icon

Kdo má termín na květen 2023?

zuzi259
11. zář 2022

Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂

woodoo02
16. dub 2023

Tak co maminky jak se cítíte? Mě už v noci hrozně bolí kyčle. Jak člověk téměř 3/4 roku spí jen na boku, tak už se fakt nemůžu dočkat, až si zase lehnu na břicho 😊 jinak už stříhám metr. Termín za 3 týdny, což může být vlastně už kdykoliv.

woodoo02
16. dub 2023

Jo a ráda bych Vám poslala inspiraci. Jsem sice druhorodička, ale nedalo mi to a čtu si zase různé zajímavé knihy o dětech. Teď momentálně S láskou o dětském spánku. Kniha je moc hezky napsaná a slova autorky mi dávají smysl.

lucina90
16. dub 2023

@woodoo02 mě bolí zase stydká spona, otáčet se musím s nohama u sebe. Jednu po druhé nedám 😅 ale je super rebozo, kdo nezná, uleví to zádům, podrží bříško a procházky jsou mnohem lepší. Já mám do termínu 16 dní 🙈😍 a na spaní na břichu se mega těším, už mě to taky nebaví střídat jen boky🤣

zuzi259
autor
16. dub 2023

@woodoo02 ja zatim stale celkom fajn, len uz citim teda vacsiu unavu, pokial nespim aspon do 10-11 tak to citim, ze nemam tolko energie a som aj vtedy nervnejsia, cize dakukem za matersku, ze si pospinkam a moj to prezije :D Mne chyba mesic do terminu a zatial ziadna bolest, ale verim, ze to zacne prichadzat. Inak mam moznost rodit eventualne vaginalne s volnejsou indikaciou cisarskeho rezu, kedze som po myomektomii. Neviem, co je "lepsie".
@woodoo02

anonym055
17. dub 2023

@woodoo02 no v posledním trimestru se mi vrátila nevolnost (hlavne vecer a v noci).. noci jsou Teda za trest 😁termín mám za 14 dní.. tak už se popravdě těším až to bude zamnou a bude mi zase dobře od žaludku 😁😁

anonym055
17. dub 2023

@zuzi259 tak to ti závidím, že máš průběh bez nevolností a bez větších problémů.. 😊 a možná hloupý dotaz, co je prosím myomektomie? A tak Máš velkou pravděpodobnost prk císaře? Já se toho bála, jak čert kříže.. jsem ráda, že nakonec můžu rodit přirozeně 🙂 ale někdy se prostě nedá nic dělat.. hlavně, ať jste oba dva v pořádku 😊

zuzi259
autor
17. dub 2023

@anonym055 - odstranovali mi myom z delohy minuly rok v lednu. Dnes mi na kontrole rekla, ze muzeme rodit prirozene, ze ten cisar iba kdybych prenasela, tak hadam to dame, jazva vydrzi a maly sa vypyta pred terminem ;) mame inak 2900 g a ma take pekne baculate licka <3
PS: ja sa bojim aj toho prirozeneho, ze to bude bolet jak cert :D

weweruschka
18. dub 2023

Ahojky holky tak se po delší odmlce zase ozývám 😀 včera jsem byla v porodnici na registraci malá vše ok jsem na spodni hranici vahove tabulky tj v 35plus 3 mame udajně 2400 gramů 🙂 zdá se vám to málo? Včera jsem absolvovala i předporodní kurz a prohlídku porodnice 🙂 fn Ol a už teď se těším jsou tam moc milé PA 😀 jen se bojim, aby mne nechytl porod v době kdy tu budu sama. Obávám se, že sama bych se neodvezla. 😀 a ani nevim jak je to se sanitkou kdybych si zavolala rychlou zda mne doveze do nejbližší porodnice a nebo do te kde jsem registrovaná. Nevíte někdo jak to je?

anonym055
18. dub 2023

@weweruschka moje malá měla v 35 tydnu (34 plus 3) 2619 g podle měření, ale taky máme váhový odhad k porodu 4 kg. Nepřijde mi to nějak extra málo vaše váha. Hlavně tato měření jsou opravdu pouze odhady můžou se lišit i plus mínus 500 g. Kamarádku pořád strasili, že malej bude moc malej k porodu ji odhadovali něco kolem 2400 g a nakonec se narodil a měl 3 kg, takže bych se toho odhadu nebála 😊

anonym055
18. dub 2023

@zuzi259 tak to jsou dobré zprávy.. no já si pořád říkám, že při tom přirozeným porodu tam ten otvor už je.. a nějak se prostě ven dostane 😁😁 kdežto nechat si udělat ránu do břicha to mě děsí mnohem víc.. 😁 bolesti se taky bojím, ale už bych to chtěla mít zamnou .. pro lepší pocit piju čaj z maliniku, zobu datle, cvičím s aniballem a dělám masáž hráze 😁 tak snad to k něčemu bude prospěšný 🤷‍♀️😁

weweruschka
18. dub 2023

@anonym055 taky už piju malinník pullitr denné 😀
masáž hráze občas když má manžel čas 😀
a s anibalem se snažim cvičit 🙂 ale snadné to teda není mohu se zeptat v jaké poloze cvičíte? Jsem s anibalem nováček tak nevim zda v dřepu a nebo na nebo nutně na zádech? V jaké poloze se to tlačení nejlépe trenuje? přeci jen tlačeni u porodu a tlačeni anibalu je obrovsky rozdíl.

anonym055
18. dub 2023

@weweruschka podle návodu každému vyhovuje jiná pozice.. mně to na zádech nevyhovuje tak cvičím v takovém polo sedu/lehu a nohy do dřepu.. je mi jasné, že to bude něco jiného, ale mám dobrý pocit, že pro to něco dělám 😁

weweruschka
18. dub 2023

@anonym055 jj ještě mne pobavilo v návodu, že cvičení nemá bolet, pak je ale nemožné se dostat byť i na přibližný obvod dětské hlavičky jelikož porod prostě bolí
😀

anonym055
18. dub 2023

@weweruschka zase tam píšou, že pokud se dostaneš na obvod cca 25 cm, tak jsi připravena.. protože takto to vytlacis za stavu bez hormonu.. a při porodu se tělo více otevře.. tak ani přes těch 25 cm nezkoušim.. a těch 25 mě nebolí 😁

weweruschka
18. dub 2023

@anonym055 tyyy jo mne teda bolelo i dvanáct přifouknutí 😀 asi to bude chtít víc orgasmů 😀

anonym055
18. dub 2023

@weweruschka těch 25 cm průměr mi vycházelo po nějakých 10 prifouknuti. 12 prifouknuti je skoro 27 cm.(foto je těch 12 nafouknuti) Tak zkus menší průměr.. 😊 zase to neprehanet 😁

zuzi259
autor
20. dub 2023

Tak holky jak to pokracuje? Kdo uz porodil? :P

woodoo02
20. dub 2023

Já sice aniball dostala od kamarádky, ale nějak jsem se neodvážila to vyzkoušet. Nechám tomu volný průběh. Termín mám za 19 dní, ale asi bych se nebránila dřívějšímu porodu 😊 jinak první dceru když jsem rodila, tak jsem byla převážně ve sprše v kleče a moc mi vyhovovala teplá voda a tato poloha. Tentokrát bych ráda vyzkoušela i vertikální polohy ve stoje, dřepu atd.

lucina90
21. dub 2023

Ahoj. Tak já jsem pořád 2v1 😁 už je to napínavý i když v podstatě má ještě plno času. Dnes jsem 38+3, první syn byl už týden na světě 😅 zítra jedeme s dětmi do zoo, tak beru s sebou radši vše. Domů je to daleko😁

weweruschka
21. dub 2023

@lucina90 A do které zoo se vchystáte ? 🙂 Taky už mne přepadá předporodní nervozita malá tlačí čím dál více dolů že i chůze už je někdy problém 🙂 už i důchodkyně o hůlce jsou kolikrát rychlejší jak já 😀 manža mi dnes udělal radost veze mi tohohle krasavce pro naši princeznu na kočárkování na naší zahrádce kde máme pejska tak jsem potřebovala bytelný kočík co pejsek jen tak nepřevrhne a co mi nebude líto že bude otlapkanej 🙂

lucina90
21. dub 2023

@weweruschka nosím rebozo, krásně mi to bříško podrží 😊 100% lepší jak bez když jdeme na procházku nebo do a ze školky. Chceme do Olomouce 🙂 ta je nejblíž

anonym055
21. dub 2023

@lucina90 ahoj no já mám dneska po poslední kontrole u mého gynekologa.. malá má odhad 3,5 kg.. a teď už pouze porodnice 😁 termín mám za týden, ale už je to hrozně dlouhé 😁 vůbec bych se nezlobila, kdyby přišla dřív.. akorát manžel mi zakázal rodit příští týden 😁 přijdou nám řemeslníci na stavbu a potřebuje být u toho.. 😁 takže přej buď dneska nebo až ten další týden.. 😁😁😁 ale čekala jsem, že už tu třeba někdo bude mít dáreček a zatím Teda nic 😊

lucina90
21. dub 2023

@anonym055 já bych potřebovala nebo by se hodilo zase v tom týdnu co bude😅 tento víkend má být hezky, tak chceme ještě výlet 😁 já mám termín za 11 dní

anonym055
21. dub 2023

@lucina90 tak schválně, jestli prcci poslechnou 😁😁

zuzi259
autor
21. dub 2023

Ja jse citim ako velryba, ale zatim necitim nic, co by naznacovalo, ze by to melo prijit, ale jako prvorodicka ani nevim co cekat :D ale maly mi teda asi tlaci na mechur, chodim asi 7x v noci na zachod :D

sticker
anonym055
26. dub 2023

@zuzi259 ahoj tak se holky hlásím z porodnice včera v 16:48 se nám narodila naše malá holčička ❤️😊 je úžasná měla 3 350 g a 52 cm. Tak jsme do května nevydrzely 😁😊

woodoo02
26. dub 2023

@anonym055 jede gratulujeme a já osobně už i trochu závidím. Taky už bych ráda porodila. Pošleš nám fotečku?

lucina90
26. dub 2023

@anonym055 gratuluji k princezně 🥰 a kolik jsi tt?

anonym055
26. dub 2023

@lucina90 byla jsem 39+1 tady je malička

lucina90
26. dub 2023

@anonym055 je krásná 😍 já jsem dnes 39+1, už taky chci miminkoooo🤩 ale nevypadá to, že by se chtělo ven

Strana