icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
17. říj 2017

@evelin1251 Jsme v práci a díky tvému oslovi jsem dostala záchvat smíchu, kolegyně na mě koukali jak na blázna🙂My děláme s manželem "brigádu" každou neděli vytíráme barák o 3vchodech - každý 5pater a pak jedna šíleně dlouhá chodba - 13.bytů. Takže každou neděli vytírám dva vchody a manžel ten jeden (je větší a tu chodbu). Dřív jsem to dělala v kuse, teď už s přestávkou. Manžel mi říká, ať se na to vybodnu, ale já se chci hýbat co nejdýl. u porodu bude fyzička třeba 😀

barushe_27
17. říj 2017

Holky tak test na cukrovku dopadl asi dobře, nevolali mě tak to bude asi v pořádku, dneska jsem si dodelavala seznam věcí na doma na novorozence, nábytek, co do porodnice, co za kosmetiku a lékárničku, jaké oblecky mám doma a jaké ještě potřebují, nahrubo jsem si napsala i porodní plán, sice nevím jestli se to dává, ale mám něco napsané a mám co dělat za tři měsíce je toho potřeba tolik sehnat. A dneska mě tak bolí v kříži a šlapky a koukejte ten břich přijde mě že rosteme každou minutou, hlavně že se tam malé líbí😅

danielle94
18. říj 2017

Holky, jeste se chci zeptat. Mate nektera satek/nositko na mimco, ktere se muze pouzivat od narozeni? Mam hafana a budu muset pres den chodit na prochazky a s kocarkem a se psem kterej tahne to nedam. Tak mi nekdo poradil satek, ale nevim vubec jakej. Nekdo nejaka zkusenost, kterej je nejlepsi?

mari90
18. říj 2017

@danielle94 pro dceru jsem pouzivala Manducu, ale ta je od 4 mesicu, jako vetsina nositek, takze ted volim satek, tam muzes vazat hned od narozeni 😉

janea823
18. říj 2017

@danielle94 do manducy se dá dat i vložka pro novorozence..já ale určitě začnu šátkem a nositko až bude větší. Přece jen šátek je více prizpusobivy

mari90
18. říj 2017

@janea823 ta vlozka se moc nedoporucuje

bayt
18. říj 2017

@danielle94 http://www.nositko.cz/nositko-cz/eshop/11-1-STO...

to je jediné, co nahradí šátek od narození (vložky moc vhodné nejsou)

vvercatkoo
18. říj 2017

@barushe_27
Taky rosteme😂

garalela
18. říj 2017

@danielle94 Já jsem bohužel zjistila, že řada pohybových aktivit je buď v mojí pracovní době nebo až večer kolem osmé, kdy ale s dojížděním hodinu vlakem nakonec tedy nikam nechodím, to už je na mně pozdě a taky mně odrazuje tahle večer i zima třeba po bazénu, někdy ve vlaku netopí. Na druhou stranu na ten vlak a z vlaku nachodím 4km denně, snažím se svižně, v práci hodně sedím, těch 8-9 hodin určitě, ale pracuji víc hodin a když jsem v terénu, tak taky pěší, co jen jde, pokud je čas, tak taky zvolím oběd daleko a jdu tam. Nemůžu říct, že bych se snažila jíst zdravěji než před těhu, to jsem jedla zdravě už tehdy, akorát to nebylo znát na váze a nyní mně těší, že snad je to odměna za to, že nekynu, kontrolu mám ale až zítra, tak přírustek uvidím černý na bílém, my doma váhu ani nemáme. Říká se, že buclíci v těhu přiberou méně. Já mám takový vnitřní pocit, že budu po porodu hubená, protože jsem buclík těmi roky snažení a výkonovou profesí. Z vitamínů jím momentálně chytré miminko superfolin, ale vystřídala jsem skoro všechny značky na trhu, neb jsem samozřejmě s listovkou začala před snažením a tím jak se nedařilo, je z toho užívání preparátů už roky. Co můžu doporučit je dělat si maličké cviky v průběhu dne, ono když se to pak sečte, každý den něco maličko je víc než nic. Já takhle na doporučení fyzioterapeutky dělala i v práci na wc kliky o stěnu, výpady nohou jako doplněk k sestavě mojžíšové a některé ty cviky jdou dělat i v těhu. Ovoce a zeleninu se snažím jíst, ale většina už stojí chuťově za prds, eď naštěstí bude přes zimu chutné pomelo. Jím hodně jablka.

janea823
18. říj 2017

@mari90 já vím, proto píšu taky, že šátek 🙂

barushe_27
18. říj 2017

@vvercatkoo krásné bříško a ja si dělám starosti, ale holt mi vyroste ještě mnohem víc, ale už teď jsem s tím taková neohrabaná jsou dny kdy se cítím super a dny kdy se ani neohnu k zemi.

K těm satkum, jen moje otázka nemáte holky strach třeba při tom venčení, že ten psík více zatáhne a vy zakopnete a spadnete, s toho já mám hrůzu, říkala jsem si, že bych přistoupila k tomu nositku na záda, ale až bude starší třeba kdyby se jelo na výlet ať se netahá kočár, ale asi mám bujnou fantasii a s těch nosítek a šátků mám strašný strach, že zakopnu

dixxie
18. říj 2017

Ahoj holky, ja mam pocit ze trochu zanedbavam zeleninu lusteniny a bilkoviny nejsem totiz moc masozrout ale snazim se ibcas si dat vejce piju mleko a jogurt si taky dam, ovoce snim dost, banany jablka pomerance hroznove vino, obcas si dam kafe a kazdy den do sebe nacpu neco sladkeho, nedokazu pit samotnou vodu tak ji redim kvalitnimi dzusy nebo si ji dam se stavou. Ale jim dost peciva a nejim stylem pohanka a zdrave super bio takze mam urcite rezervy. Vitaminy beru Mamavit s prefolinem a DHA, podle navodu ale lekarnice mi rekla at pouzivam selsky rozum a jim to jen obden ze pry jinak budu mit maxi mimino tak teda fakt nevim. Jsou dost drahe ale zase se bojim aby mi neco nechybelo, cert aby se v tom vyznal. Ted jdu volat doktorce ohl. cukrovkoveho testu zda mi muze udelat nejakou ne tak zatezujici variantu tak jsem zvedava co rekne, dam vedet, mejte krasny den!!!

vvercatkoo
18. říj 2017

Ahoj holky, tak já beru femibion 2 ráno a magnesolv večer. Se zeleninou a ovocem to mám trochu nahnuté někdy dám někdy nedám, spíš než po ovoci, sáhnu po čokoládě

garalela
18. říj 2017

Já vždy když mohu chodím do takového zdravého podniku, kde jsou přes poledne 3 menu a naprosto luxusně ochucené, že je to úplný gurmánský prožitek, člověk tam musí volat do osmi ráno, aby měl třeba pro sebe i porci rezervovanou, stojí se tam frotny přes celou polední pauzu. A většina pokrmů je tam vždycky napěchovaná luštěninou, nicméně strašné dobroty, doma si to takto dochucené neudělám, kupuji si někdy i na večer domů, pořád si říkám, že si to začnu psát, až budu doma
http://www.rozmaryny.cz/menu

bayt
18. říj 2017

@dixxie Já se stravuju stejně jako před těhotenstvím, akorát nejím syrové maso a vejce, nepiju alkohol a kafe. Ale zeleninu a ovoce jsem měla vždycky celkem ráda. I luštěniny, miluju cizrnu, hlavně hummus 🙂) Na začátku těhotenství jsem nemohla sladký, ale to už bohužel není pravda, tak se docela držím :D

Tabletky jakékoliv neuznávám (mimochodem, praucju v nemocnici :D), jediné, co beru, je čistý rybí olej.

garalela
18. říj 2017

holky chystáte se na for babies? byly jste v předchozích letech? jak je to tam s jídlem?

dixxie
18. říj 2017

Tak jsem si právě prožila pěkný stres. Zapomněla jsem svůj drahý Apple počítač, kde mám VŠE včetně fotek a prostě VŠEHO v tramvaji. Hrozný šok, volání do DPP. V první chvíli jsem nevěděla zda jsem ho nechala v tramvaji nebo v obchodě, tak jsem letěla do obchodu, ochranka se dívala do kamer, také jsem volala na policii protože DPP nahlásilo že nález nemá. Už jsem začala nabírat vyšší formu hysterie, prosila DPP aby kontaktovali všechny řidiče dané linky, s brekem a hysterií v hlase je prosila ať mi počítač najdou, že jsem těhotná a že ho nutně potřebuju. Prostě mě to totálně rozhodilo, pobíhala jsem po tom obchodě se slzami a lidi si museli myslet že jsem pološílená. Celou dobu jsem si říkala - uklidni se, nejde o život nejde o nic, nestresuj se tak ať to neublíží miminku... naštěstí jsem v tom nejhorším stresu nebyla víc jak půl hod, protože DPP oznámilo že se taška s počítačem našla měla jsem štěstí že jsem ji nechala v tramvaji těsně před konečnou a tím pádem tam asi už nebyl nikdo kdo by si ji vzal. Ale ty hysterické telefonáty s policií, DPP a výstup v obchodě, holky to byl fakt trapas, snažila jsem se ovládat ale nešlo to. Tak jsem se pak zklidnila, pobrečela si, dala čokoládu a už je mi fajn... plyne z toho ponaučení - ať se stane cokoli a nejde o život, tak nejde o nic, celou dobu jsem si říkala, že i když o ten počítač přijdu tak hlavně že mimi a já jsme zdravé a vše se dá řešit a se ztrátou počítače a fotek a informací v něm se dá smířit. Takže kdyby cokoli zkuste to prodýchat a být co nejvíce v klidu. Doufám, že moje mimi se za tu šílenou půlhodinku nevystresovalo moc a je v pohodě a říká si: no jo, mamka toho má teď trochu moc 🙂. doma máme totiž zedníky a já lítám k našim, nemám teď moc zázemí, takže zmatek chaos, není divu že jsem tam ten počítač nechala, hodinu přes celou prahu jsem vezla malého do školky a na cestě zpět jsem prostě už prostě vypla no.

galatea_a
18. říj 2017

@dixxie Teda, to sis užila! Ale ono se to snadno říká, nestresovat se. Kdyby to bylo tak jednoduché! 😉

elenadavis
18. říj 2017

@dixxie Ty brďo celkem mazec tedy 🙂

dixxie
18. říj 2017

🙂. Jako já normálně trpím poruchou pozornosti, ale teď v těhotenství, jak pracují hormony, tak jsem si prostě vůbec neuvědomila, že odcházím z tramvaje bez počítače. Je fakt, že poslední rok jsem ho v MHD vůbec nevezla, tak jsem zvyklá jen na kabelku, ale vždy, celý život, se při odchodu z MHD dívám na sedačku zda tam nic nenechávám. Teď se to prostě nestalo a nechápu to.... musíme dávat bacha, jak nám v těhotenství měkne mozek 🙂. Vidím to i na tom, že mi nenaskakují slova a včera jsem do telefonu příteli několikrát opakovala ať mi přiveze moje slipy, protože jsem si nemohla vzpomenout na slovo kalhotky 😀.

bayt
18. říj 2017

@dixxie Hustý zážitek :D Tak já teď byla na konferenci, z letiště jsem musela ještě vlakem do centra a nedošlo mi, že už si musím vyzvednout zavazadla, že do vlaku mi je asi nepřeloží :D Uvědomila jsem si to asi deset minut předtím, než měl odjíždět vlak a běžela pro kufr :D

nenulinecka
18. říj 2017

Tak jsme byli na glukoze... bala jsem se toho, ale nic zvlastniho. Pulka citronu mi z toho udelala kysely drink coz bodlo ☺ cekani se dalo prezit, ale ty vpichy, to jsem nezazila takovy neohrabany sestry. 😴 a jinak se citim uplne normalne, jen utahanejsi, ale to je i pocasim ☺

@vvercatkoo krasne brisko 🌼

nenulinecka
18. říj 2017

@barushe_27 taky hezoucke brisko uz 🌼

evelin1251
18. říj 2017

@nenulinecka Já jsem taky dneska byla na glukoze.
Když jsem všude četla jak je to strašný, tak jsem taky nevěděla, co čekat. Ale pohoda. Sestřička mi namíchala lektvar do půllitru - taky s citronovou příchutí. Nepřišlo mi to nijak hnusný 😇
Čekání se dalo vydržet, četla jsem si 🙂 Výsledky bude mít doktor zítra. Tak snad dobrý.

Jinak, dneska mi řekla babka od nás z vesnice " tak co kuličko" 😈 kuličko 😖😨 Tak jsem jí jen řekla " nic, dobrý" 😀 Nechápu, že se hned všechno rozkřikne!!

garalela
18. říj 2017

@evelin1251 Na vesnici je to peklo, jela jsem minulý týden na služebku a je u nás rozkopáno, na zastávce se setkávám se stále stejnými lidmi, podle jejich rozhovorů se domnívám, že dva muži dělají dokonce v nějaké oblasti jako saniťák nebo tak něco. Pomalu od pětatřicetileté ženské, budoucí matky od dětí, stále všichni čekají, že je budu zdravit první (možná je to tím, že v těhu nosím batůžek), ale s kufrem se nikdo nenabídnul přes to bahno přes rozkopanou cestu pomoci. Až při vystupování z vlaku se nabídla starší žena, což jsem samozřejmě odmítla. Ale starostí mají všichni dost.
@dixxie Tohle je peklo, já pořád trnu, abych někde nezapomněla pc, neb navíc pracuji s osobními daty, takže k čertu s pc, ale ty případné oplétačky kolem, a už jsem teď nechala ve vlaku kabát, jak bylo tepleji.
co mám ale pěkně hnusnou zkušenost, kdy jsem lítala jako poťap a brečela je, že jsem musela v nějaký ranní čas někde být, a část cesty jsem měla řešenou přes regiojet, člověk si to kupuje na termín s předstihem předem, spí v místě, aby spoj stíhal a ráno v 6 hodin mi přišla smska, že spoj jede s omezenou kapacitou a mám využít registraci na pozdější spoje - jako to byl stres, samozřejmě jsme se nikomu v šest ráno nedovolala, ten pocit, že nestihnu schůzku včas a že jsem někde přenocovala zbytečně, když se mi ten spoj takhle zruší...jako kdybych mohla jet pozdějším spojem, tak si logicky nekupuji ten první ranní jako masochista, budu jim psát mail

nenulinecka
18. říj 2017

@evelin1251 taky to nechapu, jak rikaji hodne, te to nedaji a tak. No a kulicka je roztomily 😂☺🌼

dixxie
19. říj 2017

@garalela tak to by me taky rozhasilo v 6 rano se toto dozvedet, ja bych pri sve drzosti na ten spoj sla rekla bych ze na mobil jsem nekoukala a ze proste jedu a nazdar. Me ted zase drti ze mame doma zednicke prace a ja jsem kvuli tomu od pondeli mimo domov a nejdriv to melo byt hotove v utery pak ve stredu pak ve ctvrtek a nakonec dnes neprisli protoze to neni zaschle a dodelaji to zitra, jsem uz uplne vydrena protoze orespavam jonde nemam komfort litam po cele praze mhd 3 hod denne mam toho plne zuby ale snazim se byt porad v pohode kvuli mimi. Zhorsila se mi zase kvasinkova infekce takze musim nasadit zase boraxove tablety, zitra je teh. poradna tak doufam ze tlak i bilkovina v moci budou po tom hektickem tydni ok.

dixxie
19. říj 2017

Jinak gratuluju vsem kdo ma za sebou uspesne test na cukrovku a tem co test odmitnou preju at cukrovku nemaji. Take gratuluju vsem kdo prekrocil hranici 24 tydnu, a oak samozrejme oslavime 28, to je taky dulezity orelom ve zralosti mimi 🙂.

bzubzalka
19. říj 2017

@dixxie držím palce ať je vše ok!
Já jdu k dr. až 8.11. a to říkala, že se domluvíme i na test na cukrovku a to jsme teď už ve 24tt.

bayt
19. říj 2017

@dixxie fakt, jaktože je to přelom? to mě zajímá, jsem 28tt

Strana