Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
Jinakbten dudlik na ovoce mani skoro vsude v eshopech se tomu rika hryzacj sitka, videla jsem i v kauflandu a tak.
@garalela, RS nemám, pročpak?
@garalela u nás přetočení ve4m bez týdne a teď se občas snaží natáhnout ruce,ale moc se mu nechce,viděla jsem ho tak 5x a to mu 10.8bude 6m. Kojim a když už jsem dala tak čistou vodu.
@barushe_27 Sam je ve sportaku týden, jak jsem psala výš 6m bude mít 10.8. Erik byl v5,5m taky ve sportaku.
@dixxie lepek jsem zkusila tak, že dostal rohlík...snad mě neukamnujes. Maso nemám přístup k bio kvalitě tak to nebudu hrotit. Teď má ale bio ovoce od našich ze zahrádky.
@dixxie jak posilujete bříško?
@dominikaromanova sikulka s lezenim!
Diky za odpovedi, myslite ze ovesnou kasi klasickou z DMka rozmixovanou treba s jabkem uvarenym v pare muze? Ale myslim ze tam lepek neni... asi mrknu do DMka nebo do lekarny na nejake ty kasicky s lepkem, na chleba se zatim necitim.
@dixxie holky je to strasne trapny, ale nejlip je všechno popsané primo tady v knihovne konika. Tam se pise i o zavedeni lepku i ktera obikovina ma nejmin abjaj to nadavkovat. Taky nebudu davat kurku. U kasi mi spus delalo oroblem najit takovou, jktera je nemlecna a lze z kojo vody
@dominikaromanova Aha, to mě nenapadlo, že dělají spešl pro mimi 😂 Jsem myslela obyč. vločky ovesný, když si děl ráno kaši ke snídani, že bych mu odsypala. Ale asi by to taky šlo...
A někde jsem slyšela, že je nejlepší jako lepek, přidat lžičku kuskusu do zeleniny 😉
@dixxie s tím masem to je parádní nápad, jestli máš možnost koupit někde kvalitní. Já malému dávám maso ze skleničky, včera měl telecí se zeleninou a šmakovalo mu. Tam mám snad jistotu, že je to maso sledované a snad i kvalitní. Jen mi vadí, jak jsou ty skleničky řídké, že by to mohl skoro pít. Jinak mu zeleninu vařím vlastní ze zahrádky.
@garalela 2. vzpřímení ovládá bravurně 😉 ale není na ručkách pořád, taky odpočívá.
K pití dávám jen čistou vodu, městskou převařenou v konvici.
My se na příkrmy teprve chystáme. Včera měl malý půl roku a zatím jsem kojila s jedním malým dopoledním dokrmem Um. I když vlastně už dostal pár kukuřičných křupek a včera jsem mu dala ochutnat trochu banánu, co jsem jedla. Ale také už bude třeba pomalu začít.
@evelin1251 tak ja nevim co delam spatne, jsme spolu 24/7, nejskou fobu zpatky jsem si zvala domu i odbornika a nakonec zadny progres
@garalela, nic nedelas špatně, vyprdni se na to co dělají ostatní děti a co říkají tabulky, každé dite je jiné, dej mu čas.
@garalela Jasně, že nic neděláš špatně. Neblázni přece 🤗 na co odborníky....píšeš, že se malej ve 3,5 m začal přetáčet na bříško. No vidíš, to náš V. se přetočil jen 3x sám, a to ještě před měsícem od té doby nic. Byla jsem z to smutná, kór když v jiný skupině, stejně starý děti už lezou, některý dokonce už stojí nebo sedí. Lákala jsem ho na jídlo, na prso, hračky, prosila ho, a nic. V úterý jsme byli na půlroční prohlídce u Mudry, říkám, že se nepřetáčí na bříško..doktorka řekla, že je to lenoch, dala ho na bříško, řekla ale, zato krásně pase 😉 a že v pohodě, že se to naučí. A světe div ve, dneska v 6m a 2 dnech se obrací jak profík 😁
Nevěš hlavu, a zbytečně se netrap a nestresuj, přijde si na to sám 💐🌷
@evelin1251 malej byl taky na přetáčení dost motivovanej, kojim vleze ale ty ruce pořád dela letadlo, coz ted by bylo nyni ok ale delal to i driv, coz dobre
neni, zkousela jsem nejake cviky na balone, kdy ma ry ruce dat do zapreni a stejne dela letadlo. Mam blbej pocit z toho ze třeba nevidí jiny deti, ani jiny lidi nez mne. Cely dny nikoho venku nepotkam, návštěvu jsme meli s ditetem ted o vikendu prvni a jen na deset minut kdy vlastně jeli jinam a meli nas po ceste....
@garalela Dělá letadlo celou dobu, co je na bříšku? Pase i koníky? Normálně zapřený o lokty? Letadlo prý dělají, když odpočívají a bolí je ručičky.
Ale V. už moc letadlo nedělá. Teď vydrží mnohem dýl na bříšku, sahá si po hračkách, rotuje si dokolečka. A celkově je to s ním už o mnoho lepší.
Tak mrňouse nechavej, co nejvíc na bříšku, posílí všechny svaly, a určitě na to přijde. Myslím, že to asi moc nesouvisí s potkáváním se s jinými dětmi. Já bydlím v takový prdelce, kde dávají lišky dobrou noc, nikoho tu s dětmi nemám a jsem tu jak vlk samotář 🐺😀 někdy je to taky na palici.
Na brisku je skoro porad taky nejak ten den utect musi. Jelikoz nesbede kocar ani postylku je bud u mne v naruci nebo na brisku. Pri polozeni na zada je do sekundy na brise. Jenze pirad dela to zatracene letadlo. U doktorky to nedela, doma na to dvakrat koukal fyzio a rikal, ze si dela pauzu a ukazal nam cviky i ba balon. Jenze to letadlo deka i u tech cviku co se ma automaticky vzeprit. Jelikoz to neman s kym probirat, srovnavat, jsem z toho uz ba palici. Spi taky na brisku na mne. Cetla jsem v kiedronove ze do tummy time se pocita veskera doba i tygrik i na hrudi maminky
Ahoj holky, jsem opatrná s tím lepkem, kvůli té mojí celiakii, ale pořád si říkám, když to malá má mít tak to mít bude, ikdyž dám lepek v půl roku, nebo jindy. Davala jsem asi před měsícem od hippu sucharovou kaši, která mi nechtěla ani zhoustnout a nemohla jsem ji ani pořádně ochutnat a ta malé moc nelezla. Tak jsem dala malé včera kůrku od chleba a okolní svět pro ni neexistoval a měla jenom kůrku, teda vztekala se, když jsem ji ho z té pusinky vytahovala, protože ho potvůrku utrhavala a zůstával jí tam, ale byla spokojená. Jinak si jedeme kukuřičné křupky ty miluje, sice je to šílený lepidlo, jak je vždy vše oblempcané, ale malinka je spokojená.
Jak už jsem psala výš, že je malá lajda na pití, nic nechce, tak jsem dneska koupila od sunárku (vím, že to je sám cukr, ale už nevím jak do ní něco dostat), jahodový čajík, a tu zázračnou netekoucí láhev, nevím komu tu poděkovat, kdo mi to poradil, ale malá to teda nejprve kousala, ale pak na to přišla, a ejhla i Barunka mi konečně začala trošku pít, kór ted v těch vedrech, jsem měla strach, protože toto MM přes ten den moc neupije. Moc děkuji za rady, ještě že vás tu mám, jinak bych na ten hrníček nepřišla, akorát jsem si na něj musela udělat kalibraci ml, protože tam nebyly.
@akcejn jenze mne se to letadlo opravdu nelibi a hloda mne myslenka, jestli mladej fyzio soukromnik sam bez deti....rikala jsem si, ze chci to nejlepsi, meli prave i tu moznostt vysetreni doma a cilene i na webu popsane okoknuti miminka kdyz nerado pase..ale jestli by nebylo nakonec lepsi ukazat to na nejakych standardnich rehabkach pani, ktera to dela treba patnact let a vidi tricet deti denne
ahoj holky, prazdninujem tak vubec nemam cas a taky mi neslo odesilat z telefonu. Je fajn videt jak miminka pekne rostou. Mi zatim jen kojime, ale Danecek už pokukuje když někdo něco ji. Taky se nam klube prvni zoubek. Holky neverily by jste. Danecek mel kliste. Svagrova ho objevila kdyz jsme byli na koupaku. Bylo uplne mini prtave, a bylo zakousle na stehne, hned jak mu konci plenka v zahybu. Tak ho asi 20 minut plavcik doloval a neslo to protoze bylo opravdu malinkate. Nevim kde k nemu prisel, na trave na dece jeste nebyl. Mame ho na rukach nebo je v kocarku. Tak je mozne ze na nej spadlo na prochazce nekde ze stromu nebo vylezlo na kocar. Netusim. Tak si davejte pozor.
Ahoj holky, my take vecne dovolenkujeme. Spinka uplne neuveritelne krasne v Krkonosich u nasich na chate je chladek. Ted dva dny zase v Praze, cviceni a ve stredu zase jedem zpatky. Tady v byte se neda zit. Mame tu 37,8 stupnu odpoledne kdyz to sem pari. Zubiska nic, ale basti mi cim dal tim vic. ☺
Ja mela klistata uz 2 a take to vubec nechapu... malinkyho kontroluju porad. Normalne mel dnes v kocare lesniho mravence a to jsme byli jen v OC V Bille a DM 😂 nastesti ho nekousnul. Tak tez nechapu, kde jsme ho nabrali.
Ahoj holky, tak ten nás prcek už fakt začíná lozit. Takže vše co je v dosahu musí pryč. Už se nám klubou dva spodní zoubky, takže kojení je občas peklo, protože začíná kousat. A ten maly kulihrach moc dobre ví, co známe slovo ne a au to bolí. Když mě kouše a já bolesti řeknu ne, nesmis mě kousat, vždy se na mě podívá a začne se tomu hrozné smát, úplně vidím jak v těch očích má čertiky.
Opět testujeme šátky, tak vám sem občas hodím nějakou fotku.
Holky, vím, ze to zde již padlo, ale zeptám se, přemýšlíte o dalším mimcu? Třeba tak za rok nebo dva? Já nevím proč, ale naše rodina mi připadá stále taková neúplná, nevím jak přesně to napsat, ale mám pocit, ze zde ještě jedno dite patří, asi jsem cvok. 😂😂😂
Všem preji krásný den. 💐🍀🍀
@dominikaromanova uzasnacek, uz leze, to je borec 😍 . Nejsi divna, myslim uplne na to same. Budem se snazit po Novem roce. Nechci znovu absolvovat zase tahani briska, ale musime 😀 vzdyt by se tu nudil prdolka sam. Vim, ze nejvetsi paniku budu mit z porodu a tentokrat se vybodnu na reseni nadstandartu, ale budu shanet kvalitni peci... dala bych v tuhle chvili parfacek tem, co resi tohle jako ja driv. Radsi bych vedle nej lezela na podlaze hlavne, aby se narodil v poradku... My se teprve pretacime a hrozne se vzteka porad, ze mu nejde zpatky na zada nebo ja nevim 😀 to ani nejanci se zoubkama ?
@dominikaromanova a mas pravdu, da se rict, ze jsme jeste neuplni ☺ chci uz objimat obe dve a manzel, aby objimal nas tri a pak to bude 100 procentni ☺
@dominikaromanova prostě to tak citis a pokud to.tak máte oba není co řešit🍀👍 my 3už ne, už by jsme se doma asi neposkladali, ale kdyby přišlo nečekaně tak bych ho asi pryč nedokazala dát.
Malý je sikulka!👍
@nenulinecka Sam.se raky rozčiluje, že mu na záda zpět nejde, úplně hystericky ječí. Pokud budeš chtít, tak si myslím, že ti gynekolog napíše rovnou i císaře z psychologického hlediska. Kamarádka to tak měla u druhého.
Ja bych urcite chtela dve deti a pokud se nam podari zacnu se snazit co nejdriv s ohledem na to, jak dlouho jsem na miminko cekala ted, ze to nebylo sup sup. Rozhodne souhkasim s nenul ze he gafo kravivin co jsme resily a jsou zbytecne, ale zase to jsou ty zkusenosti, bez nich bychom nevedeky, ze to jsou blbosti. Nam nedopadlo to domaci vaničkování, pani prestala komunikovat
@dominikaromanova Ty jsi tak hezká ☺️ moc ti to sluší.A malýmu ty rarášci z očí přímo vyskakujou 😁 Já si teď přijdu strašně unavená a strhaná... 😔
Jj, určitě chceme druhé mimi 😍. Kamarádka dneska porodila chlapečka, a když mi poslala fotku takovýho malýho zmačkanýho uzlíčku, hned bych chtěla druhý 😊 Protože to moje miminko, už je klacek zvědavej, mrská se jak žížala, po všem šmatá, a už to prostě není takový to miminko 😌
Plánujeme tak, až bude Vénovi kolem 2 let, aby se mimi narodilo 🌸

@dominikaromanova ty mas rs do vody?