Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zetta01 každý to máme jinak. Já mám o něco větší břicho než vy a jsem 24tt. Kámoška je o měsíc míň než já a má větší břicho zase. Vubec to neposlouchejte. Nahoře mám 3 kila.
@kikika87 tak to jsme stejně :D termin 28.1 ? mně tvrdlo jednou ve sprše ( jestli to teda bylo to tvrdnutí) jinak mi taky netvrdne, žáha mě pálila asi 3x za celou dobu,spíš trpím na záda když mě to chytně tak se mi chce brečet pč nevim nevim sedět ležet chodit...
@veselaopicka Já mám termín 27.1.😁 zaha mě pálí častěji. Záda mě zatím moc nebolí, každá holt máme neco😂
Pravda je, že na kozu jdu vždycky a kontroluje mi cipek. Ale že by mi u toho sahala na břicho si neuvedomuji. A UTZ mi naposledy dělala někdy v 17.týdnu. Jen tak zběžně. Pak byl screening jinde a teď posledne mi ho nedělala vůbec. Tak snad příště.
@veselaopicka kolem 23 tt se kontroluje vnitrne utz cipek, mi dr.taky ve 23.tt delala vnitrni i pres brisko a ten vnitrni mi rikala,.ze se to ma kvuli cipku.
Mě břicho stále skoro neleze...v bytovce je pořád spousta lidí, co to netuší a jen se diví, že Eliška už chodí do školky a já si válím šunky doma :D Nechávám je v tom, pak se budou v lednu divit :D
@malecek ju máš bříško asi stejně velké jako já? Kdy máš tp? Mě příjde, že mi teď během pár dnů ten pupík hodně narostl. Ono teď asi půjde rychle 🙂 dnes jsme 26+4 🙂
@sarkoc mno... ja mam asi taktni sousedy 😂 jelikoz funim do schodu jako parni lokomotiva a maly roste pred ocima, brisko je taky neprehlednutelne, ale kdyz sousedi koukaji na to brisko, nic nereknou, jen, ze maly uz taaak hodne vyrostl, tak jim vzdy reknu, ze musi rust, kdyz ted bude velky bracha a oni na to vzdy aha, aha no jo, vzdyt i brisko uz jde videt 😂 tak nevim, jestli si mysleli, ze jsem tak hrozne ztloustla za takovou chvili, nebo chteji byt taktni 😂
@sarkoc ale je fakt,.ze jsem jednou potkala v buse spoluzacku manzela, uz jsem mela na jazyku, ve kterem je mesici, ale kousla jsem se do jazyku a spis dala pak neutralni otazku, jak to vypada s rodinou, zda planuji prirustek. Ona mi rekla, ze zatim ne,.ze ted maji pejska. Byla jsem neskutecne rada, ze jsem se kousla do jazyku, ze by to byl total trapas 😅 ale za par mesicu jsem ji potakala znova a mela total pupek, rikala, ze za necele 2m ma terminek a tak jsem se zeptala, ze uz musela byt tehdy tehule, kdyz jsme se potkaly a ona ze jo, ale ze to byl zacatek a nechtela to raci jeste troubit do sveta. Tak jsem si rikala.... mno... tak zas taky trapas by to asi tehdy nebyl 😂
@priefi Já bych neřekla, že to je taktností, protože tyhle baby taktnost neznají :D Jedna právě třeba, kam že Eliška chodí do školky, tak jsme se chvilku bavily o těch lesních...a ona pak...no a Vy tedy do práce dojíždíte, že jí tam stíháte vozit, nebo pracujete na částečný? atd...tak to si nemyslím, že je hraný, nevím no...nebo druhá říkala-tak mi říkala ta z prvního patra, že čekáte druhý jo? Doufám, že to aspon bude kluk...tak říkám, že ano, čekáme a že jsem moc ráda, že to bude holčička (asi jedna z těch, pro které prostě jeden kluk aspon být musí :D)...každopádně i lidi, co to vědí, říkají, že to není možný, že už jsem 27.týden, že by řekli, že jsem se víc najedla...ale jako jsou dny, kdy to třeba vyleze víc, to jako jo, ale někdy se to fakt úplně ztratí 🙂
@sarkoc tak já mám po ránu menší břicho a během dne se nějak nafukuje a večer je fakt největší a tvrdý.
Jinak já dnes byla s holkama v takovém dětském klubu, dřív jsem tam chodívala častěji, teď už to úplně nejvyhledávám. A tak nějak si mě tam začala jedna maminka zpovídat a že bude třetí a jestli vím co to bude a jestli teda ten kluk když vidí že mám dvě holčičky. No jedna otázka za druhou. Chtěla jsem si tam s holkama pohrát a prostě jsem neměla šanci, paní byla totálně neodbytná, byla tam i s manželem a měli tam jedno 3leté dítě. Pak se mě zeptala že nás bude tedy 5 a že to už je na dnešní dobu dost, a dcera že ne 5, ale 7, že má ještě dva sourozence a to už jsem si připadala jak u výslechu. No, zírala jsem, já taková nejsem. Odpovím, přijde mi hloupé nekomunikovat, ale tohle bylo moc.
Ahoj holky, tak mám za sebou cukrovku. Ten jejich pomerančový nápoj byl dobrý, první odběr dopadl dobře a další 2 se posílali do laborky, tak musím počkat na pondělí, až budou výsledky.
Jinak doma skládáme skříně, už budu mít místo na věcičky a pak už se asi pustím do praní a žehlení 🙂
@halasovci007 tp mám 8.1.
muž včera slavil narozeniny, tak jsem byla ráda, že jsem s tím pupkem zvládla poklidit, udělat chlebíčky a jednohubky a večer tatarák a byla jsem večer mrtvá, zákusky pekla tchyně, tak to jsem nemusela. a večer jsem poprvé cítila jak má malý škytavku 🙂 bylo to fajné jak tam dvě minutky chudáček bublal.
@malecek díky, no, tohle jsou většinou moje večerní a noční akce. Chystám ho několik dní dopředu, teda ty figurky, ty se neskazí
dort dělám dva dny před oslavou, taky po nocích. Včera jsem šla spát v půl čtvrté a dnes udělala vývar, naložil maso, dodělal ten dort. Ještě udělám pomazánky a naštěstí uklidnili děti. Pak hodím sprchu a padnu do postele. Manžel se vrací pozdě večer, tak na něho zbydou jen balónky a výzdoba. Já bych nic nenafoukla, hrozně se mi z toho točí hlava.
Dnes jsem akorát vysvětlovala synovi že až on bude slavit, tak bude mít chudý dort, termín mám 13. a on je 19. 1. Tak ani nevím kde vlastně budu.
@malecek jejda tatarák bych si hned dala. Já ho neměla tolik let, furt jen kojím a jsem těhotná 🙂
@sarkoc mno... mlceti zlato fakt 😅 nekterym by se to melo asi pripominat, kdyz si nevidi do pusy. Ale vis co, mozna to neni ani tak o tom chlapci, jak o parecku, ja taky slychavam, dalsi kluk?/a urco to bude ted holcicka, ne? Aha... tak druhy kluk... chlapecek nebo holcicka, vzdyt to je jedno, hlavne, aby to male bylo zdrave, na pohlavi nesejde 😊
@bemo ty jo... ta byla teda pekne neodbytna. Nechapu, co je na 3 detech moc v dnesni dobe, jak to pani puvodne podala, taky planujeme 3. Ano par let zpatky bych to asi nenapsala, spokojila bych se s jednim, ale az pak jsem pochopila, ze jedno je sakra malo, dva jsou fajn a taky to kdysi byla moje hranice, ale ted citim, ze to prave cislo jsou tri. Deti jsou radost, deti jsou dar. Obdivuji Te, jak to krasne zvladas.
@tsasenka a jak jsi to zvladala? Me ze zacatku bylo pekne soufl a tocila se mi hlava. Ale u nas to byl ciste sladky napoj, skoda, ze tam nedavaji par kapek citronu, hned by se to lepe pilo 😊 uz bychom meli taky zacit delat misto pro mimi, pripadne poridit dalsi skrinku, ale nemam sajna, kam.bychom ji dali, sice mame velky 2+1, ale je to stal jen 2+1 a skrine jsou uz snad vsude, kde muzou byt 😥 ale tam nejak to vymyslime. Mame v planu kupovat susicku, abych mela vice casu na mimi. Doufam,.ze teda susicka k necemu bude 😅
@bemo jsi uzasna! Klobouk dolu, nadherny dort! Ty jo... jak Ty to vsechno zvladas?
@kikika87 me to bricho prohmata pokazde pred uz. Ten mi dela kazdou navstevu. Tak jsem to zakrikla... uz prisla i žaha.. dneska cely odpoledne. To je peklo.
@sarkoc s těmi reakcemi na těhotenství bych mohla napsat knihu. To všechno co už jsem slyšela, no, radši nevědět. Když jsme čekali čtvrté dítě a měli doma dvě holky a jednoho kluka a narodila se nakonec holčička, tak jsem slýchávala, "jste chtěli kluka, že a ona zase holka". Jak kdyby to byl nějaký podřadný druh. A teď si všichni myslí že jsme páté chtěli abychom vyrovnali stav. No, nebudu lhát, ráda bych chlapečka, aby měl syn parťáka, ale stejně tak budu šťastná za holčičku a budu přešťastná když bude miminko zdravé.
@priefi díky. Já chápu že nejsme evropský standard, 2 a dost a chápu že to někomu stáčí. My jsme si naplánovali 4 děti, no, tohle páté už se naplánovalo samo 🙂 Ale někdy ty reakce jsou skoro škaredé. Jsou lidi kterým jsem se záměrně vyhýbala abych neslyšela něco nehezkého. Pořád je to nový život a já se taky nestrefuju do někoho kdo má jedno dítě a žádné další nechce. Každý to máme a cítíme jinak.
@bemo ja to ale nechapu, co ti lidi proti tomu maji, vsak je krasne ze nekomu zalezi na tom, aby byly i dalsi generace a nevymreli jsme. Kdyby vsichni meli jedno, nebo dve, tak za nedlouho nase populace vymre a myslim, ze fakt nemusim psat, kdo tu zustane.... mam 2 kolegyne v praci, ktere taky maji hodne deti, ani si nejsem jista poctem, proste hodne pocetna rodina a je to krasne. Je fakt, ze ta maminka asi neni tak uzkostliva, jako kdyz ma jedno ditko a nema cas resit kazdou blbost, co resi maminka jednoho, ale z druhe strany diky tomu tem detem mohou lepe narust kridla. Ja jsem castecny jedinacek (pro mamku jsem jedinacek) a tech zakazu a omezeni jsem mela milion a jedna, panicky strach, aby se mi neco nestalo. Myslim, ze kdyby mela alespon dve deti, bylo by to jine. Momentalne jsem hrozne uzkostliva ja a doufam, ze mi druhe ditko pomuze neresit tak, jak resim a premyslim do budoucna, nechci, aby se moje deti citily jako v okovech, tak jak jsem se mnohdy citila ja. Zaroven si rikam, ze pak na sebe budou deti davat vzajemne pozor, budou rodina. I kdyz bohuzel vim, ze tohle neni samozrejmost a sourozenci se muzou z hloubi duse nenavidet kvuli prkotine, ktera casem vygraduje... ale verim, ze my nase deti povedeme k tomu, aby se mely rady.
@sarkoc uprimne, mi to bylo asi tak jedno. Ze zacatku jsem tak trosku myslela na holcicku, ale pak jsem si uvedomila, ze budu rada za chlapecka, protoze s chlapeckem to uz umim, s holcickou by to bylo zase o trochu jine. Takze ve vysledku mi to pak bylo jedno. Navic mame celou klucici vybavu a miluji modrou barvu, ale podstatne je, aby malicky byl zdravy, pevne doufam, ze bude a ze se mu vyhnou i alergie a dalsi spatne veci, protoze je to pro to malicke tezke, neumi rici, co mu vadi, co ho trapi a clovek jen kouka jak trpi a je bezradny. Vsichni jsou pak chytri jako opice a co rada, to na vyliskani dotycneho... takze ted dva chlapecci, co budou doufam super partaci a pozdeji jeste to treti miminko to bych asi chtela holcicku, ale pokud se nepodari, tak mi nebude vadit ani 3.chlapecek. Nechapu, co Ti lidi porad maji. Z jedne strany nekdo chce treba jen holcicky, nekdo jen chlapecky a nekdo chce kombinaci. Akorat mame problem se jmenem 😂 Proste prozatim bez sance se domluvit a neco vybrat 😂
Vcera jsme jeli do ZOO a sama jsem byla prekvapena, jak jsem to docela hezky zvladala. Byli jsme tam pres 5h a fakt krasny vylet. Maly nadseny jak ze zviratek, tak z prulezek,.zejmena ze skluzavek, na houpacky tam tak trochu pozapomneli, ale meli tam aspon houpaci site. Ceatou zpatky jsme se stavili na navstevu za tetou a strejdou a vecer prijeli domu. Jenze pak briski jako kamen, za chvili polevilo v pozici na levem boku, ale jakmile jsem vstala, tak zase znovu. Tak horcik byla jasna volba. Ale stalo se neco necekane, syn snad poprve spal celou noc 😍😍😍 i kdyz spal v aute, usnul uz po 19h a spal do 6:10😍😍😍 tohle ja neznam, byla to nahdehra 😍😍😍
@bemo Mě to přijde krásný 5 děti, když to zvladate, ať uz organizačně, prostorové s bydlením, finančně...manžel je ze 4 sourozenců, jeho rodiče oba také ze 4, sestra uz na ve 31 tři děti, bratr sice jedno, ale chtějí 4...my bychom take chteli alespon 3, je to krásné, ale právě ty prostory na to zatím nemáme..hlavně to nejspíš nepůjde z moji strany zdravotně, takže jsem vděčná i za ty dvě ☺ A z mojí strany rodiny jsou vsude max dve děti, i u prarodičů atd a když se jen zminime, ze mozna jednou treti, tak jen slysim, hlavně od mamky, ze jsme se snad zbláznili, ze do dnešní doby jsou i dvě moc, ze je čeká jen trápení-teroristi, nebude voda, není práce (to vzali nevím kde) a milion dalších problémů...navíc naši jsou nastavení tak,ze je nutné dětem pomoct jednou s bydlením atd a kde jakože budeme setrit tolik, abychom všechny zajistili atd...no proste nenajde na tom mít hodně děti jediné pozitivum asi 😕
Tak já jsem v Zoo bohužel nebyla. Dneska mám den smutku, moje nejoblíbenější zvíře už nežije 😟 https://praha.idnes.cz/zoo-praha-hroch-slavek-u... byli jsme stejně staří, na sponzorských darech ročně přispívám několik tisíc korun. Fakt mě to sebralo 😟.

@kikika87 pokaždé mi prohmatá břicho, pokaždé jdu na kozu a slyšela jsem že od nějakého týdne se vnitřní UZ nedělá a mě ho ted v 23.týdnu udělala tak jsem docela koukala, pač co z nám holky tak nikomu od 13tt nedělají. U náš měla právě dr. co mi ho udělala průsvih že do slečny nějak hrábla blbě ( nevim jestli ručo nebo UZ ) a ta začla krvácet a pak ji udržovali, aby to vubec donosila.