Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 my budeme letos péct s mamkou u nás doma, mám lepší troubu a budeme péct je to co máme rádi, žádné experimenty.
Linecké, vanilkové rohlíčky, nevěstky, Rafaelo, hribecky, takové ty klasiky
@halasovci007 No tak to je ideální doba teď zaset,to vám pěkně poroste. My to ovšem musíme celé nejdřív zrejt a odplevelit. Navíc tu máme půdu jenom písek, bude to trošku složitý s tim trávníkem. Ale čas už teď na to není. My máme normální ložnici dole, ale chci jít nahoru. Tak bude klídek a líbí se mi to podkroví, je to takový utulnejsi. Ale zase náročnější rekonstrukce, komplet podlaha, by se to aspoň nějak odhlucnilo a pak to celé chceme odložit palubkami, ale nejdřív je musím všechny natřít 😁 mám pondělí a úterý dovolenou, snad to zvládnu. Manžel snad docela tu podlahu a pak ještě vymalovat...No do vánoc to máme tak tak. A tím pádem budeme mít 3+1 cca 90m2 a tim jsme vyčerpali veškeré možnosti. Nic velkého to není a i tak to spolklo spoustu peněz. Takže tě chápu, že se radujes z každé maličkosti co se udělá...mám to stejně! Studnu máme, jinak by to bylo tohle léto nemyslitelný. Ale ke konci už taky voda docházela..
@malecek co jsou nevěstinky-to slyším poprvé 😇
@kikika87 my jsme na to kupovala speciální substrát na výsev..Jinak máme pozemek na skále, kde je teda černozem, ale jako beton jak byly ty vedra..Takže bez substrátu by nic nevzešlo ☹ na jaře se to doseje, aby se to zahustilo a bude tam malá moct na tom kousku lézt už místo hlíny v travičce v létě 🙂juu tak to budete mít prima 🙂 my jsme taky v patře a jsme spokojení, i když všechno taháš do patra - nákupy, materiál, atd. Jen mě mrzí, že nešlo zachovat ty původní dřevěné trámy..To by bylo úžasný..Máme rádi dřevo i dekor dřeva, ale bohužel překážely a nebyly úplně zdravé..To dodává těm podkrovím ještě větší kouzlo..jj mám radost z každého pokroku třeba i malého..Ono je fakt, že může být už jen líp. Máme obývák s kuchyní, ložnici a pokojík, pro tři lidi to úplně stačí..Nevím kolik to je m2, ale na úklid až moc 😀 pak ještě schody a dole chodba..Ono se to nezdá, ale zabere to spoustu času a sil...kort když se nanáší furt zdola z těch nedodělaných prostor a zvenčí..My máme teda na pozemku vrt, ale je staletý a musí se tam dát vzpěra a koupit drahé hlubokoponorné čerpadlo :-/ tak snad se zadaří nebo příjdeme o trávu.. ☹ to bysme se nedoplatili
@tsasenka je to krásné, si šikulka, klobouk dolů... 🙂
@halasovci007 kdyz jsem bydlela u mamky, jako mala jsem rovnez videla primo na hrbitov z meho pokoje, o dusickach to tam krasne svitilo, plaminky plapolaly, to same i o Vanocich 😊 pak tam nekdo vysadil stromy a neslo pres ne nic videt. Z jedne strany to bylo krasne, z druhe mi trochu behal mraz po zadech 😉 ani nevim, jak to bylo daleko, cca taky tech 150m? ale bylo to pres pole, kudma se nesmelo (jednou jsme to s mamkou zkusily a nejaky chlap na nas hnusne hulakal, tak mi mamka rikala, at to nerikam babicce, ze by se zlobila 😅) a tak jsme to klasicky obchazely kolem dokola cca 1km 😅 A o dusicka byl kolikrat silny vitr a jako decko horory byly super, ale vecer po tme uz to tak super nebylo, kdyz jsem se bala 😂 Na domecek se moc tesim, uz aby to bylo. Hlavne kvuli detem.
Jinak, co se tyce peceni, delam urcite druhy, mamka taky a pak si menime. Mamcine cukrovi mi chutna 😊 Ja budu delat medove pernicky, marlenka kulicky, karamelove kosicky, rafaelo, marcipan (ze suseneho mleka) a digestive pro syna. Mozna kosicky s vajecnym konakem, ale to chutna hlavne mi a ja to urco jist nebudu, takze letos si asi odpustim. Mamka urco udela linecke, van.rohkicky, kokosky, skladanky z oriskoveho testa, rumove kulicky, kokosovou roladu a urco jeste neco, na co jsem zapomnela.
@tsasenka nadhera! 😍 Sikovna!!!
@priefi to je pravda, že ten hřbitov vypadá "hezky" na dušičky, Vánoce, Velikonoce, celý svítí..Je to takové magické i strašidelné zároveň..
teda toho cukroví takových druhů..Já se chystám 100% na ty tři a pak uvidíme, my zase dostáváme od babičky tradičně ořechové rohlíčky a od pratety vosí hnízda..Takže těch 5 druhů máme a pak vždycky mističku od tchýně, do toho koupím sněhové pečivo a ten tác na cukroví je plnej..Ale letos, že jsem doma a mám čas, tak jsem chtěla něco speciálního.. jednou jsme se sestřenkou dělaly na svátky punčové řezy (ona teda peče o 106 i dorty na zakázku) tak možná bych to mohla zkusit letos i sama 🙂 jinak dneska u mě byla mamka a dělala Míša řezy a to je teda mňamka největší, tak se na to taky příští týden vrhnu 🙂 já moc nepeču, ale teď co jsem doma je to prima náhražka za veškeré sladké z krámu 🙂
@halasovci007 nevěstky. Takové Orechovo zloutkove cukroví, výborné.
@halasovci007 nebudeš řešit cukrovku? Já jsem si řekla, že nic nepeču. Čuchnu k housce a mám hned vyšší glykémii:(
@priefi
@malecek
@bemo Holky, moc děkuji 🙂 @bemo je to všechno 100% bavlna (před šitím vysrážená) a vatelín. Na zakázku bych to nedělala. Tolikrát jsem to hnízdo párala, než se mi to líbilo 😀 Ale když to bylo z lásky pro Mikuláška, tak mě to šití hrozně bavilo 😉 Ještě jsem si ušila 2 deky z minky a plenkovník, z venku koženka a zevnitř plátno.
@halasovci007 ja posilam talirek s cukrovim tchanum. Ale popravde mi cukrovi od tchanu moc nejde pres pusu, krom jednoho druhu 😅 ale posledni dobou ani to mi moc nejelo
@malecek ju a mohla by si třeba do zprávy prozradit recept? 🙂
@lindikova no popravdě asi bych měla, ale každej den si dám ovoce nebo teď jsem pekla perník nebo margotku a taky si dám pár kousků, takže cukroví si na Vánoce určitě dopřeji 🙂 já to mám pořád pod limitem..I když zhřeším..
@lindikova jinak houska je horší snad než kus perníku..Prostě to pečivo je strašnej hnus, co se cukrovky týče..
@halasovci007 já už jen ty zitny suchý knackebroty:(
@priefi tak teda já musím přiznat, že moje tchýně je skvělá pekařka..K narozeninám si od ní přeji medovník..Jednou mi ho upekla k narozkám a je lepší než originál a to já mám jazýček mlsnej..Ptž ten od ní není tak moc sladký a pekla nám i na svatbu..Takže cukroví od ní mi celkem chutná..I když oni mají takové svoje speciální třeba s lentilkama je moooc dobré 🙂
@lindikova fakt a co glykémie? Já teda i když prasim vejdu se do limitu a dr. mi říkala, že nechápe proč mě do tý poradny vlastně poslal..i po grilovaném a s tím vším spojené jsem byla na hranici limitu..Ale fakt nejvíc mě překvapilo, že po rohlíku k snídani jsem měla glykemie jak normálně po obědě..
@zuzekk www.bavlnenysvet.cz tam mají docela hezký výběr dětských látek.
@halasovci007 jj klidně i veřejně není tajný 😊 je to cukroví z Opavska prý.
@halasovci007 já se musím hlídat, jak sežeru víc sacharidů, leze mi to nad limit.
@malecek tak paráda, alespoň konečně zkusím něco speciálního.. 🙂
@lindikova taky nehodlám sníst kila cukroví, ale ráda si pár kousků dám 🙂
@bemo tak se to zlepšilo 🙂 utrogestan zabral. Za tři týdny kontrola. Nemám se moc namahat a bude to prý dobré 🙂

@priefi tak to držím palečky, ať najdete vhodný domeček, který by se vám líbil 🙂.. Jj domy jsou strašidelný, kort když máme tu naši představivost a sem tam koukáme na nějaký ten horor 🙂 jinak u nás jako bonus máme 150m hřbitov, takže z patra na něj teoreticky i vidíme akorát tím směrem máme jen střešní okna, takže tam tak často nekoukáme že 🙂 no alespoň to jednou nebudeme mít daleko tu naši poslední cestu, je to nás černý humor.. 😀
@kikika87 taky koukám, ještě hodně práce..My jsme zaseli semínka asi 14dní zpátky na kousku plochy dole u terasy a už nám rostou..Mám z toho děsnou radost a zalejvám jak o život 😀 to je téměř jediná tráva u nás na zahradě..Zbytek se zničil stavbou a dva veliký pejsani..To se nedivím, že se těšíš na ložnici 🙂 já jsem byla v sedmém nebi, když jsme dokončili první pokoj a spali tam na zemi na půjčených matracích 🙂 dnes už máme samozřejmě i postel a druhý pokoj a myslím, že to zatím bohatě stačí..Je to takový větší 3kk s terasou a dole je do budoucna ješte pokojik s koupelnou, ale ten bude až prostě budou finance..(v koupelně je beton, ale mám tam pračku a sušičku a naštěstí je koupená dlažba a manžel jí snad do Vánoc i položí 🙂 na to se zase moc těším já 🙂 pač když mi něco upadne jak tahám prádlo tak jsem vzteklá, že můžu prát znovu..) přístí rok, když se zadaří, zrenovujeme studnu, protože zaléváme pitnou vodou a leze to do peněz neskutečně..Kort když teď už není teplo a zaléváme trávník 2x denně..V létě by to bylo ještě víc, takže je to investice ke snížení nákladů..To bude priorita č. 1 na zahradě..
@tsasenka taky jsem dnes vyprala další tři várky, zítra mě čeká poslední prádlo a to do čeho se mi nechce, jen to, co se musí v ruce..A dožehlit to a bude..Postýlku asi budu prát až za měsíc, příjde mi, že by se to zaprášilo (u nás tím jak máme právě dole beton a na zahradě skoro jen hlínu a ještě nám v ulici rekonstruují silnici, tak se děsně práší..dnes jsem utírala stůl po 3dnech a úplně černý hadr..)
Jinak když už jsme u těch Vánoc kolik toho budete letos péct? Já plánuji určitě nepečené těsně před Vánoci-rafaela a oříškové koule, ty manžel miluje..Linecké a dál nevím..A co kupujete manželům? Já jsem letos bezradná a tím, že se všechno investuje do miminka ani nezbejvá moc financí na dárky..Koupíme si ty lustry jako "rodinný dárek" a chtěla bych manželovi koupit tričko s nápisem, že je prima táta báječné dcery nebo tak něco 🙂 a klasické drobnosti - trenky, ponožky, pěna na holení, hlavice na holení..A nevím co dál, aby to nestálo moc peněz..