icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

garalela
11. čer 2018

@dominikaromanova Otíček spinká na bříšku, když je na mé hrudi, v noci spinká na boku a jakoby na to bříško taky přepadává, ale je vlastně nalepený na mně, takže mu to úplně na bříško ani nepřepadne. Jak ale ležím celé dny v knihách, tak někde jsme četla od čtvrtého měsíce nechat, jak chce spinkat samo. Jak daleko od tebe leží? Já cítím každé pohnutí, cca po hodině se snažím změnit polohu oběma z nás.

nenulinecka
11. čer 2018

Holky, zavinovava se Vam jeste deloha? Treba dvakrat do mesice mam bolesti bricha vystrelujou az do zad... dalo by se rict kontrakce. Ani ibalgin ani paralen nic nepomaha.

dominikaromanova
11. čer 2018

@garalela, jak kdy, když má můj chlap noční, lezime s malým každý na jedné půlce postele+ -, tedy, pokud se mi tam nenasackuje dcera. Když je chlap doma, nebo se k nám nacpa malá, leží tak cca 10 - 15 cm od mé maličkosti. Taky slysim, když se vrti, tak já ho budu asi v noci více sledovat a nechám ho ať si leží jak chce.

dominikaromanova
11. čer 2018

@nenulinecka, měla jsem to do cca 8 týdnu malého, pak už ne.

garalela
11. čer 2018

@nenulinecka to teda vubec neumim odpovedet, obcas mne boli bricho jako krece,ale myslela jsem,ze je to dokonano v sestinedeli. Mne akorat stale boli kostrc, a divim se,ze pisu akorat,kdyz uz jsou to 4 mesice,co nesedim

garalela
11. čer 2018

@dominikaromanova taky pohlidat,jak moc je postel nebezpecna ( mekke podlozky, atd.) Mozna bych pod nej dala neco echt rovnejsiho tvrdsiho. Javzatim tento strach nemam,opravdu je na mne jak klistatko na druhou stranu se toci az kdyz tam prelezu ja.

bzubzalka
11. čer 2018

@dominikaromanova ještě jsem někde četla, že nechat spát na břiše, pokud umí na bříšku otáčet hlavu z jedné strany na druhou.

bzubzalka
11. čer 2018

@nenulinecka děloha se zavinuje podle mě jen.do konce 6ti nedělí

dominikaromanova
11. čer 2018

@garalela, matrace máme tvrdé, dokonce se na mě maly nepřekuli, i když si vedle nej lehne slonik jako já, takže z toho nějak strach nemám, na zem také nespadne, to by se musel naučit litat přes postýlku.

@bzubzalka, hlavičku otáčí, ale v tom spánku celkem blbě, proto se ho snažím opatrně pretocit, ale vždy se probudí a řve, nebreci, řve a snazí se pretocit zpět na břicho. Je tvrdohlavý po mamince. 😂

Budu ho víc v noci sledovat. Třebas to je jen chvilkove, teď usnul normálně na boku a přetočí se na zadá.
Holky, děkuji za rady. 💐

garalela
11. čer 2018

@dominikaromanova ja jsem zvedava co nam ve stredu rekne fyzio, on tu polohu na brisku stale nema rad

donia
11. čer 2018

Ahoj holky, tak se taky dostavam ke psani. Ctu, to jo, ale na to psani casu nezbyva. Tak nejake info od nas... Uz jsme komplet prestehovany, ale stale jeste neco po krabicich, tak je vse narocnejsi. Mala je moc hodna a Sebik ji take moc miluje, coz jsem rada, ze nezarli. Dokud je v postylce, daji se uhlidat oba, ale az zacne lezt, bude to asi mazec. Ja stale resim tu bolest zapesti, uz na me vyzkouseli snad vse - RTG, RHB, laser a tejpy. Po tech jsem dostala vyrazku, takze druhy den to slo dolu. Stve me, ze je bolest uz 5 mesicu a furt se toho nemuzu zbavit. No a jinak mala ma uz 14 dni 2 zuby.

dominikaromanova
12. čer 2018

@garalela, uvidíš, ale maly tam taky dlouho nevydrží. Tedy, když nespí.

garalela
12. čer 2018

@donia ja jsem se zrovna chtela holek bptat jak jsou navtom ostatni se zoubkama,ja uz si nepamatuji jak vypadaly dasne driv,ale ted mi prijde tak na sesti mistech hrbol. Pouzivala jsi nejaky pripravek?

calwena
12. čer 2018

Ahoj holky,

taky čtu, ale nějak nepřispívám, není čas. Dodnes mi není nějak jasné, jak psala @nenulinecka, že ráno do deseti má i uvařeno. Já jsem ráda, když do deseti shodím alespoň župan. Malá by se nejradši pořád nosila, i když na dece taky vydrží. Mamka mě naučila přetahovat si ji na dece z místnosti do místnosti, tak pořád cestuje tam, kde zrovna někdo je. Má ráda kolem sebe lidi a pozoruje.

Holky, co máte holčičky, budete píchat ouška?

A ještě... v kolik vám robátka usínají? Já slavím, když malou uondám před půl desátou, je to hrozná noční sova. A to je ještě půlhodinový proces nošení a povídání. Jinak neusne, anebo sebou klidně hodinu hází.

Na vítání občánků jsem nějak zapomněla a už neřeším. Museli bychom do Prahy a to se mi nechce. Trvalou adresu mám v Praze, ale jsem teď u rodičů.

@nenulinecko Takové bolesti nemám, tak neporadím. Já už se po porodu dobře zotavila, po nástřihu ani památky, nic nebolí, vše funguje. Akorát potřebuju taky zhubnout. V těhotenství se mi udělalo taky hodně pih na břichu, dokonce už jsem si nechala pár odstranit. Jo, hormony, no. Co se týče druhého dítěte, manžel by chtěl, tak to možná ještě zkusíme, ale chci si ještě alespoň půl roku užít netěhotná, než se ten kolotoč snažení spustí znovu.

bzubzalka
12. čer 2018

@donia zoubky má brzo!
@calwena jak pretahujes na dece? Sam taky chce být stále se mnou. V kolik ti spí naposledy? U nás třeba je vyzkoušené, že musí být cca2hod vzhůru,aby dobře usnul na noc. Spí naposledy do cca17,v 18:30 koupeme,kojim už v ložnici, pomazlim to už usíná a pokládám do postýlky. Většinou ještě cca 3-5jdu do ložnice, dát dudlik a pohladit, někdy i do náruče pomazlit a spinka. Spi do 23hod, a pak se budí už co 2hod na kojení a to spí semnou.

evelin1251
12. čer 2018

@calwena Kdybych měla holčičku, určitě bych ji naušničky dala 😉
Venda usíná mezi 20-21h, většinou ho do 20h buď vykoupu nebo otřu žínkou, namažu a uleháme spolu k nám do postele, vyndám prso, a většinou je hned tvrdej.
Dřív vydržel spinkat celou noc až do rána, teď už mu asi mlíčko nestačí, tak se pravidelně budí na kojení kolem 2 h ranní...😏Ale ani neotevře očka, jen si chceme a zas spinká do 8 ☺️
@nenulinecka zavinovani dělohy? jsem si myslela, že je jen do 6nedelí...raději si zajdi na gyndu. I když mě teď taky pobolívá lehce podbříšek, ale asi to bude z toho cvičení.

nenulinecka
13. čer 2018

@calwena tak já to mám jako
@bzubzalka . Musi být dvě, tři hodiny vzhůru před spinkáním. Spí naposledy ve 17,18 a usíná o půl 20-20:30. Spinka do 2, da si sunar a vstavame v 5:30. Kolikrat uz mam uvareno i v sesm. Take potrebuje strasne moc pozornosti, ale delame vse spolu. Pretahuju na lehatku sem tam kdyz uklizim. Je tedy pravda, ze chovat chce jen pri usinani a to usne do peti minut. Zacal milovat svet "ve stoje", tak musime nosit, vse ukazovat, Je to zvedavec malej. Tak ja se objednam na gyndu no...

dominikaromanova
13. čer 2018

@calwena, mám to podobně jako holky, odpoledne nejpozději spí do 16:15 hod, pak si hrajeme a kolem 19 hod se maly koupe, uložím do postele lehnu si k němu a cca hodinu ho uspavam, protože ho uspavam na 2x. V noci se mi budu tak cca 3x až 4x na kojení, když jsou ty horka, jinak jsou dny kdy jen jednou. Vstává mezi 7-8 hod. ráno. Jinak deku máme v obýváku kde si maly hraje, když uklizim nebo vařím, mám malého v šátku na zádech.

garalela
13. čer 2018

Tak dneska chybova hlaska na pracce ucpany filtr. Jelikoz se na nas dojede podivat fyzio, tak mame dnes doma tatinka. Hadejte cim pracka ucpana? Samozrejme vlasy.
Jinak satek nebo nositko doporucuji i tem,co nemaji nespokojence,ja vstavam v pet a v sedm mam pidelano v kuchyni vsechno. Je to taky jedina mistnost,kde mam vysoko zaduvky,ze zvladnu i povysavat. jinde pak uz ne,to se s malym nezohnu.

dixxie
13. čer 2018

@calwena ahoj, jste v anglii nebo v cr? Ouska chci, ale nevim co je pravdy na tom ze to muze poskodit ty drahy na uchu, ale nausnicky na miminku jsou nadherne, tak asi dame po prvnim ockovani ktere mame odlozene na srpen. Jinak mala usina mezi 8 a 9, pustim ji vzdy stejnou hudbu, nakojim, dam dudlik, rozsvitim jemna svetylka aby mela atmosku a je to, vecer toho mic nenazpivam, jsem grogy.

dominikaromanova
13. čer 2018

Holky, posíláme pozdrav z příjemného, ale hodně větrného dne. 😉

garalela
13. čer 2018

@dominikaromanova to je krasnen satek.u nas dneska pocasi,ze jsem mela dlouhy rukav.

garalela
13. čer 2018

Dnesni hlaseni, jako prozivam nadherne okamziky v prevlecenych perinach, komplet umyta okna,zaclony,vypulirovany sprchac. Rano navsteva fyzio u nas,malej moc chvalenej, s troskou pomoci pasl s panem celou hodinku v kuse.mne napravil kostr a tatinek po cisteni vlasu z pracky a odpadu zajistil kadernici,takze jsem ostrihana. Odpo jsme byli u mudr a od te tedy naprosto necekane rovnez odchazime s prikrmy,i kdyz jsem to cekala az od 6.mesice....pry normalka a divila se,ze i na piti nedavam nic jineho jen prso dosud. Holky kdyz budu chtit zkusit dat naput caje,mam dat do medela lahvicky,kterou pouzivali na zacatku nebo ucici hrnecek,ktery ale mam koupeny az s oznacenim od 6.mesice? A kdo uz dava prikrmy,kupovaly jste nejaky strojecek specialne na to? Jake lahvicky z obchodu jsou nejkvalitnejsi?

bzubzalka
13. čer 2018

@garalela na pití bych pořád dávala prso...jinak já budu jídlo malému jen mačkat vidličkou. Znám totiž 3děti co pak měly problém polknout kousky. U Erika jsem taky jen mačkala.

dominikaromanova
14. čer 2018

@garalela, děkuji.
To jsou dobre zprávy, tak já malého zatím jen kojim, prikrmy jsem zkoušela a moc mu zatím nechutnaly takže pockame až do 6m, jediné co mu jelo byl rozmackany brambor. Zkoušela jsem obojí, domácí i kupovany prikrm. Řekla bych, ze prikrmy z obchodu jsou kvalitní všechny, jen se platí za značku, ale to je můj osobní názor.

Holky, nevíte jak je to s tím lepkem? Doktorka říkala, ze snad od 5m se má začít dávat mleta namlecna ovesna kaše. Tak cca 5 lzicek každý den. Myslíte, ze ji mohu koupit nebo mám rozmixovat oves. vločky?

garalela
14. čer 2018

@dominikaromanova No já právě taky byla v šoku, přišlo mi to všechno moc brzy, taky mi říkali o kaši, prý aby do 6M už mimi lepek mělo odzkoušený. Já mám kaše nakoupené z DM zatím tedy původně pro sebe...….jinak jsme od mudr šli přes obchody a mně z těch lahviček šla hlava kolem, právě jsem myslela, že už to tady má někdo nastudované, já mám sice všechno skoro nakoupeno, ale lahvičky jsem ješzě nestudovala, prtože jsem myslela, že mám do 6m čas a teď na pár lahvičkách se mi zdálo složení ok, ale na některých bylo psané, že může obsahovat stopy mléka,....nikdo si tedy nekupoval žádný speciální ten parní hrnec s mixérkem v jednom? a vaříte v kojenecké vodě?
Jinak ještě jsem konečně našla i paní na vaničkování, pravda má to k nám asi 80km jednu cestu, tak uvidím, kolikrát přijede....dneska bychom měli poprvé.

bzubzalka
14. čer 2018

@dominikaromanova myslím, že můžeš koupit. Akorát koukej na obsah cukru...dobré jsou kaše od zn.Nomina, ale to se přiznám nevím zda prckové už mohou.Ještě jsem příkrmy nestudovala..a nepamatuju si co jsem.kdy dávala u Erika.Jinak mám názor jak ty s hotovými prikrmy.

bzubzalka
14. čer 2018

@garalela když se voda převaří tak kojeneckou nemusíš. Je to asi věc názoru. Já kojeneckou užívat nebudu, kdybych davala UM tak bych to z kojenecke vody dělala, ale příkrm ne. Jaké lahvičky myslíš? Jak píšeš o mléku?

dominikaromanova
14. čer 2018

@garalela, na kojeneckou vodu prdim, když mu vařím brambor tak v normální vodě, pak dam jen trosku másla a projedu ručním mixerem nebo rozmackam.
Žádný hrnec kupovat nebudu.

dominikaromanova
14. čer 2018

@bzubzalka, na něco mrknu, musí to být jen ovesna kaše bez mléka od ukonceneho 4 měsíce, uvidím. Kdyžtak koupím vločky a rozmixuji. Mám to smichat s MM nebo koj. vodou a dat max 5 lzicek/den. Jsem z toho jelen, u decek to bylo dříve úplně jinak. 😁

Strana