icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

evelin1251
21. črc 2017

Ahoja, dnes jsem byla na tom ultrazvuku, a vlastně jsem se nic nedověděla. Myslela jsem si, že je to ten screening, ale ted jsem z toho jelen. Fotky jsem dostala rovnou 3, ale jsou takový miniaturní, jakože celkový pohled na mimi, tak si nejsem jistá jestli vůbec dělal to šíjové projasnění a nosní kůstku, jak se všude píše, že se má ve 13tt dělat. Dr. mi řekl akorát, že je mládě velké 6,6cm. Výsledky z krve ještě nemá, pošle jim prý jeho výsledky z utz a oni to posoudí. Tak jsem se ptala, jestli budou výsledky ve středu, protože mám jít k němu do poradny, a on že budou až ve čtvrtek 😠

evelin1251
21. črc 2017

Jsem z toho trošku zklamaná, asi měl blbou náladu, a vůbec se se mnou nechtěl bavit. Navíc jsem zaplatila 300,- kč a musím si dojít na pojišťovnu, aby mi to proplatila. Na stránkách VZP jsem se dozvěděla, že přispívají na prvotrim. screening, takže to asi bude ono. Jen mě trošku zmátlo, že většinu z vás váš Dr. poslal na screening do nějakého specializ. pracoviště a mě "odbyl" u sebe v ordinaci. Nebo co si o tom myslíte?? Mám trošku strach ☹

galatea_a
21. črc 2017

@evelin1251 Ten screening bývá dražší a dělá se kombinace krve a toho ultrazvuku, teda ne že by to bylo ve stejný den, ale tu možnost vývojových vad spočítají podle kombinace krve a ultrazvuku, aspoň tak jsem to já pochopila. Ale teda to projasnění by tam mělo být ... Nicméně já na něm ještě nebyla, určitě se ozvou holky, co to absolvovaly 🙂

mari90
21. črc 2017

@evelin1251 taky budu u sveho dr. V minulem tehu jsem byla take u sve doktorky, platila jsem 500,- dala mi dve fotky, zmerila sijove projasneni, utz trval sotva 2 minuty a konec. Ja samozrejme zklamana, ale kazdopadne stastna, ze byl negativni. Ted jsem u jineho doktora, ale take si ho dela sam s tim, ze krev posila jinam, budu platit zase 500,- ale tenhle doktor mi uz od zacatku vsechno popisuje, tak verim ze i u screeningu vse vysvetli atd.

marketka00
21. črc 2017

@evelin1251 ja byla na screeningu v Motole, pry stoji cca 1200-1500,-. Delaji utz, kde zkoumaji strasne moc veci, trval asi 15min. Odeberou krev a vysledky jsou pak do 14ti dnu. A musela jsem se tam objednat. Doktor mi dal zadanku, ale objednat jsem se musela sama. Tak nevim... na screening musi mit lepsi utz nez jsou v ordinacich si myslim...

bzubzalka
21. črc 2017

@evelin1251 krev se děla cca 11tt, uz pak ve 13tt. Doufám, že si to pamatuji dobře. Cena je myslím cca 1.000Kč - 1.500Kč. 1.trimestrální srceening je dobrovolný, můžeš se rozhodnout ho nepodstoupit. Vím, že ty bys ho chtěla, otázka zda ti ho udělal. Dělá se projasnění šíje a přítomnost nosní kůstky. Snad si to vše pamatuji dobře, teď u druhýho prcka jsem ještě nebyla (jdu příští týden na krev a 9.8. na screening). U syna to tak bylo.

sylvusska
21. črc 2017

U prvniho tehu jsem byla na screeningu v Brne v Prenatalu u Dr.Vlasina. trvalo to cca 10 min, kdy se kontroluje srdicko, ostatni organy, projasneni sije, kustka atd. Krev berou tesne pred UZ a kolem 18h volaji jeste v ten den vysledek a vse je ke stazeni na netu, vcetne pravdepodobnosti, velikosti atd. Ma doktorka nema na screening certikaci. Tak me nabidne nekolik pracovist, at si vyberu libovolne kam. Tak dneska jsme se zas domluvili na Prenetalu. Tam se dela ve 13.tt. Jsou lekari, kteri certifikaci maji, tak si ultrazvuk delaji sami a pak se ceka na tu krev, nez se daji vysledky dohromady. Takze proto ja zvolila Brno, ze tam je to naraz a v ten den i vysledek a protokol, kde je vse.

evelin1251
21. črc 2017

Díky za odpovědi. Já jsem byla na odběrech krve už 7.7. tedy v 11tt, Mudr.mi dal 2 žádanky (na 1.byla krev.skupina, Rh faktor atd na 2.byly genet.vady), tam jsem si zašla a řekli, že výsledky pošlou na gyndu. A dnes 21.7. což jsem 13tt jsem byla na ultrazvuku. Pochopila jsem to tak, že je to ten screening. Mudr. řekl, že to z poloviny hradí pojišťovna (myslela asi jemu), že to stojí dohromady 600,- a já, že mu zaplatím 300,- ale jinak ať si zajdu na pojišťovnu, a ta mi to proplatí. Každopádně nejlepší bude když se ho na to ve středu pořádně zeptám 🙂

danielle94
21. črc 2017

Holky tak mam anginu potvrzenou od dr. Dostala jsem nejake lehci atb ktera by nemela ohrozit miminko. Nastesti musim rict ze se citim uplne zdrava. Angina mi taky zpusobila to ze nemam tehu nevolnosti:D. Nicmene v pondeli mam kontrolu a odbery a v patek hned screening. Prej by nemelo na to vadit ze jsem nemocna. Tak doufam, ze to tak bude a nebude se mi to cele posouvat. Uz chci vedet zda je prcek zdravej.

bzubzalka
21. črc 2017

@danielle94 vliv to určitě mít nebude a posouvat ti to nemůžou, musí se dělat v určitém týdnu jinak to výsledky zkresluje...držím palce

janallabdnah
21. črc 2017

@evelin1251 To veru nie. Užívam si maximálne. V podstate prvé leto po cca 12 rokoch, kedy mám voľné leto. Keď vidím ako ostatní okolo makajú, tak si hovorím, že sa mi dobre zadarilo. :D Len ten stres a zhon s bytom a sťahovaním ma nebaví.

tomik1234
23. črc 2017

Komu je porad jeste tak špatně? Nic mi nechutna; v puse pachuť; celý den na zvracení a navíc to vypadá jeste na nějakou vaginalni infekcí, uz aby bylo lépe!

sylvusska
23. črc 2017

@tomik1234 jsem v 10.tt a zvracim nekolikrat denne, cely den mam zaludek na vode a je mi jak po kocovine. I ta pachut v puse, musim ji porad zapijet a cistit zuby. Celkove moc nejim skrz nechutenstvi. Uz aby nam bylo lepe vid? Je to otravne ☹

lucikf
23. črc 2017

@tomik1234 Mě je také pořád špatně. Sice nezvracím, ale často k tomu nemám daleko. No doufám, že to nebudu mít jako u těch dvou skoro celých 9 měsíců. 😒

danielle94
24. črc 2017

Ahoj holky. Ja si snad nejhorsim zvracenim uz prosla a je mi teda o neco lip. Uz zacinam byt schopna normalne jist. Tak snad to vydrzi. Drzte dnes v 10h pesti. Jdu po trech tydnech na kontrolu. Brani krve, utz a prukazka🙂 snad vse bude dobre. Poprve jde i pritel tak snad prcka uvidi v plne parade a nebudou zadne spatne zpravy. V patek uz prvni screening🙂

bzubzalka
24. črc 2017

@danielle94 držím palce, mě to čeká ve čtvrtek🙂

sunny1sis
24. črc 2017

@danielle94 Taky drzim palce!!!

janallabdnah
24. črc 2017

Ahojte baby. Mám dnes za sebou screening. Všetko dopadlo dobre, tak začínam veriť, že je všetko na dobrej ceste. Prcek má 8,1 centimetrov. Bol krásne vidieť a ako sa hýbal. Nádhera. Lekár odhaduje na 80%, že to bude chlapček. Ako som sa strašne bála, tak teraz som mega šťastná. Len ma mrzí, že priateľ tam nebol so mnou, ale aspoň kamarátka ma podporila.

danielle94
24. črc 2017

Tak holky. Dnesni kontrola za nama. Malej je v poradku. Je o tyden mladsi takze se nam termin porodu pry asi posune. Ale jinak vse v poradku. Ma 4cm a roste krasne. Srdce jako zvon. Pritel byl poprve se mnou a byl dojaty. Malej spinkal a dr ho vzbudila tak zacal na utz hrozne kopat. Az jsem si tam pobrecela jak to bylo krasny. Ty nevolnosti za to rozhodne stoji 🙂 Jinak v patek ten screening tak snad neco pujde videt kdyz je tak malickej 🙂 Pritel tam se mnou nemuze ale mamka to jisti. Tak si udelame damskou jizdu 🙂

klaraslavickova
24. črc 2017

tak holky už je me celkem kus nahoře1kg břicho jak balon :D už mame i tehu prukaz který je dost tragicky řešený takže jsem ho přesunula do plastových desek z te přišerne brožury ve ktere sem ho dostala dnes sem 11+5

mari90
24. črc 2017

@tomik1234 mne je take porad zle, pres vikend uz to vypadalo, ze dobry, ale dnes mi je zase hrozne. Pokud to bude stejne jako s dcerou tak me to ceka jeste dobrych 9 tydnu ☹ ale tak pro mimi to nejak vydrzim 🙂

tomik1234
25. črc 2017

@mari90 me bylo včera taky líp a dneska zase na nic. Ale jasně že vydržíme🙂. U prvního mi ale vůbec nic nebylo tak si to teď muzu užít se vším všudy🙂.

bzubzalka
25. črc 2017

Ahoj holky, prosím Vás jak to máte s registrací k porodu?
Chtěla bych rodit v motole jako poprvé. Registrace je možná od 14+0 v tu dobu, ale budu mimo čr. nemáte s tím někdo zkušenost? Říkala jsem si, že tam zajdu dřív, ale obávám se, že mě vyrazí...možná tam zavolat a zkusit se domluvit🙂 Podotýkám, že k registraci je nutná těhu průkazka a nemá mi tam kdo zajít☹

marketka00
25. črc 2017

@bzubzalka co vim tak do motola musis osobne, ze pres net to nejde. Ale zkus napsat e-mail, ze by ses tam stavila az se vratis do CR. Treba to pujde

bzubzalka
25. črc 2017

@marketka00 osobně tam člověk nemusí, můžu průkazku někomu dát, ale stejně nemám komu☹ Právě se obávám, že když tam půjdu až o týden později aby mě ještě přijali☹ Vím, že při naplnění kapacity odmítají☹

marketka00
25. črc 2017

@bzubzalka to vim, myslela jsem to tak, ze nejde online rezervace. Ja bych zkusila mail,aspon se zeptat...

danielle94
25. črc 2017

To uz se ted musi resit registrace? Na gynde mi nic nerekli. Jeste ani nevim kdy poradne budu rodit natoz kterou porodnici. Myslela jsem ze se to resi az posledni trimestr.

bzubzalka
25. črc 2017

@danielle94 ono jak kde☹ v praze musíš řešit už takto brzo☹ v menších městech není registrace vůbec nutná. A mimochodem i když máš registraci tak tě mohou v den porodu odmítnout, že máš plno, takže je to vlastně k ničemu...

lilly56
25. črc 2017

Ahoj holky..v poslední době mě dost bolí záda vlevo dole...nejdřív jsem myslela ledviny,ale žádné jiné příznaky nemám..jen ta bolest v jednom místě.
Nemáte některá podobnou zkušenost?

mari90
25. črc 2017

@lilly56 mne boli docela casto v krizi

Jinak zitra hned rano me ceka kontrola krev a hned utz, tak uz jsem zase jak na trni ☹

Strana