Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka jdu k apolináři tento týden, ale na EKG i u obvoďačky jsem už byla, tak jsem zvědavá, co mi řeknou.
jinak měla jsem kvasinkovou infekci a krásně mi zabraly ty tetraborico globule, teď na krabičce přímo čtu - Natrii tetraboratis gobulus. To funguje úžasně, do 4 dnů je to úplně pryč a je to příjemná gelová globule.
holky, je tu ještě některá, která pořád zvrací? mně se teď zvracení zase vrátilo a zase jedu každý den... žaludek často na vodě... myslela jsem, že už bude klid protože minulé těhotenství to s 6. měsícem ustalo... tak jen doufám, že to zase přejde. Jinak naštěstí teď problémy nemám žádné 🙂. A soucítím s vámi, co se vám vlečou různé problémy, naštěštěstí spusta z toho se dá dobře řešit.
jinak moc vám doporučuju meditaci. večer před spaním v meditačním sedu, klidně se svíčkou a hudbou nebo bez a myslet jen na pocity lásky, úplně ucítíte jak všechna vaše mysl je táhnutá do břicha, je to jak gravitační síla ta energie. Hodně to pomůže na různé strachy a depky z vyšetření a obavy a tak.
@dixxie Tak mi prosim pak napis jestli musis znova nebo uz ne jooo. 🌼 nevim jestli si to uz obehnout ted nebo az dele.
Je dobre, ze Ti to pomohlo. A jinak mi je obcas zle, ale to mi bylo vysvetleno tak, ze se nam stlacuje zaludek.
@nenulinecka dám vědět, snad si vzpomenu 🙂. Jinak jak na tebe působí Apolinář? Já tam byla zatím jen 1x omrknout a byli dost busy, byl tam cítit stres a trošku mě to vystrašilo. Snad to tentokrát bude lepší. Musím říct že útulnost té chodby, kde se lidi chodili dívat na miminka tedy nic moc ☹.
@dixxie utulnost te chodby nic moc, ale moc mile lekarky a lekari, nemuzu si stezovat na jejich peci. Byla jsem tam na screeningach, ultrazvucich ze zacatku, na registraci a spis jak o tu utulnost mi jde o pristup a ten tam je 100 procentni. Mame to i nejbliz a ta budova je sama o sobe zvlastni hezka i strasidelna 😂 stres tam neni uvidis ☺ me jen vydesily ty cekaci boxy k porodu... videlas fotecky nejaky? ☺
To je ta strasidelno krasna porodnice, kde budem s
@dixxie holky
Holky na to jak to v porodce vybada moc nedejte, ja cele minule tehu jezdila na pohotovost do nemocnice, kterou mam nejbliz, vybavenost uplne super, vse nove, moderni, ale ten personal nic moc, nakonec jsem rodila v nemocnici, kde byla neonatologie. Nemocnice jeste stara, porodni saly nic moc, na pokojich nebylo ani wc, coz bylo pri hrozicim porodu dost neprakticky, ale ten personal v porovnani s tou druhou porodnici o s
Sto procent lepsi, takze tak 🙂
@nenulinecka vypada uzasne, ma sve kouzlo
Holky,vy jste toho nakecaly😀
Já u apolinare byla jednou se synem před 8lety a měla jsem smůlu na doktora, už mě tam nikdo nedistane. Mi řekl, co chcete, bud to dítě udrzite nebo ne. My rady zachranujeme až od24tt, slyším to jako dnes. Byla jsem v 8tt a spinila. Doktor byl starý...
Nudu rodit v motole, máme to nejblíž, při registraci mi.nic nedali a u obvodacky jsem ještě nebyla...nějak nestíhám...
@nenulinecka Apolinar se mi libi rozhodne vic nez ty hnusne budovy Podoli... 😀 a snad nebudu litovat, ze jsem se pro nej rozhodla. I kdyz uz ted si rikam, ze diky nim jsme uz 6 tydnu stale 2v1
jojo, s doktory to je někdy těžké... když to jsou chlapi, tak nemají takovou empatii a vidí to "věcně". Soucit od chlapů doktorů moc čekat nemůžeme. Na mě koukali jako na blázna v nemocnici, když jsem tam šla na kapačky s těhotenským zvracením, když jsem odmítla ultrazvuk ve chvíli, kdy měli potvrzený výsledek ultrazvuku od mé lékařky starý asi 3 hodiny. Mohli v klidu napsat, že jsem odmítla ultrazvukové vyšetření z důvodu že bylo provedeno před 3 hodinami a nemuseli na mě koukat jako na idiota.
@nenulinecka ja mam razítko od obvodní, ale ekg tam nema a ani ho tedy nemam. Jsem v peci jiz u apolinare a nikdo nic ani nerikal. Stejne zubař i praktická jsou nepovinné... ne vsichni si k nim behem tehu dojdou
Ahoj holky,
@dixxie Impressive English 🙂. My main problem will be teaching her Czech properly as English will be all around her most of the time quite naturally. Our home is in the UK at the moment.
Ad porodnice. Já jsem zatím registrovaná v Motole, ale stále si nejsem jistá, jestli nebudu rodit v zahraničí. Nechávám to otevřené do poslední chvíle.
Ad. pigmentova čára - zatím nemám. Kdy se většinou nejpozději tvoří? Jsem lina i na mazání, takže mazu, když si vzpomenu. Už se vám dělají strie?
Ad. neduhy - mě trápí občas akorát reflux, ale ten se dá jednoduše řešit. Jinak vše OK, otoky žádné a ani nevolnosti. Už si občas dam i kafe. Plánuju ještě na Vánoce cestu letadlem, tak doufám, ze se mi to nezhatí. Holky, kolik jste od začátku tehotenstvi pribraly?
Taky jsem se konečně rozhoupala pořídit na sebe nějaké těhotenské kalhoty. V dobré víře, ze to s tou vahou asi nebude žádná sláva, jsem si koupila všechny o číslo větší a ejhle, všechny mi padaly. Tak si říkám, ze to asi nebude taková hrůza, i když můj vlastní mozek mi při pohledu do zrcadla říká, ze vypadám jako tank. Co ale nemůžu sehnat, je nějaký kabát na zimu. To, co běžně nabízejí, se mi fakt nelíbí, je to takové pytloidni.
Kupujete on-line, nebo zásadně naživo?
@calwena zasadne na zivo. Koupila jsem si bundu za 600, kde mam jeste misto deset cm, tak snad to da alespon do prosince ☺
@simi1510 dulezite je, ze jste v poradku a opravdu se snazi nam pomoct. U zubaka jsem byla na trhani uplne omylem, dobrovolne bych nesla .mas pravdu, chlapi mi take prijdou neznejsi a i chapavejsi jako lekari.
@bzubzalka vsude se najde nejaky deb.. ☺
@calwena ahoj! myslím, že výuce češtiny hodně pomůže sledování českých pohádek na internetu a také když na mimi budeš mluvit česky co nejvíc. UK miluju, strávila jsem tam dost času, taky jsem se tam málem usadila, ale pak jsem si to ještě rychle rozmyslela, s přítelem angličanem se rozešla a skončila tady. Ale kdyby byl přítel trochu jiný, možná bych zůstala, šlo o Rochester 🙂.
Oblečení sehnat je problém, zoufale sháním hezkou těhotenskou bundu. Jednu jsem měla odminula a po stěhování ji nemůžu najít, nevím zda jsem ji někomu nepůjčila. ta byla super, tenkrát z HMka, ale už tam nic hezkého nemají.
Přibrala jsem už 10kg, moje ideální váha je do 70kg, ale měla jsem zrovna 4 kg nadváhu když jsem otěhotněla, takže ze 74 jsem nyní na 84, což mě trochu děsí, protože minulé těhotenství jsem skončila na 86 a sotva jsem lezla, takže teď už musím dávat bacha na cukry a tuky, i když zatím mi to moc nejde.
JINAK TEĎ JSEM SE KONEČNĚ DOKOPALA K TOMU ZAPNOUT SI YOUTUBE A ZACVIČIT SI TĚHOTENSKOU JOGU A CITÍM SE ÚŽASNĚ. HOLKY MUSÍTE TO ZKUSIT!
link je zde, ale je to v aj, určitě bude spousta i v čj.
jinak se chystám probrat s dulou možnosti jak připravit tělo na porod, slyšela jsem o metodě spinning babies, tak dám o tom ještě vědět!
Musím se přiznat že doteď jsem měla trochu problémy se špatnými náladami a obavami, ale najednou, jak jsem začala meditovat a teď i tu jogu se cítím dobře a doufám, že to vydrží, tak držte palce a zkuste to taky!
Já si koupila kabát o číslo větší a uvidím jak na tom budu po porodu.
Zrovna mi volala dr. naposledy mi dělala kultivaci a mám dole streptokoka - přitom výtok jsme sice měla, ale bez svědění, pálení...čirý...No nic zítra si jdu k dr. pro recept....
@bzubzalka streptokok v tehu ale neni moc dobry neeee? Vim ze jsem nekde cetla, ze 1 z 5 ho v tehu ma. Tak hlavne at jste v poradku 💗
Ja mela za to, ze streptokok se resi az u porodu, kdy jsou podány antibiotika...
@nenulinecka dr. Nic extra do telefonu neříkala, jen ať si dojdu pro recept. Vím, že je streptokok blbý, když je v době porodu. Takhle nevim... dle toho co pises, je tedy častý☹ 20%žen to je dost.
@bzubzalka no uvidis, nebud smutnounka, vse bude dobre 🌼
@bzubzalka jak rikam, ja po antibiotikach mela kvasinky a nejakou bakterii... takze jednou clotrimazol na tri dny, dalsi tyden macromiror a ted po dalsim tydnu uz par dnu zas beru boraxove globule (ty globulus cum natrio ....) takze lepsi to mit nejak hlidane a lecit 🙂 děláme to nej pro mimca

Holky na ty registraci v Apolinari mi dala papir, co mi ma moje gyndarka vyplnit pred porodem do prukazky a, ja normalne musim k obvodacce aby me poslala na ekg. To jako proc chteji takovyhle veci. Po Vas taky?