icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

lhubajda1
22. zář 2017

@nenulinecka
@barushe_27 Také jsem si zjišťovala informace, jak dýchat, poznat kontrakce, o bolesti atd... a v závěru když to přijde, tak buď ženská zůstane v klidu, nebo začne plašit. To je jediný co jsem si furt říkala, nesmím plašit. Nakonec první porod jsem měla s komplikací, ale v pohodě. Po vyvolání, po 2 zavedených tabletách se mi rozběhl porod normální, během 2 hod mi praskla voda, bolesti po 3 min okamžitě, po 20 min monitor, kontrakce jak blázen na křivce. Ale bohužel malý snášel špatně kontrakce tak ukončen akutním s.c. Naštěstí bylo vše OK. Nechci vás strašit, jen popisuji svůj porod, ale vzpomínám na něj i tak dobře, sice jsem malého viděla když jsem se vzbudila tak 3 min, ale i tak to bylo krásný, když přinesla sestřička na jipku uzlíček malinkej.

nenulinecka
22. zář 2017

Taky ho tu mam pomaha mi na tu pater ☺ kdyz me boli.

donia
22. zář 2017

Ahoj holky, tak se k vam take pridavam. Cekala jsem na velky UTZ ve 20tt, ktery probehl dneska, proto ta prodleva.
Nedavno jste se tu bavily o monitorech dechu, tak chci jen napsat svou zkusenost. Mela jsem Nanny a ted mam pujceny od kamaradky Babysense.
Nanny se na postylku pridela jakoby paskou s plast. prezkou, kdezto Babysense je na "zaveseni". Kdo by mel treba silnejsi okraje postylky, nemusi se mu tam vejit, to je jedna vec a pak me to maly, kdyz uz si stoupal, zacal odendavat a schazovat, takze mi to ted lezi na zemi u postylky (pouzivam stale a mam klid, kdyz je treba po ockovani, nebo nachlazeni, spim klidneji).
Dalsi poznatek je zapinani. Nanny je z boku prepinani zapnuto/vypnuto, Babysense zpredu promacknout cudlik. Me osobne to prijde hlucnejsi a obcas jsem ho tim vyrusila.
A pak zelena kontrolka, ze je vse ok. Ted uz si nepamatuji jak u Nanny (ale urcite mi to nevadilo), ale Babysense urcite blika a kamaradka to treba prelepila, aby to trosku zakryla a ztlumila, ze je to v noci rusilo.
Taky me jeste napada delka snur od podlozky k tomu aparatu. Pokud budete pouzivat treba v cestovni postylce, nam ted ta Babysense stacila jen tak tak.. Musela jsem vychytat do jake polohy dat tu podlozku a kam presne umistit ten aparat.
Tak stastnou ruku pri vyberu, neni to jednoduche 🙂

nenulinecka
23. zář 2017

Holky, blba otazka, ale jak budete rikat u chlapecka jeho prirozeni ? Jako pindík ? ☺ jako az bude vetsi umyj si pinďu... premyslim uz nad vsim nooooo

mari90
23. zář 2017

@nenulinecka asi pindik nebo pinda, mne to u kluka prijde lepsi nez u holky, to jsou ty pojmenovani fakt divny 😀

nenulinecka
23. zář 2017

@mari90 😀u holky to je zajimavy

barushe_27
23. zář 2017

Hodne kamaradky rikavaji fimfulina, ale to zní šíleně, pinda pindik je asi normalni, ty premyslis hodne dopredu 😅

nenulinecka
23. zář 2017

@barushe_27 to je hezky nahodou 😂 nojo holka me se to v ty hlave mele vsecko

barushe_27
23. zář 2017

Ja ted mam pred sebou papiry s ucenim, jestli me chudatko slysi, tak si rika, ze to je nejaka zvláštní pohadka, jsem vecer jak jsem sla spat chytla uplnou depku az spatne me bylo z te pos.... atestace, at uz to mam za sebou akorat se s toho stresuji a male ublizuji.

Dneska tam je pekne hnusne venku, jsem jela jen na domecek memu drahemu odvest obidek a nejake papanicko a hned zase domu a zacinam mit teda pekne problemy s bolesti nohou nebo spis tezknitim, takze vetsinu dne lezim v posteli a zacinaji me bolesti krize vystrelovat az do stehen, a to ještě neni ani poradny pupek, ale na mici se mi vzdy uvolni ty záda ale zacnou tezknout nohy, no toto jestli po porodu rozpohybuji a zacni běhat jak predtim jsem zvedava a o tom, ze bych jen porad spala ani nemluvim, úplně vyrizena 😕

nenulinecka
23. zář 2017

@barushe_27 kdy ze to mas Baru? S tema nohama mam to same... dnes se mi tezko chodi, v trisle mam krece takovy divny kdyz jdu... bude to mazec zachvili. Zada taky resim na mici, ale ty nohy. A ja se dneska bala co mi zase je a ted to ctu i u Tebe

barushe_27
23. zář 2017

Mam to 11 rijna do uceni se uplne premlouvam mam totiz plnou hlavu mimca, asi to k tomu těhotenství patří jen jsem myslela, ze to bude az v pokrocilejsim tehu.

barushe_27
23. zář 2017

Holky vanujete?

emamaira
23. zář 2017

@barushe_27 Já jo... Ale ne moc horkou vodu a malo vody, takze nemam bricho ve vode😀

barushe_27
23. zář 2017

Ja jsem deska chtela vyvalit, ale mam s toho strach,i když jsem cetla, ze hodne mamin se koupe, tak jak pises, ne moc horká voda a pupek ven

vvercatkoo
23. zář 2017

Ahoj holky,
Tak mě nohy taky pěkně otékají a těžknou, ale to záleží na tom, co ten den zrovna dělám. Už jsem měla i den, kdy jsem celé odpoledne musela ležet, protože jsem nemohla ani chodit, jak jsem měla oteklé nohy. Už mám doma i Priessnitz mazání z řady žíly a cévy de luxe. Je určen i těhotným, byl mi doporučen
Na vanu nemám odvahu stejně když si do vany Sednu, tam mám problémy vylézt😂. Takže zůstávám u sprchy

nenulinecka
23. zář 2017

Taky nevanuju, bojim se od zacatku tehu...

danielle94
23. zář 2017

Ja vanuju kazdej den🙂 holky tehotenstvi opravdu neni nemoc. Jedine co nedavat horkou vodu. Tepla nevadi. Jak mi rekla dr co nevadi vam nevadi te male. Takze kdyz vam voda bude prijemna tak ji taky a hlavne je to relax pro vase telo a v tomhle smyslu se to naopak doporucuje pry🙂

danielle94
23. zář 2017

A pro info i po vanovani kazdej den jsem vcera byla na kontrole a mala je naprosto v poradku. Prej ukazkove miminko. A to se priznam ze ji teda uplne moc nesetrim 🙈

janea823
24. zář 2017

Já vanu taky...byla jsem zvykla pred tehotenstvim, tak proc ne ted. Jen v 1.trimestru jsem si dávala bacha. Vcera jsem dokonce byla v termalech. Dodrzovala jsem, aby voda nebyla vic tepla nez moje tělo, mela jsem tampon a kdyz jsem se proste necítila, sla jsem ven. Jde o to, jak se clovek cítí..kdyz se automaticky stresuje, jestli náhodou neco, tak to ubližuje vic, nez kdyz si neco dopreje a je v pohode 🙂

deaneira29
24. zář 2017

Já vanuju taky aspoň občas, přesně příjemná voda a je to božský relax hlavně pro moji bederní páteře s kterou mám problémy už léta. Doktor taky říkal že to nevadí jen to neprehanet 😀

nenulinecka
24. zář 2017

Tehu neni nemoc, ale nemocem ja predchazim. Jak se znam hned bych byla nastydla a podobne. Koupel miluju horkou tak si ji dopreju potom. ☺

garalela
24. zář 2017

Tak u nás je pohlaví tajemství pro tatínka, takže i v okolí, aby se neprovalilo, svět je malej, včetěn virtuálního světa. Já hloupá to neměla chtít vědět, zažívám hrozná muka, protože samozřejmě už nakupuji tematicky a mám strach, že něco zahlédne ☹
A konečně už i já cítím pohyby, pravda, asi u mně bylo hodně místa v bříšku, na druhou stranu si strašně pochvaluji, že zatím od začátku těhu nahoře jen 300gramů, měla jsem strach, že to bude horší.
Vana mi moc chybí, nekoupu se.
Jsem teď strašně nastydlá, držte pěsti, je dost blbá situace na marodění, konečně za sebe mám náhradu do práce a měla by nastupovat každým dnem, nicméně nemůže nastoupit beze mne.

nenulinecka
24. zář 2017

@garalela ať je Ti brzy lépe 🌼 vahu zavidim. Mam cca pet kilo mozna sest nahore.

nenulinecka
24. zář 2017

Holky nejake napady, kde sehnat klasickou tehu bundu ci kabatek levneji nez je 1300 ? Koukam i na bazarky, na letgo mo krasnou vyfoukla pani prede mnou. Tu s kapsou na ditko hlavne neeee. Tak me i napadlo, tady v Kobylisich je nejaky moooodni bazar jako slevy tricet padesat procent, tak jestli na tu jednu zimu nesezenu tam. Me se vubec nechce davat tolik penez za bundu, kdyz potrebuju spis veci pro ditko. I ty vietnamci uz to maji pomalu drazsi, jak ve znackovych prodejnach...

garalela
24. zář 2017

@nenulinecka Já jsem minulý týden jeden prodala, měla jsem značkový Lko, ale bohužel přes moje prsa již před těhu košíček H mi byl malý ☹ Sama nyní něco sháním a přijde mi že asi skončím v bonprix

mari90
24. zář 2017

@nenulinecka co Bonprix? Ja bych prave brala i klidne bundu se vsadkou, kterou bych pak vyuzila pri noseni v satku, ale ty ceny me odrazuji, takze premyslim, ze ted to nejak preziju a pak si usiju vsadku do me bundy

garalela
24. zář 2017

Taky jsem zkoušela těhu kabát ze zootu jak byly dny marianne, ale naživo se mi vůbec nelíbil, že jsem ho nevzala

deaneira29
24. zář 2017

Já mám objednanou fleec bundu z bonprixu za ty peníze 🙂 Kamarádka má od nich dvě bundy a je moc spokojena

nenulinecka
24. zář 2017

Jdu se podivat na ten bonprix teda, i kdyz myslim, ze uz jsem koukala...

garalela
24. zář 2017

@nenulinecka Teď jsem taky koukla a nevybrala, přijde mi, že v dřívějších letech byla nabídka lepší

Strana