Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka taky se mi do tech vecicek nechce,ale bojim se abych to pak dala s pribivajicimi kily,pupikem a ubyvajicimi silami.Prijde mi,ze se nevyspim uz ted 😥
@halasovci007 mě zatím nenatika nic ale už mi taky začíná být po ránu špatně asi jsem skončila s ranním hruško kafem 😁.
@krisatko hruska kafe co to je? To neznam 😊 no ja si sednu na kraj postele a cekam chvili s nohama na zemi nez si stoupnu..a pak motani ustane..
@halasovci007 to je kávou obarvená voda 😂😂 prostě slabunke rozpustné.
@krisatko 😂😂😂 aha..U nas se rika jen klaus a to je turek,ktery se vypije a ten logr se zalije podruhy 😂😂 hruska kafe slysim poprve 😂😂 me by teda kafe po ranu asi zabilo..Ja si dam obcas odpo slaboucke a vetsinou ted pres leto ledove (teda uz neni leto ale pocasi krasne) a tam je hooodne mlika..
@halasovci007 jako nechci Te strasit, ale ono to je snad vsude a je jedno, zda jsi prvorodicka nebo xtarodicka, toho cisare Ti neudelaji dokud jsou ozvy miminka v pohode a ty nemas zdravotni komplikace. Ja po 27h (2 neprospane noci) kontrakci si vyzadala epidural, nechteli mi ho dat, ze by mi uz zastavil porod, tak jsem knucela o cisare. Coz mi taky nastesti neproslo 😂 Navrh byl oxitocin a ze se uz urco otevru, akorat ze kontrakce zesili a ja uz se na ne koukala jak puk, zda si ze me delaji srandu.... nakonec prisel zastupce primare, kteremu jsem zacala taky knucet a on to teda zmenil, ze podame oxitocin a rodime, behem kontrakci me otviral manualne a konecne se pak rodilo a po 30h se maly narodil. Problem je, kdyz je kratky pupecnik, nebo kdyz je prilis zamotany. Co jsem tek procitala, tak hodne miminek ma pri porodu kolem krku pupecnik, neni to pry nic neobvykleho, je treba zachovat klid a hned cvaknout pupecnik, zadne dotepani pupecniku se pak nekona, pokud si ho maminka prala. Oni to kolikrat i vidi na utz, ze mimi ma kolem krku pupecnik, ale ani to nerikaji, aby rodicku nestresovali, protoze vi, ze to bude ok. Jinak miminka po porodu maji takovou sodofialovou barvu. Komplikace proste muze prijit kdykoli, dukezite je, aby to dopadlo dobre. Ale do te Tve porodnice prece nemusis, pokud bude mirna zima a ciste cesty, muzes jet do jine a tuhle si nechat jako alternativu pri kalamite 😊 ja to mam taky tak, pokud budu citit, ze to jde rychleji a prijde to kazdou chvili, pojedeme do blizsi porodnice, pokud to pujde klasicky, tak do te, kam chci, kde jsem rodila syna. Pri kalamite tezko rici, ta co je dal je na hlavnim proudu, ta co je bliz je sama zatacka a trosku i cesta vede malym lesem, jako meli by to taky cistit, je to prijezd k nemocnici, ale drive odklidi spis ten hlavni tah nez tam.
@krisatko co k tomu dodat.... ja jsem ted 28tt a uz 3 tydny nic 😅 bez zajmu. Pry to tak pro miminko bude lepsi, ze kdyz tak pred terminem porodu, abychom to urychlili 😅 Ja mam pocit, ze ty nase hormony na ne musi nejak pusobit utlumujicim dojmem. Kdyz jsem cekala syna, celibat jsem musela drzet, byla to jedna komplikace za druhou a od urciteho stadia tehu taky mel takove obdobi bez zajmu. Tak ja nevim... ale popravde ted se uz ani ja na to moc necitim, doca ted citim podbrisko, jak se roztahuji, casto me pali zaha a jsem mnohem unavenejsi, takze obcas mi to chybi a obcas vubec.
@halasovci007 mi uz ty sny zacinaji taky 😂
@halasovci007 zkus pouzivat mene soli, ta obcas zadrzuje vodu v tele. Ale drive nebo pozdeji asi budeme puchnout vsechny. Hlavne to nahlas pak.v poradne, ze uz Ti to zacina
@priefi no právě... občas chybí a třeba ted zrovna mě netrápí ani žádné kvasinky apod. takže bych mohla aji častěji a ono nic. Taky třeba usnu u televize už o půl 9 nebo v 9 ale přece se "to" nemusí odehrávat jen v ložnici tak proč sakra když mu tam leží na gauči skoro nahá ženská se nic neděje? :D to mi hlava nebere...
Jinak holky lýtko ze sobotní noční křeče stále bolí, cítím se jak kdybych vylezla nějakou osmitisícovku.... ale bojím se tu nohu pořádně propnout, že se mi to zase vrátí :D
@halasovci007 No, já ty věci mám už dávno nachystané, jen to přeprat, vyžehlit a dát do komody, tak už peru 🙂
@halasovci007 tak u nás se používá výraz "silonkové kafe" a barvou to fakt odpovídá, myslím tělové, ne černé 😀
@krisatko já si na nezájem zatím nemůžu stěžovat. Je to první těhotenství kdy nemáme vše zakázané, tak si užíváme, teď se nemůže nic pokazit, ale že bych byla kdoví jak při síle? To ani náhodou. Přes den mám takové choutky a na večer si plánuju takové věci, že se při tom červenám a usmivam na celé kolo a děti, "mami na co myslíš že se tak usmivas"? A pak přijde večer a já ...... No vorvaň je oproti mě sexy zvířátko.
@tsasenka já se nemůžu dokopat ani k tomu třídění prádla. Potřebovala bych alespoň týden všem projet skříně a poposunout do dalších skříní . A pak vybrat na mimčo co jo a co už úplně pryč. Vyperu na kluka, to bude ještě všechno hezké a na holku to hodím manželovi někam do pytle, ať to když tak nachysta on, když budeme v porodnici. Ale doufám že to holčičí nebude třeba.
@priefi a jak to teda funguje kdyz se prihlasim k porodu treba jinde a pak bych jela k nam?Musej me prijmout?Ja vubec nevedela,ze se muzu rozhodnout do urciteho tt a pak smitec.A kdybych chtela do Prahy coz je asi 50km tak to po me chteli vedet uz ve 12tt coz me taky celkem sokovalo..Ro6hodovat se tak brzo.Takze Prahu sem zamitla sice 25min po dalnici..Ale prislo mi to brzo tohle rozhodnout z fleku..
@priefi ve ctvrtek jdu na gyndu tak to nahlasim.Ja moc nesolim.Ale vim,ze nektery tehulky otekaly uz v lete.Me teda kontroloval na gynde i obvodak nohy a ja byla ok a ted ruce hned mu to reknu..
Jeste dotaz jake velikosti budete prat?Ja toho ted hodne podostavala a nevim co vsechno poprat do 68?Nebo vic?
@bemo a na prohlidce dr.nerekl nove info, zda chlapecek nebo holcicka, anebo se uz neptas?
@halasovci007 tak pokud bys akutne rodila, musi Te vzit vsude, to je jasne. Ale u nas nastesti takove kravoviny neprovozuji jako ze se predem nahlasis, kde rodis. Proste prijedes do porodky a je to. Jedine, ze by to nebylo akutni a meli by plno, tak by poslali jinam, ale to by asi predem do dane porodky zavolali a zjistili, zda tam je volno. Pripadne nejde, aby ses nahlasila do dvou porodnic?
@halasovci007 ja budi prat asi do 74
@halasovci007 Já teda mám 62-68, 74 si budu chystat později, přece jen je to na skoro půl roční mimi
@priefi ja prave vubec nevim jak to funguje..To budu muset prostudovat..
Holky, tak jsem dneska zjistila, že mám jen 92 dní do porodu, furt jsem si říkala, jak to neutíká a najednou jsem pokořila stovku 😀
@priefi Lehce mě zachvátila panika, že nic nestíhám 😀 Normálně bych si řekla, jé 3 měsíce to je doba. Ale než já si všechno nachystám pro mimi dle svých představ, nakoupím dárky, napeču cukroví a nachystám Vánoce ... Najednou to bude míň než 30 dní do porodu. Chtěla bych ještě stihnout odpočívat 😀
@priefi já už se neptám, tak nějak si myslím toho chlapečka. Uvidím co mi řekne v tom 32tt, ale měla jsem pocit v tom 22tt že to asi nerad říká. Počítal s tím že my to vědět nechceme, tak jsme ho překvapili. I děti jsou s tím celkem dobře smířené a mě je to celkem jedno. Takže asi zase jako za starých časů. Pokud něco vyloženě neuvidí v tom 32tt ale nemá kdoví jaký utz.
@halasovci007 já budu přát do 74, čím víc nachystano, tím min práce s miminkem. Počítám že to nebude žádné tiché miminko, se bude muset prosadit v takovém počtu lidí 😀
@tsasenka já teda silně nestíhám, ale zatím se s tím nějak nesnažím nic udělat a je pravda, že před vánoci mám práce až až. Mám hrozně ráda vánoce a těším se na ně celý rok. Hodně to doma vyzdobim a peču taky celkem dost. No, bude to náročné. Když jsem čekala syna taky po novém roce (před skoro 8 lety) tak jsme se stěhovali, tak jsme vše dostali od babiček, cukroví a výzdobu a přijeli pomoct. Teď to bude jiné a s odpočinkem vůbec nepočítám.
83 do tp, jaaaj já mám nejmíň asi bych měla fakt začít prát ty věcičky.. 😀
Tak já mám 89, tak mám ještě čas 😀
@bemo to teda já začnu zítra kmitat jak hadr na koštěti 🙂
Ahoj holky, pomalu vas nestíhám docitat. 😕 Mame ve skolce fofry. Zítra dýňovaní a sháníte kroužek. Už jsme dnes byli ve tretim a asi zase nic. =-( Dcera bude mit v lednu ctyri. Chodili jsme s ni pred nastupem do skolky do Jamahy. Kde se tancilo a zpivalo. Moc ji to bavilo. Sama si rekla, ze chce nekam chodit, tak jsme navstivili dva folklorní kroužky a dnes mazoretky. Průběh pokaždé stejný. Ze začátku se zapoji, pak se zacne dělat něco, co jí nebaví, nebo ji to hned nejde (jako dnes rozcvicka) a zacne se mracit a už nechce nic dělat. Dnes jsem taky zpozorovala, ze je hodne nepozorna a pristihla jsem se, ze uvažuji, zda nemá ADHD. Neudrží dlouho pozornost, porad musí byt jakoliv v pohybu, nedokáže dlouho vydržet sledovat treba lektorku jak predcvicuje. Z niceho nic se rozbehne a jde delat neco jiného, skáče do řeči... Dnes měla stát v řadě a 4x z té rady odbehla pryc, takže zas a znova vystavala frontu. 🙈 Jako po dnešku jsem z ni vyrizena. Fakt nevim., zda se poradit s odbornikem, nebo jsme prostě jen nenarazili na krouzek, coze by ji nadchl. Protože s anglictinou ve skolce je spokojena. Když dnes zacaly holky tančit s hulkou, tak to ji bavilo. Ale zase... měla u toho stat a ona pořád nekde litala a machala s tim, ze jsem mela strach, aby nekoho nezranila. A nebo jsem jen ja prostě narocna a cekam napoprvé zazraky. Nevim.... jinak dnes mi zbývá 81dni do porodu. Oblečení uz mam temer vse vyzehlene a ve skrini. ALE... mame malovat celej barak a chlap ma porad furu casu. Ještě musíme vyridit matriku a mam ještě seznam věcí, co bych chtěla poridit. Tak snad to do ledna vse stihneme. 😂

@tsasenka já jako docela trpím. Jak jsem si lobovala že minimálně dvakrát za týden jsme byli aktivní tak teď prostě je to na palici. Jenže jak říkám, nepomáhá nic a říct mu to natvrdo je taky k ničemu to mě pak nebaví. Hlavně by to bylo jak "z povinnosti" což není nic pro mě. Asi budu muset vytasit podvazky 😂😂😂😂