Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@simi1510 take jsem za malou 14 dni jezdila a dalsich 14 u ni byla. Take mi nabizely u ni zustat, ale pry by to tam pro me bylo dlouhe a stejne bych tam nic moc delat nemohla. Po tech 14 dnech uz jsem malou zacala koupat, cvicit s ni, krmit, proste delat veskerou peci o miminko. Odchazeli jsme v 37 gestacnim tydnu, kdyby lepe pribirala, sly bychom drive. Narodila se 33tt. Ale vahu mela jen o neco malo vyssi nez vas chlapecek. Hlavni je, ze to zvladne a tyden sem, tyden tam nehraje roli. Ty se das mezitim doma do poradku. Bohuzel tu bezmoc a ty pocity co zazivas znam, ale nedodosene deti jsou uzasne a sikovne, uz kvuli tomu, ze si ten zivot na svete umi odmalicka vybojovat.
@nenulinecka Michal se mi taky moc libi.Jeste se zeptam 😂😝 uz jste byli na matrice a jestli uz mas obehanou doktorku detskou?Ja prave vubec nevim kdy to tak zarizovat.Dekuju ❤
@mari90 jako jsem po večeru a dnesku zase nastvana na sestru co mela tady službu na sestinedeli... a vim, ze bych to tu nedala, tak snad me pusti. Budu na tom doma lip a za malym si dojedu a muzu pak s nim byt, klokankovat a bude. Takhle pomalu cloveku vynadaj, ze byl u ditete na odsavani a krmeni misto lezeni... ale tasky a vody jsem si musela uklidit do skrine sama pred velkou vizitou. Ale nemam se namahat, delat nic tezkeho... tak jak jim verit? Nejvic mi pomaha se z toho dostat, kdyz jsem s malym, to uz vim, a kdyz chodim. Kdybych mela lezet tak to fakt boli a prasky bych nejspis potrebovala...
@simi1510 ty sestry jsou nekdy fakt hrozny, ja treba od nich nikdy nic moc nepotrebovala, byla jsem jeste ke vsemu sama v takovem zapadlem pokoji, kde zamnou prisly opravdu sporadicky. Ale nastesti mi pujcily klice a ja si mohla chodit za malou na neonatologii, kdy se mi zachtelo. Tam zase byly vsichni super. Tam to braly tak, ze ja jsem mama a ja mam pravo sve dite videt kdykolov chci. Na sestinedeli to pro me bylo peklo, sice jsem tam byla jen tri dny, ale jen jsem brecela, psychicky to bylo narocny uz jen kvuli tomu, ze jsem odevsad slysela plakat miminka a na chodbe jsem potkavala stastne tatinky a maminky, kteri se radovaly ze svych miminek, ktere mely hned u sebe. Jak dlouho si te tam planuji nechat, kdyz si po cisari? Jinak doma to pak bylo o sto procent lepsi, ja jsem pomalu zacala uklizet a vracet se po tech mesicich lezeni do normalu. Odpoledne jsme pak denne s odsatym mlickem jezdily za malou a po tech 14 dnech uz jsem tam zustala a musim rict, ze na to uz mam hezke vzpominky
@snazilka01 ano, zrovna v pondeli jsem volala k lekarce ( hezke recenze ) a vezme nas jen diky tomu, ze bydlime hned vedle polikliniky Mazursky ☺ dve minutky cesty. No a na matrice jsme nebyli... ☺ z pediatricky mam radost a urcite si uz schanej lekare pro mimi ted. 💜
@bzubzalka tak s tou dovolenou jako ze narok za pristi rok ti nevim. Ja to taky slysela, ze to lze, kdyz jsem byla ted na materske s nejmladsim, dokonce nektere holky tenkrat se skupinky to pry opravdu dostaly, ale ja treba ne. Jen tu starou nevybranou pred odchodem. A to jsem byla zamestnana u manzela, takze si myslim, ze kdyby to bylo jednoznacne, tak mi to urcite da a ucetni by podklady pripravila automaticky. No nevim, na tohle se poptej. Samotnou by me to zajimalo.
@nenulinecka ja uz jsem si sehnala, ale jeste nevolala.Nevedela jsem prave, jestli neni jeste brzo.Ale jak koukam, zavolam tam radeji hned.A na tu matriku si takytam radsi zajdu.Taky ti to tak strasne rychle utika?🤰
Ahoj holky, můžu se zeptat, proč se musí na matriku před porodem?
@snazilka01 na to, ze se flakam na neschopence, tak jo. Pockej, jeste Vanoce. Ty se prekuli a bude to tady. ☺ matriku pred my nemusime, jsme svoji... Ty jsi taky doma teda...
Holky taky už mám zarizeneho pediatra a dokonce prý první návštěvu přijde za námi, takže se tam nebudeme muset trmacet my. Na matriku jsme taky ještě nešli, musím si na to vyhradit čas dělají jen pondělky a středy, šílený to je..
Už mám i umytou komodu na přebalování, zítra budu prát dětské ať to do toho už můžu uložit a roztřídit na měsíce, těším se moc, včera jsem byla doplnit zásobu přes známou, nechala jsem tam dva tisíce, ale mám oblečení od každého něco na rok, teď už dokoupit jen to nejmenší pár kousků, suprove mi poradila, čeho kolik, ať to nepřeháníme.
Taky sedím na neschopence, ale začali jsme postupně malovat tak pricmrndavam a pomáhám příteli, no když mi tu na koníků vyskakuje nejakych 95 dní do porodu tak je to mazec... A už mám i svého favorita na kočárek první který jsem viděla a už se dívat nebudu akorát bych se o toho začala motat a byla nerozhodná
Tyjooo, takovou vybavicku velkou uz... hezounka fotka s tema botickama a ten kocarek, ten jsem taky koukala. Jedeme do obchodu tady do toho ve ctvrtek pristi , Tak se tesim. No a v listopadu na nej dostaneme od mych rodicu, ze nejen na svatbu, ale i kocarek setrili... Tak to bylo moc krasny prekvapeni a muzem koupit sppustu jinych veci jeste. Potrebuju lehatko koupit, fusak a odsavacky, teplomer, jeste spoustu...
@simi1510 podle toho co pises to vypada ze maly je v pohode a nema komplikace a to uz je nekolik dni na svete a zvladnul prvnich 48 hod ktere jsou kriticke, tak to moc gratuluju pokud to tak je a drzim palce at si odpocines zahoji se ti dobre jizva a at jde odsavani a hlavne at muzes klokankovat a budovat vztah s malym😀
@simi1510 myslime na Vas a moc drzime prsticky 💜
@nenulinecka jojo taky od zacatku.No to jo.Ja si vcera dokonce myslela, ze je jeste zari 😲😂 jsem uplne zmatena, jak jsem doma, tak ani nevnimam mesice a dny.A on uz bude za par dni listopad.Masakr..Hrozne se tesim ❤
@snazilka01 Úžasný kočárek, původně jsem ho chtěla také, ale nakonec mám koupený X-lander 🙂
@lhubajda1 dekuji mam ho pujceny od sestry, je jako novy.Na druhy si chci usetrit na Mima Xari.Nebo nekde z bazarku.A jak jsi na tom s vybavickou?Uz mas nachystane?🙂

@mari90 k tomu hnizdecku 🙂 já si to nechávala šít od slečny @ušité_pro_miminka na Instagramu