icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

elenadavis
19. říj 2017

@dixxie taky by mě to zajímal ten přelom 28tt co se tim myslí? 🙂

simi1510
19. říj 2017

@bayt od 28tt se bere, že už se nejedná o extrémně těžkou nezralost miminka, kdyby se narodilo a má daleko lepší zase šance na přežití bez problémů zdravotních

dixxie
19. říj 2017

@bayt ano, kdyz se nekomu rozjede porod po 28. tydnu uz to neni tezka nezralost ale stredni.

simi1510
19. říj 2017

Jinak holky... já včera skončila s krvácením na pohotovosti... Čípek se zkrátil na nějakých 34 mm, ale žádné stopy po krvácení nebo tak doktorka nenašla. Vzala stěry (zase) a zítra si mám volat. Dneska jsem šla, i když dle ní to bylo zbytečné, na kontrolu k tomu vedoucímu rizika, co mi řekne a potřebovala jsem uklidnění. Utz nedělal, miminko jsem ani včera ani dneska na utz neviděla. Dle něj jsem dlouho byla kupodivu bezproblémový pacient po cerkláži, což bylo divné. Prý ten steh to může nějak dělat. Mám napsané teď polygynax a uvidíme, co vyjde tedy i z kultivace. Jen ten polygynax mám 6 globulí a v příbaláku je, že se má brát 12 dní, tak nevím :-/

Nevím vůbec, jak se těch nervů a strachu zbavit ☹ Dneškem začínám 29tt a vím, že kdyby se něco dělo, máme už lepší šance. Dokonce doktor řekl, že opět opakuje, nebýt cerkláže, miminko nemám a nejsem tam, kde jsme. Takže za něj pokrok. A že zkrátka ten steh mi bude dělat problémy, bude vyvolávat stále bakterie nebo jim podobné. Že jednou to přeléčíme a že se zase kvůli tomu vrátí ☹ Takže na jednu stranu jsem ráda kvůli mimču, na druhou, jsem jak pokusný králík v globulích ☹

A říkám si, že nesnesu názory typu "těhotenství je za trest, je to největší zlo,.... když jim nic absolutně není, jsou v pohodě..." Co bych za to já dala a neměla nervy, kdy se to po.... ☹

bayt
19. říj 2017

@simi1510
@dixxie aha, tak to je dobrá zpráva, že jsem překonala tuhle hranici

moje zlatíčko už se otočilo hlavičkou dolů, ale myslím, že má ještě pořád co dělat, ještě musí alespoň dvě kilča nabrat :D

zatím nabírám jen já, od své váhy už mám 10 kg nahoře :/ dnešní vážení je motivace a teď odcházím do fitka

mari90
19. říj 2017

@simi1510 s poslednim odstaveckem naprosto souhlasim, nikdo nikdy nemuze vedet jak se citime my rizikove...preji at je u tebe vse ok
Jen se jeste zeptam, jak dlouho ti trva tak ta kultivace? Mne ji delaly minuly patek a vysledky kompletni budou snad konecne zitra, uz dnes mi ale sestra rikala, ze se tam neco naslo ☹

simi1510
19. říj 2017

@mari90 Dělali ji včera na pohotovosti a zítra si mám volat, takže 2 dny. Když jsem tam ležela, tak to bylo 2-3 dny. Záleží, jestli ti to dělají v nemocnici s laboratoří a nebo u doktora, který to někam posílá/nechává vozit :-/

Já počítám s tím, že tam bude něco, ale otázka je, co ☹ A jestli zas budou zkoušet předepisovat něco... Jako na to šílené pálení po tom boraxu mi nic ani neřekl pořádně.

Já když včera objevila tu čerstvou krev jako, a že jí celkem bylo dost na wc, tak od té doby šílené nervy. Na pohotovosti jsem vypadala jak debil, že prostě nic... Od té doby jen nervy, nervy nervy ☹ A doktor mě dneska taky moc neuklidnil... Bojím se, co se objeví... Už takhle mě chytá tvrdnutí břicha a že to jde do spodku a včera mi to v noci i vyhrklo slzy do očí z toho, jak to v tu chvíli bolelo...

Začínám si říkat, že se budu snad muset smířit s tím, že (snad) budeme mít jedno mimčo... hlavně, aby byl zdravý. bojím se hrozně o něj ☹

tereza1989
19. říj 2017

@bzubzalka mám smlouvu na dobu urcitou do 12.1.tak uvidim jak dlouho tam vydržím. Zatím to je pohodička,jen už jsem tam stihla asi něco chytit,nějak mě začíná škrábat v krku. Zítra jdu do komise k volbám tak mě snad nic nezkolí

bayt
19. říj 2017

@simi1510 To bych řekla že je celkově vělký nedostatek empatie, já mám těhotenství v pohodě, ale taky už jsem si zažila nějaký ten strach a nedovedu si představit mít ho ještě ve větší míře, být na rizikovém atd. Opravdu s tebou soucítím, musí to být těžké.

bayt
19. říj 2017

@tereza1989 Zkus colostrum to je přírodní a když jsem měla náběh na něco, hezky to zmizelo.

bzubzalka
20. říj 2017

@simi1510 moc držím palce! Určitě miminko ještě chvíli vydrží v bříšku.....
@tereza1989 snad budeš ok! Mě dva dny bolí po ránu hlava, ale je to asi tím, že špatně spím, pořád se budím...
Já jsme se rozhodla, že půjdu na MD 8týdnů před porodem, a začala jsme v práci už škrtat v kalendáři 🙂 mám to za necelé 2měsíce

mari90
20. říj 2017

@simi1510 tak to je rychlost, ja cekam od minuleho patku, obden volam na gyndu a pry snad konecne dnes, doufam ze mi na to neco da a hned to budu moct vyzvednout, protoze cekat pres vikend se mi fakt nechce, kdyz vsude ctu co bakterie v tehu mohou zpusobit ☹

bzubzalka
20. říj 2017

@mari90 to nečti...lepší fakt nevědět...já jsme taky min.3týdny nevěděla, že mám bakterie...až jsem šla na kontrolu a tam se dr. nezdála barva výtoku. Předtím jsem neměla svědění, pálení nic a dr. mi řekla, že se v kultivaci našel masivně streptokok....já teda raději nic nečetla, ale myslím, že nejhorší jsou infekce ve chvíli porodu nebo ne?

mari90
20. říj 2017

@bzubzalka hodne je spojitost s predcasnym porodem a jak uz mam jeden za sebou, tak mam strach. Nejhorsi je, ze ja si na svedeni stezuju uz tak od 16tt, doktor vzdy jen neco dal bez toho, aby udelal kultivaci, tu mi udelaly az na pohotovosti, protoze se jim to nezdalo a ted uz na ty vysledky cekam tak dlouho ☹

bzubzalka
20. říj 2017

@mari90 vidíš to jsme nevěděla, že to má spojitost s předčasným...mě za těhu dr. dělala kultivaci 2x, výsledky vždy do týdně. Neboj bude to dobré!

dixxie
20. říj 2017

@simi1510 @simi1510 Držím ti palce, musí to být moc těžké. Ale dobrá zpráva je, že už jsi ve 29. týdnu, už teď je velká šance, že by miminko bylo zdravé kdyby se narodilo a každým dnem ta šance roste a i kdyby se cokoli rozjelo, tak tě snad v nemocnici ještě pár dnů udrží. Snad tě potěší tato stránka, jak vypadaly děti při narození ve 30. týdnu a jak vypadají později, prostě zdravé krásné děti 🙂. http://www.lilaussieprems.com.au/then-now-photo...
Držím palce a snaž se být co nejvíc v pohodě. Pro mě zatím největší zatěžkávací zkouška bylo taky krvácení po ránu, jednou šlo o hematom, podruhé zakrvácel čípek. Ale jsem po 2 potratech, takže jsem se trochu uklidnila až asi před měsícem či dvěma, kdy jsem začala cítit pohyby. Moc držím palce a snaž sama sebe trochu rozmazlovat, co to jde 🙂.

simi1510
20. říj 2017

@mari90 tak dneska pry jeste nejsou, ze v pondeli 😃

simi1510
20. říj 2017

@bzubzalka ono po celou dobu, kdyz se to dostane k mimcu atp. Muze to vyvolávat predcasny porod... a rikam si, ze jak mi ty borax.globule palily a nezabiraly, tak jestli z toho nebylo to krvaceni...

simi1510
20. říj 2017

@dixxie diky... ja mam za sebou loni zamlkle tehu... a ldyz uz jsem myslela ze je klid... tak proste v 21tt na screeningu bum a od te doby nervy. Kdyz jsem se zvladla dat do pohody a verit, tak stale nejake problemy, mykozy, bakterie... k tomu ted to krvaceni... zase dalsi jine prasky a to nevim co bude zase za vysledek z kultivace... ☹

mari90
20. říj 2017

@simi1510 ani ty me jeste nejsou, ale pry uz snad behem odpoledne, tak budu volat primo do nemocnice a jako snad uz

dixxie
20. říj 2017

@simi1510 to chápu, také jsem měla zamlklé těhu před rokem a pak revizi. A teď když máš ten steh tak se logicky bojíš aby to vydržel... zkus se co nejvíc sama sebe rozmazlovat a sledovat třeba oblíbené filmy, seriály, číst knížky, prostě odreagovat se jak můžeš a večer se vždycky raduj z dalšího dne, který máš k dobru... ono opravdu si myslím, že když ten steh vydržel doteď tak snad vydrží i nadále a za pár týdnů už bude miminko opravdu dost zralé na to aby bez následků překonalo eventuelní předčasný porod. Ale třeba ani nepřijde a donosíš normálně 🙂.

simi1510
20. říj 2017

@dixxie hele to já dělám, mám stanovené cíle od čtvrtka do čtvrtka... koukám na blbosti, na které bych jindy nekoukala... odpoledne tu vytuhnu... mám tu malou chlupatku, které je 10 měsíců... a vím, že už jsme lepší týden, den co den je pro něj dobrý, co vydrží... ale nervy to jsou zkrátka. Na dovolenou se nikam neletělo, abych ho neohrozila, plavat v největších vedrech jsem nebyla, že co kdyby... vyhýbala se všemu možnému a stejně prostě. A vím, že jsem na tom konci 21tt měla štěstí v neštěstí a nemusela jsem být ani tak daleko už a dávat se dohromady z další ztráty, tentokrát ale větší... říkám mu, že mi musí dodávat sílu a dávat o sobě vědět 🙂

garalela
20. říj 2017

@simi1510 Důležité je, že jsi těhu ve správnou dobu, kdy to zdravotnictví umí řešit a určitě to dobře dopadne, já si vždycky říkám, že svět nefunguje tak, aby se kazilo úplně všechno, tak si říkej, že za to, co sis užila dosud, už rozhodně bude všechno ostatní jen v pořádku

simi1510
20. říj 2017

@garalela no kéž by to tak bylo... protože když to vezmu, tak se sejří, co může vždy... už je to měsíc a čtvrt, co náhle umřela babička... a stále ji prosím tam nahoru, ať na nás s dědou dává pozor... ale těžko se mi smiřuje s tím, že tu není... že malého neuvidí, že na svatbě nebude....

garalela
20. říj 2017

Holky dneska jsem byla na tom veletrhu dětských věcí, kdyby někdo chtěl nějaké info, ať tady nespamuji. Nicméně cesta hrozná, na cestě zpátky, mám to tři hodinky, zpoždění kvůli poruše loko, téměř před koncem cesty nabídli přestup do spoje za námi, ale že už nejsou místa, takže do uličky, zůstala jsme tedy v pomalém pokaženém spoji. Na gluzózu se teprve chystám, včera na kontrole u dr. jsem dostala žádanku a musím se objednat. Pak teda čekám zásadnější vyšetření až k té krvi ve 28.týdnu.

garalela
20. říj 2017

@simi1510 Tohle je bohužel taky život, já už nemám žádné prarodiče dlouho, takže ani nevěděli, jak se nám nedařilo. Na druhou stranu koloběh života je zrovna i o tom, že ty teď v pořádu donosíš svoje miminko.

simi1510
20. říj 2017

@garalela my se tam stavili včera a za mě zklamání ☹ dřív když jsem to nepotřebovala, takových věcí a co potřebuji pro mimčo teď, tak to tam nic neměli... ☹

dixxie
21. říj 2017

přemýšlím, jestli na ten veletrh jet, vlastně ani nevím, co potřebuju, všechno tak nějak mám z minula...

bzubzalka
21. říj 2017

Holky, budete mít na miminka nějaká lehátka? Máme 2patrovy byt. V loznici bude postylka,ale nevím co dolů. U syna jsem měla dole cestovní postýlku,ale v ni nechtěl moc být-neviděl na nás. Nevím, zda neporidit jen teplejší deku s heazdickou...

nenulinecka
21. říj 2017

@bzubzalka bud mu koupim lehatko nebo hnizdecko. Nevim... to lehatko me laka vic, abysme na sebe mohli koukat ☺☺☺

Strana