Kdo má termín na květen 2023?
Je tu nekdo kto ma termin na kveten 2023? 🙂
Jo a ráda bych Vám poslala inspiraci. Jsem sice druhorodička, ale nedalo mi to a čtu si zase různé zajímavé knihy o dětech. Teď momentálně S láskou o dětském spánku. Kniha je moc hezky napsaná a slova autorky mi dávají smysl.
@woodoo02 mě bolí zase stydká spona, otáčet se musím s nohama u sebe. Jednu po druhé nedám 😅 ale je super rebozo, kdo nezná, uleví to zádům, podrží bříško a procházky jsou mnohem lepší. Já mám do termínu 16 dní 🙈😍 a na spaní na břichu se mega těším, už mě to taky nebaví střídat jen boky🤣
@woodoo02 ja zatim stale celkom fajn, len uz citim teda vacsiu unavu, pokial nespim aspon do 10-11 tak to citim, ze nemam tolko energie a som aj vtedy nervnejsia, cize dakukem za matersku, ze si pospinkam a moj to prezije :D Mne chyba mesic do terminu a zatial ziadna bolest, ale verim, ze to zacne prichadzat. Inak mam moznost rodit eventualne vaginalne s volnejsou indikaciou cisarskeho rezu, kedze som po myomektomii. Neviem, co je "lepsie".
@woodoo02
@zuzi259 tak to ti závidím, že máš průběh bez nevolností a bez větších problémů.. 😊 a možná hloupý dotaz, co je prosím myomektomie? A tak Máš velkou pravděpodobnost prk císaře? Já se toho bála, jak čert kříže.. jsem ráda, že nakonec můžu rodit přirozeně 🙂 ale někdy se prostě nedá nic dělat.. hlavně, ať jste oba dva v pořádku 😊
@anonym055 - odstranovali mi myom z delohy minuly rok v lednu. Dnes mi na kontrole rekla, ze muzeme rodit prirozene, ze ten cisar iba kdybych prenasela, tak hadam to dame, jazva vydrzi a maly sa vypyta pred terminem ;) mame inak 2900 g a ma take pekne baculate licka <3
PS: ja sa bojim aj toho prirozeneho, ze to bude bolet jak cert :D
Ahojky holky tak se po delší odmlce zase ozývám 😀 včera jsem byla v porodnici na registraci malá vše ok jsem na spodni hranici vahove tabulky tj v 35plus 3 mame udajně 2400 gramů 🙂 zdá se vám to málo? Včera jsem absolvovala i předporodní kurz a prohlídku porodnice 🙂 fn Ol a už teď se těším jsou tam moc milé PA 😀 jen se bojim, aby mne nechytl porod v době kdy tu budu sama. Obávám se, že sama bych se neodvezla. 😀 a ani nevim jak je to se sanitkou kdybych si zavolala rychlou zda mne doveze do nejbližší porodnice a nebo do te kde jsem registrovaná. Nevíte někdo jak to je?
@weweruschka moje malá měla v 35 tydnu (34 plus 3) 2619 g podle měření, ale taky máme váhový odhad k porodu 4 kg. Nepřijde mi to nějak extra málo vaše váha. Hlavně tato měření jsou opravdu pouze odhady můžou se lišit i plus mínus 500 g. Kamarádku pořád strasili, že malej bude moc malej k porodu ji odhadovali něco kolem 2400 g a nakonec se narodil a měl 3 kg, takže bych se toho odhadu nebála 😊
@zuzi259 tak to jsou dobré zprávy.. no já si pořád říkám, že při tom přirozeným porodu tam ten otvor už je.. a nějak se prostě ven dostane 😁😁 kdežto nechat si udělat ránu do břicha to mě děsí mnohem víc.. 😁 bolesti se taky bojím, ale už bych to chtěla mít zamnou .. pro lepší pocit piju čaj z maliniku, zobu datle, cvičím s aniballem a dělám masáž hráze 😁 tak snad to k něčemu bude prospěšný 🤷♀️😁
@anonym055 taky už piju malinník pullitr denné 😀
masáž hráze občas když má manžel čas 😀
a s anibalem se snažim cvičit 🙂 ale snadné to teda není mohu se zeptat v jaké poloze cvičíte? Jsem s anibalem nováček tak nevim zda v dřepu a nebo na nebo nutně na zádech? V jaké poloze se to tlačení nejlépe trenuje? přeci jen tlačeni u porodu a tlačeni anibalu je obrovsky rozdíl.
@weweruschka podle návodu každému vyhovuje jiná pozice.. mně to na zádech nevyhovuje tak cvičím v takovém polo sedu/lehu a nohy do dřepu.. je mi jasné, že to bude něco jiného, ale mám dobrý pocit, že pro to něco dělám 😁
@anonym055 jj ještě mne pobavilo v návodu, že cvičení nemá bolet, pak je ale nemožné se dostat byť i na přibližný obvod dětské hlavičky jelikož porod prostě bolí
😀
@weweruschka zase tam píšou, že pokud se dostaneš na obvod cca 25 cm, tak jsi připravena.. protože takto to vytlacis za stavu bez hormonu.. a při porodu se tělo více otevře.. tak ani přes těch 25 cm nezkoušim.. a těch 25 mě nebolí 😁
@anonym055 tyyy jo mne teda bolelo i dvanáct přifouknutí 😀 asi to bude chtít víc orgasmů 😀
@weweruschka těch 25 cm průměr mi vycházelo po nějakých 10 prifouknuti. 12 prifouknuti je skoro 27 cm.(foto je těch 12 nafouknuti) Tak zkus menší průměr.. 😊 zase to neprehanet 😁
Tak holky jak to pokracuje? Kdo uz porodil? :P
Já sice aniball dostala od kamarádky, ale nějak jsem se neodvážila to vyzkoušet. Nechám tomu volný průběh. Termín mám za 19 dní, ale asi bych se nebránila dřívějšímu porodu 😊 jinak první dceru když jsem rodila, tak jsem byla převážně ve sprše v kleče a moc mi vyhovovala teplá voda a tato poloha. Tentokrát bych ráda vyzkoušela i vertikální polohy ve stoje, dřepu atd.
Ahoj. Tak já jsem pořád 2v1 😁 už je to napínavý i když v podstatě má ještě plno času. Dnes jsem 38+3, první syn byl už týden na světě 😅 zítra jedeme s dětmi do zoo, tak beru s sebou radši vše. Domů je to daleko😁
@lucina90 A do které zoo se vchystáte ? 🙂 Taky už mne přepadá předporodní nervozita malá tlačí čím dál více dolů že i chůze už je někdy problém 🙂 už i důchodkyně o hůlce jsou kolikrát rychlejší jak já 😀 manža mi dnes udělal radost veze mi tohohle krasavce pro naši princeznu na kočárkování na naší zahrádce kde máme pejska tak jsem potřebovala bytelný kočík co pejsek jen tak nepřevrhne a co mi nebude líto že bude otlapkanej 🙂
@weweruschka nosím rebozo, krásně mi to bříško podrží 😊 100% lepší jak bez když jdeme na procházku nebo do a ze školky. Chceme do Olomouce 🙂 ta je nejblíž
@lucina90 ahoj no já mám dneska po poslední kontrole u mého gynekologa.. malá má odhad 3,5 kg.. a teď už pouze porodnice 😁 termín mám za týden, ale už je to hrozně dlouhé 😁 vůbec bych se nezlobila, kdyby přišla dřív.. akorát manžel mi zakázal rodit příští týden 😁 přijdou nám řemeslníci na stavbu a potřebuje být u toho.. 😁 takže přej buď dneska nebo až ten další týden.. 😁😁😁 ale čekala jsem, že už tu třeba někdo bude mít dáreček a zatím Teda nic 😊
Ja jse citim ako velryba, ale zatim necitim nic, co by naznacovalo, ze by to melo prijit, ale jako prvorodicka ani nevim co cekat :D ale maly mi teda asi tlaci na mechur, chodim asi 7x v noci na zachod :D

Tak co maminky jak se cítíte? Mě už v noci hrozně bolí kyčle. Jak člověk téměř 3/4 roku spí jen na boku, tak už se fakt nemůžu dočkat, až si zase lehnu na břicho 😊 jinak už stříhám metr. Termín za 3 týdny, což může být vlastně už kdykoliv.