icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@priefi tak to držím palečky, ať najdete vhodný domeček, který by se vám líbil 🙂.. Jj domy jsou strašidelný, kort když máme tu naši představivost a sem tam koukáme na nějaký ten horor 🙂 jinak u nás jako bonus máme 150m hřbitov, takže z patra na něj teoreticky i vidíme akorát tím směrem máme jen střešní okna, takže tam tak často nekoukáme že 🙂 no alespoň to jednou nebudeme mít daleko tu naši poslední cestu, je to nás černý humor.. 😀
@kikika87 taky koukám, ještě hodně práce..My jsme zaseli semínka asi 14dní zpátky na kousku plochy dole u terasy a už nám rostou..Mám z toho děsnou radost a zalejvám jak o život 😀 to je téměř jediná tráva u nás na zahradě..Zbytek se zničil stavbou a dva veliký pejsani..To se nedivím, že se těšíš na ložnici 🙂 já jsem byla v sedmém nebi, když jsme dokončili první pokoj a spali tam na zemi na půjčených matracích 🙂 dnes už máme samozřejmě i postel a druhý pokoj a myslím, že to zatím bohatě stačí..Je to takový větší 3kk s terasou a dole je do budoucna ješte pokojik s koupelnou, ale ten bude až prostě budou finance..(v koupelně je beton, ale mám tam pračku a sušičku a naštěstí je koupená dlažba a manžel jí snad do Vánoc i položí 🙂 na to se zase moc těším já 🙂 pač když mi něco upadne jak tahám prádlo tak jsem vzteklá, že můžu prát znovu..) přístí rok, když se zadaří, zrenovujeme studnu, protože zaléváme pitnou vodou a leze to do peněz neskutečně..Kort když teď už není teplo a zaléváme trávník 2x denně..V létě by to bylo ještě víc, takže je to investice ke snížení nákladů..To bude priorita č. 1 na zahradě..
@tsasenka taky jsem dnes vyprala další tři várky, zítra mě čeká poslední prádlo a to do čeho se mi nechce, jen to, co se musí v ruce..A dožehlit to a bude..Postýlku asi budu prát až za měsíc, příjde mi, že by se to zaprášilo (u nás tím jak máme právě dole beton a na zahradě skoro jen hlínu a ještě nám v ulici rekonstruují silnici, tak se děsně práší..dnes jsem utírala stůl po 3dnech a úplně černý hadr..)

Jinak když už jsme u těch Vánoc kolik toho budete letos péct? Já plánuji určitě nepečené těsně před Vánoci-rafaela a oříškové koule, ty manžel miluje..Linecké a dál nevím..A co kupujete manželům? Já jsem letos bezradná a tím, že se všechno investuje do miminka ani nezbejvá moc financí na dárky..Koupíme si ty lustry jako "rodinný dárek" a chtěla bych manželovi koupit tričko s nápisem, že je prima táta báječné dcery nebo tak něco 🙂 a klasické drobnosti - trenky, ponožky, pěna na holení, hlavice na holení..A nevím co dál, aby to nestálo moc peněz..

krisatko
1. lis 2018

@tsasenka já ji mám zatíím jen složenou, a matračka se větrá .... 🙂
@zetta01 taky ještě nic nemám, tady už všechny perou a žehlí a já se to chystám dělat až v prosinci jak budu doma :D

malecek
1. lis 2018

@halasovci007 my budeme letos péct s mamkou u nás doma, mám lepší troubu a budeme péct je to co máme rádi, žádné experimenty.
Linecké, vanilkové rohlíčky, nevěstky, Rafaelo, hribecky, takové ty klasiky

kikika87
1. lis 2018

@halasovci007 No tak to je ideální doba teď zaset,to vám pěkně poroste. My to ovšem musíme celé nejdřív zrejt a odplevelit. Navíc tu máme půdu jenom písek, bude to trošku složitý s tim trávníkem. Ale čas už teď na to není. My máme normální ložnici dole, ale chci jít nahoru. Tak bude klídek a líbí se mi to podkroví, je to takový utulnejsi. Ale zase náročnější rekonstrukce, komplet podlaha, by se to aspoň nějak odhlucnilo a pak to celé chceme odložit palubkami, ale nejdřív je musím všechny natřít 😁 mám pondělí a úterý dovolenou, snad to zvládnu. Manžel snad docela tu podlahu a pak ještě vymalovat...No do vánoc to máme tak tak. A tím pádem budeme mít 3+1 cca 90m2 a tim jsme vyčerpali veškeré možnosti. Nic velkého to není a i tak to spolklo spoustu peněz. Takže tě chápu, že se radujes z každé maličkosti co se udělá...mám to stejně! Studnu máme, jinak by to bylo tohle léto nemyslitelný. Ale ke konci už taky voda docházela..

tsasenka
autor
1. lis 2018

Jsem si dneska hrala 🙂

bemo
1. lis 2018

@tsasenka to je nádhera. Neříkej mi že jsi to šila

tsasenka
autor
1. lis 2018

@bemo Jo, šila jsem to. Má to svoje chyby, ale mně se to moc líbí, to je asi moje první velká šicí dílo, i když to má do dokonalosti dost daleko.

halasovci007
1. lis 2018

@malecek co jsou nevěstinky-to slyším poprvé 😇

@kikika87 my jsme na to kupovala speciální substrát na výsev..Jinak máme pozemek na skále, kde je teda černozem, ale jako beton jak byly ty vedra..Takže bez substrátu by nic nevzešlo ☹ na jaře se to doseje, aby se to zahustilo a bude tam malá moct na tom kousku lézt už místo hlíny v travičce v létě 🙂juu tak to budete mít prima 🙂 my jsme taky v patře a jsme spokojení, i když všechno taháš do patra - nákupy, materiál, atd. Jen mě mrzí, že nešlo zachovat ty původní dřevěné trámy..To by bylo úžasný..Máme rádi dřevo i dekor dřeva, ale bohužel překážely a nebyly úplně zdravé..To dodává těm podkrovím ještě větší kouzlo..jj mám radost z každého pokroku třeba i malého..Ono je fakt, že může být už jen líp. Máme obývák s kuchyní, ložnici a pokojík, pro tři lidi to úplně stačí..Nevím kolik to je m2, ale na úklid až moc 😀 pak ještě schody a dole chodba..Ono se to nezdá, ale zabere to spoustu času a sil...kort když se nanáší furt zdola z těch nedodělaných prostor a zvenčí..My máme teda na pozemku vrt, ale je staletý a musí se tam dát vzpěra a koupit drahé hlubokoponorné čerpadlo :-/ tak snad se zadaří nebo příjdeme o trávu.. ☹ to bysme se nedoplatili

halasovci007
1. lis 2018

@tsasenka je to krásné, si šikulka, klobouk dolů... 🙂

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 kdyz jsem bydlela u mamky, jako mala jsem rovnez videla primo na hrbitov z meho pokoje, o dusickach to tam krasne svitilo, plaminky plapolaly, to same i o Vanocich 😊 pak tam nekdo vysadil stromy a neslo pres ne nic videt. Z jedne strany to bylo krasne, z druhe mi trochu behal mraz po zadech 😉 ani nevim, jak to bylo daleko, cca taky tech 150m? ale bylo to pres pole, kudma se nesmelo (jednou jsme to s mamkou zkusily a nejaky chlap na nas hnusne hulakal, tak mi mamka rikala, at to nerikam babicce, ze by se zlobila 😅) a tak jsme to klasicky obchazely kolem dokola cca 1km 😅 A o dusicka byl kolikrat silny vitr a jako decko horory byly super, ale vecer po tme uz to tak super nebylo, kdyz jsem se bala 😂 Na domecek se moc tesim, uz aby to bylo. Hlavne kvuli detem.
Jinak, co se tyce peceni, delam urcite druhy, mamka taky a pak si menime. Mamcine cukrovi mi chutna 😊 Ja budu delat medove pernicky, marlenka kulicky, karamelove kosicky, rafaelo, marcipan (ze suseneho mleka) a digestive pro syna. Mozna kosicky s vajecnym konakem, ale to chutna hlavne mi a ja to urco jist nebudu, takze letos si asi odpustim. Mamka urco udela linecke, van.rohkicky, kokosky, skladanky z oriskoveho testa, rumove kulicky, kokosovou roladu a urco jeste neco, na co jsem zapomnela.
@tsasenka nadhera! 😍 Sikovna!!!

halasovci007
1. lis 2018

@priefi to je pravda, že ten hřbitov vypadá "hezky" na dušičky, Vánoce, Velikonoce, celý svítí..Je to takové magické i strašidelné zároveň..

teda toho cukroví takových druhů..Já se chystám 100% na ty tři a pak uvidíme, my zase dostáváme od babičky tradičně ořechové rohlíčky a od pratety vosí hnízda..Takže těch 5 druhů máme a pak vždycky mističku od tchýně, do toho koupím sněhové pečivo a ten tác na cukroví je plnej..Ale letos, že jsem doma a mám čas, tak jsem chtěla něco speciálního.. jednou jsme se sestřenkou dělaly na svátky punčové řezy (ona teda peče o 106 i dorty na zakázku) tak možná bych to mohla zkusit letos i sama 🙂 jinak dneska u mě byla mamka a dělala Míša řezy a to je teda mňamka největší, tak se na to taky příští týden vrhnu 🙂 já moc nepeču, ale teď co jsem doma je to prima náhražka za veškeré sladké z krámu 🙂

malecek
1. lis 2018

@tsasenka krása. Fakt se ti to povedlo.

malecek
1. lis 2018

@halasovci007 nevěstky. Takové Orechovo zloutkove cukroví, výborné.

bemo
1. lis 2018

@tsasenka tak to jsi hrozně moc šikovná. To bys klidně mohla dělat na zakázku. Co to máš za materiál?

lindikova
1. lis 2018

@halasovci007 nebudeš řešit cukrovku? Já jsem si řekla, že nic nepeču. Čuchnu k housce a mám hned vyšší glykémii:(

tsasenka
autor
1. lis 2018

@priefi
@malecek
@bemo Holky, moc děkuji 🙂 @bemo je to všechno 100% bavlna (před šitím vysrážená) a vatelín. Na zakázku bych to nedělala. Tolikrát jsem to hnízdo párala, než se mi to líbilo 😀 Ale když to bylo z lásky pro Mikuláška, tak mě to šití hrozně bavilo 😉 Ještě jsem si ušila 2 deky z minky a plenkovník, z venku koženka a zevnitř plátno.

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 ja posilam talirek s cukrovim tchanum. Ale popravde mi cukrovi od tchanu moc nejde pres pusu, krom jednoho druhu 😅 ale posledni dobou ani to mi moc nejelo

halasovci007
1. lis 2018

@malecek ju a mohla by si třeba do zprávy prozradit recept? 🙂

zuzekk
1. lis 2018

@tsasenka kdepak jsi sehnala ty krásné ovečky??

halasovci007
1. lis 2018

@lindikova no popravdě asi bych měla, ale každej den si dám ovoce nebo teď jsem pekla perník nebo margotku a taky si dám pár kousků, takže cukroví si na Vánoce určitě dopřeji 🙂 já to mám pořád pod limitem..I když zhřeším..

halasovci007
1. lis 2018

@lindikova jinak houska je horší snad než kus perníku..Prostě to pečivo je strašnej hnus, co se cukrovky týče..

lindikova
1. lis 2018

@halasovci007 já už jen ty zitny suchý knackebroty:(

halasovci007
1. lis 2018

@priefi tak teda já musím přiznat, že moje tchýně je skvělá pekařka..K narozeninám si od ní přeji medovník..Jednou mi ho upekla k narozkám a je lepší než originál a to já mám jazýček mlsnej..Ptž ten od ní není tak moc sladký a pekla nám i na svatbu..Takže cukroví od ní mi celkem chutná..I když oni mají takové svoje speciální třeba s lentilkama je moooc dobré 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@lindikova fakt a co glykémie? Já teda i když prasim vejdu se do limitu a dr. mi říkala, že nechápe proč mě do tý poradny vlastně poslal..i po grilovaném a s tím vším spojené jsem byla na hranici limitu..Ale fakt nejvíc mě překvapilo, že po rohlíku k snídani jsem měla glykemie jak normálně po obědě..

tsasenka
autor
1. lis 2018

@zuzekk www.bavlnenysvet.cz tam mají docela hezký výběr dětských látek.

malecek
1. lis 2018

@halasovci007 jj klidně i veřejně není tajný 😊 je to cukroví z Opavska prý.

lindikova
1. lis 2018

@halasovci007 já se musím hlídat, jak sežeru víc sacharidů, leze mi to nad limit.

halasovci007
1. lis 2018

@malecek tak paráda, alespoň konečně zkusím něco speciálního.. 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@lindikova taky nehodlám sníst kila cukroví, ale ráda si pár kousků dám 🙂

verunkadar
1. lis 2018

@bemo tak se to zlepšilo 🙂 utrogestan zabral. Za tři týdny kontrola. Nemám se moc namahat a bude to prý dobré 🙂

Strana