Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 jo mazlíčci, to jsou radosti.
Mě ta moje bulina taky teď pěkně leze na nervy svou péčí o mě. Chodí mě v noci kontrolovat, ale blbka si neuvědomuje že drapkama klape po plovoucí podlaze a vždycky mě vzbudi. Minule už jsem ji zavřela , přišla do ložnice 3x po sobě, tak měla smůlu. Dneska je asi uražená, protože semnou nešla dolů na jídlo . Musela jsem po delší době jít teď něco sníst.
Ale asi se prcek dnes zvětšoval a břicho s ním, dnes mě celý den pnulo a malý tam bojoval jak o život
@halasovci007 pěkně veselo. My zas máme psy na dvoře a zavíráme na zahradu protože stekavali celou noc a celý den, jak se něco mihlo za zahradou tak už letěli a strkali jak najatí. Pak se taky naučili otvírat takže jsme museli celou branku předělat, dali širší desky a nahoře kovový rám na který teď nasazujeme kovovy u profil, takže i když odhaknou "kliku" tak to ucko je na zahradu nepustí.
Holky, tak mně se dneska blbě spalo, furt se převaluji, každou chvilku jsem vzhůru, musím na záchod atd. Ale dneska se mi zdálo, že jsem rodila, ani to nebolelo, najednou Mikuláš na světě, hm, tak bych si to představovala, taková pohodička 😀
@verunkadar jééjda, tak hlavně odpočívej a moc na tebe myslím, aby bylo všechno dobré. Teď jsem dostala docela strach z toho co mi zítra řekne dr. Pač to břicho mi taky docela tvrdne a včera jsem měla pocit, jako by mě bolel i děložní čípek :-/
Jinak u nás taky šílený ráno dneska. Co jsem ve 3 vstala na wc, tak se malý vrtěl, až do půl 5 a sotva jsem zabrala, tak tel. od bráchy, že jim praskla plodová voda. Takže rychle sprint z postele, obléct se a jela jsem k nim, pač mají 5letou holčičku, takže jsem ji zbalila a vezla ji k nám. Tak jsem se těšila, že už to bude má teprve 2 dny po termínu, ale každou noc chodit spát s tel.kdykoliv brácha zavolal se mi rozbušilo srdce, o tom, že ž mi zvoní tel.se mi i zdálo, tak jsem byla šťastná, že už konečně, ale teď psal a že jí odteklo jen trochu vody, nic se neděje a tak je na pozorování a když nic, tak ji odpo pouští :-/
@krisatko no mě to taky překvapilo a kor, když už má po termínu jako. že prý té plodovky bylo jen málo a že se nic neděje. Myslím si, že je to i tím, že rodí v nemocnici, kde toho mají moc a jedou tam, jak na běžícím pásu, tak asi pro ni nemají místo. Sestřenice co tam taky rodila, tak ji po císaři pouštěli o 2 dny dříve domů, pač potřebovali místo pro jinou maminu. No jsem zvědavá teda a zrovna dneska by to bylo úplně super, kdyby to bylo
@malecek jj to klape.My mame pejsky doma vyjimecne nebo kdyz meli kasel a to je des jak to cvaka po plovoucce 😂😂 taky jsem byla na wc a dala si v noci alespon jogurta jsem mela hlad jak jsem behala po zahrade 😣🤔 a boli me z toho vyletu v krku chjo..
@krisatko taky to musime poresit..Ono kdyby neocuravali a nedelali bordel tak by mohli bejt na cely zahrade..Ale letos jsme naseli travu a nasazeli tjujky a fakt to tady davame do kupy a to se s 2 velkyma psama neslucuje..Tak se udelal plot a jsou jen na pulce zahrady a dolu jen s dozorem..My chodime k nim..Jenze asi to malemu nestaci..Vzdycky chrneli u dveri ven a cekali jak uvidi pohyb a uz v pozoru vrteli ocaskama..Ted jsou dal a ja tam chodim ale v zime jestli bude klouzat nevim jak to budu delat ptz vyledt tami v posledni dobe dela problem uz ted
Je tam provizerne udelana cesta sice ale schudky strasne daleko od sebe a do kopce.Vylezu hore tam je lavicka sednu a funim nez se vydejcham jak lokomotiva 😂😃 kazdej pes z jedny strany..Jeden chce furt drbat a druhej hazet hracky.Jsou jak deti mno 😂😂 a v noci jen k vratkum me vycerpalo..To si svitim baterkou abych neupadla (jinak jde manzel ale mel nocni)..
@zetta01 wau tak to je taky mazec teda.To jsi jak hlidac-abys byla stale v pozoru..Ja jsem cetla,ze mame ted tak 800ml plodove vody a do porodu ze ubyva a bide tak 600ml jen.Me prekvapilo,ze ke to celkem malo..Dle meho bricha tam musim mit jednou tolik 😂😂 a oni ji asi musej strjne hlidat ne?Ona se po terminu nejak muze kazit a kort kdyz ji ma teda po odtaku min..Jak jako nemaji misto?Tak to je teda mazec..Proc si teda platime pojisteni kdyz pak potrebujeme peci a oni nemaji misto..?! To je teda strasny! I kdyz jsrm slysela,ze znama rodila v Jablonci dva roky zpatky a vubec nelezela ty 2 hodiny po porodu ji soupli hned na pokoj ptz meli tolik rodicek tu noc,ze taky nemeli misto..Hlavne je to tam vyhlasene a jezdi tam pry rodit i z Liberce..Tak ono je to asi vsude..
@halasovci007 ano to máš pravdu to jsem taky četla, že je to vody jen 800ml a taky mě to překvapilo myslela jsem si, že je jí daleko víc. Jako nevím jestli to mají skrz msto či ne, ale prostě si ji tam teď nechali na pozorování, že se nic neděje, krom toho, že jí odteklo trošku té vody a že pokud nic,tak ji odpo. pustí domů. Takže pokud to tak bude, tak jak jsem se ráno radovala, tak opět budu muset být v pohotovosti :-/
@halasovci007 já na záchod 3.40 a usla jsem až po šesté. A prý spí kdy se dá , já bych spala.
A jako bonus mě začalo neskutečně svedet břicho 😣
@zetta01 pokud odtekla trocha plodovky a zacaly "slabe" (pisu v uvozovkach, protoze je to hodne subjektivni, pro nekoho slabe jsou porodni a pro nekoho slabe dle porodniku jsou uz k nevydrzeni) kontrakce, tak si ji tam urco nechaji, ale muze to trvat delsi dobu. Ale jako druhorodicka snad to bude mit rychle za sebou. Drzim pesti 😊
@zetta01 kolikátý jsi týden? Já odpocívám a snad to dotahneme daleko. Snad Ano. Krom toho tvrdnuti je to dobré vše.
@zetta01 a že zrovna tebe těhulku nechávají v pohotovosti? Jakože ne třeba budoucí prarodiče nebo někoho z rodiny jiného? To já bych teda byla jak na trní, co by kdyby..
@malecek jsme si mohly napsat 😀 já sem taky nemohla usnout, teď s tím pupíkem se převaluju jak tank. Manžel na noční, takže jsem byla obklopená z obou stran kojícíma polštářema, když se otočím, abych podepřela břicho 😀 na mě musí bejt pohled 😀 a stejně sem nemohla usnout, hlavou se mi pořád honily nějaký myšlenky a vztek na psa a jakmile člověk začne moc přemýšlet, těžko se usíná. Ale nakonec jsem usnula v 6:20 přijel manžel z noční a šla jsem na záchod a pak jsem spala jak zabitá až do 8:45 kdy mi zvonil budík 🙂 jela jsem k jsem na gyndu, ptž mi včera sestřička řekla, že krevní obraz je zhoršený a musím brát nějaký vitamíny na předpis..Chjo a prej ráno na lačno alespoň půl hodiny před snídaní, takže budu pro změnu omdlívat hlady než se budu moct najíst. ☹
Jinak se musím pochlubit holky. Dnes zaplacena záloha na kočárek, tak jsem si po tý gyndě alespoň udělala radost tímto 🙂 už nebudu pořád googlit a hledat recenze, prostě Roan Emma je objednána a hotovo 🙂 a ještě jsem tam rovnou koupila ty hadrové plenky 4ks lepší gramáž a 4ks menší gramáž, když je teda musím mít tady do tý úžasný naší porodnice :-/ snad to bude stačit i s tím co mám už doma..A v lékárně jsem rovnou koupila i hroznový cukr do tašky do porodnice, začíná se mi krátit seznam a plnit taška :-O vím, že to tady někdo psal, tak jsem si to poznamenala a v lékárně si i vzpomněla, akorát jsem si blbec nevzala ty poznámky, takže pro ty kalhotky a vložky musím jindy pač jsem nevěděla z hlavy, které koupit ☹
@halasovci007 A které budeš kupovat? Co máš na seznamu?
@halasovci007 doporucuji na nocnim stolku tbl.a vodu, nachystat si budika, dat si tbl.a zapit a jeste pospat, ta pulhodka tak lepe ubehne, pripadne delsi doba. Taky jsem jednou neco takhle brala a tenhle system byl fajn (ale mimo tehu, avsak ja i mimo tehu nedovedla byt hladova)
A kterou barevnou kombinaci roan emmy jste vybrali? My jsme se sli podivat jen tak z hecu, jake jsou ted k dispozici a jsou fakt krasne 😊 ten nas je samozrejme taky porad krasny, ale ty nove se mi tak trochu vizualne libi vic 😊 jinak co se tyce tech sirovanych kalhotek, trvej na uni velikosti (ja mam treba chikko), kdyz tak brkni predem do lekarny, zda je tam maji,.nez vzdy jsou k dispozici a tak bys brnkla, oni objednali a Ty jen vyzvednes 😊 a ty porodni vlozky, to je jedno, hlavne bez lepitek, napr. Samu
@journals dle rad tady Chico síťované uni 4ks, a vložky Batist flower min. 3 balíky a na pak Bella perfekta na slabší krvácení..Seznam mám daný z gyndy a něco jsem si i připsala, co jsem vyčetla tady z rad 🙂vyfotím a pošlu, snad se v tom vyznáte 🙂
@priefi jj napsala jsem si Chicco uni 🙂 já si to píšu raději než to pak dohledávat, kde v konverzaci se to probíralo 🙂
ty prášky beru od zítra tak jsem na to zvědavá, i když teď už to není tak strašný, vydržím chvíli po probuzení do snídaně..na začátku těhu jak jsem se nenajedla, bylo mi zle a myslela jsem že omdlím, to bych asi nedala to brát nalačno. Teď to je lepší, takže asi jak píšeš, poležím, kouknu na koníka co nového a ono to uteče 🙂
@halasovci007 Budu ráda, když hodíš nějaký souhrn. Dnes jsem o tom přemýšlela, seznam z porodnice dostanu asi až na první porodně okolo 35. týdne, tak týden před Vánocemi a to mi přijde už dost pozdě. Něco jsem vykoukala na internetu (pyžama, hygiena, pití, gumičky do vlasů... vlastně vše na pobyt jinde), ale souhrnný seznam si musím nějaký taky vyplodit. Ono se to nějak krátí!
@journals tady je ten seznam..Je to k precteni?
@journals jestli to přeluštíš, tak tady to je, co už mám, je poškrtané, kdybys to nepřečetla, tak to přepíšu, ale až večer, teď musím jít, přijede za chvíli kamarádka na "kafčo." On mobil moc dobře nefotí jak na to koukám mno 😕 jinak já to mám mít nachystané od 23tt sakra ještě nemám vše a už jsem 30tt jsem to ale zlobivá holka 🙂 jinak ty vložky to mám rozepsáno ještě jinde takže mám psáno, to co jsem dávala pár příspěvků výš.. 🙂

@verunkadar
@daskaaa1 holky držte se a odpočívejte, držím vše co jde ať se to brzy spraví.