icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
3. lis 2018

@veselaopicka Snažím se to sladký už omezovat. Určitě ho nejim tolik jako okolo toho 5.měsíce. Ale jinak jim víceméně co chci a mám nahoře tak 5kg, takže to jde. Já mimi taky nejvíc cítím dole. A teď od těch kreci co jsem měla je zase hodně aktivní, mám pocit že tam trénuje box. Posledně po té cukrovce jak jsem zvracela tak začalo být taky hrozně aktivní. Vždycky jak mi není dobře, tak to na něj asi taky působí. Otoky určitě hlas, to je důležité.

halasovci007
3. lis 2018

@lindikova jee ty jsou taky krásný.. já jsem se teda ještě pořádně nerozhodla, které 🙂 ale určo dám odkaz, až vyberu. Teprve jsem zapla pc a pořádně to prohlídnu 🙂

halasovci007
3. lis 2018

@kikika87 my dneska bouráme boudu na zahradě, ale až po obědě (byla zbouchaná za den když se začalo stavět a rozpadá se, takže je nebezpečná i příští rok hlavně kvůli malé a nám bych taky nerada, aby upadlo něco na hlavu). Takže budu nosit prkna a manžel to bude řezat. Taky parádní práce..Ale mám tu od včera švagrovou a ta maluje toho Krtečka a mám z toho velkou radost 🙂 zase se pohne něco v pokojíčku 🙂 jinak bordel je nekonečný na stavbě..Já uklidím a večer už to není vidět..Ten kdo to nezažil, nepochopí..

halasovci007
3. lis 2018

@priefi právě ona říkala, že to není pravidlem, ale většinou to pomůže. Musíme věřit, že to pomůže když už to podstoupíme a alespoň trochu to uspíší.. ještě se chci zeptat, mluvila o té masáži hráze, kde se kupuje ten olejíček v lékárně?

lindikova
3. lis 2018

@halasovci007 já mám na hráz od weledy... ještě teda nic nemasíruju, tuším až 34. týden?

zetta01
3. lis 2018

@halasovci007 taky mám koupený ten olejíček od weledy a je to od 34.týdne. Jinak jsem teda zvědavá co se na to předporod.kurzu dozvím já. Aspoň pak můžeme porovnat informace 🙂

kikika87
3. lis 2018

@halasovci007 Já si dneska přivezla babičku, pomáhá mi na zahradě. Ještě jsou tam rajčata atd co je potřeba už zlikvidovat. Manžel maka nahoře a já stojím v kuchyni. Pekla jsem a chystám oběd. Stala sem tam přes dvě hodiny a pořád něco dělala a teď sem si musela sednout, cítím velký tlak na spodek a takovou jakoby křeč. Tak aby se to trochu uklidnilo.
Já jdu na ten víkendový kurz hypnoporodu a prvků gravidjogy. Tak pak taky podám info, ale jdu tam až ke konci listopadu.
Tak ať to dneska zmaknete😉
My se jdeme večer odměnit do divadla 😊

priefi
3. lis 2018

@lindikova minule tehu jsem s nim cvicila a spokojenost s ohledem na regeneraci namozenych svalu, ovsem co se tyce nastrihu, bolel dlouho.
@tsasenka to nevim, bude to aspon nejaka inspirace 😊 treba to je dobre napsane, uvidime 😅 jako jasne, ze kurz by byl lepsi, ale co uz.... kdyz neni pobliz, tak smula. Tak to mela babicka fajn porod 😊 ja bych si hlavne potrebovala pomoct v 1.dobe porodni, abych nebyla zasekana a nemela ji zase celou vecnost 😥
@halasovci007 lze koupit v lekarne 😉 taky si ho asi budu muset poridit, ale zeptam se radeji na gynde, co je na to nejlepsi, nerada bych si diky olejicku zpusobila problemy (jelikoz mi vadi jak vonavy toaletak, tak nektera intimni mydla)
@lindikova nekdo doporucuje az od 36tt, ale masaz hraze asi by nemela vyvolavat porod, takze asi klidne uz od 34tt, aniball treba az od 36tt.

Ja treba uz poprosila manzela, aby mi ted v lidlu koupil rozemlete lnene seminko (ale krom seminka je tam i kesu, skorice a cukr, ale co uz), minule jsem hryzala cele lnene seminko,.zapijela vodou a akorat mela problemy se zarivanim, ale jedla jsem ho pravidelne 😊 mam koupenou smesku pro tehotne od 3.trim, kde je list maliniku a pomalu to zacnu pit od toho 36tt. Snad to teda nerozjede porod prilis brzy. Minule jsem ten caj mela taky, ale s bidou jsem vypila 2 sacky, nechutnal mi. Ale mam ted motivaci, coz je zkratit tu pitomou 1.dobu porodni 😂

sarkoc
3. lis 2018

tak mi po těch třech dnech ležení a skoro nejezeni skoro zmizelo i to malé bříško, co jsem měla 😕 Foto v zamlzene koupelne nic moc, ale je tu mamka na vypomoc s malou a nechci tu zrovna strasit s foťákem v prádle 😂

sarkoc
3. lis 2018

jinak dnes 30+1

zetta01
3. lis 2018

@sarkoc týjo, tak to je mazec, takové malinké bříško 🙂 a já tu stresuji, že ho mám malé

zetta01
3. lis 2018

dneska 31+3

era8722
3. lis 2018

@lindikova mohla bych se zeptat, na co jsou dobre karticky, nebo to jenom jako designovy prvek? Diky

priefi
3. lis 2018

@era8722 pokud myslis ty cernobile obrazky, tak to je super pro mimi. Vnima kontrasty a nejlepsi kontrast je cerna a bila. Mimi na takove obrazky hezky reaguje, muzes cvicit i jeho motoriku, hybes s obrazky a mimi otaci hlavicku. Je to pro mimi, hra, zabava, zpestreni, ale hlavne se diky tomu rozviji 😊

priefi
3. lis 2018

@sarkoc a uz Ti je lip?

sarkoc
3. lis 2018

@priefi Pořád jsem dost slabá, ale oproti třeba středě je to stokrát lepší...vlastně mi nic není, jen potřebuji nabrat síly ☺

priefi
3. lis 2018

@sarkoc a na jak dlouho mamka prijela, aby Ti pomohla? Drzim pesti, at naberes silu cim nejdriv a je Ti zase dobre

sarkoc
3. lis 2018

@priefi "jen" na víkend, ale manžel si vzal ošetřování, takže do skolky/ze školky bude Elisku vozit on a přes den mi buď pomůže něco doma a nebo se mu to hodí na práce na zahradě ☺ Jinak děkuju, hlavně opravdu nevím, co to bylo, dle výsledků mám vše v normě...

veselaopicka
3. lis 2018

@krisatko jo ja jsem.schopna hodinu si koukat na bricho a koukat se jak se vlni ale jakmile vytahnu tel a zapnu kameru tak ani tuk... jak kdyby o tom vedela asi se nechce fotit po mamince😃😃😃 skytavku dneska mela taky. Dneska rano me tak strasne bolelo bricho uplna krec ze uz mi to bylo divny ale jak sem vstala z postele a udelala par kroku tak to preslo. Tak jsem si rikala jestli to nebyly posle.. kdyz nevim jakou bolest mam cekat tak tezko rict ale v pondeli sem 28tt. No nemela jsem z toho dobrej pocit.. hlavne sem nejaka pripos.. kdYz to reknu blbe porad cekam nejakou jobovku...

veselaopicka
3. lis 2018

@zetta01 ja jsem 27+5

zuzekk
4. lis 2018

@veselaopicka můžu mít divnou otázku? 😉 jakou máš velikost kalhot? Džíny a tak, mám cca stejný bříško a me tehotenske kalhoty mi začínají být příliš těsné..

priefi
4. lis 2018

@sarkoc tak to je fajn, ze manzel ma osetrovne. Chapu i 2 dny je nekdy moc 😂 ale hlavni je, he je Ti uz lepe 😊
@veselaopicka na poslicky je v 28tt jeste brzy. Ja myslela, ze jsem mela v 28tt poslicky, tvrdlo mi bricho co nejakou dobu, k tomu krece do bricha a krizi. Neresila jsem to. Bylo to nepravidelne a po hodce to ustalo, kdyz jsem byla v klubicku a vydychavala to, vypila radeji magnosolv (ktery jsem mela doma diky tetanii, ale dr.rikal, at ho nepiju v tehu, dokud fakt neni treba, tak jsem ho nepila). Pak za 3 dny jsem mela kontroku a dr.na me koukal, zda jsem vubec normalni, ze jsem mela sfihat do porodky, ze mam vic stesti jako rozumu, ze se mi mohl taky rozjet porod. Kazdopadne mi to zkratilo cipek. Pokud to ovsem byla bolest jako takova, co trvala, tak mohlo byt blbe natocene mimi, ktere tlacilo a tim, ze ses prosla, zmenilo pozici. Ko trakce a posly poznas tak, ze to je v intervalech co nejakou dobu. A v 28tt to neni sranda.

halasovci007
4. lis 2018

@lindikova
@zetta01 jj od 34 týdne, zítra začínám 32tt tak už mám nejvyšší čas to začít schánět 🙂
@priefi taky mi vadí i parfemovaný toaleťák, takže se poptám ve čtvrtek raději při kontrole..
@sarkoc to je teda maminkaté bříško, ale roztomilé 🙂 je fajn, že je ti lépe, horší je, že když na nic nepřišli, že nemají ani co léčit..Možná je to "jen" celkové vyčerpání?
@era8722 kartičky jsou fajn na focení, ale nejsou nijak potřeba 🙂

halasovci007
4. lis 2018

@veselaopicka mám břicho asi jako ty 🙂 akorát samou strii i když poctivě mažu ☹ 😢😖

halasovci007
4. lis 2018

@kikika87 tak včera jsme makali asi 4 hodinky a pak jsme za odměnu grilovali. 🙂 šla jsem spát zase o půlnoci a v 7 už jsem fakt musela na záchod, takže jsem jak přejatá parním válcem 🙂 to je fajn, že ti pomohla babička 🙂 já včera taky stála právě dopo v kuchyni, včera to byl po dlouhé době klasický sobotní den u nás jako před těhu - uklid (akorát jen menší, celý barák v jeden den bych nedala ani náhodou) a vaření dopo a manžel makal venku a pak odpo jsem mu šla pomoct 🙂 bylo to fajne, že jsme si zase zkusili den "ve starých kolejích."Půlka zbourána a nevím, jestli dnes, ale v nejlibší době nás bude čekat druhá půlka 🙂 jsem teda utahaná jako kotě, ale spokojená, že se něco děje a vylepšuje 🙂

kikika87
4. lis 2018

@halasovci007 Zahrada víceméně připravena na zimu, já na to zahraničeni zatím moc nejsem, tak jsem ráda, že to udělala babička. Dneska mi není moc dobře, ale musím umýt tu koupelnu. Už se tu psychicky chystám na gauči. A prý jsme si žádnou odměnu nezasloužili...přijeli jsme do divadla a tam nam oznámili, že představení je opět zrušené. Ze prý posílali mail ve 12 ? To představení už nam letos zrušili podruhé, potřetí už si vstupenky fakt nekoupím. Odpoledne jedeme na rodinou oslavu, snad mi bude lip🙄

sarkoc
4. lis 2018

@priefi jeeee a já tam ty uvozovky dala ne jako ze by z bylo moc pro nás, to me ani nenapadlo, ale jako ze oceňují, ze si udělala z hodiny na hodinu na cely vikend volno a prijela...mám kamarádku, jejíž mamka bydlí ve stejné ulici cca 4 domy od ni a když ležela s chřipkou, tak nevzala děti ani ven nebo ze by jim uvařila, to vubec...a to ji o to prosila, mě se mamka nabídla sama, v tomhle je super. Ale hold bydlici daleko a pracujici a to ještě dlouho bude.

halasovci007
4. lis 2018

@kikika87 taky se vždycky připravuji na gauči 😃jestli ti není dobře, tak se na to vykašli raději. Koupelna počká..Já jsem teda po včerejšku ko, ale strašně jsem si to užila 🙂 to jsou teda sičáci, že vám to stále ruší..Taky bych už lístky nekupovala 😞 na oslavě bude hej a nemusíš nic dělat..Mě čeká úklid po včerejší akci a zatím se taky jen přemlouvám 🙂 mimo to mi měli v půlnoci ještě hlad (grilovalo se kolem 5 a s pívečkem chlapům vytrávilo) a doslova mi sežrali oběd na dnešek 😂😂😂 takže teď narychlo musím vymyslet, co spáchám - mimo to ještě všichni vyspávají že 🙂

sarkoc
4. lis 2018

@halasovci007 tak pokud si oběd snědli o půlnoci, vůbec bych se s tím neparala a ať objednají pizzu 😉

zetta01
4. lis 2018

@halasovci007 ono já jsem hodně slyšela, že to mazání právě, až tak nepomůže. Že to trošku může zmírnit, ale strašně moc záleží na tom kdo jakou má pokožku a jak moc je elastická. Někdo nemaže vůbec a nepopraská mu. Já jsem teď kvůli tomu tvrdnutí taky přestala na doporučení dr. a musím říct, že nemám strii ani jednu zatím teda, uvidíme jak to bude dál.

Strana