá kebulku.

bzubzalka
11. dub 2018

@garalela tento mám a měřím vždy v zadečku a 2x

garalela
11. dub 2018

@bzubzalka ten má dobré hodnocení,já koupila ten duo scan ale přijde mi zatím nejlepší ten co jsem měla na měření bazální teploty. Nám se taky pasení nelíbí ale na mne je x hodin denně tak snad taky posiluje,když není vlacnej

wendie
11. dub 2018

@garalela některý miminka prostě potřebují maminku více... Nedělej si hlavu, úklid neuteče, nemá nohy. úplně tě chápu, jak by sis přála mít čas pro sebe. aspoň hodinku jen tak volně hýbat rukama, viď? 🙂 přijde to, neboj. Já mám tedy děti tři, takže děkuju za hodné miminko, které maminku moc nepotřebuje (když tedy spí - ale spí poměrně hodně zatím). Protože sama mám co dělat abych stíhala všechny a všechno. Taky nechci, aby to vyznělo nějak blbě, ale když jsem chtěla třetí, říkal ajsem manželovi, že ho chci i proto, abych měla více času na další dvě děti a abych se věčně nemusela prosit o hlídání, když jsou nemocní, prostě abych byla doma a při ruce... zatím je to ale tak, že od nástupu na MD (od 32tt) jsem v podstatě stále s někým doma, protože starší nebo prostřední pořád s něčím marodí. začalo to spálou a asi nám sežrala celou imunitu. takže místo toho, abych si užila MD, poklidila si, vyžehlila prádelko jsem podávala léky, tišila teplotu a vařila. Do toho je více bordelu, když jsou doma 🙂 no a totéž se děje prakticky celých skoro 8týdnů co je malý na světě. vždycky mi dají tak 1-2dny na to, abych si vyřídila něco ve městě (bydlíme na vesnici), a pak zase odpadnou... tak snad teplé počasí už to zlepší. chtěla bych si užít trochu klidu, když mimi spí, třeba si dát kávičku, přečíst pár stran knihy... kluci jsou od sebe rok a půl (ti starší) a bylo to fakt náročné, takže jedno miminko je teď pro mě "brnkačka", jenže ten klid se zatím nedostavil... takže ti rozumím...
Jinak koníčky paseme dost málo, není čas a když, tak spíše jako @bzubzalka, než odříhne, tak trénuje kebulku 🙂 dnes tedy pásl, pošlu foto z mobilu :D vytáhla jsem plážový stan a jak se mu tam líbilo... dneska byl tedy krásný den. i když starší ještě domarodívá doma, tak byla pohodička venku 🙂 no nic. mám před sebou celou Eiffel tower na žehlení, tak hurá do toho 🙂 mějte se báječně a opatrujte se...

garalela
11. dub 2018

Začínáme desátý týden, 59cm (porodní 51),4750g (porodní 3470 a při propuštění 3180),hlavička 38

wendie
11. dub 2018

Ještě bych chtěla dodat, že i o starší pečuji s láskou a samozřejmě vím, že mě potřebují, jen jsem v příspěvku chtěla vystihnout to, že to mělo vypadat malinko jinak než zatím vypadá. Snad mi rozumíte co chci říct. oba starší taky miluju nadevše, nechci je odstrkávat nebo tak, pokud by se to dle příspěvku někomu tak zdálo...

bzubzalka
12. dub 2018

@garalela já ho měla už před 7lety na Erika a byla jsem spokojená.ale do podpaží je na prd.

bzubzalka
12. dub 2018

@wendie mám sice jen 2kluky,ale taky jsem si představovala, že na Erika budu mít vic času na jeho školu atd. Zatím je to tak, že jsem ráda, když úkoly nemají a lítá na hřišti a já můžu sedět na hřišti a čumět do blba nebo jak Erik litá...

evelin1251
12. dub 2018

@bzubzalka To si říkám jenom já 😎 , většinou když jsem si něco plánovala a nebo něco řešila, a probírala to s někým, tak a to cely posrandilo...Jen pro vysvětlení 😁 jestli je to srozumitelný 😊

wendie
12. dub 2018

Tak my zítra 8tydnu,vaha 5850g délka 60cm (porodní 3720 a 50cm) je to klacek. Stále nás trápí žloutenka nakonec očkování zatím odkládame na 3.5.

garalela
12. dub 2018

@wendie já vím, že ženy často říkají jedno dítě žádné dítě, ale jeden den každé z nás může vypadat úplně jinak. nejde jen o tu domácnost, ale třeba když pomyslím, že jsem chtěla používat látkové pleny, nevím, kdy bych je potom přeprávala v ruce, když jsem teď zjistila, jak těžko hledám minutku na předeprání kakanců, co nám protekly třeba na obleček. no a taky jsem ještě nebyla na těch kontrolách, protiže mi to stále ještě přijde nereálné s tím křikem a častým kojením. našla jsem několik diskusních fór na to téma, bohužel nikdo už tam nepsal zpětně jak dlouho to trvalo u nich. měla jsem doma i poradkyni, říkala, že to může být klidně do roka

bzubzalka
12. dub 2018

@wendie to je božan💗

bzubzalka
12. dub 2018

@garalela neboj zlepsi se to. Erik byl taky náročný miminko do 3m jsem byla ráda, když jsem kolem oběda byla prevlecena. Většinou jsem.jedla za chodu a v pyžamu...

dominikaromanova
12. dub 2018

@garalela, buď v klidu, jsou dny jako včera a dnes, kdy nic nestíhám a malého mám stále na rukách a u prsu. Maleho dávám na bříško dopoledne a odpoledne vždy rozbaleneho, to je spokojený jinak řve jak maly pavian. Když mas malého v šátku a chceš mít volné ruce zkus si ho vázat na zadá. Co se tyče lékaře, toho jsem také ještě nestihla, protože krom malého, ted ještě řeším šikanu u dcerky ve škole, psychologa a přechod na jinou školu. Je až zarážející jak jsou některé děti zle a rodiče s tím nic nedělají. V podstatě jim to je fuk. 😢😤

dominikaromanova
12. dub 2018

@wendie, to je krásné zlaticko. 😘

Strana