Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Já mám nakoupeno jen do vel.62 a něco hoooodně malinko větší, budu zase chystat max jednu velikost dopředu jako u dcerky, ať mi to tu nestraší...jinak s tím praním pořád čekám, že mi přijde, že se do toho bude ve skříni ještě dlouho prášit atd, ale za měsíc Vánoce a pak už počítám neudělám nic, tak nevím :D Ale pořád mi přijde neuvěřitelný, že už to je tak blízko a mám na všechno ohledně mimča moc času...
@kaissi Jméno jsme ještě moc neřešili, ale u první dcerky (Elišky) jsme se bavily ještě o Štěpánce, tak možná u toho zůstaneme...za prvé se nám líbí jména tohoto typu a za druhé se to hodí k našemu příjmení. Elišce byly na začátku října tři roky. Druhé dítko jsme čekali v srpnu, ale v lednu jsme o něj přišli. Naštěstí se velmi brzy zadařilo a teď už to snad dopadne dobře 🙂 Jinak Holice, to je opravdu kousek...takže budeš rodit taky v HK? Jinak já mám nahoře 9.5 kg cca, ale není to moc znát, bříško mám malinké, vydržím asi bez těhu oblečení až do konce (jsem hodně vysoká, tak ta váha se rozloží)...původně jsem si málem nechala ušít těhotenský kabát (protože na svou výšku neseženu v konfekci) a jsem veeelmi ráda, že jsem to neudělala, protože v podzimní i jedné zimní bundě mám ještě dost slušnou rezervu, takže myslím, že to doklepu 🙂
34.týden je ještě docela brzo, ale už je velká šance, že bude mimčo naprosto v pohodě...já bych se taky nezlobila, kdyby to přišlo cca o tři týdny dřív (to byla dcerka), jen ty Vánoce tam do toho nic moc, ale tak jedny bych klidně oželela...
@sarkoc Štěpánka je moc pěkný jméno 😉 Já když jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem ani nepřemýšlela o tom, že by to mohl být kluk :D , takže jsme měli vymyšlenou Lauru. A to větší překvapení bylo, když mi na 20tt řekli, že je to klučina 🙂 Přítel měl obrovskou radost a já po prvotním šoku pak taky - alespoň budeme mít pořádnou posilu na statek 🙂 No já mám nahoře 15kg, ale neřekla bych, že jsem nějak drasticky přibrala - nohy i ruce mám pořád hubený jak ptakopysk, spíš mám fakt strašně obrovský to břicho 🙈 Těhu kalhoty už nosím od nějakýho 4. měsíce.... A jinak oblečení moc neřeším, koupila jsem si asi 3 delší trička a jinak nosím přítelovo věci :D Mám dobrý že v práci cizí lidi moc nepotkávám, takže si tu můžu klidně lebedit v teplákách a vytahané mikině 😉 Mrzí mě, že si o dítko přišla, co se stalo jestli se můžu zeptat? Pokud dobře počítám, byl to nějaký 6. měsíc, což už je celkem dost.... Pojedu rodit asi do Pardubic, rodily mi tam dvě kámošky a obě si to tam celkem chválily, tak to zkusím tam. V Hradci bylo vše v pohodě?
@zetta01 taky nemam zametat,vysavat a vytirat,ale asi mi nic jineho nezbyde.Manzel jede na sluzebku a vrati se v den mych 30tin a to musimit hotovo,jelikoz prijedou gratulanti..Takze asi tak..jinak s tou troubou to mas fajne.Ja mam troubu dole a blbe se mi uz do ni leze mno
..
Ahoj holky tak to vypadá že budeme rodit dřív včera jsme byli na kontrole za prvé měla jsem špatné výsledky krve takže my nasadila železo ..zkontrolovala mi hrdlo což na minulé kontrole jsem byla před 4 týdny to jsem měla hrdlo 3 cm a včera jsem měla 2,5 cm řekla mi na rovinu že na termín rodit nebudu že budu rodit určitě dřív mám být v klidu a nenamáhat se jenže mám dceru 2,5 roku takže se musím starat atd 🙂 za 14 dní kontrola a pak se uvidí jsem 33+4 chci vydržet aspon to 37-38 týdne :/
@priefi takovou funkci ani neznam 😂 mozna ze bych ji mohla mit kdyz mame mesic a pul starou pracku..Asi je na case prozkoumat to a precist navod 😂😇
@kaissi ja snad ani uz moc pribirat nechci uz takhle se sotva vysplham do patra a vstat z postele je pomalu jak ubehnout maraton.. 😂😂😎
@kaissi Mě se ještě moc líbí Kamila a Linda, ale Štěpánka mi nevadí a manželovi se líbí nejvíc, takže u toho možná zůstane...ale mluvili jsme o tom jednou snad dvě minuty, takže uvidíme :D
Jinak ne, ten potrat byl v 11.týdnu a prostě asi neprospívalo, netušila jsem to, byl to zamlklý potrat...na jedné kontrole srdíčko OK, na druhé už nebilo a mimi bylo o dva týdny zpět asi...je to dost časté, prošlo tím i víc lidí tady...
Hradec byl i přes mé obavy úplně super...já tam šla hlavně proto, že mám dost zdr.problémů a všechny lékaře a tudíž i zprávy tam v počítači, takže kdyby se něco šustlo, budou tam mít o mě většinu info...nakonec to bylo až na délku porodu vše v pohodě a byla jsem příjemně překvapená (automaticky bonding, na sále jsme byli většinou jen já a manžel, PA občas přišla zkontrolovat, jak to vypadá, doktor přišel až na druhou dobu porodní a pak na prohlédnutí mě; po porodu nás nechali spolu všechny na tom porodním boxu...celkem dobře podporovali kojení....jako nějaké výhrady bych měla, ale to by asi každý našel všude 🙂
@kaissi Já chci zase Mikuláška, takže to bude stejné, narozeniny, svátky, Mikuláš, Vánoce 😀 Ale ošizený nebude. Přemýšlím, že ho nechám pokřtít Mikuláš Petr a svátek by mohl slavit s tatínkem, ať to nemá všechno během 2 měsíců 😀
@laura1256 A dala Ti nějaké léky, nebo máš být jen v klidu? Taky mám doma 2,5 holčičku. Naštěstí chápe, že mi není dobře, ale i tak se člověk musí starat a odpočine si leda tak večer. Tak se drž, jak velké máš mimi?
Tak jsem doma z práce, dneska mi bylo nějak divně tak jsem šla dřív. Už v noci mě chytla křeč do lýtka, ale dnes se mi poprvé stalo, že mě odpoledne chytla taková křeč do zad, že jsem až nemohla dýchat. Docela mě to vyděsilo, máte to taky některá z vás? A je tu ještě nějaká těhule která pořád chodí do práce, nebo jste doma?
@halasovci007 Jo schody jsou zlo 😂 Jsem ráda že je doma nemám, ale když občas přespávám u mamky, tak tam mám pokoj v patře a to pak funím jak lokomotiva 😂
@sarkoc Původně jsem to špatně pochopila, počítala jsem to srpen až leden.To máš pravdu takhle brzy to bývá často, já jsem třeba mamčin až 3. pokus 🙂 Jak dlouho ti trval porod? Oni to říkají všichni že je to dost o personálu, na který narazíš, tak se budu modlit, ať vše proběhne v poho 🙂 Využila jsi nějakých nadstandardů jako je porodní sál nebo pokoj...?
@krisatko To je mi moc líto, tak přeji mimču hlavně hodně zdravíčka! Je super že budete mít páreček, málokdo koho znám ho má, většinou to jsou jen kluci nebo jen holky. A taky je fajn že starší je klučina, bude dělat sestřičce bodyguarda 🙂 Copak máte na statku za zvířátka? 🙂
@tsasenka Také zdravím a koukám, že s klučinama se letos roztrhl pytel 🙂 Loni to byla všude kolem mě samá holka, letos to je naopak 🙂
@kaissi taky jsem to tak měla já jsem totiž na 99,9% počítala s holčičkou, celý život jsem říkala, že budu mít 2 holky, ukázal nám to i prstýnek a to bylo něco na mamku a u ní to byla posedlost. Nemusela už ani čekat na ultrazvuk brácha bude mít kluka (jeho chlapeček má zítra měsíc) a já holku, jméno pro kluka jsem vybrali asi během 5 min.u sobotní snídaně, pač jsem zjistila, že musí být jméno jak pro holku tak pro kluka, takže mamka mě tak zblbla, že jsem s ničím jiným nepočítala a taky to pro mě byl šok, když jsme se dozvěděli že to bude kluk. Můj taky šťastný, já jsem pomalu bečela, ale spíš díky tomu, že mě přepadl strach aby to dobře dopadlo, když je to kluk. Ale rychle to přešlo a teď jsem šťastná a neměnila bych, strašně se na něj těším a i pokud bych mohla vrátit čas a vybrat si pohlaví volila bych chlapečka 🙂
@kaissi já to asi nějak blbě píšu, první byl kluk ukončení ve 22tt pro vady, potom potrat v 8tt a až teď se zadařilo nepostižené a snad do konce donosene mimco a to je holka. Od andilka sice máme i rodný list, ale to je vše. Doma bude miminko první. Jinak máme koně, psy, kočky, slepice a trochu exotické osazenstvo - hady 😀 A koukám, že jsme na tom stejně. Výchozí váha 51kg, i ten termín máme poblíž, jenom já teda moc nepribiram ☹ mám jen +7 kilo zatím :-/ pořád doufám že ještě něco priberu. Třeba jo, jakmile nastoupim na mateřskou. To jdu 1.12.
@zetta01 Tak to máme neskutečně podobný. Mamka se taky nadchla pro holčičku, hned jak jsem jí řekla že jsem těhotná tak si začala malovat jak bude holčičku rozmazlovat 🙂 A já se začala těšit s ní, koukaly jsme v obchodech na holčičí věci, ale dala jsem zákaz do určení pohlaví cokoliv kupovat. No stejně jsme to nevydržely, takže má Adámek jedny novorozenecký růžový šatičky a úúúžasnej růžovej nočník 🙂 🙂 🙂 Navíc jsem začala dost trpět na akné, takže mě mamina utvrzovala že je to jasný, že holky berou krásu, prstýnek jsme dělaly také a také to vyšlo na holku 🙂 A pak na tom ultrazvuku, když padl verdikt chlapeček mi bylo do breku taky (dobře nebudu kecat, ty slzy fakt ukáply 😕 ) a bylo to takový divný. Do večera jsem se nemohla na nic soustředit a pořád jsem přemýšlela co bude, měla jsem pocit, že holka by byla víc taková "moje" a kluk bude víc tátův a děsně mě to mrzelo. Ale do dalšího dne se to ve mě nějak zlomilo a došlo mi, že mě nesejmul fakt, že to bude mít místo pipiny pindíka. Sejmulo mě to, že jsem v podstatě počítala s holkou a najednou mi někdo sebral 20 týdnů bláznění kolem holčičích věcí 🙂 Takže jsme hned začali vymejšlet jméno pro kluka, aby chudák nebyl "to" a každým dnem jsem se na Adámka těšila víc a víc, no ještě tu s námi není a já už ho bezmezně miluji a přesně jak říkáš - teď už bych holku ani nechtěla. Kdyby mi teď gyndař řekl, že se spletl a bude to holčička, asi bych mu dala tečku mezi oči 😂 Mamka se s tím tedy ještě úplně nesmířila, samozřejmě se na malýho těší, ale je na ní znát, že by byla radši za holčičku. Doufám, že se to porodem změní 😉
@krisatko Tak to je super, že se tu taky sejdu s "vesnickejma řepama" jako jsme my 🙂 🙂 🙂 Kdepak máte statek? A kdopak se ti teď stará o zvířectvo? Já tedy ještě ráno chodím krmit, ale tahání vody a kydání už zbývá pouze na přítele a kámošku 😉 A kolik ti je? Koukala jsem ti na profil a fakt máme termín porodu podobně, tak uvidíme, kdo bude dřív 🙂 Jen 7kg? Jak já ti závidím, já byla vždycky malá drobná a jak jsem rychle "narostla", hodně trpím na záda a už mi i popraskala kůže na prsou ☹ a to poctivě mažu.
@kaissi nejsem tu jediná 😉 my jsme z olomouckého kraje. Jinak teda já hážu, ale nevyvážim, odvadim je do výběhu, CPU seno do big bagu vždycky o víkendu na celý týden. Manuální vždycky jak dojede vyveze kolečka, odnese kýble do boxu a natáhne to seno. A jezdit mi chodí kamarádka, ale už tak jednou týdně. Máme všichni prázdniny 😃 je mi v lednu 28
@kaissi to je u nás jak přes kopírák, já jsem se taky těšila jak budu nakupovat věci, od mamky jsem furt slyšela, jak byla v obchodě a jak tam měli tolik krásných věcí, že říkala i tatkovi, jak se těší, až bude moc nakupovat a pak tohle. Já jsem ten den byla taky v šoku a nemohla tomu uvěřit, pořád jsem si opakovala kluk, jak já můžu mít kluka. Já jsem vždy říkala, že kluka nechci, že co bych s ním jako dělala. Já jsem vždy tíhla k holkám a zvířátka co máme, tak máme v podstatě asi až na 2 zvířátka samé holky. Mamka měla šílený šok, smála se teda ale bylo vidět, že se jí chtělo bečet pač to nečekala. Ale teď se všichni těší, můj bratr dvojče rodili před měsícem a mají Patrika. My jsem velká rodina, mám strašně moc sestřenic a bratranců a to starších než já, takže jsou u nás jména už docela přebraná
@krisatko Mě je 29 😉 My máme krmelce, takže přítel je vždycky napěchuje po vršek a 2 dny to vydrží 😉 Já jak jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem ještě měsíc jezdila, ale pak už jsem se začala bát "co kdyby náhodou" a radši to nepokoušela 😉 Ale je pravda že ten můj rozcapánek to nese těžce - ze začátku byl hodně naštvanej, že nepracujem tak jak dřív, pak se dostal až do takový apatie a teď je už zase normální, jen trochu smutnější a klidnější. A asi to cítí, že jsem těhu, ptž tu máme mladou kobylu, takovej janek a trochu tank :D a on si vždy stoupne mezi jí a mě a odhání jí, takže si mě chrání 🙂 A tvůj přítel (manžel???) je koňák? Nebo k tomu přišel jak slepej k houslím jak ten můj 🙂
@kaissi já hlavně ty schody zdolávám několikrát denně..Mimo to když peru a suším běhám nahoru a dolu. Občas je to už dost náročné. Za další když jdu na zahradu, která je do kopce, nejsem už bez pauzy na vydýchání schopna vylézt až nahoru (je to fakt krpál)..Ale co alespoň zase tolik nepřibírám když furt někde lítám 😀 i když občas mě to hrozně moc vyčerpává..
@zetta01 Taky jsem si říkala že co s klukem, že si to bude chtít kopat s mičudou a střílet imaginárníma zbraněma, že holčina by mohla sdílet moje zájmy. Ale zase na druhou stranu - takhle ho šoupnu tátovi ať s ním trénuje fotbal a budu mít naprostý klídek věnovat se tomu, co baví mě, budu to mít jednodušší 🙂 Vybrat jméno pro kluka je očistec - několikrát jsme přejeli celej kalendář, než se rozhodlo, mám pocit, že holčičích jmén je hezčích daleko víc, diskriminace 🙂
@zetta01 mě dle prstýnku vyšli dva chlapečci a čekáme prý holku, tak snad se to nezmění, jinak bude nosit minimálně do roka růžovou 😀 A taky na ní mluvím jako na Elišku nebo na Elinku, prostě počítáme s holkou. A minule stará paní v buse z ulice, jé vám to sluší, to čekáte určitě chlapečka že jo? A paní nehtařka, špičaté břicho, to bude určitě kluk! Tak bezva, ale gynekolog několikrát potvrdil holku, tak snad se nespletl (byla bych šťastná i tak, ale kluk v růžové nic moc 😀)
@kaissi my jsme se u koní poznali, vlastně na dvakrát. Jednou když mi bylo 7, takže to si ho samozřejmě nepamatuji 😀 podruhé když mi bylo 17 a od té doby jsme spolu. Svatba byla rok po maturitě 🙂 já jsem jezdila aktivně do 3 měsíce, pak ještě občas krokovky ale tak dvakrát za měsíc. Děláme teď jen ze země.
@kaissi
@krisatko teda holky, to jste dobrý, starat se o statek. To si nedovedu představit. Já mám na starosti jen dům a zahradu a děti a teda nějaké zvířectvo to bych nedala. Máte můj obdiv.
@halasovci007 mě se každý ptá, že určitě už u pátého dítěte musím sama poznat co čekám. 😀 No, tak u první dcery jsem byla až do porodu 100%vnitřně přesvědčena o tom že čekám kluka 😀 a co se tvaru břicha týče a celkově vzhledu, tak já mám pocit že jsem vypadala pořád stejně.
Já se teda těším na toho našeho chlapečka, ale když se z ní vyklube holčička, tak budu v šoku, ale budu šťastná za miminko.
@tsasenka no... Kevin... no... kdyz jsem se nervla, ze kdyz Mikulas ne, za me Viktor ne, tak teda Kevin je dalsi na rade, tak mi bylo receno, ze chci delat rozbroje... abych to rozvedla... tak vim, ze Kevin se nelibil ani moji mamce, ale te se nezda ani Mikulas, ale beru to jako nasi volbu... jenze manzel mluvil o jmenech s jeho rodici, Mikulas ok, ale Kevin jim nejde pres zuby, ze at dame ceske a ne zahranicni a kdyz jsem rekla vetu viz vyse, tak hned to bral, ze chci delat naschvaly... no no comment
@kaissi ja mam nahore taky 15 kg 😅 funim jak parni lokomotiva
@sarkoc taky mam casu jak marasu a zaroven se hrozim, ze uz za chvili to bude a nic nemam pripraveno 😂
@laura1256 mi zkratil taky hodne cipek.v 28tt a syna jsem nakonec rodila 40+3 😅 takze jsem nakonec prenasela
@priefi já si dnes koupila porodnické kalhotky, vložky a bepanten a teda úplně se mi při nákupu sevřel žaludek. Když vidím to vybavení do porodnice, tak mě všechno bolí. Na druhou stranu jsem ráda že jsem konečně něco koupila. Už mám i Lovelu na praní a těším se až mi to tady zase zavoní tou známou miminkovskou vůní. A hlavně na to až budu cítit to naše miminečko, taková vůně se nikdy neomrzí.
@bemo no já zas nemám tolik dětí 🙂 věřím že je to víc práce než s tím zvířectvem. Vyhazeno mám ráno za půl hodinky ještě před odjezdem do práce a odpoledne v podstatě už nic, jen poliskam doma nepořádek a šup do gauče. Takže věřím, že toho naodpocivam více než ty, obdiv je tedy spíše třeba tvým směrem 🙂

Moc všem děkuji za tak přátelské přivítání 👏
@fly80 Tak to jsme na tom podobně, tak snad bude vše v pořádku 🙂
@sarkoc Moc gratuluji k holčičce! Už pro ní máš vymyšlené jméno? Jinak bydlíš kousek ode mě, já jsem od Holic 😉 A jak máš starou první holčičku? My čekáme první, bylo to neplánovaný, ale už se nemůžu dočkat, až bude venku 🙂 Jinak jsem tedy jak chodící almara, mám 15kg nahoře a naprosto obrovský břicho, takže už je to dost značný diskomfort. Vzhledem k věku mám hned v první zprávě napsáno, že hrozí porod před 34. týdnem, ale upřímně by mi to vůbec nevadilo, vyspat se je za trest 🙂 🙂 🙂
@zetta01 No já právě vůbec netuším, po kom je malej takovej obr, jelikož já jsem mrňavá drobná (před těhu 160cm, 51kg) a přítel taky žádný velikán není (nějakých 176cm a kolem 80kg) :D Asi se tam někde museli vzbouřit pra-geny 🙂Už máš pro klučinu jméno??
@priefi Přítel chtěl Richarda, ale mě se to zdálo strašně tvrdý. A u nás už je zvykem, že přítel většinou ustoupí 😂, takže to bude Adámek i přes přítelovo naléhání, že bude mít Vánoce i svátek v jednom a ještě blízko toho narozeniny... Ale zvyknul si rychle a už ani nepřemýšlí že by to mělo být jinak a hrdě hlásí že budeme mít Adámka 🙂
@halasovci007 Kámoška taky čeká holčičku a cca do 35tt jí pořád strašili že bude muset do nemocnice kvůli tomu že je malá, teď je o 2 týdny víc a malá začala krásně přibírat, tak se to třeba rozjede i u tebe 🙂
@krisatko Takže ty už máš jedno dítko? Kolik mu je, kluk...? 🙂 A co čekáš teď? 😉