Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka Mmr ještě nemáme. Za týden nás čeká operace triselne kýly u Prostřední ho, tak jsme to ještě posunul. Ale dr už očkovat chtěla. Já to vidím na červen.
@lucikf chudáček maly. To si to teda vybral ☹ hlavně že na to pichnuti neměl alergickou reakci. Jak si to užíváš s hodně detma? Jak jsou vlastně věkové od sebe? Já se někdy cítím v pohodě, je to krásný, ale jindy mě to úplně semene všechny ty povinnosti kolem.
Holky, vy co máte kluky, už jim pretahujete pindiky? Já to ještě ani nezkoušela. Sam je hrozně lechtivy, nemůžu ho pořádně ani umýt. I když mu umyvam trisla tak nohy stahuje k sobě směje se.
Ahoj holky, je skvělý, tě si tu stále píšeme 😊
A taky je mazec, jak ta naše dítka hrozně rychle rostou!! Vendelínek se už parádně rozběhal 😍 Zato mi přijde, že toho moc nenamluví... říká táta, máma, auto (to musím ale hodně spojovat uši, abych to rozeznala od táty 😁), bác, haf haf, blee ee, taky napodobuje auto brrm, bum říká dá. Žádná zvířátka nenapodobuje...a přitom chce číst knížky pořád..byla jsem s kamarádkou a její skoro roční holčička vyjmenovala zvuky všech zvířat, a hodně jako mluvila. Co umí vaší miláčci?
My jdeme zítra na očkování na spalničky, už jsme měli již před měsícem, ale V. měl rýmu jako trám a celkově byl nastydlý, jeho první nemoc, no hrůza děs 😔
@bzubzalka pindíka nepřetahuju 🙂 Vůbec si neumím představit, jak bych to měla udělat...vždyť má tu dírečku tak malinkou. A hlavně se přetahovat ani nemá, teda naše Mudra mi to říkala, že si ji bude přetahovat sám, jak si s ním bude hrát. Někde jsem četla, že snad do 12let se předkožka přetáhnout celá nemusí, schválne to vyhledám 😉
@bzubzalka tady jsem něco četla https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...
Aha 😂😂, tak vy už jste mi odpověděly o pár řádků výš....myslím na otázku, co říkají vaše děti 😂🤣😃😄 tak nic.
Tak otázka č.2 Jak se chovají vaše děti v kolektivu jiných cizích dětí?? My když někam jdeme třeba na návštěvu, kde mají děti, nebo oni přijedou k nám, V. je strnulej.... zařazeně kouká a sedí nebo stojí, až po hodně dlouhý době se jako lenochod pomaličku rozhejbá a rozchodník 😁 Mám trošku obavy, že bude třeba neprůbojnej, že to bude otloukanek a někdo ho bude třeba i šikanovat. Mě třeba taky dýl trvá než se rozkoukám a celkove než s někým novým navážu kontakt.
@bzubzalka Já Lukáškovi přetahuji jenom trošičku, abych mu ho umyla. Jonášek s tím měl problémy, potom mu to pomohla uvolnit doktorka, ale až teď před půl rokem, takže do té doby jsme to trochu zkoušeli doma. A mazali jsme mu to takovou mastičkou před tím, aby se to uvolnilo. Teď už to má lepší.
@evelin1251
@dixxie
@lucikf koukám, že přetahování je věc názoru 😖jako vše - očkování atd. Erikovi jsem pretahovala asi od roka a půl a nešlo mu to. Uvolnil si to sám někdy kolem 7,5roku jak si s ním hrál. On je teda na to hrozný....
@evelin1251 Sam je taky spíš pozorovatel. Dnes na hřišti se teda rozčiloval, že mu holčička boura bábovky co dělám já. Mluvení u nás taky nic moc, spíš nic teda😭 nejlíp říká děda, máma tak 1x za týden a táta taky tak málo. Napodobuje psa, opice, říká mňam, nene, eee. Teď začal něco jako ero(litá u nás hodně letadel). Jinak spíš vydává zvuky. Je to pro mě taky mazec, protože Erik se s námi už domluvil. Řekla normálně pití, papu a podobně jednoduché slova.
Ahoj holky,
tak se take hlásím po dlouhé době. Něco jsem stačila dočíst, koukám, že vás hodně trápí horečky a zoubky. U nás teď také bylo asi 3-týdenní období, kdy byla malá nevrlá a s průjmem a nakonec z toho byly čtyři stoličky a dva nové zoubky dole vepředu. Musí to ty prťouse pěkně bolet.
My máme doma mluvku. Ve 14 měsících má už slušnou slovní zásobu v češtině i angličtině. V češtině zvládá tak 250 slov a to i 3-slabičná. Mašinka, autobus, dodávka, veverka, prší, svítí, vaří, medvídek, strom, tulipán, mravenec, ploštice apod. V angličtině jede podobně, ale já se na ni snažím pořád mluvit česky, aby v tom neměla maglajs. Vypadá to zatím, že na jazyky bude nadaná.
Akorát tedy to spaní, to se nenaučila 🙂. Máme noci, kdy je vzhůru klidně 10x. Nemít zázemí a hlídání, kdy se párkrát do týdne můžu dopoledne dospat, už jsem asi pod drnem. Ta únava je fakt strašně náročná. Začínáme ale přemýšlet o druhém, tedy manžel by hlavně chtěl, já mám ovšem hrůzu z té děsivé únavy... a z prvního půlroku, ten jsem si moc neužívala (problémy s kojením, bolesti, změna života, však to všechny známe).
Malá chodí asi od roku a dvou týdnů. Teď už běhá jako čamrda a dokonce chodí i do schodů po dvou. To ji tedy těžce jistím, v tom jí nevěřím. Je to taky strašný lezec, všude mi vyleze a ze srandy na mě volá: hapáš, hapáš, aby zaujala mou pozornost. No, a občas i spadne 🙂.
Objednala jsem nás do tyflokabinetu na kontrolu zraku. Naše dětská mi dala tip na to, že dětem od půl roku zdarma zkontrolují zrak. Je to metodou hry a jsou schopni určit, zda dítě bude mít problémy (dioptrie apod.). Já mám tupozrakost, manžel také od dětství nosil brýle, tak jsme v tomto ohledu dost ostražití. Pokud by měla mít nějaký problém, chceme to zachytit hned na začátku.
@nenullinecka Manžel je schopný pohlídat bez problémů, ale bere to po svém. Takže dítě je šťastné, ale špinavé až za ušima a s plenou narvanou k prasknutí 🙂. Chodí spolu hodně ven, máme na malou dětský ruksak, takže spolu chodí na túry do okolí. A cestou zpátky se většinou zastaví u nás v kavárně na kafíčko a welsh cake pro malou a jdou si ještě pohrát na dětské hřiště. A když je manžel líný, tak malou ani nesvleče z pyžama, jen jí přes něj přehodí tepláky a bundičku. Jsou spolu také hodně na zahradě. Malá se rýpe v hlíně a manžel kolem ní kutí. Oba spokojení. Když ale prší a musejí být doma, to pak manžel také moc nezvládá (tedy alespoň z mého pohledu, z jeho ne 🙂. To se oba pak nudí.
Dotaz: už jste byly s dětmi u zubaře?
V pondělí jsme měli první kontrolu u zubaře. Povozil ho nahoru a dolů na tom zubařském křesle a potom se chtěl podívat do pusy. Luky spustil takový povyk, že mu byly vidět všechny zuby, tak se jen kouknul a dobré, další kontrola za půl roku. 🙂
Tak holky, začal chodit. Za ruku úplně na kilometr y 😁a sám tak tři pět krůčku a Majzne sebou za zadek. Jedete někam na dovolenou?
A jaké kremy používáte pro cvrcky? Já Nivea 50. 🙂 Byla super loni , tak znovu. A nejeden nikam na čtrnáct dní na chatu až budou naši v zahraničí budem obývat jejich chalupu , bazén , mají tam i dětsky koutek bazén , houpačky, pískoviště 🙂 to je pro nás dovolená taky super . Co víc nám bude chybět🙂 nic
@nenulinecka ahoj, gratulace k prvnim kruckum, mala take zacala nedavno chodit, tak mame radost. V patnacti mesicich to je jeste dobre, mam kolem sebe i maminky, co jim zacaly deti chodit pozdeji.
@nenulinecka Paráda, gratuluji k chození.
Mám pro děti opalovák od Deylongu ještě z loňska. Letos jedeme se švagrovcema na dva týdny do Itálie, do Toskánska. Loni jsme byli na Jižní Moravě, tak jsme letos chtěli zkusit zahraničí. Tak jsem zvědavá, jaké to bude.
To už jsou velký kluci a holky , co ? Už to nejsou naše miminka 🙂 hlásím že chodíme intenzivně a rovne , v červenci eeg bude čisté ,vím to ... 🍀🍀🍀
Od zimy se budu snažit o druhého prcka. Jsem si už jistá, že nechci , aby byl jedináček . Potřebuje parťáka .
Dovolená bude na chatě u rodičů až budou oni sami v zahraničí. 14 dní parada.
Také se těším, že bude s námi manzel. Tak dlouho vkuse. Je to někdy naprd že maka v té Praze . Ale někdy klid :D
Jsou to naše malé krásné lásky... I když někdy mrzute, protivné, přesto naše!!! U nas Je léto už dost plné, Kubicka to asi moc neovlivní, ale starší ano. Jen v srpnu možná vyrazíme do Polska k moři. Jinak Kuba chodí, zuby asi 12 🙂, docela povídá, ukazuje, chápe, když se po něm něco chce. Moc nechce jist, dost si vybírá. V září nastupuji na malý úvazek do práce, bude chodit 2*tydne od 8do 12h do jeslí, tak jsem zvědavá. Snad to dáme...
Holk, krásný prcky máte 😍
U nás léto v plném proudu. Budeme jezdit k babička, na výlety a Erik má soustředění v házené. Chtěli jsme k moři, ale nakonec jsme měli výdaje - koupě lednice, pračky a kupovali jsme si kola, tak budeme jezdit. Jsem zvědavá na Sama v sedačce.
Samovi roste 10.zub, chodit zvládá sám, ale venku chce za ruku, je na sebe opatrný, což je nezvyk. Erik byl ďábel 😀Sam čeká i na klouzacce na pokyn, že může. Miluje ovoce a zeleninu, cizrnu. Ji vše, ale hrozně málo. Minulý týden jsem přestala kojit.
Pár fotek 😉
@nenulinecka Leni, mám z vás takovou radost!! A myslím, že můžu mluvit za nás všechny...Je to skvělé, jak jste to všechno zvládli, i kdyz prognóza byla bůhvíjak!!Je to mazec, byla jsi vlastně mezi prvními, která porodila, a my všechny jsme to s tebou prožívaly...fakt je skvělý, že je Míšák takovej šikula, ale hlavně před tebou smeknout klobouček, protože jsi děsně silná ženská 😘

@lucikf statečný brouček. Co to máš za sprej?