icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

garalela
4. črc 2018

Jediny progres je v tom,ze uz nemam hemeroid. 5 mesicu!!!!

nenulinecka
4. črc 2018

@garalela 😆

bzubzalka
4. črc 2018

@garalela my tohle měli s Erikem, taky stále na ruce. Sam je taky kontaktní, ale od začátku jsem ho učila, že spíš ležím vedle něj. Zkuste ho pomaličku odnaucovat chování, po kouskach. Lehnout vedle něj a pozornost přesměrovat jinam. Já u Erika v 10m měla zánět průdušek, měla jsem teploty přes 39,zrovna jsem s Erikem byla sama 3dny. Nebyla jsem schopná chovat, tak ležel vedle mě a řval. Bylo to hrozný, ale druhý den už lepší. Jinak Sam vydrží chvíli na zemi si hrát. Prádlo většinou dělám ba 2x i 3x. Vařím a odbiham. Je to těžké..

Holky, co dáváte za příkrm? Mame vyzkousenou mrkev, brambor, cuketu,dyni. Kromě cukety už vše chutná a sní tak 6-10lzicek dle nálady.

garalela
4. črc 2018

@bzubzalka tak uz mne vyskolily zeny ve vlaknu, co jsem si zalozila

nenulinecka
4. črc 2018

@bzubzalka my brambory, hrach, mrkev, cuketu dyni, jehneci, kure, testoviny s omackou, kureci, teleci, veprove, kralika, vsechno snad =D presnidavky svestka, hruska, merunka, broskev, mango , jablko i jahoda

bzubzalka
4. črc 2018

@nenulinecka teda vy jste se rozjeli👍 maso jsem myslela, že se dává až od ukončení 6m? Já zatím vařím... Sam měl z ovoce v syrovem stavu banán,malinu,nektarinu. Jinak měl rohlík kousek a vánočku😉

nenulinecka
4. črc 2018

@bzubzalka rohlik ? =) no nam rekla at davam uz masicko a olej

garalela
4. črc 2018

Nam rekli maso a kase 14 dni od prvni zeleniny. Zatim jsem vyzkousela dyni, mrkev klasickou, pastinak, hrasek, batat, bramboru a zitra bude bila mrkev. Kdyz jsem chutnala hrasek, tak jsem si labuzila jak je sladoucky a zatim to byla nejvic fuj reakce

bzubzalka
4. črc 2018

@nenulinecka no jo říkala zkusit lepek, pořád koukal jak loudavy pes tak jsem mu zdibec dala.měl když to sectu tak půl lžičky😉

bzubzalka
4. črc 2018

@garalela myslis obilne kaše?Naše dr.řekla opatrně s příjmy.
@nenulinecka máslo dávám od 1.lžičky, ale fakt zdibec.

garalela
4. črc 2018

@bzubzalka obecne kase, ja nakoupika ryzove

bzubzalka
5. črc 2018

Holky jak se máte? My dnes byli na výletě. Sam byl poprvé na rozhledně- tatínek ho vynesl, já funěla i tak...Lhotka u Berouna

vikiza
5. črc 2018

@nenulinecka Mohu se zeptat, za jak dlouho jste začala dávat přesnídávku od zavedení zeleniny a masa? A jak to šlo postupně? Také jsme na UM. Ted má na oběd zeleninu (před týdnem jsme začali s příkrmy), příští týden přidám maso + má na oběd i 120 ml UM. Nevím ale jak dál... Kdy mohu přesnídávku a jestli začít jen svacinkou dopoledne nebo rovnou i odpoledne a dokrmovat UM, když už nechce? Filípek má 4,5 měsíce, 66 cm, 8,2 kg. Je to jedlík.

wendie
5. črc 2018

@bzubzalka Teda, šikulky jste... My dnes spíš prezivali to vedro, pak jsme malýmu vytáhli vaničku ven a dali vlažnou vodu a jak si hovel. Rozcapeny do všech stran 🙂 ale hanbate fotky sem dávat nebudu 🙂))

dominikaromanova
6. črc 2018

@bzubzalka, nádherné fotky. Já byla s malým zalezla doma jak krysa, nedalo se ven jaké bylo dusno. Chlap v práci, syn pod stanem s dcera u babičky, tak si užívám klidu. 😂😂😂

nenulinecka
6. črc 2018

@vikiza zacal mi odmitat cely den sunar, tak rekla at zacneme obedama. Zeleninka, potom 14 dni na to pridavame do zeleniny lzicku (20g) masa a lzicku oleje. Takze to bylo takhle : rano sunar, v poledne obed, odpoledne sunar a vecer kase ( mlecna ryzova - malina, vanilka, merunka slazena glukopurem ). Pak mi prestal uz bastit i sunar rano, tak jsem mu zacala nabizet presnidavky k snidani. Vecer jsem kasi nahradila bananem a uz krupicovou kasi. Protoze jak je moc cukru v presnidavce, v noci se mi strasne prevaloval. Nema rad bio bez pridavku cukru. Pediatricka proto rekla vse sladit glukopurem ( sunar je sladky, tak si zvykl ). A za cely den vypit k tomu jidlu 150 ml vody. Ted uz mi vypije i dve deci jak je horko. Takze nas rezim je :
3:00 150ml sunar
7:00 presnidavka ( uz cela )
10:00 150 ml sunar s odmerkami kase pro prichut
13:00 obed
17:00 150ml sunar s odmerkami kase
19:00 3/4 bananu nebo krupicova kase
Nekdy mi vynechava odpoledni a dopoledni sunar , treba kdyz je moc horko. =) mame v teto skupince cvaliky cooo

nenulinecka
6. črc 2018

@vikiza a kdyz nechce, ma se zkusit dokrmit, jak pises, ale to uz u nas koncil vecne sunar v umyvadle , tak zapiji fenyklovym instatnim cajem z DM nebo koj vodou

vikiza
6. črc 2018

@nenulinecka Děkuji za rozbor 🙂 My jsme na Neocatu a měl by do roka být správně bez něj. Pak je problém s proplácenim UM od pojišťovny. Myslím, že proplati jen 5 krabiček/měsíc. 1 krabičku má na 3 dny a kdybychom ji platili, tak stojí přes 1.600 Kč (1 ks), takže mám silnou motivaci, aby v roce jedl komplet jídlo. Jinak za tu cenu budeme živit jen jeho :D

nenulinecka
7. črc 2018

To.je mazec 😕 @vikiza . To zvladnete bastit naplno. 🍀My uz k tomu nemame daleko. Zacnem s bilymi jogurty, kvuli vapniku, kdyz nepije skoro vubec sunar.

nenulinecka
7. črc 2018

Holky jeste mate monitor dechu v noci ?

luc14
7. črc 2018

@nenulinecka my už ne, moc jsem ho nevyužila ani v předchozích měsících.

dominikaromanova
7. črc 2018

@nenulinecka, já ho mám v kolibce, ale je nám na dvě věci. Ve dne spí maly na mně v šátku a v noci mezi nami. Takže ho v PO jak pojedu s dcerou sundat sadru už vrátím zpět do porodnice.

nenulinecka
7. črc 2018

Prave nevim jestli ho v srpnu uz nevratime do lekarny. A jestli se s tim tahat na hory, kdyz tam asi bude spinkat na posteli v hnizdecku. Nechci ani tahnout cestovni postylku. No uvidim. Bojim bojim jak zvladaji miminka spat po pul roce v jinem prostredi, mate zkusenost ? Jako doma?'=D

dominikaromanova
7. črc 2018

@nenulinecka, každé dite je jiné, u dvou starších nikdy nebyl problem, ale Vojta je úplně jiný, rozhodí ho i blba návštěva. Ale zlepšuje se to, do osmnácti to snad bude OK. 😂

nenulinecka
7. črc 2018

@dominikaromanova no prave, my kdyz jsme nekde na navsteve radsi to prospal jak byl vykulenej. 😂 tak uvidime jestli usne no jinde v noci. A po navstevach je takovy vycerpany =)

vikiza
7. črc 2018

@nenulinecka Vy už to máte za pár, to tiše zavidime 🙂 Ale taky doufám, že to zvládneme. Myslím, že ovoce mu pojede. Dnes snědl plnou skleničku dýně a chtěl ještě. Bohužel mela jen 125 g 🙂 Nakonec budu muset dýni udělat, i když se mi zrovna do ní nechce, ale když mu tak chutná...
Jinak my monitor ještě používáme, máme ho půjčený do srpna. Postrasilo mě, jak se tady psalo, že monitor zachránil život po očkování :-/

nenulinecka
8. črc 2018

Holky, jak jsem psala, ze jsem to dostala az po 5 a 1/2 mesice , tak mi to po 8 dnech skoncilo. Super a dva dny nic a dnes jsem to dostala znovu jakoby byl 1. den menstruace . Je to jako normalni 2x za sebou?

dominikaromanova
8. črc 2018

@nenulinecka, to nevím, možná ano, ale asi bych si zítra zavolala k dr.

garalela
9. črc 2018

@nenulinecka jen prvnich dedet dni jak byk spavej od te doby v postylce nespi.

garalela
9. črc 2018

@nenulinecka asi tady vite, ze ja miminko chtela v postxlce, ale oni chtelo byt u mne. Prvni musim rict mesice jsem se vubec nevyspala strachy, ze u mne je bez monitoru a ze ho neuhlidam. Ale pravdou je, ze ten instinkt je neuveritelnej, ny lezime na dove brisko na brisko a zrovna predevcirem jsrm se probudila a nebyla si jista jestli dycha,zdalo se mi zr ne ono to jde tak z boku blbe poznat tak jsem na nej promluvila on se teda trochu lekl, usmal a hned spinkal sam. Jinak jestli ti miminki treba spi v kocarku tak to nas preci taky jine misto nez podtylku s monitorem....

Strana