Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Juu dvousta strana - jubilejni 😂😉
@bemo taky se zitra chystam do kaufu na plinky alespon jedny dvojky at doma mam..A za tu cenu..Snad jeste budou mit..a kdyby ne tak v Albertu od 7.11. Za 299Kc- ale asi jen zelene Pampersky..
@halasovci007 ja už to te dpostupne tridim a povyhazovávám .. máme domluvených asi pět chlapu tak to snad pujde rychle mame ted byt 35m 2, do loznice nedam ani postylku natoz jeste prebalovak a v obejvaku mame kravskou velkou skrin satni tak to taky nedam takze jdeme do 70m2 tam se pro zmenu budeme hledat. Nastesti nemusime dávat původní byt do puvodnihostavu dost jsme se na nem nadreli ale jsme tak teprve rok a pul. Mamina se nabidla ze mi prijede pomoct balit do krabic tak to bude v klidu 🙂 Mame na to 14 dní ...
@priefi No, na Malé lásky jsem se nikdy nedívala, ani to nemám v plánu. Já tak nějak nějak trpím, když vidím porod s tou ženskou a to i, když nejsem těhule 😀 A naštěstí s kamarádkama a tak se o porodu nějak nebavím, max. kolik hodin to trvalo a že to byl mazec. Víc nic.
@bemo Já nějaký větší pohyb taky nedávám, hodně teď odpočívám. No, ještě mám 10 týdnů do termínu, snad to nějak vydržím, ale zmáhá mě úplně všechno.
@halasovci007 Já když jsem jim mezi kontrakcema omdlévala, tak mě hned zprdli, že nesmím zhluboka dýchat, no musela jsem poslouchat a snažila jsem se. Když přijde druhá doba porodní, nejsem schopna ničeho, tak chci právě rodit na Obilňáku, kde jim věřím, že když něco, tak se dokážou postarat.
Nemůžeš si třeba vybrat jinou porodnici?
@halasovci007 Ježíš ty cucam jak na běžícím pásu...Ale už ani ty moc nezabírají. To mléko prý není dobrý sem četla. Sice to uleví, ale pak když je v žaludku tak zase tvoří tu kyselost co se ti vrací. Tak nevím. Mám ještě ten gaviscon, ale to mi nechutná a ani moc nepomáhá.
Toho porodu se začínám bát...asi jak se to blíží nebo co. Snažím se si to nepřipouštět zatím 😏
@veselaopicka tak to je prima už těch 70m2..To jsme měli taky když jsme bydleli v bytě..Ono se to nezdá, ale i tak toho bude dost..Ono pobalit všechno taky trvá, já připravovala stěhování měsíc předem..Ale tak když budete mít pomocníky, tak to půjde jedna báseň 🙂
@tsasenka no vzhledem k tomu, že tady je jen jediná, tak moc možností nemám..Jsme malé město..Jako mohli bysme jet jinak, ale to je celkem daleko a bojím se, že při mém štěstí bude např. v Liberci dva metry sněhu..A to tě sprdli a před manželem? Ono se právě tady traduje, že když ta maminka rodí sama, že si k ní dovolí víc než když má sebou doprovod..
@halasovci007 Já jedu od Velkého Meziříčí do Brna, je to cca 40 minut po dálnici. Mohla bych jet 30 minut do Nového Města na Moravě, ale to už mi přijde téměř stejné. A modlím se, aby bylo dobré počasí, žádná ledovka atd. To bych měla naprosto stejný problém se někam dostat.
@kikika87 aha tak to já si dám pastilku jen když už fakt není jiná šance..Já raději trpím..Jsem zvědavá zítra musím na kožní. Udělal se mi na krku nějakej bolák, jako bradavička, tak raději skočím na kožní, co to je. Nejdřív jsem se osypala (myslela jsem, že po pomeranči) a všechno zmizelo a tohle zůstalo a nemizí to..Tak snad mě tam nebudou mučit..A pokud by mi to chtěl řezat a nebude to nějaký nutný, tak snad raději vydržím až po porodu nechci žádný zbytečný injekce..
@halasovci007 No, manžel tam byl, já jsem nebyla moc schopná vnímat, tak jsem řekla, že je mi na omdlení a hned zavolali, musíte dýchat rychle, ne zhluboka, tak mě to probralo, jinak bych jim tam fakt omdlela. Kdyby asi nezvýšili hlas, asi bych je nevnímala.
@tsasenka no tak to je podobné my jsme na cestě stejně do Liberce a stejně do Prahy po dálnici..Kousek blíž je Jablonec nad Nisoul..Ještě porodnice Mělník, ale tam je děsná cesta polem nepolem a to samé Jičín a odtud jezděj rodit k nám, takže tam asi žádná hitparáda..
@tsasenka já myslím, že ta maminka má jiné starosti než jestli dýchá tak či onak. Taky se bojím, že ta PA na kurzu říkala, že když udělají klystýr, že pak neradi vidí když ta maminka něco jí (což teda chápu, pak se střeva zase naplní) a že si berou ten hroznovej cukr. Jenže já jak se nenajím, tak prostě omdlívám, je mi zle, začnu se celá klepat a další stádium je, že jdu k zemi. A hroznovej cukr mám ozkoušenej, že mi pomůže jen na chviličku...Jestli mi nedají najíst, tak jim tam taky odpadnu..Myslím, že kdyby na mě řvali, že bych je poslala kamsi..Já nejsem agresivní, ale myslím, že člověk je rád, že vůbec ještě dejchá..
@halasovci007 já když se nenajim, tak zvracim. S andílkem jsem tu dobu před porodem taky prozvracela a na WC jsem vlastně litala i bez klistyru si teď tak vzpomínám. Takže očekávám stejný průběh. Teď se hlavně modlím, aby to bylo aspoň až koncem prosince ....
@halasovci007 No to jsem se držela že začátku, že jsem raději trpěla. Ale teď už s tím jedu ve velkym😁 myslím, že to není nijak škodlivé. Dneska mám zase tlak na spodek, já nevím...nějak se tam pořád mele a je zařazeny pořád dole. Třeba u žeber nebo nahoře mě vůbec nekope.
A nepřemýšlela jsi nad Mělnikem? Z MB to není zas tak daleko, do 30min. Jako já bych asi nesla nekam kde mám z toho strach a nevěřím jim. Mělnická porodnice je dobrá, mě tedy přesvědčili. No to kdyby náhodou, kdybys přeci jen přemýšlela o změně.
@krisatko jo to já taky doufám, že to bude až v r. 2019 🙂 a co nejdýl, aby byla malá blíž k mamce a ségře k narozkám..Dneska mamka na mě, že jsem zhubla ne? Řikám ne, mám stále stejně..těch 6kg by mohlo vydržet až do porodu 😇 už tak vylezu schody a funim 🙂 tak snad budeme v pohodě, já si určitě vezmu dvoulitrovku coly, asi se jim to nebude líbit(kort s mojí diagnostikovanou těhu cukrovkou), ale mě to pomáhá a to i proti zvracení kdyby náhodou..
@kikika87 a ty si rodila v Mělníce? Takže si někde odsud?Není to daleko spíš se bojím, aby nenasněžilo a byly cesty sjízdné.. Na Mělník jsem slyšela pouze jednu recenzi a velice pozitivní..no ono nejde o to, že by byly škodlivé, to by nám snad ani neprodali v lékárně, ale když jich bereš často moc, tak přestanou fungovat :-/ mě zase furt malá kope do žeber, ale někdy je to fakt hodně nepříjemný, né že by to byla šílená bolest, ale jako pod žebrem kopance..Manžel jí včera schytal a prohlásil, že mám v sobě agresivního vetřelce 😀 😀 😀
@halasovci007 Já budu rodit poprvé, ale rodili tam moje kamarádky a ještě rodit budou. A já už se tam setkala s personálem na jedné akci i jsem byla jednou na pohotovosti a byla jsem spokojená s jejich přístupem, dokonce mi byli všichni sympatičtí. No to musíš zvážit pro a proti. Někdy mi zaberou, někdy ne. Záleží jak moc mě pálí...
@kikika87 jaj ježiš pardon, já si vám tady dámy trochu pletu, která je která 😀 no možná by stálo za to jet se tam podívat..Mají i webovky předpokládám. Já když viděla rozdíl mezi sálem v MB a sálem v Jablonci, to je nebe a dudy fakt..Tak se zkus zeptat dr. jestli třeba ještě nemůžeš něco jiného na tu žáhu ☹
@halasovci007 mně na žáhu pomáhá obyč. žvýkačka. Někde jsem to četla, že jak se začne žvýkat, že to pomáhá a za mě teda super 🙂
@halasovci007 Jo to sem se už ptala. Nic mi nedala. Ty boxy jsou tam docela pěkný. Sice když jsem je viděla tak se mi chtělo brecet😂 ale nemůžu říct, že by byli nějak ošklivý. Já už mám docela přehled bych rekla kdo tu má kolik ratolesti😁
@halasovci007 ja sem rikala ze mam vyhodu ze nemuzu tahat tezky veci..😎😎 makneme si i tak a pak uz to bude v poho a vybalovat si budu postupne holt budeme par dni mezi krabicema
Ahoj holky, po nějaké době, zase i ja hodim neco do placu. 😕 Zítra mě čeká velky poslední utz, tak jsem zvedava. Malá me kope tak silene do.spodku, ze jsem z toho i ucvrnkla 🙈 U prvni dcerky jsem nic takového nezazila. Prijde mi, že mam i poslicky. Ztvrdne mi bricho a citim takový tlak na spodek. Jinak žàha ta mě pálí od nějakého 10tt stále. Ted poslední dva dny byly silene. Až se mi z toho delalo zle. Jinak tatinek se nam zblaznil. Kromě malovani dnes rozkopal celou koupelnu a ze už se nemůže divat na ty krive zdi a nahodi je znovu. 🙈 Když jsem mu rekla, at na to zavola zednika, tak me s tim poslal do háje, ze to zvládne sám. Tak mi holky držte palce, aby to do nedele bylo v cajku, jinak asi porodim z něj předčasně. A ještě jedna taková otázka... barvite si v tehu hlavu? Ja si ji cele.tehu nebarvila, ale ted bych chtěla vlasy zesvetlit a oak hodit blond. Mam to dost odrostle a misty šedivím! 👏😂 Muj drahy mi rekl, at na to zapomenu, ze se obarvim az po porodu, ze ted se to nemá. Asi už mu opravdu hrablo, nebo nevim. 🙊😂
@bemo ja bliju porad a ko jsem teda mnohem driv, takze klobouk dolu,.ze zvladas 5h v kuse, obcas ano, ale porad? To bych nedala. Dneska jsem byla od rana na nohou, se synem jsme prali, veseli pradlo, zehlili (dnes rucniky a lozni pradlo), pak obed pro syna uvarit, pak obed pro nas a jak prisel manzel , dali jsme si spolu obed, syn svacu a sli jsme na hodku ven a ja jsem dneska mrtva, bricho je jako bych v nem mela kameni, tak nejak me tahne, hlavne dole. Ale rikam si, od zitrka budu mit zelezo, tak se ta unava treba zmirni.
Jinak jeste jeden tip k bilym pamperskam premium, Vy, co mate kousek do Polska, tak do stredy tam je taky akce na ty pampersky a v prepoctu to vyjde na 230kc. No nenastve to?
@halasovci007 to ale skoro vsude nejdou do cisare, kdyz je to pomale. Pokud nezacnou klesat ozvy miminka, tak rodicko bojuj. To asi jinde nebude jine.
@kikika87 ja na zahu piju studenou vincentku, ale jen po trosicce
@tsasenka a kyslik Ti dali, kdyz Ti bylo tak na omdleni?
@halasovci007 @krisatko co se toho jidla tyce, tak v dobe kontrakci, nemas moc chut na jidlo. Navic neradi, abys jedla, protoze muzes zacit zvracet, kdyz zacnes zvracet v blby okamzik, muze to zkomplikovat situaci, ze to i vdechnes a je zle.
@krisatko bylo to dost nepříjemné , ale v tu chvíli mi bylo jasné že proběhlo otočení a byla jsem za to dost ráda.
@tsasenka no, já už se taky teď šetřím, poslední co bych chtěla je rodit o 2 měsíce dřív. Není nad zdravé a donošené miminko. Navíc cokoliv co bych dělala navíc už by bylo nad moje síly a nějak se nemám chuť nějak přecenit.
@priefi tak to mě uklidnilo, že nejsem sama taková. No, jak to napsat, já jsem teď fakt chcíplina a přišlo to na mě ze dne na den, minulé úterý. I manžel nechápe co se mnou je. Navíc jsem i dost náladová. No, nic, jdu dodělat jablečné presnidavky, očesala jsem v sobotu jabloň, tak mám pár večerů o zábavu postaráno :-/

Taky se bojim strasne porodu..Kolem me kazda druha horor - temer vsechny s dobrym koncem az na jednu vyjimku..Ale spis se bojim tomu,ze neverim tady tem doktorum,proste nechteji delat cisare prvorodickam a z toho mam strach..Kdyz to nepujde nebo se neco podela,ze mi malou zmrzaci klestema jako malem moji kamaradce (nastesti mala je zdrava,ale to se nevedelo.Malou po porodu jem zahlidla a okamzite ji brali do Prahy se zmacknutou hlavou).Proto chci aby tam byl i manzel-aby si nas ohlidal.Ja se s na budu tezko v tom deliriu hadat.Ale mam i kamaradku,ktera rodila strasne dlouho a uz byla vysilena,ze i omdlivala a oni ji nechteli udelat porad cisare a jeji manzel je tam serval,at neco delaji,ze ona uz je mimo a pak se zmenila smena a okamzite jeli na sal na akutniho cisare..Ale snazim se verit a vsugerovat si,ze to bude dobry a ze se nic nepokazi..Byt tam ta porodni asistentka z toho kurzu to budu v klidu.Byla takova rozumna a mila..