icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

journals
20. říj 2018

S žehlením mám taky "problém". Normálně nežehlím nic, kromě manželových košil do práce. Ale žehlení věcí pro miminko se asi nevyhnu.
Holky, s tím praním - co všechno budete prát? Mě přijde, že je okolo toho občas až hysterie. Oblečeky jsou jasné, ručníky, pleny, povlečení taky. Ještě něco jiného? Fleesové deky? Peřinku? Hračky? To je asi hloupost, ne?

kikika87
20. říj 2018

@halasovci007 Nenechavali jste kastrovat vaše pejsky? My jsme Barnyho nechali včera odpoledne kastrovat a už je to skoro 24hodin a on pořád jen spi, je takový apaticky...moc se s námi nebaví no. Sotva se došel ráno vycurat, žrát nechce a co vypil tak se pak pozvracel. Tak já jsem čekala, že dneska bude už lepší😏 Tak se ptám jestli nemáš zkušenost. Doktorka říkal, že ti velký psi ty operace snášejí hůř než ti malý.

bemo
20. říj 2018

@halasovci007 na novorozence jsem žehlila a žehlit budu. Vždycky tak do toho půl roku a pak už ne. A protože mi manžel po 3 letech přidělal poličky do skříně, tak můžu začít přát i na miminko 😀

tsasenka
autor
20. říj 2018

@journals Já peru všechno, hračky plyšové taky. Deky, peřinky do kočárku, jen asi autosedačku prát nebudu, protože v ní budu mít deku a přemýšlím, jestli znovu prát fusak.

journals
20. říj 2018

@tsasenka Fakt jo? 😲

zavodnice
20. říj 2018

@kikika87 Nechávali jsme kastrovat fenku loni, protože ji zjistili cukrovku a to nejde bez kastrace léčit. Ona první den trpěla tím, že se bála, že ji opustime, jako když jsme ji nechali u doktora. Pořad knikala, jen ne bolesti, chtěla pozornost. Taky dost spala, to je asi normální.

kikika87
20. říj 2018

@zavodnice On taky hrozně brečel když se probíral, naštěstí tam manžel přijel pro něj včas. Veterinář nám řekl, že je prej rozmazlenej. Dneska už vůbec neknoura, prostě jen leží nebo spí.. Tak snad už bude zítra lepší smudla.

bemo
20. říj 2018

@krisatko
@tsasenka já teda žehlim z našeho oblečení jen manželovi košile do práce a kapesníky a když se děti učili na nočník, tak jsem žehlila i kalhotky a slipy, protože to bylo neustále pocvrkané a to se mi zdálo málo to mít jen z pračky.
Když jsme bydleli s manželem v podnájmu, sami dva, tak ta stará babička co nás ubytovávala nám často omylem posbírala prádlo ze šňůry, myslela si že je to její 🙂 už ji oči nesloužily. A tak jsem se to od naučila, takhle uhledně skládat a je s tím méně práce. A protože je nás fakt hodně doma, tak i ponožky spínám spínací špendlíkem abych pak hodinu nehledala dvě stejné ponožky.

zavodnice
20. říj 2018

@kikika87 Myslím, že zítra už bude v pohodě. Nejhorší je první noc. Dneska to dospi a zítra už bude čipera. Ta naše je na nás hodně fixovana. Chodí za námi všude jako ocásek i normálně 🙂.

priefi
20. říj 2018

@halasovci007 my ted budeme kupovat susicku, abych usetrila cas na zehleni veci manzela, mych, ted uz i synovych a dalsich veci jako je lozni pradlo atd., ale miminku prozehlim vse. Do pul roku se to doporucuje a pokud jsou problemy s kuzi, tak jeste dele.

priefi
20. říj 2018

@bemo ja jsem asi nejaka leva, vyperu pradlo, natrepu ho, aby nebylo pokrcene, povesim ho a jak ho sundam je totalne pokrcene. Nedovedu si predstavit to nevyzehlit 😂 teda dovedu, kdyz mi bylo na zacatku tehu v tech hycech ouvej , tak manzel chodil do prace nevyzehleny 😅

bemo
20. říj 2018

@priefi já si to prádlo skládám z té šňůry na zahradním stolku a tam si to fakt porovnám, natáhnu kde je potřeba a to dávám už rovnou do skříně. A fakt to není poznat. Jako když žehlim, tak je to samozřejmě úplně plácaté, ale ono se to nárovná i v tom koši, jak je to prádlo na sobě a myslím si že by to nikdo nepoznal, že není žehlené. Snad 😀. Ale já si fakt nedovedu představit žehlit. Peru tak 5x týdně a to jen oblečení, když nějaké ložní, či ručníky, tak fakt denně i 2x denně. A pak taky často přijede manžel z práce a v 10 večer mi oznámí, že ráno mají poradu a musí mít bílou košili a oblek ☹to mám fakt ráda a to nemít sušičku, tak má smůlu.

tsasenka
autor
20. říj 2018

@priefi Já peru max na 700 otáček, aby to nebylo pokrčené a nemusela jsem to žehlit a než to dám na sušák, tak to protřepávám, narovnávám a tak. Představa, že bych měla všechno žehlit, ááááááááá. Ale u miminka mě to hrozně baví 😀 Jen teď přemýšlím, že už toho moc nemám. Už jen přeprat prostěradla, povlečení a peřinky, toho moc nebude.

priefi
20. říj 2018

@bemo asi jsem na to leva 😅
@tsasenka ja peru na 800 a zehlim vse, krom toho, co ma skrtnutou zehlicku 😅 a proto jsem ted zatouzila po susicce, protoze chci svuj volny cas, kdy mimi bude spinkat, venovat synovi a ne zehleni. Ale jak pisu, kdyz to ususim, tak je to takove viditelne nepozehlene (az na par kousku), nevim, co delam spatne 🤔

krisatko
20. říj 2018

@kikika87 náš pes (vlčák) byl takovej prastenej den po tom. Hodně se pocuraval, ale druhý den už byl lepší

halasovci007
20. říj 2018

@kikika87 to mě mrzí, že vám takhle špatně snáší tu kastraci. My jsme je kastrovat nedávali, akorát kdysi kocoura..Ono je to možná tou narkózou..Snad to bude v pořádku brzo..

halasovci007
20. říj 2018

@bemo hurááá, tak to je prima, že manžel přidělal poličky.. To je šikulka 🙂

kikika87
20. říj 2018

@krisatko
@halasovci007 Teď už je lepší, najedl se i se byl podívat venku. Myslím, že zítra bude dobrej. Sundali jsme mu i límec, je šikovnej a nic si nelize. Ale kdyz nebude pod dohledem, tak ho samozřejmě dostane.Ráno jdeme na kontrolu, tak snad bude vše ok. Kocoura jsme taky nechávali, ten to snášel lépe si myslím tenkrát.

halasovci007
20. říj 2018

@kikika87 jinak o tý narkoze, kterou by to mohlo bejt vím, že to špatně snáší, protože náš starší Beník měl úraz, když jsme stavěli barák, tak běžel a rozříznul si pacičku o profil na sádrokarton, sice to bylo jen pár stehů, ale i tak musel pod narkózu..Stalo se to v létě, já měla zrovna dovču a spala venku u ohně, bylo nejhorší když se budil..Ale to už máte asi za sebou že jo?

sarkoc
20. říj 2018

já žehlím vše krom spodního prádla, ponožek a samozřejmě sportovního oblečení...a to mi přijde, že peru docela dost, ale jednou za cca 14 dní si dám "noční" a žehlím třeba 5-8 praček najednou, něco si k tomu pustím a beru to jako relax...No a jak mám ten bazárek, tak tam před focením věcí taky všechno, co je potřeba, žehlím...to je pak teprve sranda ty hromady třeba jen triček s dl.rukávy :DDD Ale mě žehlení opravdu neva, dokonce jsem o tom při první mateřský uvažovala jako o přivýdělku :D

halasovci007
20. říj 2018

@kikika87 ten límec mu fakt dejte když u něj nebudete, náš si vykousal pak stehy, ale naštěstí už to měl srostlé, stalo se to den předtím než mu je měli vyndávat. A to jen proto, že jsme někam jeli a já mu sundala límec, pač to bylo v létě a on se nemohl s tím límcem chudáček ani napít ☹

halasovci007
20. říj 2018

@sarkoc to tě teda obdivuji, mě žehlení nevadilo, ale bolely mě u toho strašně záda třeba po hodině..Tak máme sušičku, ale stejně sem tam něco žehlím a teď teda na mimi taky žehlit budu..

Ještě se zeptám těch co mají sušičku a už praly a sušily pro miminka. Dáváte tam ty vonné ubrousky? Prala jsem v dětském pracím gelu, ale příjde mi, že když suším bez ubrousku, že to prádlo divně "smrdí" a zase se bojím, aby to nezpůsobilo nějakou alergii. Normálně používám ubrousky z DM.

malecek
20. říj 2018

Já tedy žehlení úplně nesnáším a žehlím jen jak musím . Takže prckovi sice žehlit že začátku budu, ale fakt se na to netěším.

bemo
20. říj 2018

@sarkoc mě teda žehlení nevadí, dřív mě to i bavilo. Teď už teda tolik ne 🙂
@tsasenka ale ty mimi velikosti mě taky baví žehlit ,to mi přijde že jen přiložím žehličku a ani nemusím moc jezdit a už je to celé vyžehlene 😀
@halasovci007 no, mám poličky, fakt, mám z nich obrovskou radost 🙂 Já teda nevím jaké ubrousky máš na mysli

halasovci007
21. říj 2018

@bemo ty vonave ubrousky do susicky..Prestala jsem prave uplne pouzivat i avivaz-susicku to zaneradi a davala ubrousky na suseni..Stoji par korun a pradlo nadherne provoni.Ale ted netusim jestli jsou vhod e pro miminko.A bez nuch mi to pradlo tak divne jakoze smedi tim susenim.

halasovci007
21. říj 2018

Dobre ranko vsem.Teda dneska udesna noc.Mame nad zahradou louku kde obcas behaji srnky a zajici a nas mladsi pes se z nich muze zblaznit.A steka a steka v kuse.Tak vzdycky musim vylezt z postele a jit na nej. Nevim co dnes-ale stekal uz o pul pate a od ty doby nespim.To budu cely den pekne cerstva a ciperna 👏👏 vim,ze je dobre,ze hlida..Nas starsi ten ani nemukne.Spi zalezlej v boude a ma je na haku 😂😉 ten nesnasi sousedovic kocky(ptz vzdy branil naseho kocourka,ktery uz teda neni 😢😻) a opilce, kdyz jde nekdo kolem a dela randal.A to poznam,ze je zle kdyz steka starsi hlidac..Manzel je na lanparty s kamaradama a ja ne a ne uz usnout..

priefi
21. říj 2018

@sarkoc tak ja treba ponozky taky nezehlim, ale spodni pradlo vzdy a poradne, ale tak to je pro me jedna z prevenci, aby nebyly problemy. Je fakt, ze se ukazalo, ze jsem mela problemy nejspis jen ze spatne zvoleneho intimniho mydla a pak parfemovanych nebo barevnych toaletaku. Ale prevence je prevence. Dokonce uvazuji,.ze kdyz budeme mit susicku, ze spodni pradlo pro jistotu prozehlim
@halasovci007 co to jsou ty vonne ubrousky? Susicku teprve poridime, ale o tom slysim prvne. Jinak vonave pradlo pro novorozence je to nejvetsi zlo. Ma extremne silny cich. Nedavala bych.

kikika87
21. říj 2018

@halasovci007 Tak ten náš pes si celou noc něco lizal, taky super. Ale to štěkání nesnáším, on moc nesteka, ale jak u plotu začne tak po chvíli na něj jdu. Bydlíme v klidné ulici a psi tu štěkají fakt jen kdy někdo jde se psem. Jinak klid, žádný chronický stekac tu není, díky bohu 😊 a docela sem se vyspala akorat mě trochu bolí nohy. Asi si je nechám namasirovat😊

krisatko
21. říj 2018

Tak u nás taky veselo. Od jedné hodiny cca do čtyř mám několikrát vypli elektřinu, takže furt pípal sporák a mikrovlnka a další spotřebiče, že se znova zaply apod. Pak v pět mě vzbudilo píchání břicha, řekla bych že od zvětšování dělohy nebo od střev. Šílený. Takže jak jsem zvyklá vstávat brzo, tak dnes jsem kvůli bolestem musela zůstat v pelechu dýl... ☹

halasovci007
21. říj 2018

@kikika87 teda manzel ti masiruje nohy?To budu muset zavest.Tady v ulici steka spousta psu.Jenze ja poznam vetsinou dle stekotu toho naseho.A kdyz si nejsrm jista otevru balkon a posloucham..

Strana