Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
Holky jinak já jedu zkontroly a vše v pořádku, vážíme cca 553g, placentu mam vysoko, zadecek dole🙂 a mam žádanku na cukrovku
A mě docela dost trápí otoky, prý pokud není zvýšený tlak, tak to ničemu nevadí, patří to k těhu🙂
Díky 🙂. Já mám termín porodu 12.2., je to holčička 🙂. Já teď řeším následující... asi kvůli věku (38) mě doktorka posílá na 2 velké ultrazvuky, jeden už mám za sebou, vše dobré, až na jednu drobnost, která je prý v této fázi těhotenství normální a má se vstřebat. Nevím, zda jít na ten druhý ultrazvuk. Doktor má prý lepší přístroj na zjištění vad srdce, platí se to - 1500, což mi nevadí, ale otázkou je, zda má cenu, abych tam chodila. Teď ve 21. týdnu, když mi jeden ultrazvuk vyšel OK, tak už stejně asi není čas na amniocentézy nebo prenascany apod., na amniocentézu bych stejně nešla, na prenascan možná, ale je to drahé. Co vy? Šly byste ještě na jeden ultrazvuk jen tak pro jistotu?
@dixxie ahoj, já jsem po ivf a na gyndu jsem se prehlasila taky k nim, takže chodim automaticky tam, kam mě posílají, nebo doporučuji. My platili prvni screening 1500kc.
Záleží pouze na tobě a jak to cítíš, ale taky vím, že po 35-tem věku toho vyšetření je o něco víc😉
vvercatkoo, tak to moc gratuluju k ivf otěhotnění 🙂. Asi tam nakonec půjdu, jen si říkám, kdyby náhodou zase něco našli, tak budu zbytečně nervovat 🙂. Pořád se snažím si těhotenství užívat, ale pořád je něco. Na začátku kvůli předchozím potratům byl strach z potratu, pak najednou krvácení, už jsem myslela, že je konec a jela k doktorce, která mi řekla, že krvácel hematom v děloze a musíme čekat, zda se vstřebá, naštěstí se vstřebal. Pak jsem měla 2 měsíce šílené nevolnosti a každodenní zvracení, ty už taky ustaly, pak zase malé zakrvácení v 2. trimestru, to prý zakrvácel čípek. Pak mi zas sestra ve 20. týdnu naměřila vysoký tlak 177/88, což já nikdy neměla, vždy spíše nižší, tak jsem koupila tlakoměr a měřím doma a tlak je zase v pořádku, asi to byl jen nějaký výkyv. Takže už si říkám, že chci nějaký klídek a v pohodě se těšit 🙂
@mari90 doktorka našla cystu na choroidálním plexu, to je místo v mozku, kde se tvoří mozkomíšní mok. Prý je to v této fázi těhotenství normální, ale mělo by se to vstřebat, kdyby tě to zajímalo, diskuse o tom je zde: https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/cysta-choroidalniho-plexu-ve-21-tt-mate-zkusenost/
@dixxie aha, myslim, ze kamaradka mela neco podobneho a vse bylo ok
Jinak si tedy tehu take pekne uzivas ☹ sama jsem po potratech, tak vim jak se citis, k tomu kdyz se k tomu pridaji i dalsi tehotenske problemy, clovek je porad ve stresu ☹
Odpocitavam uz tydny do konce, ale porad je to taaak daleko, uz bych brala aspon 30tt
@mari90 Přesně 😀. O vánocích si trochu oddechneme 🙂. A ty máš také nějaké komplikace? Já teď naštěstí po tom všem mám už jen virózu, co mi začala teď v pátek, přes víkend mi bylo celkem špatně, ale žádné větší teploty, dnes už cítím zlepšení a jsem schopná něco dělat. Těm podzimním nemocem se člověk nevyhne... naštěstí 1. trimestr proběhl v létě a tedy i bez nemocí 🙂.
Holky, tak ty komplikace mě moc mrzí. Já jsem nic neměla ani nevolnosti ani krvácení. A donedavna jsem tomu ani věřit nemohla, že se to povedlo. Mame za sebou deset pokusů
Takže u nás opravdu zázrak a užívám si to i s těma otokama😂
A koncem mesice mame napkanovaniu svatbu a musim kupovat nove svatebni strevice, porostla mi noha🙂 a to jsem si myslela, že budu vycpavat vatou a teď tlačí palec
@dixxie aktualne snad dobry, semtam ztvrdne bricho, ale zatim se vejdu do tech tolerovanych deseti ztvrdnuti za den. Ale abych toho nemela malo, mam za sebou predcasny porod ve 33tt, coz zrovna budu o Vanocich, takze pokud Vanoce zvladnu jeste 2v1, tak na Silvestra boucham sampano 😀 ale modlim se, abych to tentokrat doklepala dele...
@vvercatkoo ... 10 pokusů, tak to je nádhera že se to teď podařilo, tak to je skvělé, že žádné komplikace nemáš. Kolik let těch 10 pokusů zabralo? A kolik je ti let, pokud to není neslušná otázka. Mně 38 a i přesto že mám polycystické vaječníky tak jsem vždy otěhotněla napoprvé. Mám za sebou jeden úspěšný porod 2012 a pak 2 spontánní potraty, ten poslední byl přesně před rokem, musela jsem i na revizi, takže proto byl ten strach. Jinak paráda, že tě čeká svatba, hlavně si to jen v klidu a v pohodě užít 🙂.
@mari90 Tak to ti moc držím palce ať miminko donosíš až do února, asi se musíš trochu šetřit a žádné extémy. A zjistila se příčina toho porodu ve 33. týdnu? a miminko to zvládlo? Jestli příčila byla to tvrdnutí dělohy tak u toho se příčina ví? Já kvůli tomu radši nemám skoro žádný sex, protože mi najednou ztvrdlo po sexu, tak to radši oželím, naštěstí ani nemám teď moc chuť. Chudák chlap má teď utrum 🙂.
@dixxie mě je 33 a je to během dvou let. Ani jedno těhotenství až tohle. Uz tomu ani doktor nevěřil.
@dixxie pricina se nezjistila nebo teda nikdo ji ani nezjistoval. Tvrdnuti zato asi ani nemohlo. Nebo nevim. Mozna trochu pochybila minula lekarka. Kazdopadne jsem prijela na pohotovost s nepravidelnymi bolestmi a oni to uz byly kontrakce, porod mi ale zastavily. Jenze kvuli spatnym ozvum ho musely stejne vyvolat. Dcera je nastesti ok. Ted se teda snazim co nejvic odpocivat, ale s triletackou to ne vzdy jde. A sex? Ten od zjisteni dvou nebyl, takze manzel take trpi, ale vydrzet nejak musi
@dixxie se sexem jsme na tom stejně😂. Zkoušeli jsme to jednou a bolelo to, takže teď nic a ani nemam chuť
tak koukám všechny svorně žijeme v celibátu 😂
mari90, tak to na vánoce zapijeme ten 33. týden.
vvercatkoo, tak to je fajn, že ti je teprve 33 let, to je krásné mládí 🙂. Já mám 5 letého synka a už nyní jsem mezi mamkami ve školce nejstarší a s druhým dítětem budu ve školce vyzvedávat ještě ve 43 😀
teď jsem si to spočítala a uvědomila si jak čas letí, vlastně jsem poprvé rodila ve 32, ale synek bude o 6 let starší než jeho sestřička, protože jsem nejdříve dlouho otálela a potom ty potraty, takže teď najednou šup a je mi 38.
U nas holky sex neni uz ted jakou dobu kvuli tomu, ze jsem po cerklazi... takze to bude po porodu asi zase jako poprve... Nehlede ze u nas nepřipadá v úvahu zadna jina alternativa
holky, jsou tu mezi vámi i nějaké starší těhotné? 37 let a více?

@mari90 tak to jsme na tom stejně😂 a nebo mi připadá, že mi na tom mocaku přímo leží. Jdu na zachod a za minutu přemýšlím jestli uz jsem byla, protože musím jít znovu