icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
24. říj 2018

@semmi oni frajeri tam jednou za cas poslou par krabic a dobre, pak sestricka je dava tehulkam. No... a u moji sestricky byla starsi verze boxiku. Ale podle toho, co rikala, nema rada ty propagacni veci, ze jim to doslova tlaci a kolikrat tam jsou prosle veci a ji je pak trapne, kdyz si maminky stezuji.
@halasovci007 staci kopie, fotky miminka nepotrebuji, jde o ten text, ale myslim, ze to neresi, zda mas kopii vysetreni nebo ne, a nechaji si prukazku. Ja kopii op manzela nepotrebovala, jen kopii oddaciho listu, posilaji to na matriku (mozna i kopii rodneho listu obou, ale tim si nejsem ted jista, urco to chteli ke krtinam v kostele), dotazniky a pokyny maji obvykle porodnice na svych strankach.

priefi
24. říj 2018

@journals lepsi mit oboji. Ale velikost overalu, babo rad. Nekdy vyrobce pocita s vrstvou pod a je to o trochu vetsi, nekdy to je proste presne dany pocet cm a nekdy dokonce i mene. Ja pocitam s 56, syn mel 49cm a 56 mel obri, ale 50 fakt kupovat nechci. Jenze pokud to bude "ta mensi" 56, tak to bude odpovidat 50... takze bud pozadat prodejce o zmereni, nebo do obchodu s metrem 😅

journals
24. říj 2018

@priefi Hm, asi jo, asi bude lepší mít obojí.
No... já vím, moje dotazy 😀 50 určitě kupovat nebudu, spíš naopak řeším, jestli nevzít až 62, protože pojedeme z porodnice a pak asi dlouho nikam. Nebo je otázka jak často. Tak si zase říkám, abych nekoupila tu 56, která bude na dobu šestinedělí a pak když bude potřeba bude malý. Ale to mi asi nikdo neřekne, takže to musím risknout. 😎

sarinka_nevesta
24. říj 2018

@journals kupuju az od 62krome par bodycek 56

priefi
24. říj 2018

@journals to zalezi na tom, jak velke bude mimi, jake mas predpoklady. 62 na 49 cm mimi by bylo obri a oplatil by se tedy spis ten fusak na cestu domu i s ohledem na bezpecnost mimi. Tvoje otazky jsou logicke, avsak je na ne tezka odpoved 😅 sama tapu 😂

priefi
24. říj 2018

@journals treba u syna zakladni vybavicka od 56 a vse obri 😂😂😂 pak na rychlo se kupovaly 50 😅 mela jsem neco doma i diky vecem po synovci, ale 50 tam bylo opravdu malinko a kdyz uz tak teple, jelikoz synocec byl lednatko, kdezto syn cervnatko. Ale myslim ze 50 tam mam jen par. Spise ty letni veci ted mame, takze tak trochu nevyuzitelne, takze pak operativne se bude resit. Mam sto chuti resit i ten overal operativne, ale to bude problem. V zime to bude vybrakovane a pokud nechceme 100% polyester, jako ze zustanou hlavne tyto veci, tak to je treba resit uz ted. Ale nejak jsem porad nejaka vadna a nic kupovat nechci... ach ta povercivost 😅 jeste ze mam tu vybavu po synovi 😂😂😂

zetta01
24. říj 2018

Tak mám po kontrole, zvýšené magnezko a nařízený klid. Dr.mi kladl na srdce, že opravdu se mám šetřit a odpočívat, že od toho jsem doma. Dostala jsem kázání, že kdyby něco, tak teď už jde o porod, porodila bych předčasně, miminko by mi zůstalo, ale bylo by to nedonošeňátko, muselo by do inkubátoru, takže opravdu odpočívat, jen lehké procházky abych aspoň ještě 4 týdny vydržela. Kdyby se břicho zhoršovalo, tak už pak jen nemocnice. Tak se budu muset šetřit, včera jsem dodělala druhou dvojitou dávku dýňové marmelády ze 4kg a opravdu jsem myslela, že u toho padnu, tak teď nahodím klidový režim. Od příštího týdne, už bych chtěla radši začít prát a žehlit a jelikož chci látkovat, tak jen než vyperu ty pleny, tak z toho zešílím :-/ a to se blíží pomalu konec listopadu a do nějakého toho pečení se taky budu muset pustit.

zetta01
24. říj 2018

jinak tedy pro malého z nemocnice mám, jak teplou kombinézu, tak i fusak do sedačky od emitexu. A oblečky jsem kupovala hlavně 56 a 62, ale mám tam pro jistotu i pár dupaček vel. 50, tak pak do porodnice nachystám obě vel. a dle toho, jak bude malý velký, tak manžel veme a doveze

tsasenka
autor
24. říj 2018

@priefi Rychlý porod, no nevím, rodila jsem 7 hodin, hodinu jsem strávila na cestě do porodnice, protože naše auto měl manžel zaparkované před prací a doma jsme měli elektromobil, který by cestu do Brna a zpátky nedal. Takže jsme museli vyměnit auto a pak pokračovat do porodnice. Celkově pro mě byl ten druhý porod mnohem bolestivější a horší, jak první. A ten třetí, radši o tom nepřemýšlím. Záleží, jak bude mimi velké. Jestli ještě větší, jak to druhé, tak to potěš, já jsem nemohla porodit ani 3 kilové mimino a při 3,5 kg jsem fakt omdlévala mezi kontrakcemi.

priefi
24. říj 2018

@zetta01 a nema Ti kdo pomoct? Treba mamka? Ze by vyzehlila, cukrovi napekla? Doktor tohle nerika pro srandu kralikum. Bohuzel staci fakt malo a porod se rozjede a ani nebudes vedet jak. A pak, kdyz uvidis to drobatko v inkubatoru, tak si sama reknes, ze to za tuto dan nestalo. Miminko je ted dulezitejsi

tsasenka
autor
24. říj 2018

@zetta01 Jejda, jen tak, že by mohlo jít o porod? Tak hodně odpočívej, ať vydržíš do termíny. Já jdu zítra na kontrolu, tak jsem zvědavá, co bude. A nějaké problémy jsi měla v průběhu těhotenství, nebo jen to břicho?

priefi
24. říj 2018

@tsasenka pro me je 7h luxusne rychly 😅 po te moji 30ti hodinovce

sarkoc
24. říj 2018

@priefi no, tak nějak :D i když na druhou stranu, kamarádka ted rodila od odtoku plodové vody, což bylo ještě doma, celkem zhruba dvě hodiny, vlastně přijeli do porodnice, ani nesepisovali papíry a rovnou šla tlačit...ale jak to bylo rychlé, tak to prý bylo opravdu šíleně bolestivé a hlavně se hojí ještě po šestinedělí, doted se jí špatně sedí, bolí jí to když jde na záchod atd...takže porod rychlý, ale to potom nic moc no

zetta01
24. říj 2018

@tsasenka ne ne neměla vůbec žádné, vše ok, ale až pak začalo to břicho tvrdnout a bolet a dřív jen z večera ale teď už ho cítím i v noci a přes den. Nemám si ho ani mazat

zetta01
24. říj 2018

@priefi to ano, bohužel mi nemá kdo pomoct. Ale tak já bych zase rozhodně neriskovala. Vypere pračka a když tak si k tomu žehlení sednu, já to mám zase moc ráda a beru to jako relax. A já zase když se necítím, tak přestanu a jdu se natáhnout. Snažím se odpočívat co to jde

halasovci007
24. říj 2018

@zetta01 proč se nemáš mazat břicho? ☹ Jinak přeji, aby bylo u všech všechno v pořádku. Já dneska celý vycházky lítala po všech čertech a přijela jsem domu úplně hotová, břicho tvrdé..Takže ležím..

sarkoc
24. říj 2018

@zetta01 Já nečetla všechno, ale jak jsi tedy poznala, že je něco špatně? Podle tvrdnutí břicha? Nějakých tlaků? Krvácení? Já jsem jako celkem v pohodě, ale břicho mi tvrdne třeba dvakrát třikrát za hodinu, i v noci atd, někdy i dost bolestivě...a když třeba stojím u vaření, tak to vydržím pět deset minut a mám tak strašný tlak na spodek, že si musím sednout...nicméně mám dojem, že to mají dost podobně všechny kamarádky, co nedávno rodily nebo jsou těhotné jako já, tak mi to přijde normální, prostě už je bříško větší, tak to přináší nějaké obtíže no...na kontrolu jdu ve středu, na ten velký UZ, tak uvidíme no

zetta01
24. říj 2018

@halasovci007 tak ona se i tím jak se břicha dotýká se může dráždit děloho, tak to radši vynechat teď.

zetta01
24. říj 2018

@sarkoc no hlavně to břicho jak tvrdlo jen večer, tak teď to mám skoro furt, navíc mě do toho začalo bolet břicho jako na MS a šlo to až do zad, nevydržela jsem sedět, ležet, nic. Tak zkusím teď odpočívat a snad to bude lepší. Mám ted magnezko 3x2 tablety denně

priefi
24. říj 2018

@halasovci007 protoze pri mazani se dotykas briska a drazdis delohu. Ja u syna pak taky musela prestat mazat, abych ji nedrazdila, nesmela jsem si na nej vubec sahat, zadne hlazeni.

veselaopicka
24. říj 2018

@halasovci007 aha no tak asi bych sebou mela taky hejbnout a nejak to resit... me prijde ze me asi jeste poradne nedoslo ze je to skoro tady a porad si rikam ze mam cas ale strasne to utika. Do tohi se budeme stehovat a tak si rikam ze na konci listopadu staci... ale radsi na to vlitnu driv at to ma pritel jednodussi

priefi
24. říj 2018

@sarkoc chudinka. A to ji mimi tak potrhalo?

sarkoc
24. říj 2018

@priefi jednak jí asi potrhala tím, jak šla rychle...i jí "museli" nastřihnout a to prý dost...a hlavně doktor na kontrole po šestinedělí prý konstatoval, že to šil nějaký umělec :( Taky radost no...snad nebude muset jít na nějakou plastiku nebo něco, aby vůbec mohla mít bezbolestný sex, chodit v klidu na WC atd

krisatko
25. říj 2018

@sarkoc to je děs, to s nedokážu představit... Já se hrozně netěším na to chození na záchod po porodu. Dodnes si pamatuji, jak mě bolelo celé břicho, ne tak aby mě bolel ještě i celý spodek déle a víc, než by musel.

sarkoc
25. říj 2018

@krisatko No, já bych se toho neděsila dopředu, třeba na to vůbec nedojde...já měla zase porod hrozně dlouhý, ale potom to bylo úplně na pohodu, už jsem to tu určitě psala...dvě hodiny po tom, co se Eliška narodila, jsem obědvala normálně na tvrdý židli (ne že by mě mučili, ale žádnou bolest jsem necítila), na záchodě to první den trochu pálilo, pak už v pohodě, rozhodně se nedá mluit o bolesti....necítila jsem ani zavinování dělohy a to jsem byla do druhého dne s plochým břichem...taky se doktor divil ráno na vizitě, jestli jsem rodila opravdu já, že to není možný, ale že jsem zahojená 🙂

priefi
25. říj 2018

@sarkoc mno.... nastrih boli 😔 mi dr.rekl po 6ti nedeli, ze zahojene a mi z toho jeste z rany tekla krev 😥 U cipku rekl, ze je jako novy a ze skoro nelze poznat, ze jsem rodila, ale ja citila, ze me to tam pne. Na muj dotaz, zda je poraneny, mi rekl ne (pak jsem vyfasovala novou dr.a prvni co bylo, na prvni kontrole, ze mam zjizveny cipek, jde videt, ze je zasity a ze ve zprave o porodu nic nemam, tak aspon jsem zjistila, ze na tom porodnim boxu jsem nemela halucinace a ze se o tom tam bavili)
Ani nevim, jaky nastrih mi udelali, ale strihali na 2x. Poprve budis, podruhe jsem to teda dost citila, bylo to hloub a navic poraneny a zasity cipek (dokonce zapomneli uvest ve zprave), tak doufam, ze to nebude delat u porodu problemy. Takze verim, ze je hodne bolava.
A Ty jsi nemela nastrih, ze Te nic nebolelo? Zavidim. Kezbych tentokrst nastrih nepotrebovala
@krisatko ja skoro do konce sesti nedeli na wc na malou chodila do sprchy, na velkou klasicky a nez jsem se dostala z wc do sprchy, tak me to hrozne stipalo. Takze doporucuji chodit curat a zaroven poustet na to vodu, je to fakt uleva.

lindikova
25. říj 2018

Holky, zeptám se asi jako blbec, ale jaký to, když tvrdne břicho? Znám různý druhy bolení, jakože ty ms bolesti, záda, který vystřelujou dopředu tak intenzivně, že jsem myslela, že v neděli vyrazíme na pohotovost (mimochodem v pondělí jsem na rehabce dostala tejpy přes bok a je to paráda na bederku, úplně to přešlo...). Ale to tvrdnutí nevím, jak je to cítit? Tlak, bolest? Beru hořčík celé těhotenství, mívám ošklivý migrény:(

semmi
25. říj 2018

@priefi tak to jsem měla dost podobně. Nastrizena tak, ze jsem brala i leky na otoky a bolest. Naštěstí jsen teda za dva dny už mohla sedět "normálně" a ten cipek mam taky zjizveny. Dlouho mě bolel styk. Do dneška s tím mam.obcas problém a diky tomu bohužel trpím i na hojnější výtok. Doufám, ze tentokrát to půjde bez zasahu, protože už bych asi podruhé vyskočila z kůže. Mě nejvíc bolelo to šití. To byl děs. 😠

priefi
25. říj 2018

@lindikova pokud jsi mela bolesti, ktere sly do zad, kontaktuj gynekologa a at Te prohlidne. Tvrdnuti bricha je, ze ho mas najednou jako kamen a je to neprijemne. Proste je to takova krec delohy. Za chvili ta tvrdost prejde, pak muze byt repete. Kdyz je to prilis caste, neni to dobre. Pri tvrdnuti bricha se doporucuje nehladit si brisko, protoze hlazeni drazdi delohu a pokud je aktivnejsi zpusti tvrdnuti bricha. Pokud ovsem je tvrdnuti a k tomu i nejake krece, je to hodne spatne. Ja to mela u syna ve 28tt a kratil se mi cipek. Co se tyce tejpu, opatrne, at jsou dany spravne s ohledem na tehotenstvi, at neublizi

lindikova
25. říj 2018

@priefi moje fyzio je žačka od Mojžíšové, tak se nebojím. Bolesti zad jsou od SI skloubení:( s tím se nic moc nenadělá.

Strana