icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
17. říj 2018

já zase četla, že nastávající maminka tak věřila, že bude mít rychlý a bezproblémový porod a vsugerovala si to tak, že se to stalo skutečností, takže si to budu vsugerovávat a opakovat a snad se to splní..Otázka je, jestli to nebylo jen štěstí nebo náhoda..Hlavně, že všechno dobře dopadne a budeme mít miminka zdravá..

zetta01
17. říj 2018

@halasovci007 vím že jsem slyšela, že když si člověk něco moc přeje, myslí na to pořád, tak na to soustředí veškerou tu vnitřní sílu a pak se mu to splní, bohužel to platí i v tom opačném, že když se člověk něčeho moc bojí, tak na to taky furt myslí, soustřeďuje sílu a tím si to taky přivolá :-/ takže pozitivní myšlení 🙂

halasovci007
17. říj 2018

@zetta01 já se snažím i když ne vždycky to jde. Jak dávají ty Malé lásky. Předchozí řady jsem na to koukala a teď když jsem těhu na to koukat nechci a vždycky někdo přijede a vypráví mi to..A možná ještě hrůzostrašněji než to ve skutečnosti je natočené..no děs..Ale já si prostě vsugerovala, že to zvládly miliardy žen po tisíce let, prostě to zvládnu taky..Kdyby to zvládnout nešlo, prostě by lidi vyhynuli že jo..A odměnou mi bude to vytoužené miminko..Vrchol celého 11let trvajícího vztahu..A manžel tam bude se mnou a ohlídá si nás (doufám, že nebudu rodit až bude na tý zatracený služebce 😀)

zetta01
17. říj 2018

@halasovci007 určitě to bude dobré a přesně to jsem si říkala i já, že to zvládly jiné, tak to zvládnu i já 🙂 i my jsme letos spolu 11 let z toho 3 roky manželé 🙂

halasovci007
17. říj 2018

@zetta01 my jsme 11let a 2roky manželé 🙂 přesně zvládneme to všechny..Od toho tam jsou i ti doktoři a sestry a porodní asistentky, aby nám s tím pomohly. Dřív rodily ženský někde na poli a jakmile porodily šly pomalu zase kopat brambory..A nevymřeli jsme 🙂 musíme jen věřit, že to bude co nejrychlejší 🙂

kikika87
17. říj 2018

@halasovci007
@zetta01 My spolu budeme v prosinci 12 let a manželé jsme sedm let a první potomek😁 už se těšíme jak malý a na nějaký porod zatím nemyslím. Ale na konci listopadu jdu na ten víkendový kurz hypnoporodu, připravit se chceme. Myslím, že je to to lepší než jít rodit a vubec nic nevědět..

zetta01
17. říj 2018

@kikika87 u nás je to také první potomek 🙂 jinak s tím také souhlasím, já začínám na začátku listopadu chodit do předporodoního kurzu, jelikož v tomhle směru chci být také informovaná. A je fajn, že jsem od hodně holek slyšela, že pak díky tomu byly i klidnější, když začal porod, prostředí už znaly, věděly co bude následovat, že kdyby nic nevěděly, tak by byly akorát ve stresu

krisatko
17. říj 2018

My jsme příští rok 11 let, manželé 7 a taky první prcek 2,5 let od prvního pokusu. A já se zarekla, že ani na žádný kurz nepůjdu. "Porod" potrat loni beru jako dostatečnou zkušenost a jinak to budu brát tak, jak to přijde.

bemo
17. říj 2018

@zuzekk tak s tvojí maminkou naprosto souhlasím. A konkrétně net je na toto snad nejhorší. Já jsem šla k prvnímu porodu, jako totálně nevědoucí a můžu říct, že to bylo fajn. Divila jsem se co jdou zašívat po porodu, nevěděla jsem fakt nic.

tsasenka
autor
17. říj 2018

@bemo Já jsem byla před prvním porodem na 2 kurzech v porodnici a to mě docela uklidnilo, vůbec jsem se nebála. Teď už vím do čeho jdu a hrozně se bojím. Našla jsem takovou dost drsnou radu od jedné zkušené porodky. Prý sex s milujícím mužem je OK, znásilnění je hrozné. Vždy jde o stejnou věc, o sex. Jen jednou řekneš ano, podruhé ne. Prý je to tak i s porodem. Když se na to budeš těšit, bude to jako s milujícím mužem ... NO, tak to jsem jako zvědavá

halasovci007
17. říj 2018

@kikika87 já teda chci jít na klasický předporodní kurz i s manželem, prý se tam hodně probírá jak může partner užitečný třeba namasírovat záda nebo být při ruce a porodní doby atd. A je u toho taky prohlídka sálů, takže prima, že člověk uvidí do čeho jde a kde co je atd.
@zetta01 u nás také první potomek pokud nepočítám ty čtyřnohé miminka psí a kočičí 🙂
@tsasenka to je teda dost drsná rada, to je fakt, ale něco na tom asi bude. To miminko prostě ven musí a pokud to alespoň trochu pomůže, budeme se určitě všechny snažit myslet na to, že to zvládneme. Já teda vím hlavně od kamarádek, nejsem úplně neinformovaná, ale stejně mi to příjde pořád neuvěřitelné, že sem nakonec vůbec přirozeně otěhotněla, proto teď věřím v zázraky 🙂

tsasenka
autor
17. říj 2018

@halasovci007 Já už mám sice tašku nachystanou, nějaké věci i vyžehlené ve skříni, ale stále tomu nedokážu uvěřit, že budu mít další. Jde to nějak mimo mě. Připadám si jen tlustá, je to takové neuvěřitelné, že bych měla za 3 měsíce porodit.

halasovci007
17. říj 2018

@tsasenka taky mi to prijde neuveritelne.Tak dlouho jsme miminko chteli a kdyz jsem se smirila,ze samovolne bez pomoci nepodari a ze v zari navstivime kliniku-v dubnu jsrm otehotnela.Vidim bricho,citim jak kope a i presto mi to porad prijde jako srn.Nemuzu ucerit,ze se to nejakym zazrakem konecne povedlo..

halasovci007
17. říj 2018

@tsasenka jinak tasku uz mam taky temer nachystanou a prat zacnu od pondeli..Do patku ma byt krasne,tak budu venku a o vikendu y manzelem a od pondeli prat a zehlit..Dacate nekdo ty vecicky i do susicky?

zuzekk
17. říj 2018

@zetta01
@bemo no já ji moc neposlechla- jsem tady! 😉

bemo
17. říj 2018

@tsasenka dobrá rada. A je to pravda. Já si myslím že ten přístup je rozhodující. Ale ovlivňuje ho povaha člověka a samozřejmě průběh porodu, pokud někdo rodí celý den, tak bude těžko natěšený, když jiný má za 2 hodiny hotovo. Já jsem všechny děti přenášela týden a více a tak už jsem se hodně těšila a jak dlouho jsem čekala, tak to potom bylo rychlé, všechny děti byly max do dvou hodin od těch už joooo velkých bolestí venku , takže super. A jak jsem se na první porod opravdu těšila, tak těch dalších jsem se bála víc a víc. A teď se fakt bojím hodně.

bemo
17. říj 2018

Mě nikdy nepřestane těhotenství a porod a vůbec zrození miminka udivovat. A i kdybych čekala třeba desáté miminko, tak to bude zase jiné miminko a originál z nás dvou. I mě to přijde neuvěřitelné, že budu mít za pár týdnů pět dětí a ikdyz by si mohl někdo říct že už mi to ani nemůže připadat nějaké zvláštní nebo že už to ani neprožívám, tak to vůbec tak nemám. I když to v plánu nebylo, tak se hrozně moc těším, jak bude tohle miminko vypadat, co to tedy nakonec bude a i ty naše děti to jen umocní, když mi pořád hladí břicho a mluví s ním a ptají se jak se dnes cítím a mají radost z každého kopnutí. Prostě je to zázrak.

priefi
18. říj 2018

@zetta01 uprimne? Myslim, ze se budes potrebovat vypsat. Ono to podle me neni straseni, ale proste realita, ktera je. Nektere zeny maji predstavu, ze to prijde raz dva tri a je po vsem. Tak to nektere maji, ale je jich malinko. Prvni doba porodni potrapi, druha doba porodni je zase o necem jinem, ale po porodu miminka nastoupi endorfiny a vse je pryc. Porod proste je bolestiva zalezitost, neni to prochazka ruzovou zahradou, spise temi trny, ale pak jako mavnutim kouzelneho proudku je vse pryc. Prava sranda zacina az v obdobi sestinedeli, hojeni, hormony, kojeni, naucit se spolu spolupracovat. Nekdo ma krasne sestinedeli, nekdo uplakane, nekdo ho protrpi, nekdo je v pohode. Vse je individualni. A uprimne, nektere co nebudou mit porod s medem si rady prectou, ze v tom nejsou samy, nektere si reknou, jake mely stesti, ze mely fajn porod a ty, co teprve budou rodit mohou diky tomu nabrat nejake zkusenosti a poucit se na "chybach" a zazitcich tech, co to uz absolvovaly a hlavne budou vedet, do ceho jdou a co je muze cekat.

priefi
18. říj 2018

@halasovci007 ja si to ted podruhe taky budu vsugerovavat a uvidime, jaky to bude mit tentokrat efekt. Minule to melo efekt nula nula prd 😂 takze bych rekla, ze spis mela stesti. Musis miminku rikat, ze musi pockat na tatinka, tak jak to mela @bemo. Ja videla necela 2 dily malych lasek a mela jsem dost 😅 uz na to nekoukam, protoze jak vidim, jak se tam trapi, mam pocit, ze nekam utecu, zalezu a uz se neukazu 😂
@zetta01 je to presne tak, taky jsem si to tak rikala. My budeme v lednu s manzelem spolu 13 let a v cervenci budeme 4 roky manzele a mame teda uz jednoho syna, ktery prisel za nami, kdyz jsme spolu byli 10 let a bez jednoho mesice rok manzele 😊 byl to takovy darecek k vyroci svatby 😊
@tsasenka to je krasna rada 😉
@bemo ja treba u prvniho tomu nemohla uverit, nedochazelo mi to, ze budu mit dite, ze budu mama a ve 3.trim, kdyz se blizil porod jsem zacala zmatkovat, ze to nedam, ze na to nemam. Miminko jsme chteli oba, ale ja se zacala citit totalne, ale totalne nepripravena a vyplasena, mozna i proto ten dlouhy 30h porod. Ted to beru nejak jinak, miminko si uvedomuji, obcas mi pase v brise konkcky 😅 a tesim se, nebojim se, jiste mam obavy, jak se to zvladne a jake to bude a vim, ze zacatky jsou zacatky, ale psychicky se narozdil od prvniho citim pripravenejsi, mozna bych napala, citim se byt matkou. U syna jsem panikarila, plakala. Ale tesila se na nej, ale zaroven se neskutecne bala. Mela jsem cerne svedomi vuci nemu. Co se ale porodu tyce, bala jsem se mene nez ted 😅 Ale z druhe strany od porodu jsem si opravdu byla schopna rici, co me nezabije, to me posili 😂 a kdyz jsem sla se zanetem prsa na chiru a tim, ze budou delat punkci (kterou delali, ale nestacilo to, tak si i rizli), nebo na vyrez znaminek, z toho jedno fakt velke, tak jsem si vzdy rekla, prezila jsem porod, preziju vsechno 😂

tsasenka
autor
18. říj 2018

@priefi No, to si říkám taky, že není nic horšího než porod. Ale pak přijde porod 😀 Tak musím myslet, že pomáhám miminku na svět

priefi
18. říj 2018

@tsasenka presne tak, v dobe porodu myslet na miminko a na lasku k nemu a ne na sebe. Je to bolest, ktera ma konec, ktera pomine 😊 Vis, ze brzy bude konec a bude dobre 😊 jen to tu chvilku vydrzet 😊 Kdyz jsem byla byla u konce po tech 30h, tak uz jsem byla nastvana na cely svet, na personal proste na vse 😂 byla jsem fakt vystavena, unavena, nevyspana a vyhladovela. Hnaci motor ke tlaceni byla teda konecne vidina miminka, ze uz bude ukoncen porod a bohuzel uz i vztek na lidi, kteri za to nemohli 😂😂😂 a pak prisla neskutecna radost, teda prvne vydeseni, protoze syn neplakal, tak kdyz mi rekli, ze uz se narodil a porad ticho, srdce mi ani nebilo a pak dotaz, proc neplace a pocit na zhrouceni a dr.na me, klid maminko, miminko se musi nadechnout a pak bude plakat a jen to dorekl, syn se rozplakal a mi spadnul kamen ze srdce. Ja ho chtela hned k sobe, ale oni s nim bezeli hned na box, asi se jim nelibil. Pamatuji si jak detska dr.rekla, ale jo, vse je v poradku, jen byl hodne unaveny. Skore mel 9 10 10.

malecek
18. říj 2018

Já jsem realistka a říkám, že po... se může vždycky všechno a tak si myslím, že to k tomu patří dozvědět se i ty horší scénáře co můžou nastat.
kdo to číst nechce at nečte, dnes je plný internet všemožných story a informací.
člověk si to musí jen přefiltrovat ke své situaci a povaze.

Já půjdu na mateřskou 20.11. 7 týdnů před, na mé narozeniny, 24.11. jdeme dopoledne na focení, pak oslavíme mé 35.narozeniny, tak už se těším.

Já pořád doufám, že se prcek narodí v termínu, nebo aspon po Vánocích, tp mám 8.1.

A porod si snažím taky vsugerovat že to bude rychlovka
tak uvidíme🙂
ale jak píšete, to zvládneme.
pak si napíšeme jaké to bylo, ukážeme si naše miláčky a bude 🙂

Já tomu ale taky pořád nevěřím, že se to povedlo a roste ve mě nový človíček a jak bude vypadat a komu bude podobný 🙂

tsasenka
autor
18. říj 2018

@priefi Mně ani jedna neplakala. Porodka nám na kurzu říkala, že když je maminka v pohodě a není vystresovaná, tak miminko plakat nemusí. První opravdu vůbec neplakala, jen se tak rozhlížela kolem sebe, bylo to kouzelné 🙂
A druhá začala "mňoukat" 😀 až při bondingu, ale taky to nebyl žádný řev, taková kočička 😀

Holky, jestli jste některá z kraje Vysočina, tak jsem ve FB skupince, kde se prodávají plenky Dada a zdarma mají jednou za měsíc rozvozy plenek. Za hodinu si je jdu vyzvednout, jsem na ně zvědavá

krisatko
18. říj 2018

No holky a třeba názory na focení v porodnici? Já nemám ráda takové ty scvrklé děti v zelených nemocničních utěrkách apod. :D Takže jsem manželovi zakázala fotit mě, nás všechny nebo i jen malou hned po porodu. Hezky až nebude scvrklá, fialová, škaredá od slizu :D :D :D a až já ze sebe udělám člověka :D

malecek
18. říj 2018

@krisatko no já bych ráda nějaké to foto z "akce" ale to asi nehrozí, chlap bude tak nervní že bude mít co dělat se sebou natož něco dokumentovat, takže asi budou fotky až co nafotím já, nebo leda že by fotila mým mobilem nějaká porodní asistentka 🙂

priefi
18. říj 2018

@tsasenka pokud jsi videla, ze se kouka tak to je fajn, to by mi stacilo. Ale on neplakal a hned s nim valili na vyhrivany pultik, ani mi ho neukazali, i kdyz v porodnim planu jsem mela, ze ho chci prvne k sobe. Asi se jim neco nelibilo. Ale verim, ze to muselo byt rozkosne 😍
@krisatko ja manzela pohanela, at nezapomene fotit 😊 je to pamatka na cely zivot. Kdyz tam se mnou byl poprve, mel fotak, pak jel domu, protoze jsem se ne a ne otevrit a jak prijel zpet, zapomnel doma fotak, tak fotil na mobil. Pak na navstevu uz vzal i fotak. Mame vyfoceneho hned po potodu prcka na vaze a na tom pultiku. Pak kdyz jsem byla na pokoji mame dalsi fotky a dokonce i me se cvaklo a vypadam na tech fotkach fakt hrozne i kdyz to bylo uz nejakou hodku po porodu. Jsem rada,.ze me po porodu nevyfotil, podle toho, jak se tvaril a jak se ptal PA, jestli je normalni,.abych vypadala tak bleda, mam pocit,.ze jsem asi vypadala hrozne 😅 Mel o me hrozny strach. Ale pak posedel a jel pro kocarek a pak se vratil s mymi rodici a jeho mamkou a sestrou. Ja byla mrtva a navsteva byla pro me extremne narocna.

tsasenka
autor
18. říj 2018

@krisatko No, já taky nechci moc fotit na porodním sále. Manžel něco málo vyfotí, ale ty fotky nechci šířit dál. Protože já vypadám, jak vypadám a miminko pořádně nafotíme, jak ho přivezou na pokoj, umyté, oblečení, prostě k sežrání :-*

journals
18. říj 2018

@krisatko Fotku miminka čistě pro mě klidně... ale fotku mě samotné si přát rozhodně nebudu. A už vůbec nechci, aby se nějaké mé fotky čerstvě po porodu objevily někde na sociální síti. To si nepřeju. Ani teď jsem na FB nedávala, že jsem těhotná a tak to pro hodně přátel bude asi překvápko.
Pro kamarády na FB asi fotku dáme, ale plánujeme newborn focení, takže zveřejněná bude až nějaká důstojná, profi super cute 🙂 Dřív nic zveřejňovat nechci a věřím, že to bude to poslední, co budu v tu chvíli řešit...

journals
18. říj 2018

Holky, opět zase otázka prvorodičky:
Co objednat z lékárny? Na doma, do porodnice, pro mě po porodu...? Vložky do podprsenky, síťované kalhotky, vložky, gely na poranění - jaké značky? Co bude potřeba? Já zatím nic nemám a nevím ani po čem koukat. Co pro miminko? Kosmetiku jsem vyřešila weledou, co dál? Něco na bolest bříška? Nebo nekupovat dopředu?
Prosím, co se vám u miminek osvědčilo? 🙂

tsasenka
autor
18. říj 2018

@journals Já mám do porodnice, jen vložky, síťované kalhotky a vložky do podprsenky. Gel na poranění jsem nikdy nepoužila. Pro miminko mám do porodnice jen plenky, ubrousky, jednorázovou podložku, Bepanthen a svoje bodyčka, ponožky a čepičku.
Kapičky na bříško ještě koupené nemám. Měla jsem vždy Espumisan a Baby calm. Ještě, že jsi mi to připomněla, musím to dokoupit. A doma mám Nurofen pro miminko od 3 měsíců a líh na pupíček. Kosmetiku Hipp a teď je nová Dove pro miminka, tak budu testovat.

Strana