icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

barushe_27
27. říj 2017

Holky čím to je, nevím jestli rosteme, ale už od večera mě trne v genitálií zevních a tříslech, máte to některá

simi1510
27. říj 2017

@bzubzalka jara 🙂

nenulinecka
27. říj 2017

@barushe_27 ja ano uz tri dny...

nenulinecka
27. říj 2017

Dnes jsme meli kontrolu, vse v poradku. Vzdycky se mi ulevi. Pry " dnes udelame detail obliceje fotecku " . No nebyl mrnousek otoceny celem dolu ? ☺

lhubajda1
27. říj 2017

@snazilka01, vzhledem k tomu, že doma již chlapečka máme a čekám chlapečka, tak moc toho kupovat nebudu. Spíše doobjednat kosmetiku, pleny, vlhčené ubrousky atd... jinak oblečení stačí vyprat, vyžehlit a uložit do skříně. Už tak nějak začínám, pomalu a jistě. Říkám si kdyby náhodou, tak ať je to připravené. 🙂

elenadavis
27. říj 2017

Holky my zas byly s manželem na 4d ultrazvuju a jsme naprosto ohromení 😍😃. Naše prďolka se nám krásně předváděla. 😃 Je to neuvěřitelné vidět miminko ještě dříve než se narodí. Moc moc se na ni tešíme. Jen mě tedy pohltil strach o ní, přeci jenom ješte 3 měsíce chjo už bych ji chtěla mít v pořádku u sebe.

elenadavis
27. říj 2017

@elenadavis Plánujete také takový ultrazvuk nebo jste už některá dříve byla? Já už jsem viděla jak takový ultrazvuk vypadá, ale vidět ho na živo a ten pocit že jde o vaše miminko byl opravdu zážitek. I manžel uronil slzu byly jsme z toho úplně paf 😃😂😉😍 Jediné mínus byla cena, ale za ten zážitek, fotky a video nám to rozhodně stálo. 🙂

bzubzalka
27. říj 2017

@barushe_27 já taky😉
@simi1510 jako můj manžel👍😉

simi1510
27. říj 2017

@bzubzalka jako muj chlap 😃

dixxie
28. říj 2017

Ahoj holky dnes me po ranu prepadla unava musela jsem si jit lehnout a lezela jsem az do dvou, chvilema usinala a budila se. Byla jsem doma sama s malym tak chudak jen koukal na pohadku na pocitaci musel byt se mnou v loznici kvuli tomu jak jsem furt usinala. Po druhe hodine jsem se konecne dokopala k tomu jit mu chudinkovi udelat obed. Do te doby si jen sam vyhrabal nekde bonbony. Ja vim, hruza, nezodpovedna matka ale mne se chtelo tak strasne spat a jsme doma sami tak nebyl nikdo kdo by to udelal za me. Ale zaroven jsem vedela ze usnout nemuzu kdyz tam mam dite tak jsem se porad dokola budila. Mivate taky takovou silenou unavu? Ja dnes po delsi dobe poprve....

nenulinecka
28. říj 2017

@dixxie ja vcera, jeli jsme do Trunova cca 2 a pul hodky po dalnici tam a zpet ( mam tam rodinu , gynekolozku, co bych nikdy nevymenila - tady v Praze jsem hledala dvakrat a vzdy takovy s prominutim hovada ) , sla jsem mamce naproti k praci, kontrola, pak Hradec manzeluv tatka, pak nakup v Bille, me se udelalo tak spatne. Potila jsem se, tepu asi milion, zamlzeny oci, asi dvakrat takova slaba petiminutovka. ja se nemohla unavou ani sama vysprchovat. Ani poradne nevim jak jsem se dostala spat. Unavena jsem ted cim dal tim vic, manzel to vidi, pomaha mi dost, ale kdyz jsem doma sama, nekdy nedokazu unavou nic udelat, jen naoko uklidit. Takze Te chapu a s prckem to musi byt jeste tezsi. No a ted me boli z auta v krizi jako blazen a mam v trisle skriply nerv. Prijdu si jak duchodkyne ne jako tehotna 😂

nenulinecka
28. říj 2017

@elenadavis nadherna 💜 taky mam strach o neho, bojim se kazdickyho pichnuti... mas pravdu, uz abychom ty mrnousky drzeli v naruci.

nenulinecka
28. říj 2017

Uvazujete nektera z Vas o nadstandartu v porodnici ?

barushe_27
28. říj 2017

Co se týče té únavy, taky to u mě tak hrozně graduje, přijde mi, že pořád spím, někdy nejsem schopná se vykovat z lůžka. A když něco dělám víc, co se týče úklidu, vaření, pečení, a cestování tak mě vždy chytnou ty bolesti v tříslech a genitáliích a o kříži to ani nemluvím.

Holky jestli to stihnete byla mě doporučeno, ať si zařídím rodinné pasy, zaplatí vám to část nadstandartu a i výlety s rodinou, koukněte na to.

A já určitě chci nadstandard když bude malá spinkat večer tak by mě budili jiné miminka, asi to bude lepší, když bude volný určitě jdu na nadstandard

marketka00
28. říj 2017

Ahoj holky, s únavou to mám podobně jako vy, s tím rozdílem, že v noci téměř nemůžu spát, usínám nad ránem a pak se vyhrabu třeba až v 11. Ale co mě ted trápí víc, že mě opět přepadly nevolnosti. Včera jsem zvracela, průjem, žaludek na vodě, asi mám něco s tlakem. Motá se mi hlava, píská v uších... Ty jo, nikdo mi neřekl, že konec bude podobný začátku....

barushe_27
28. říj 2017

A nemůže to zvracení spojené s tím jak je mimco vetsi, že děloha tlačí na žaludek, a tlak se taky snižuje, pokud není preeklampsie, když toho min vypiju tak mám točení hlavy, a pískání jsem měla tak čtvrtý měsíc, bylo to pořád

marketka00
28. říj 2017

@barushe_27 Vůbec nevím, ve čtvrtek jdu na kontrolu a na 3.screening, tak se na vše zeptám. Četla jsem, že to může být nedostatkem železa. Je ale pravda, že mám trochu problém s pitným režimem :/

elenadavis
28. říj 2017

Holky a jak se vám spí? Já poslední dobou nemůžu spát, furt se převaluji a neumím si najít tu správnou polohu. Hromadu polštářu mezi nohama. Hrozně my chybí spánek na břichu. A pořád myslím na bříško abych tam malou neutlačovala. Už my z toho hrabe a desí mě, že ještě bude hůř.😕

Nadstandart bych jsi také moc přála, ale nevěřím že budu mít v porodce štěstí. Moje kamarádka i sestřenice byly moc spokojené.

A jak se tešíte do porodnice? Já se na dobu v porodnici vůbec neteším. Ani ne kvůli porodu na to radši nemyslím, ale pak co bude po. Mám už teď nervy že jako prvorodička budu úplně vyplesklá a nebudu nic umět. 😨

marketka00
28. říj 2017

@elenadavis nemůžu spát skoro vůbec...bolí mě záda, chci spát na břichu a polštáře nepomáhají...
Taky se ani nebojím tolik porodu. Spíš toho, že mi přijde, že nic nevím :D

barushe_27
28. říj 2017

Zrovna včera jsem nad tím přemýšlela, že co když bude malá večer plakát, že má hlad a já jí neuslyším mám s toho hrozný strach, nemám strach ani z té péče, ale tohoto se desim nejvíc

dixxie
28. říj 2017

Holky prvorodičky, to si taky pamatuju ten strach že nebudu vědět co a jak, pamatuju si že týden před porodem se kamarádce narodilo miminko a já nebyla schopná ho vzít do ruky a pochovat si ho jak jsem netušila jak se to dělá 🙂. A když se malej narodil tak jsem si ho neuměla opřít hlavou o rameno aby si odkrknul, koupat ho poprvé musela v porodnici mamka, já nevěděla která bije 🙂. Moc doporučuju koupit všechna bodíčka s postranním zapínáním a nic přes hlavičku, protože to já absolutně neuměla oblíknout něco miminku přes hlavičku 🙂. Asi tak. Z tohoto už strach teď nemám, to si říkám, že podruhé už to nějak dám. Ale nemusíte se bát, v pohodě to dáte. Jen vás musím připravit na jednu věc, ať nejste v porodnici vystreslé jak já. Když se malý poprvé pořádně napil z prsu, tak najednou jakoby odpadnul, omdlel. Strašně jsem se vyděsila, ale nebylo to nic, asi byl jen unavenej z toho sání, ale letěla jsem 100m chodbou do sesterny v úplné hysterii, nevěděla jsem co to je. Takže pokud má miminko normální barvu a nemodrá, tak je vše OK, toť můj poznatek z porodnice 🙂. Také vím, že spousta prvorodiček má tendence volat hned sanitku, taky jsme jeli do dvou let dítěte asi 4x. Např. vám v porodnici řeknou, že musíte miminko po 4 hodinách budit na kojení, ale nikdo vám neřekne, že když mimi tvrdě spí, tak nejde vzbudit. Teď už bych to řešila jinak, normálně bych ho nechala vyspat i 7,8 hodin a pak bych mu dala napít. Tenkrát jsem všechny příkazy doktorů slepě poslouchala, protože jsem to neznala. No a když mi logicky nešlo po 4 hodinách mimi vzbudit, lekla jsem se že mu něco je, že to není normální. Takže doporučuju být co nejvíc v klidu. Vždycky se pak ti saniťáci ptají: To je vaše první? a když řeknete že jo, tak už vědí, která bije, tj. že s miminkem asi nic není 😀.

simi1510
28. říj 2017

@elenadavis ja musim prebalovat toho naseho maleho broucka... a kazda sestra tam mne uci nejak jinak. Kdyz u jedne udelam neco co me učila ta předchozí, tak te se to nezda... ale dáváme to. Dokonce to dneska dal chlap poprve a skvele 🙂

marketka00
28. říj 2017

@simi1510 a jak se vám daří? Moc na vás myslím ❤

simi1510
28. říj 2017

@marketka00 dneska 1085 g co nám nějak tak říkali, dneska už se nenasvicoval kvůli žloutence a uvidíme co a jak... V pondělí nás čeká ultrazvuk hlavičky, tak doufám, že to bude bez problémů.

Já už jsem od včera večer doma a je to trochu lepší pro mě po psychické stránce.

elenadavis
28. říj 2017

@simi1510 jste velcí bojovníci 😊 držte se ❤

marketka00
28. říj 2017

@simi1510 určitě bude vše v pořádku, jste bojovníci oba dva ! Moc držím palce ❤ Věřím, že vše zvládne a krásně poroste 😇

dixxie
29. říj 2017

@simi1510 ahoj, ráda slyším, že vše OK a držím palce ať ultrazvuk dopadne dobře a ať vše pokračuje bez komplikací 😀

donia
29. říj 2017

@nenulinecka Rozhodne nadstardard chci a za me doporucuji. Mela jsem to stesti, ze se mi vzdy uvolnil behem porodu, resp. s prvnim jsem byla ze znamosti tenkrat na normalnim pokoji sama. Ale u nas treba nadstard ma sve vlastni WC, jinak ostatni pokoje na chodbe. Pokud je nekde obyc. pokoj s WC, tak to jeste jde, ale chodit na chodbu a cekat az bude volno, to same sprcha, je opruz. A taky na nadstandardu je TV, vyhoda ze clovek se odreaguje a mysli chvili na neco jineho, i kdyz film poradne nevnima. A dalsi vyhoda, hlavne v lete, je lednice. No a v neposledni rade, u nas to tak je, jsou neomezene navstevy. Takze kdyz nekdo dela a nestiha navstevni dobu, muze prijit temer kdykoli.

nenulinecka
29. říj 2017

@donia ja bych moc chtela no. Jen v Apolinari nevim nevim jestli bude mistecko vubec. A co ja vim, tak maji dva druhy pro sebe jen za 1500 a nadstandart je i pro dve maminky ( coz i tak je des ) za 1000. Tak stesti mit urcite nebudu ☺

galatea_a
29. říj 2017

@donia V Podolí prý bývají taky plné, takže záleží na štěstí. A hlavně to nejde zarezervovat dopředu, no.

Strana