icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
2. říj 2017

@tereza1989 já přibrala teď poslední měsíc 3kg dodo té doby nic. Zítra jdu na kontrolu, jsem zvědavá co poví...mě děsíš. Mám teď pořád chuť na sladké-děs.dnes padla cela milka s oříšky.

bzubzalka
2. říj 2017

@barushe_27 to s tycinkou, kolečkem jsem ještě neslyšela, asi to je blbost, jak by v kolacku pocitali cukry...😉

bzubzalka
2. říj 2017

A s dětmi kdo je má jak...je asi taky na tom jak ce člověk cítí, co život přinese. Já chtěla vždy děti cca3roky od sebe a budou 7,5krapet to uteklo😀 měli jsme s erikem docela starosti do 1roku a manžel se pak kousl a nechtěl druhý, bál se moc. Pak měl slabou chvilku a já začala litat po dr.s astmatem silným,takže nic...pak jsme chtěli trochu cestovat a ja se vypracovala v práci na slušnou pozici.no a na jaře jsme se rozhoupali, miminko trvalo teď 2cykly, takže naštěstí v klidu.

barushe_27
2. říj 2017

Holky chci se zeptat, dneska mam zvlastni boleni a obcas pichani v podbrisku, vim, ze to asi bude tim jak se roztahuje deloha, ale je zvlastni kdyz jdu curat a docuram tak me zacne v tom podbrisku zase rypat, zanet mocaku vim co to je, ale vubec se tomu co ted mam nepodoba, vytok mam taky, ale to cele tehu, tak netusim co to, nemate nektera podobne

vvercatkoo
2. říj 2017

@tereza1989 to ti fakt řekl? Já taky přibírám každý týden kilo, zatím mám nahoře asi 8kg a doktorka mi dnes řekla, že to nevadí, že nemám řešit nějaké tabulky, jsem ji říkala, že jsem nad červenými čísly.
Takže, když mám chuť, dám si. 😉

vvercatkoo
2. říj 2017

@barushe_27 taky mě sem tam pichne. Na vytok jsem se dnes ptala a říkala, že pokud mě nepali nebo nesvedi, tak to ničemu nevadí.

evelin1251
2. říj 2017

Holky, já mám 8kg nahoře, je to děs běs 😖 a taky jsem přibrala za 1měsíc 4kg 🤐 . Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi na to dr řekne.....
Jinak dnes jsem byla po týdnu v práci, (vybrala jsem si dovču a polehávala doma s tím nachlazením, ale stejně se ještě necítím moc fit), a nohy mě bolej fakt nehorázně, hlavně kolena a i trošku bříško 😕

tereza1989
2. říj 2017

@mari90 to nevíš,třeba tentokrát to budeš snášet lip. To zvladnes nerikej si to zlé a vezmi s sebou treba kamaradku pro pripad,ze se ti udelá zle. Mysli na to,ze to nedelas pro sebe,pij pomalu a bude to urcite ok. Jinak máš na té zádance i ze si mas donest pullitru cerného horkého caje?u nas to treba lejou do toho co si prineses,je to stravitelnejsi. Zkus se kdyztak zeptat

tereza1989
2. říj 2017

@vvercatkoo tak to mě to rekl a trosku se u toho pousmal spíš jako pripomenutí. Tak kdyz si predstavim,ze mam 20tydnu jeste pred se ou a měla bych přibrat 20kilo tak má pravdu. Ale myslím,že to je teď jen rychlý nárust a pak se to hodí do klidu. Tak mě napomenul hlavně kvuli leidenské mutaci aby mi netrpěly žíly a neměla jsem pak bolesti. Prístí týden si navíc jedu pro injekce do břicha.

bzubzalka
2. říj 2017

@tereza1989 mě při 1.tehu dr.řekla ať před každým jídlem jím misku ovoce,abych.tolik nepribrala. Měla jsem nahoře 19kg a rodila měsíc před termínem.

bzubzalka
2. říj 2017

@tereza1989 teda zeleniny ne ovoce

galatea_a
2. říj 2017

@bzubzalka Už jsem se radovala, že to s tím ovocem budu praktikovat 😀

evelin1251
2. říj 2017

@tereza1989 Já mám taky leidena a neustálou lymfocytozu, mě na hematologii řekla dr, že si budu píchat injekce měsíc před porodem a pak v 6ti nedělí. Ale nijak závažně se s tim neléčim, teda zatim jsem na to žádný léky neužívala, nebo tak něco. Jen chodím co půl rok na odběry. Ty s tím máš asi větší problémy?

calwena
2. říj 2017

Ahoj holky,
hlásím se do klubu, jestli mě ještě vezmete. Už dlouho tuhle diskuzi pročítám, tak jsem si říkala, ze bych se taky měla oficiálně přidat. Divala jsem se na negu a zdá se, ze je to jediná diskuze k porodu leden/únor 2018, kde to aspoň trochu žije.
Někdo se tu ptal na věk, tak mně je 39. První dítě, první manzel 🙂. Po dvou potratech, ale vždy se zadarilo napoprvé, takže mi s tím problém nemáme, tuk, tuk.

vvercatkoo
2. říj 2017

@calwena ahojky, vítej😉

galatea_a
2. říj 2017

@calwena Tak vítej! 🙂

calwena
2. říj 2017

Vvercatkoo, díky.
Já jsem takový případ, ze znám péči u nás i v zahraničí, kombinuju to podle toho, kde zrovna jsem (manzel je cizinec) a co za vyšetření zrovna potrebuju. Od začátku nám bylo jasné, ze budeme chtít mít jasno v tom, zda je mimčo zdravé (co jen se dá zjistit v prenatalnim stavu). Takže NT screeening i genetické testy z krve. Velký ultrazvuk dnes a vše zatím OK, klepu to. Z DNA dítěte i víme, ze to bude na 100% holcicka. Na cukrovku nepůjdu, v zahraničí se nedělá, považuje se za zbytečné testovani. Já se tak trochu řídím instinktem a nechávám si dělat jen testy takové, které mají pro mě a pro manžela výpovědní hodnotu. Krevní obraz byl ukázkový, takže dal neřeším. Vyšetření zevnitř se v zahraničí také nedělá a ani můj česky gynekolog ho neprovádí, pokud není problém, takže to mi naprosto vyhovuje.

calwena
2. říj 2017

Jinak vás všechny obdivuju, jak řešíte už vybavicku. Já na to ještě nemám ty správně těhotenské buňky. Moc mě to nebere, takže asi nakoupíme/zdědí to nejpodstatnější a pak budeme případně řešit, až co bude aktuální. Já jsem v hlavě ještě nastavena na starý život a je pravda, ze malá mi to dost usnadňuje. Nevolnosti téměř nebyly, nic mi zatím neoteka, nebolí, intimní život neutrpěl v nejmenším (jsem tu jediná? 🙂.

dixxie
2. říj 2017

@calwena @calwena ahoj, vítej 🙂. tak to je paráda, že intimní život u vás neutrpěl, a nemáš po sexu ztvrdnutí dělohy?

calwena
2. říj 2017

@dixxie Já bych to tu snad ani neměla psát, vím, že tu holky na to docela trpí, ale já vůbec nevím, co to tvrdnutí je. Ještě ani jednou se mi to nestalo. Manzel si ze mě děla legraci, ze bych se tím tehotenstvim měla živit, když mi to tak jde 🙂.

calwena
2. říj 2017

A ještě k věku pro ty starší... Stalo se vám, ze by měli zdravotníci nějaké nejapne poznámky k vašemu věku? Já snad mám stesti na super doktory, ale ani jednou jsem si nevyslechla nic negativního. Naopak většinou jen povzbuzující poznámky a milá slova. Když vsak vidím tu spousta negativity a nepochopení ohledně věku, co si občas na netu přečtu, je mi to líto. Přitom jsem svým způsobem rada, jsem si pockala až doteď. Skvělý chlap, dobré zázemí, psychická vyrovnanost... Proste to tak přišlo a žádné kariérní rozhodnutí v tom nikdy nebylo, jak se všude na netu píše o starších matkach jako o sobeckych karieristkach.

elenadavis
2. říj 2017

@calwena to je paráda další těhulka vítej 😉

elenadavis
2. říj 2017

@barushe_27 Ahoj přidám se k tobě
páč občas se mi děje něco podobného. Zatím jsem vypozorovala že se mi to děje hlavně když málo piju. Jestli to má spojitost nevím, ale močák to asi fakt není, mám to jen někdy tak to asi k těhu patří. Kdyby bylo hůř poptám se u dr.🙂

bzubzalka
3. říj 2017

@calwena ahoj🙂
Moje dr. taky nedělá vyšetření zevnitř pokud nemusí. Za celý těhu jen jednou, když brala kultivaci. Dnes jdu na KO tak doufám, že u toho zůstane🙂
U nás taky intimní život nějak výrazně neutrpěl, zatím...Teď máme teda doma trochu starosti, takt o trochu pokleslo, ale ne z důvodu těhu. Bolesti po nemám ani během ne. U nás to teda bylo vždy tak, že já mohla víc jak manžel, takže asi tak🙂
Výbavičku taky neřeším, dost věcí mám po synovi, musím na to kouknout, co bude třeba dokoupit, ale nákupy plánuju až kolem 30tt jestli teda vydržím🙂 Teď jsme si to ještě zakazovala jsme začátek 22tt.

bayt
3. říj 2017

@evelin1251 jestli tě to uklidní, tak mám taky 8 kg navrch :D ráda bych se celkově vešla do 15 kg, nejvíc jsem nabírala zezačátku, zajídala jsem nevolnosti...a chci už konečně víc cvičit

a co výbavička, holky? my jdeme okouknout kočárek, máme postýlku, povlečení a sháníme matraci a autosedačku

pak jsem ulítlá na kosmetiku, to už všechno mám, a hadříky ani nekupuju a přitom se nám už kupí a kupí :D

vvercatkoo
3. říj 2017

@bayt tak my uz máme skoro všechno, jen kočárek, ten budeme objednavat v listopadu, monitor dechu a vybavicka do postylky (tu si budu šít, látku už mám) 🙂
A ještě pár drobností do porodnice a bude to hotovo
Sterilizator a odsávačku budu řešit až po porodu, jestli bude potřeba, ať to nekupuji zbytečně

mari90
3. říj 2017

@tereza1989 zadanku jeste nemam, prave moc neverim tomu, ze to budu snaset lip. Kazdy odber nalacno mi dela problem, pokud se po probuzeni ihned nenajim je mi na omdleni, takze bohuzel neverim,ze to tentokrat bude lepsi ☹ jako urcite se domluvim na alternative, vysetrit to nejak chci, ale ne takhle. Kdyz jsem se o tom bavila se sestrou na gynde, tak jsem ji o tom rikala, co se mi stalo a ona se jen zasmala a rekla mi, no tak si pak polezite par dni v nemocnici, coz mi moc vtipne neprijde. Vzhledem k tomu, ze s dcerou jsem take takhle dopadla ☹ ten test mi vlaatne ani nemohly dokoncit, kdyz jsem to vyzv

mari90
3. říj 2017

*vyzvracela. A ze zkolabovani mam opravdu obavy, ale ne az tak o sebe, ale o maleho, coz se pochopitelne. Vim, ze vet

mari90
3. říj 2017

Vetsina to snese v pohode, ale urcite procento na to reaguje bohuzel takto ☹

bzubzalka
3. říj 2017

@bayt @vvercatkoo teda holky, vy mě děsíte, já si říkám kolik je času a vy jste už vybavený...My máme postýlku, povlečení, autosedačku a nějaké oblečení po synovi, a vzhledem k tomu, že čekáme chlapečka tak budeme jen dokupovat. Kosmetiku koupím jen klasiku bepanthen, sudokrem a olejíček. Erik to neměl rád, jak jsem ho něčím natřela řval, asi mu vše smrdělo🙂 nemá to rád do dnes. Musíme pořešit vaničku nebo lehátko do vany.
@mari90 asi bych ten test odmítla pokud je ti takto zle. Dá se to přeci zjistit i z krve, teda myslím...než se takhle trápit☹

Strana