Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@barushe_27 já jsme v sobě měla takový blok, že první dítě před 30, to vyšlo a druhý jsem říkala ne později než v 35. No budu rodit po 35.narozeninách, ale mám kamarádka co rodila ve 41. Jsem asi hrozná...
Holky tak dlouho jsem sem nic nepridávala,ale asi nebyl cas. Já jsem si pro manžela nechala pinďika vyfotit na utz takze je to neprehlednutelný kluk. Má se k světu. Je prý ukázkový jen dr neví,jestli se dá pribrat 4kila jen tak ze vzduchu,tak se mám krotit,ale ted to moje tělo vyslyšelo a od vcerejska zvracim a s 38,2ležim v posteli. No děs. Nejvic mě štve to,že doma máme Terču a manžel toho má až nad hlavu.
@bzubzalka taky jsem chtela prvni dite do triceti, i gyndar mi rikal, ze uz jsem davno mela mit,a nemela bych ty problemy jake jsem mela, a v listopadu mam 28, takze to stihnu. Dneska se to asi hodne posunuje, nez clovek vubec dodela vsechny studia a v praci se trochu vypracuje tak to strasne letí, kdyz si to vezmu tak ja jen na sve povolani mam uz odstudovanych 8,5 let a ted doufam uspesne dodelam a uz nikam, uz me to vubec nebavi. Ale určitě chceme jeste jednoho milacka, ale chtela jsem se aspon na rok vratit do prace vydělat nejake kacky navic at to nemusí chudak muj tahat sam, takze se druhému ditku po triceti stejne nevyhnu, ale kdyz nad tim tak premyslim, je to radost potom videt pobihat kus toho naseho srdíčka, uz se na malinkou hrozne moc tesime... ❤
@barushe_27 tak u nás to bude v mých 29 letech, pokud tedy budeme stále i za 13 dní 2v1...
O mimčo jsme se snažili cca 18 měsíců... po 11 měsících se povedlo, ale zamlklé a pak až po 7 měsících...
A nebylo to u mě ani tak kvůli studiím, jako že natrefit na pořádného chlapa, s kterým by člověk chtěl rodinu a on se toho nebál trochu u mě trvalo 🙂
My se o dcerku snazily 4 roky, takze od mych 20ti, otehotnela jsem vzdycky hned, ale ty tri ZT to takhle protahly, plus veskera ta vysetreni zabrala spoustu casu. Takze pokud ted vse klapne, tak stihneme obe deti do 28, dlouho jsem se rozmyslela, zda do tohohle tehu jit,chtela jsem to nechat po tricitce, ale manzel uz mel takhle dost spatny spermiogram, ze opravdu nebyl cas otalet...
@tereza1989 Tak hlavně ať se brzy uzdravíš, o víkendu by mi bylo taky hrozně, naštěstí dnes se energie vrací. Neboj, brzo bude zase dobře... a to víš, pro chlapy je to náročné starat se o dítě a nemocnou těhotnou. Ale pomoct musí, když musíme ležet a odpočívat.
Jj to je taky pravda natrefit na toho praveho, i tak se to někdy zkomplikuje, ale radsi pockar, nez si nadelal deticky v rozhadane rodine. U me to bylo jasne ja ani nepremyslela, miluji deticky jsem proste magor do materstvi, vzdy jsem obdivovala jak jsou tehulky krasne zeny, jak rikam magor. Sice jsme si dali s pritelem taky na case uz jsem spolu 12 let, ale stavime si domeček a chteli jsme az po stehovani, ale prislo to ted a jsme s toho nadšení, asi se nestihneme přestěhovat do porodu, ale bydlet kde mame, tak se hold neda nic delat... pockej ale si ve 26 tt jak 13 dni to bude prcek malinky, musite vydrzet, aspon do toho 32 tt, vim že to neovlivnis az se bude mimcu chtit tak pujde, ale at si tam jeste hraje s vlnkama v brisku, přeci jen je to jeste brzicko
@barushe_27 Tak jelikož držíme díky cerkláži od toho začátku 22tt, tak u nás žiju od týdne k týdnu a plánování co bude za měsíc nějak nejde. Jako jsem ráda, když držíme den od dne, týden k týdnu a ráda bych za sebe aspoň do toho 33tt vydržela... Snad ten steh bude držet až do toho 36tt, kdy se má vyndavat
Zítra mě čeká cukrovka... a to bude jasné už po prvním odběru ☹ Takže samé lepší, co si s malým užíváme ☹
No tak budu drzet vsechno co můžu at vydržíte, no na cukrovku se budeme domlouvat od 10 rijna tak uvidim kdy, ale mam s toho strach, posledni dobou se napajim jak kdybych byla na pousti, kdyz jim tak musim hrozne moc zapijet tak mam strach jestli jsem si to tim svym jidelnickem nezpusobila sama
@tereza1989 za jak dlouhou dobu jsi pribrala 4kila?
Holky, je tu nektera ktera odmitne ten test na tehu cukrovku?
@barushe_27 na cukrovku jsem dnes dostala žádanku a nakonec na ni pujdu za tři tydny před další kontrolou.
Taky se bojím, ale když je chuť🙂
@mari90 ti jde? To by mě ani nenapadlo kvůli zdraví malé, podle mě je to docela důležité vyšetření
@mari90 takhle důležité vyšetření bych nikdy neodmítla
Jde to, urcite je to dulezite, ale minule jsem glukozu vyzvracela a do dvou hodin od testu zkolabovala, samozrejme nic riskovat nechci, ale chci se domluvit na alternative, pokud je nejaka, z toho testu mam panickou hruzu ☹
@deaneira29 to je to, jak se to prezentuje zde... V některých státech to vůbec neexistuje a jsou i jiné způsoby. U nás to hlavně dobře platí pojišťovny, tak co by se to neprezentovalo tak, že bez toho se těhotenství neobejde?
Taky jsou zde rizika pro ty, co to nedávají, můžou kolabovat, může jim být špatně, dítě na to špatně i reaguje. Nehledě, že dát stejné množství osobě, která má 50 kg jako osobě, která má třeba 100 kg...
Pak jsou i místa, kde se to provádí špatně. Takže zatíží i osobu, která by to měla jisté hned po prvním odběru.
Říkám si, že když chce někdo něco odmítnout a má k tomu své důvody, tak ať to udělá. To je pak stejné, jako s očkováním dětí a dalšími věcmi.
@mari90 záleží taky na tom, jak jsi měla první odběr v začátcích těhu. Může se to testovat případně i glykémií na lačno, jestli už sama o sobě není zvýšená. Pak je glykovaný hemoglobin. Když třeba to někdo nemůže podstoupit z určitých nějakých zdravotních rizik nebo po operaci, tak by mělo fungovat nějak i to, že se bere krev na lačno a pak se člověk nají a vezme se za hodinu, dvě krev.
Ahojky holky mě to čeká tento týden 5.10 jdu na odběry.
@mari90 nemáš výsledky v těhotenské průkazce? Já mám u sebe veškeré vyšetření právě založené v průkazce a výsledky odběrů vč. skupiny a faktoru zapsané do průkazky navíc.
U mě taky řekl obvodní, že ok... ale když v porodnici, kam právě chodím teď x týdnů kvůli rizikovému těhu, tak že to ok není a že jsem měla jít na kontrolní odběr
@dixxie nonprávě,jenže já jsem zvyklá zastat vše a jsem nerada obskakována, cejtim se pak jako dlužník,i když vím, že není důvod. O to víc když jsem těhotná. Snad to přejde brzo,ono se blbě právě zařizuje i hlídání.
Nekde se to dokonce dela tak, ze si sebou vezmes nejaky kolacek nebo sladkou tycinku aby si nemusela byt ten roztok glukozy, no ja jsem na to taky zvedava hlavne to, ze budu muset byt tak dlouho lacna, byva me spatne i rano kdyz cekam po praskach pul hodky abych se mohla najist, ale glykemii na lacno jsem mela krasnou, tam snad to bude vse v poradku, ale ne vzdy to prechazi i po tehu ta cukrovka a taky neni pravidlem, ze bude velke ditko
@vvercatkoo za měsíc,do té doby jen půl kila. Takze mi pohrozil,ze je sice hezké,ze jsem v pulce jen s necelými 5kily, ale jestli hodlám pokracovat co týden to kilo tak ze mě bude velryba
Já bych neodmítala jestli ty uvažuješ ze ano. Je to pro zdraví miminka. I hubené holky ji mohou mít a silné nemusí. Je to paradox ale je to tak @mari90
@simi1510 mam tam jen vypsanych nejakych par hodnot, ale glykemii ne, no uvidim pristi tyden na kontrole
@barushe_27 ja prave jak jsem dlouho na lacno, tak pomalu omdlevam ☹
@tereza1989 vsak ja vim, ale riskovat, ze znovu zkolabuju vazne nechci, kdyz to jde vysetrit jinak. To pro mimco take rozhodne neni dobre...
také se mi na ten cukrovkový test nechce ☹. představa sedět dlouho v čekárně na lačno s rizikem že se mi udělá špatně po tom roztoku, uf uf ☹. trochu mám i problém se ovládat v jídle a dám si třeba 2 rohlíky s máslem a pak si to vyčítám, chtěla bych jíst jen zdravě, ale pak mě přepadne chuť a nezvládám to. Takže moje váha už je 83 kg, což je hrůza, minulé těhotenství jsem skončila na 86 kg a sotva jsem chodila, ale teď se bojím abych nedosáhla na 90kg. mám 175cm, normální váhu mám tak 73 kg, takže už jsem 10 přibrala ☹.

Holky tak uz jsem si myslela, ze jen my sexuálně nežijeme, nejvetsi chut na to byla v prvnim trimestru, chteli jsme se pomilovat, ale bolelo to jak cert, asi jak ma clovek strach a potom i pritel prisel s tim, ze ma strach aby malinke neublizil, me to nevadi, ale jak nekdo psal vys potom bude jak poprve i kdyz po tom porodu 😅, a ja jsem si rikala, ze mam strach po 30ti mit dite, boze nechci tu nekoho urazit to bych nechtela, ale jak se tak koukam, neni to vubec zadny problem, to je totiz to kdyz jsem ve zdravotnictvi, profesionalni deformace, hlavne budte zdrave a miminka taky, my si momentalne uzivame jak nam tam mala dela kotrmelce,boze je to nadherny, a co se tyce otoku, jsem rada ze dojdu do obchodu a zpet, kdyz chvilku stojím, neno vcera jsem vysavala pracovnim vysavacem na domecku a dojela jsem domu a myslela jsem ze mam stokilove zavazi na nohou a ty zada jak bolely, a to jsem myslela, ze to prijde az pozdeji, obdivuji vas maminky, ze dokazete chodit do prace a jeste se starat o ty vase prcky, ktere mate doma, vim nic jineho vam nezbývá, ale me to tehu umi solidne vycerpat 😅