Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@veselaopicka můj chlap se vždycky když vstává později omotá kolem moji peřiny, celý to tam zmuchlá a sroluje 😀
@krisatko v tom pripade mu k vanocum kup polstar pro tehotny 😃😃😃😃 bude mit radost.
@zetta01 musím říct, že sem říkala manželovi o sexu 3x za den, tak nejdřív se zvláštně zatvářil a pak pochopil. že je to vtip 😀 😀 😀 jinak jsem teď dočítala komentáře a teda tos toho opravdu dostala hodně v tom kufříku..Nám teda dala na kurzu jen malý vzoreček bepanthenu a letáčky asi 4 z toho jeden na Bepathen sensiderm, kde byl taky vzoreček. Jinak nic. Nj máme prostě lakomou nemocnici 😀 bohužel teda ☹ ale vím, že zase po porodu dostaneme od pojišťovny kufřík pro miminko a má tam být bezkontaktní teploměr. Tak to je prima 🙂
@veselaopicka tak to bych ho poslala k šípku pana s pračkou 😀 to je teda fakt svět. A pán je asi velkej gentleman 🙂
@halasovci007 A jakou máš pojišťovnu?😳
@kikika87 209 ZPŠ (zdravotní pojištovna Škoda)
@veselaopicka to znám. My jsme se o něj i prali, tak teď máme dva (jeden můj a jeden půjčenej od kamarádky). 😂😂😂😅 a když je manžel na noční, tak ať se otočím na levý nebo na pravý bok, furt jsem "vypodložená" 😀
Holky.... to neskutecne rychle leti... koukam na apku a tam je napsano 62 dni do tp ! Kdy to ubehlo? Vzdyt to uz jsou jen 2 mesice...
Jinak dnes prvni den mam v sobe zelezo a je mi tak nejak soufl. Co jste dostaly? Ja Ferro Folgamma, krom zeleza tam je i kyselina listova a B12, tak snad z toho moc znovu nepriberu a ani mimi 😅 B12, je hold B12
@lindikova nám dr. na velkém UTZ min. týden taky řekla, že je malý o týden větší, ale říkala, že nějaký týden je v pořádku, že to se neřeší. Navíc na předpo.kurzu nám PA sama říkala, že stáří miminka se může trochu lišit, kor když třeba tatínek má 100kg a 2 metry (což je přesně náš případ) a že pak tedy může být miminko větší a už jim to tam trochu skáče dle těch tabulek.
Prvni den zelezo a zaludek na vode... a uz me i zelezo prehnalo... nejspis moje chyba, do hodky jsem si dala cerny caj... no uvidim zitra, nebudu pit cerny caj, snad to bude lepsi. Pamatuji, ze kdyz jsem mela 17, byla jsem chudokrevna a mela taky zelezo a celou dobu preprujmovala a bylo mi fakt zle, dokonce jsem i omdlela (navic jsem byla v te dobe v Chorvatsku). Doufam, ze t9 je jen tim pitomym cajem, o kterem vim, ze se pri zelezu nema... kdyz jsem blba, tak jsem blba... co dodat. Sestricka mi rekla, ze muzu mit zacpu a ja misto toho spis prujem
@priefi já měla taky spíš zácpu. Brala jsem ho od 25tt do 34tt pak už to fakt nešlo. Bylo mi zle, jako na začátku a ta zácpa byla fakt hrozná. I když jsem měla špatný krevní obraz a byla hodně unavená, tak bez toho to bylo mnohem lepší. Ke konci těhotenství jsem ale taky omdlévala a dr mi řekl ať teda piju normální kofeinovou kávu abych měla nějaký životabudič. Vím že jsem omdlela i na monitoru a probrala mě až sestřička s tím že vypadám strašně bledě.
Já to železo nějak snasim, když to není úplně nalacno. Krom čaje se nesmí 2 hodiny před ani po mléčné výrobky. Já se ptala doktora, sestry i lekarnice, jak se to má brát a každý řekl něco jiného. Jeden řekne nejlíp nalacno, druhy, že je to jedno a třetí, že když mi bude blbě, mám se najíst. Jinak u nás je to taky, že tatínek má 190 cm a 120 kilo, tak asi proto větší dítě.
@zavodnice
@zetta01 tak já měla vždycky ty děti přesně velikostně odpovídající. Ale až jsem přenášela tak mi vždycky říkali takové míry že mi z toho šla hlava kolem a při představě že budu rodit jejich avizované 4 a půl kilove mimi, mě bolelo snad vše. A ve finále byly vždycky o půl až třičtvrtě kila menší. Teď jsem hodně zvědavá jak velké mimi bude.
@zavodnice @bemo mi bylo receno, at to dam se snidani a nic vic. Ale v 17 jsem brala taky zelezo a caj delal blbe... a ted jsem si precetla pribalovku a tam bylo ze caj, mlecne vyrobky a horcik. Ale nebylo napsano, jestli vubec, nebo po nejake dobe. Takze dekuji za tip,.ze po 2h uz muzu. Ja koza si to dala necelou hodku na lacno a zapila vodou, mela.jsem desnou chut na caj. Zitra to zkusim se snidani a bez cerneho caje. Po 2 hodkach po vzani zeleza me prohnalo a zacalo mi byt lepe. Mno.. uvidime, jam to pujde dal. Myslim, ze na tom nejsem az tak spatne, abych ho fakt musela brat, ale tak asi dr.vi lip nez ja. Mam 117 a min je 120, takze to mi neprijde tak hrozne. Ale cetla jsem si o tom, nerada bych zbytecne ohrozovala miminko.
@bemo Ty jo... a tos mela tak vzdy, ze Ti bylo po zeleze az tak zle, ze jsi omdlevala?
Holky, jake mate hodnoty zeleza?
Ahoj holky, tak jsem po posledním utz. Mala.už hlavickou dole 1660gramů. Bohužel už bez fotky, protože k nám byla natocena zády a už nesel chytit ani obličej. Věřím, že zkušenější doktor na 3D by si poradil, ale fotecek mame naštěstí dost, tak jsem mu rekla, ze když to nejde at si s tím nelame hlavu. Hlavne, ze je vse v poradku 😕 Jinak do porodu mi zbývá krásných 59 dní. 😕
@krisatko já měla taky zácpu a fakt hroznou, i několik dní a pak hodinu útrap na záchodě. Hrůza.
@priefi nedělalo mi to nikdy dobře, ale u druhého jsem na tom byla nejhůř, omdlévala jsem jen u něho. Ale já omdlévala z nedostatku železa, takže když jsem ho brala, bylo mi lépe, ale zase pro změnu mi bylo hodně zle a plus ta zácpa k tomu.
Teď jdu na krev za týden, u posledního těhotenství jsem měla železo 108.
@krisatko ja uz jsem v 32tt 😅 silene to leti. Za chvili zacnu zmatkovat, ze se blizi porod 😂
@zavodnice jako ze Ti to tam zapomneli napsat, nebo teprve dopisou? V prukazce to je pojmenovane hemoglobin. V 11tt jsem mela 125, takze krasna hodnota pro prvni trimestr. Ted to proste nejak kleslo... tak uvidim, jak budu dal zvladat to zelezo. Ted uz mi je docela jako tako. Uvidime, co prinesou dalsi dny 😊 ani zacpa ani prujem neni fajn...

@semmi já bych se neročilovala... :D ... mužu vás uklidnit že je to všude stejné :D