Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Dnes dopoledne jsem se hecla a už pomalu žehlím věci, co jsem znovu začala prepirat už v dětským Persilu, ať to aspoň uvidím na kupkách kolik čeho mám.
Ahoj holky,
pár dní jsem tu nebyla. V sobotu jsme jeli do Prahy na vojenskou přísahu, švagr šel k vojsku. A pak jsem s holkama odjela k našim na podzimní prázdniny. Tak se omlouvám, vůbec nestíhám dočíst, jen reaguji na příspěvky, kde jsem byla označena.
@bemo Já oblečení nešiju, na to si netroufám, tak nevím, z čeho ušít čepičky. Já mám zatím plátěné, mamka mi upletla 2 do porodnice a jinak, já si čepičky háčkuji, třeba z dolphin baby. A pro mimi si uháčkuji, až ho budu mít v náručí, jinak bych asi těžko odhadla velikost.
@malecek radsi nevedet 😂😂 ja neco uz vyprala a neco me jeste ceka a bylo to 12hromadek vcetne chlupatych dek a overalku..Trinacta bude po Novem roce sada do postylky a jeste tam mam neco jen na rucni prani..Jela jsem dva dny pracka a susicka-vse na plny vykon (pri kazde vymene pradla musim po schodech dolu a nahoru) a vcera jsem tech 7 varek dozehlila co bylo treba a zitra az bude manzel v praci budu pokracovat 😂😂 cili jsem v pulce..Peru do vel 62..
@halasovci007 No jako já raději snad nepočítám kolik už mě ten náš potomek stal peněz. A to zdaleka nemáme vše nové !!! Jsou to desítky tisíc bych rekla. Ty si to píšeš?
Čeká mě ještě měsíc v praci a šatník se mi tenčí. Včera jsem musela vyřadit další sako, které už nedopnu. Jak na mě to tehotenstvi nebylo vidět, už mě to dohonilo.
@kikika87 Jé, já radši ani nepočítám, kolik mě stály věci pro 3. mimi. A to mám věcičky téměř všechny po dcerách, nebo po synovci, i když jsem si koupila i nové oblečky. Ale teď čekám zásilku přes 2 tisíce ... A přemýšlím, jestli už mám všechno, nebo musím ještě něco koupit.
Ahoj holky, tak nás zatím miminko stálo jen ten Utz za 1200 a když vidím kolik toho mám, tak max přikoupím pár klasických bílých plínek, ať nemáme všechny jeté no a pampersky, Toť vše. Když to vidím, tak fakt mám všeho dostatek a i kdyby bylo mimi ublinkavaci, tak jak poslední dcera, která blinkala po každém kojení, tak i tak máme všeho fakt hodně.
Ja mam dnes za sebou posledni krevni odbery - krevni obraz, co se bere po 30tt. Uz od pulnoci jsem mela hlad 😅 noc stala za prd a kolem 6h, kdyz jsem usnula na pul hodky se mi zdalo, ze jsem si dala zazvoroveho birella, kousek sunky, kousla si do peceneho stehynka kralika a pak vyvadela, ze mam odbery a nejsem na lacno 😂 hold i ve snu byl hlad 😂😂😂 Tak snad bude vse ok. Vzala jsem dnes s sebou syna a byl zlaty, sedl si na zidlicku, co je u sestricky, dala jsem mu knizecku se zviratky a sla k odberovemu koutku, aby mi sestricka nabrat krev. Nakonec mu sesricka dala lizatko za to jak byl hodny 😊
@priefi to už si ani nepamatuju, že se berou ještě jedny odběry. Já jdu za 2 týdny, to budu 32tt a nikdo mi neříkal, že mám být na lačno. To je fajn, když malý byl hodný u dr. Já byla naposledy na kontrole sama a vždycky jsem z toho jak v Jiříkově vidění, nejsem vůbec zvykla být někde bez dětí. Ale musím říct, že jsem si to fakt užila. Obešla jsem obchody a chvíli musela být ve střehu 😀
nemusela být ve střehu 😀
@priefi Já jdu příští týden do poradny, budu už 31 tt a o odběrech mi nic neříkala. Je teda pravda, že předchozí těhu mi brali 2x krev, ale při druhém odběru jsem nemusela být nalačno. Tak jsem zvědavá, co bude za týden. A super, že syn byl hodný, to já nevím, jak bych to s tím svým raráškem zvládla 😀
@priefi
@tsasenka Já jdu na poslední UTZ taky ve 30tt a o zadnych odberech mi nikdo nic neříkal. Ale já jak se nezeptam, tak mi nic neřeknou. Bohužel někdy tedy nevím na co se ptát když je to první dítě. Jinak jdu v pátek na EKG a výsledky pak pošlou obvodní, takže ještě musím k ní. A budu mít všechny razítka. A to kdybych se nezeptala, tak mi to taky nikdo neřekne...
ahoj slečny tak jak prožíváte těhotenství? já jsem už 30+3 tt celkem mě palí žáha jsem čim dál víc unavenější ale to bude tím že jsme měli dost náročný měsíc stěhovali jsme se do baráčku pak lítali po uřadech .. dneska jsem byla na odběru krve dostala jsem papír na mateřskou jelikož my končí rodičák 26.11 tak přijdu prý o 4 měsíce na sociálce mi řekli že mateřská bude vyšší než rodičák ale tomu nějak nerozumím před prvním dítkem jsem normálně pracovala a na ní jsem též dostala mateřskou pak rodičák každoopádně ted ještě rodičák dostanu a pak už jen mateřskou co jsem se dozvěděla a pak až se narodí malá tak rodičák rovnou ale nechápu to moc :D :D mají to divně udělané :D ...na kontrolu jdu zase až za 4 týdny takže 21.11 už aby to bylo za námi jsem hotová :D .. ještě nás čekají nákupy na malou
@laura1256 Já jsem teprv 28.tyden, blbě mi je, pořad se mi vrací jídlo a pití. Připadám si jak dement, nemůžu kvůli tomu ani moc ležet, to je nejhorší. Pořad mě bolí bricho, ale jedine řešení od doktora je, že mi nutí neschopenku. Hořčík beru a pijí magnesii. Snad to nějak dopadne. Na mateřskou chci po začátku prosince, nějak to musím doklepat. Zrovna stojím hodinovou frontu na poště, tak píšu do diskusí 😄.
@zavodnice No tak to v tom nejsi sama. Taky jsem 28.týden a s tou zahou bojuju, docela jsem už i hodně unavená. Ale ležet pořádně nemůžu, to už je spíš skoro sedoleh. V lékárně mi dali gaviscon, ale ten mi moc nechutná a ani nepomáhá. Nejvíc asi ty gastrofruit. No hodně přemýšlím co kdy a kolik toho sním🙄 A jinak se už taky těším na začátek prosince až konečně nastoupím na MD.
@laura1256 ahojky, ja jsem 30+1, obcas mi tvrdne brisko, casto me behem dne pali zaha a to dost, hlavne vecer. Davam si na to chlazenou vincentku (cca 0,3dcl). Bohuzel, kdyz mi neco smrdi, zvracim v ten stejny okamzik, jak to ucitim, jak amina a jako bonus obcas mam tzv.neklidne nohy, cili se mi skubou.
Co se tyce rp vs ppm, tak na ppm mas narok 6 az 8 tydnu pred terminem porodu. Pokud v ramci jednoho mesice mas jeste rp a zacatek ppm, tak se Ti to dany mesic krati a pak uz je jen ppm a na rp nemas narok, pokud jsi rp nevycerpala. Ja si rp rozlozila tak, aby mi skoncil v rijnu a 27.11.mam nastup na md a budu mit zacatek cerpani ppm.
@bemo @tsasenka @kikika87 tam se hlavne zkouma jak je na tom zelezo, resp.cervene krvinky, mozna to neni nutny odber a jen nekteri dr.to maji jako prevenci? U syna ani nevim, zda jsem tento odber mela, ale asi jo 😅
@priefi jo tak to mi něco říká. Já to měla se železem vždy hodně špatné , taky se mi často motá hlava, ale když jsem pak brala ty kapsle, tak jsem měla pro změnu příšernou zácpu a to fakt nevím co bylo pak horší.
Mě naštěstí žáha nepálí a to je fakt první těhotenství jde mě to netrápí, já vím že to nejspíš ještě přijde, ale u dětí už jsem na to dávno trpěla v tomto stádiu těhotenství.
Holky, jak to je s osetrovnym? Cetla jsem na diskuzich tady, ze manzel ma narok na 9 dnu osetrovneho pak muze nastoupit na 7 dni otcovske. Ze to muze napsat gynekolog, obvodak, pediatr starsiho ditka, porodnice... ALE ptala jsem se sestricky na gynekologii, tam mi rekli, ze oni osetrovne nepisou, ze to dela obvodak nebo pediatr anebo porodnice. Sestra u obvodacky mi rekla, ze oni to jeste nevypisovali, ze to jen porodka, pediatricka mi napsala, ze to pise porodnice po dobu pobytu a pak otcovska, ze jim dala takove info ossz a ze osetrovne muze napsat jedine, kdyby syn byl nemocny. Jak to, ze se vsude pise 9 dnu osetrovne + 7 dnu otcovska a ted zjistuji,.ze to asi vubec tak neni. Tak se ptam Vas, mate zkusenosti?
Tak dneska jsem 31+0 a máme za sebou poslední 3. screen. A vše vypadá dobře. Malý celou noc kopal, cesta do Brna byla také šílená, nemohla jsem vydržet sedět, jak mě tlačil na žaludek a pak přišlo na UTZ a vytuhl. Při měření halvičky naměřila dr. 34+něco bylo vidět, jak se zarazila, pak bříško, nohy a vše 31+něco a pak se teda vrátila k hlavičce a taky říká 31+něco. Ale tak jsem se těšila na poslední fotečku a ten malý darebák před hlavičku narval, ručičky, nožičky dr. se mordila snad 20min. a snažila se, fotečku jsme měli místo 200kč zadarmo, jelikož manža pomohl sestřičkám s nějakou velkou krabicí, až do 3 patra. Nakonec se něco málo podařilo. Má krásné buclaté škraněčky, dr. říkala, že je vidět, že se má dobře. Váha cca 1800g prý je tak o týden větší něž by měl být, tak uvidíme. Ale bylo to náročné dneska vyrazili jsme v 8:30 a dojeli v 18hod. měli jsme to i s nákupy a samo musela být i Ikea 😀
@kikika87 jj píšu si to zatím, jsem doma mám čas, tak když tahám účtenky z peněženky, tak zapíšu i výdaje pro malou a taky výdaje na baráček..Člověk se dobere k astronomickým částkám..Taky máme hodně věcí od kamarádek, je výhoda bejt mezi posledníma, kdo nemá potomka, kort když kamarádky už mají dvě děti a další neplánují 🙂 ale já teda do toho počítám i pokojíček, protože ten jsme neměli v plánu zatím kupovat, kdybych neotěhotněla..Samozřejmě jsme šťastní, ale taky musím říct, že ty penízky lítají a nejsme zdaleka u konce..
@tsasenka no ono stačí jen v listopadu koupíme autosedačku, chůvičky a monitor dechu a to mám celou nemocenskou..Všechno na dětičky je drahé..Ale co už, je to moje vytoužená princezna a raději se trochu odbydu já, jen abychom měli všechno připravený..Tím myslím, že se prostě nejezdí po výletech a nekupují se hadříky..Na jídle rozhodně nešetřím, naopak si teď dopřávám raději kvalitnější potraviny..

@bemo juuu teda me taky bricho poskakuje o 106,ale takovou "bouli" jsem jeste nemela teda..Me spis kope do zeber 😊 ale poradny rany uz zvladnou co? 😅