Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka to netusim. Zatím si ke zve jednou za měsíc. Ted naposled měla udaje ze screeningu. Dnes mi jako by to slysela, utz delala, ale jen kontrolovala sedicko. Rekla vse ok a slezla jsem dolu =D V oboupondeli těhotenství jsem bylase hlídana dost na zacatkuto. To co kontrola, to utz. Až se mi srovnala moč a tlak do normy, tak už utz prestala delat. Stejne ten jeji utz. Porad mi tvrdila na zacatku, ze je plod mensi. Coz vim, ze byla hloupost, protože jsem si delala ovulacni testy už nějakou dobu a prostě vím,.kdy jsme se pokouseli o mimi. Nakonec v prenatalu na utz mimco odpovídalo přesně podle posledni MS.
Holky jak to máte s dudlíkama? Já vůbec nevím jaký koupit, protože syn vůbec dudlík neměl , prostě ho odmítl, tak jsem nedávala, ted bych snad měla nějaký mít ve výbavě, ale absolutně netuším jaký.
@malecek tak to je prima když máte takovou genetiku a kůži..Já jestli budu mít po mamce, tak ta měla bohužel strie. Myslela jsem si, že mazáním tomu zabráním asi to bohužel nepůjde. Ne že bych jizvičky lásky od dětí někomu přála, ale líbí se mi to přirovnání pro ty, které je prostě mají i když se snažily je nemít. 😉
@malecek já jsem dostala dudlíky od Aventu od kamarádky, která je vůbec nerozbalila, její synek je taky odmítal, tak snad jinak budou dobré. Ono co jsem postřehla, dudlík koupit je docela věda 😀
@priefi No, to jsi měla teda super noc. Mně se malá teď dvě noci po sobě počurala. Venku je nějak chladno a nevím, jestli jí zima, i když ji dávám vyčurat, tak se počurá, sundá gaťky a přijde za mnou do postele. Takže mám tam nějak málo místa.
Dal Ti doktor něco na to cukání nohou? Já jdu příští pátek na kontrolu a nechám si na to něco napsat, je to hrozně nepříjemné ☹
@malecek Dudlíky jsem měla jen Nuk a byla jsem spokojená. Teď jsem dostala u doktora jeden vzoreček, musím si ještě nějaké dokoupit, ale zatím se mi žádné nelíbily.
Holky, jaké budete, nebo máte chůvičky? Já si budu asi po porodu kupovat, třeba mi to ještě proplatí pojišťovna. Ale fakt netuším jakou značku, je toho tolik
@halasovci007 vyber dudliku by se mel ridit podle bradavky maminky, resp. podle tvaru a velikosti bradavky. Treba u toho nuku jsem si vsimla, ze je rozdil i mezi silikonovymi a latexovymi co se tyce tvaru, jedny mely prohloubeni nahoru, druhe dolu. Syn mel rad jen ty pruhledne, ty nazloutle, nebo mlecne, ne. Tak nevim, zda mu vyhovoval tvar nebo material.
@tsasenka mi se to ted zklidnilo, tak jsem se zapomnela na to zeptat. Tak nevim, zda se to zklidnilo diky tomu, ze jsem si davala magnosolv (kvuli krecim), anebo ze jsem vyradila nove zdravotnicke papuce. Uvedomila jsem si, ze to zacalo s nimi a ze pri synovi to taky zacinalo asi ve stejnem obdobi, co jsem si koupila stejne papuce, ale to mi tehdy nedoslo. Zacina byt zima, tak zase budu chodit v papucich, tak uvidim, zda to je nimi nebo ne. U syna mi doporucil dr.magnosolv, ale prdlajz tehdy pomohl. Ja mam vzdy tolik dotazu na dr.a jak se ji mam na ne zeptat (dokonce si to napisu i doma na papirek a mam ho s sebou), tak zapomenu. Chtela jsem se zeptat na ty nohy, na cholesterol, zda je to normalni ho mit tak vysoky a taky, jaky muzu sirup na odkaslavani, kdyby me po ryme chytl kasel diky usazeni, mno.... nezeptala jsem se na nic, jen na to, zda to je stale chlapecek (uz po druhe) a zase se zapomnela podivat. Ale rikala, ze mam verit velkemu utz. Takze za 4 tydny se snad na vse zeptam, uz minule jsem se chtela ptat na nohy a cholesterol, ale na dotaz dr., zda je vse ok, zda nemam otazky, vzdy odpovim to same, zepta se me na nevolnosti, ja reknu, ze uz ok a ze jen zvracim, kdyz mi neco smrdi, ona si udela srandu a ja zapomenu, ze jsem se chtela na neco zeptat, protoze me posle na kozu, obvykle si vzpomenu az kdyz jsem zase v cekarne a to si reknu, jak jsem fakt blba 😅 a ze priste a priste zase zapomenu 😅
@tsasenka my mame od aventu s hvezdickovou projekci a spokojenost. Mi, resp.synovi by ted proplatili 500kc z ceny, ale tehdy to nebylo (aspon myslim). Mam RBP. Mno a na to jsem se chtela zeptat sestricky, zda dostanu nejake vzorecky a chci se na to zeptat uz od 9tt, proste jsem neschopna 😂😂😂
@priefi Já jsem se taky vždy hlavně ptala na pohlaví, protože to pro mě v tu chvíli je prostě nejdůležitější 😀 U dvou předchozích těhu mi to taky dělalo, ale hlavně si myslím, že je to díky nárůstu váhy. Už se těším na ten svůj uzlíček štěstí a jak budu zase hubnout, abych se víc líbila manželovi. Do té doby to musím nějak vydržet.
Tak se hlásím po kontrole a naštěstí vše v pořádku 🙂 malý krásně prospívá a zase se nám krásně nastavoval a ukazoval tu svou parádu, že se jedná opravdu o chlapečka 🙂 sama dr. se smála, že co je to za miminko, že co tam teď má miminka, tak se jim žádné nechtějí ukazovat 🙂 jsem jí říkala, že nevím po kom to teda ten kluk má 😀 jinak cukr dopadl dobře a nahoře mám 5 kg. Jen mi brali krev jsem včera dostala žádanku u obvodačky, jelikož se jí nelíbilo, že jsem prý strašně moc bledá, ale tak já jsem nikdy nehrála barvama spíš naopak, vždy se mě každý ptal, jestli je mi zle, že jsem strašně bledá, ale mě bylo dobře, tak uvidíme no 🙂
@malecek dudlík nekupuju a doufám, že se k němu ani postupem času nedostanu :D
Já mám za poslední měsíc cca 3 kg nahoře :D Nevím teda kde, protože oblečení atd mám pořád stejné, i slimky džíny obleču netěhotenské...ale váha asi nekecá :D Celkově už teda cca 8 🙂
Tak super že nejsem jediná co nerozumí dudlíkům 😊
Dostávají se vůbec ještě u gynekologa takové ty boxy se vzorkama?
@malecek já jsem kufřík dostala, ale dudlík tam tentokrát nebyl. Mě dudlíky vždycky koupí děti když se jdou podívat do porodnice. Už je to z nás zažité. Je to spíš symbolika, stejně není vyvařený, ale děti už s tím počítají a těší se na výběr a až nám je přivezou.
Ale v porodnici jsme taky vždycky dostali kufřík, dost podobný. Vzorecky vyberu a letáky a časopisy vyhodím 😀
Tak dnes kontrola 25+2 malého teroristy proběhla komicky 😊 malý u utz tak kopal až se doktor smál jak mu zvedá sondu 😂😂
Váží 817 g a roste prý dle tabulek.
A zatím navrch 4 kg😇
Na cukr jdu 4.10.
@malecek terorista 😂😂 tak to jatam mam asi boxerku nebo fotbalistku taky kope pekny pecky..Hlavne,ze jste zdravi.Me muj gynekolog nikdy vahu nerekne 😥🤔 jen na tech screeninkach.Jak je to mozny?Jinak dnes jsem dostala balicek vzorku Happy baby.Je tam hodne letaku jeste sem je moc nezkoumala,ale je to mile 🤗
@halasovci007 no mám to taky tak, taky mi nikdy neřekl váhu ani velikost. Když jsem se ptala před měsícem, to jsem byla přesně 22+0 a to mi řekla, že se to neměří, že kdyby se teď nedej bože něco stalo, tak je to furt bráno ještě jako potrat né porod. A když jsem byla před 2,5týdnem tak tam byl záskok za dr. a ten říkal na velikost že se to počítá dle měsíců atd.. takže jsem se už víc neptala, mě včera dr. na kontrole ani malého nepřeměřovala. Jen srdíčko, že bije, je aktivní letmo ho projela, zkontrolovala průtoky v pupečníku, plodovku a placentu a hotovka. 31.10. jdeme na poslední 3.screening, tak jsem zvědavá 🙂
@halasovci007 Mně začne doktor hlásit váhu až od příští kontroly, což budu 26 tt, tak třeba Ti to taky řekne později. Mám to slíbené, tak jsem zvědavá 🙂
Happy baby jsem taky dostala, třeba teď dostanu ten jejich druhý balíček, a´t si mám při cukrovce co číst 🙂
@zetta01 3. screening, to teda utíká, za chvilku už budeme řešit porody 🙂
Ahoj holky 🙂 Tak jsem dneska taky po kontrole. Bylo mi řečeno, že má naše princezna o týden delší nohu. To jakože čekám žirafu?? :D :D No jinak váhový odhad něco přes půl kila, sestřička skoro jásala když sem hlásila 55 místo 52 kilo :D a už poprvé poslouchala srdíčko přes nějaký malý přístrůjek s gelem. Doktorka pak říkala, že čípek "naprosto luxusní, skoro kilometrový" :D :D no dneska bylo veselo fakt :D Každopádně dostala jsem žádanku na OGTT, mám se objednat sama, ale ptala jsem se, jestli tam fakt musím a říkala, že jako nutně ne, ale doporučuje se to.... Tak uvidím, jestli se objednám. Zdálo se jí břicho trošku tvrdší, tak mi ještě napsala magnosolv. A uvidíme no 🙂
@zetta01 Mně vyšetření ve 30tt dělá můj doktor, jen jsem zvědavá jestli budu chodit stále po 5 týdnech. Hodilo by se mi to tak po 3, ať si můžu v Brně nakupovat vánoční dárky a vozit to po trochách, zkusím mu to navrhnout 😀
Jo, z porodu mám taky hrůzu, nejlepší by bylo, aby mě uspali, než začnou ty bolesti a pak mě vzbudili a dali mi to krásné miminko do náručí 🙂 To mezitím je prostě mazec ☹

@priefi V té co tě do ní hodí koník když zadáš termín porodu.