Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi Moje tchýně ví, že chci Mikuláška a jí se to hrozně nelíbí, hned začala s Mikešem (fuj, hned si představím tu černou kočku z večerníčku) a schválně to říkala, aby mi to znechutila. Jenže 2x jsme měli holku, tak na to nepřišlo. Ale všude chodila a říkala, jaké je to hrozné jméno, dokonce i mé kamarádce (to nevím, jestli věděla, že se docela dost kamarádíme). A minulé těhu na jména Mia a Mikuláš jsem si toho tolik vyslechla, že teď jsem jim řekla Nella a Robin. Že se narodí Mikuláš 😀 je překvápko. Naštěstí se mě téměř nikdo na jména neptá. I když tchyně se švagrovou se hned nechaly slyšet, že máme zase takové jména ... nic českého a bla bla bla a řekla to mé 9leté dceři.
Takže mají smůlu a jak se Miky narodí, tak si snad netroufnou mu hanit jméno. Navíc je to naše věc, jaké dáme jméno, jim to může být naprosto u ... A konzultuji to jen s manželem, nikdo jiný do toho nemá co kecat. Tak si s manželem vyberte, co se vám líbí a na ostatní kašlete.
@bemo no ja u syna rikala, ze si myslim, ze je to chlapecek, ted jsem si byla skalupevne jista holcickou, mamka ze zacatku rikala, to bude holka a jak uvidela brisko (brisko podle me je vzdy stejne, zalezi od stavby tela matky), tak ze to neni holka ani nahodou, ze to je kluk, manzel rikal od zacatku, ze to je kluk, ze vi, co dela 😅 no a vedel no 😂
Ja si predevcirem vytahla tasku, ze brzy zacnu balit a kdyz jsem videla vlozky, sitovane kalhotky, vlozky do podprsenky, tak jsem to zase schovala a zabylo mi horko 😅 oddalit cim jak nejvice to jde 😂😂😂😂
@tsasenka přesně toho názoru jsem i já, každý si má vybrat jméno dle toho co se mu líbí a jediný kdo do toho může kecat je partner, kterého se to týká, je to přeci Vaše miminko a navíc snad tchýně, už měla možnost si sama jména pro své děti vybrat, nikomu do toho nic není. Já jsem viděla co se strhlo u bráchy skrz jméno, naše mama se snažila prosadit si Patrika, jelikož ho chtěla dát bráchovi pač se jí strašně líbilo, ale nechala si to svou sestrou vymluvit a celý život toho pak litovala, od bratrové přítelkyně se to jméno zase nelíbilo jejím rodičům, prostě komedie, jak blázen já jsem jim furt říkala, ať si do toho nenechají kecat. My jsme původně říkat nechtěli, u holky by jsme neřekli, u kluka nakonec jo, aby je nenapadlo např. stejné jméno, ikdyž o něm nemluvili, ale mohl by mi pak zkusit někdo něco říct, naštěstí se všem líbilo.
Ahoj holky, zdravím po 3. screeningu. Vycházíme teď o dva dny menší, před 3 tydny o 10 dni větší, tak pak se člověk má na ty odhady spolehnout🙂 Váha 1767g. Pak je tam ještě jeden odhad, 2100g, pak závorka, ze to je odhad 37-40 týden, to je málo ne? Tak nevím, to je jako něco mezitím? Doktor dacan, nedalo se zeptat. Hlavně, ze je vše ok. Podle PM jsem 30+2, podle utz v 1. tm 30+4.
@tsasenka vsak ja mamce rekla, ze ji do toho nic neni a ze kdyz se ji to nelibi, tak to je jeji problem a manzel tchanovi pry taky neco takoveho rekl. Ale nejak to na nej vnitrne zapusobilo. Mamka se snazi najit uz cestu ke jmenu Mikulas a porad si to zdrobnuje a hleda na tom teda to hezke. Uz se s tim smirila, bych rekla 😅 A ja se s tim jmenem taky szila, casto se mi o nem i zda jako o Mikulasovi a parkrat jsem uz i o nem mluvila jako o Mikym, normalne spise mluvim neutralne mimi a tak. I u Matyho, kdyz jsme meli ve jmene jasno, ale mluvila jsem neutralne. Takze ja uz ani nad jinym jmenem neuvazuji a mam hotovo... ale musime se s manzelem shodnout no. Srdcovku nemam, takze na tom stavet nemuzu. Myslim, ze tchyne si u Vas urco rypne... min nekomu si postezuje... a asi nejspis Tvemu manzelovi. Ale je to Tvoje srdcovka a Vase volba. Jako urco bych treba nedala jmeno, u ktereho bych vedela, ze stejny jmenovec treba nejak ublizil, to bych asi respektovala, ale vymysly typu to je takove a makove jmeno je trosku uz moc a na to teda neslysim
Tak sem byla včera v porodnici na kontrole. Všechno je v pohodě, akorát se jim tam nelíbí ten můj cukr na lačno. Prý mám plodovou vodu na hraně, ale když sem se ptala, co to znamená, tak sem to vůbec nepochopila. Byla tam taková divná nerudna doktorka. Úplně mě rozhodila. Pak sem šla na diabetologii a tam je zase taková hodná doktorka a ta mě uklidnovala, že je to dobré a vzhledem k váze miminka a mému psychickém stavu mi inzulín dávat nebude. Mám být v klidu a hodně odpočívat. Jen se jí moc nelíbilo, že sem zase 3 kila zhubla. Ale já to po porodu doženu 😂😂😂 jak sem tam tak čekala, tak se mi udělalo tak zle, že sem se jim tam rozbrecela 😂 ostuda hadr no. Další kontrola už za 3 týdny, ale kdybysme se prý už neviděli, tak hodně štěstí mi přáli 🧡
@fly80 mozna hranicni ve stylu mnozstvi? Nic si z toho breku nedelej. Ja brecim taky co chvil, nejcasteji kdyz zvracim a nekdo me ze znamych vidi a mi je to hrozne lito, ze zvracim z toho smradu, co mi vadi, v ten moment se citim hrozne bezradna a kdyz pak se ptaji a ja vysvetluji, tak se rozbulim jak mala.
@priefi Jo, manželovi by si stěžovat tchýně mohla 😀 Už teď si stěžuje, že jí nic neříkáme, neinformujeme o kontrolách atd 😀 Tam si myslím, že pochopí, že prostě narazila 😀 A když se ho ptala na porod, tak jí řekl, ať se zeptá mě 😀
A jestli budu mít plánovaný cs, tak o tom nikdo v rodině, kromě manžela a ségry, která je zaměstnanec té porodnice, nebude vědět. No a to si taky asi něco vyslechnu, nebo spíš nevyslechnu 😀 já to nebudu poslouchat 😀
Nebo, Ty by jsi to někomu vykládala?
@sarkoc Já fakt jen ségře, jednak tam dělá a na kontrolu mě tam bude objednávat ona, taková menší protekce 🙂 Já jsem si jen přečetla, cože to obnáší a dál se o to zatím nezajímám. Kdybych to řekla i ostatním, tak jednak jsem nula, že rodím cs a všichni by to rozebírali ze všech stran a jen mě tím stresovali. Takže teď jsem v klidu a nikdo nic neví 🙂 A manžel, ten se těší, že by mohl třeba na sál dívat se, masochista jeden 😀
@lindikova no, my se bavíme s kámoškou o těch našich kontrolách, máme úplně stejný termín, naprosto neplánovaně 🙂 teda alespoň my. A ona chodí na kontrolu vždy ve středu a já ve čtvrtek
každá tedy k jinému dr. A ona mi hlásí že její miminko má odhad 1500g a prý úplně přesně odpovídá. No a mě ten můj dr řekne že to naše miminečko má i den později odhad 1850 g a prý přesně vychází na toho 13. ledna 😀 tak si máme asi vybrat a jak vidno tak 350g žádný rozdíl. A jestli jo, tak by si měli seřídit tabulky.
@tsasenka a tchyne vi, ze cekate chlapecka? Co se tyce cisare, tak chapu, ze to s ni nechces resit. Ale urcite, pokud bys na nej musela, tak nejsi nula! To vubec! Proste se to tak seslo. Nektere tehulky primo vyzaduji cisare, i kdyz vubec nemaji duvod, ze pry to je pohodlnejsi. No je to dle uhlu pohledu. Kazdopadne, kdyz jsem mela vcestnou placentu u syna, tak jsem na rovinu rekla, ze je mozne, ze budu muset jit na cisare a ze doufam, ze teda pujde nahoru. Nikdo se nad tim ani nepozastavil. Moje mamka akorat rekla, ze mela taky rodit cisarem, ale nakonec jsem mela svoji hlavu. Ale to rikavala i pred tim. Nastesti asi se ji zavcasu zvedla placenta (cele tehu krvacela) a ja byla koncem panevnim. Kolem 2 v noci ji zacaly o mesic driv nepravidelne kontrakce a jelikoz mela problemy se vredy, myslela si, ze to budou zase ony, jenze pak zacaly byt stahy pravidelne, v 5h se volala sanita, pred 6 byla v porodnici a za chvili jsem byla na svete, ani dr.nestacil pribehnout, PA nestihla nastrih a chudak mamka na celeho potrhana. Ale rikala, ze je rada, ze jsem sla prirozene. Navic v te dobe nebyly ultrazvuky vse bylo jen odhadem doktora. Ale bala se cisare. Mela jsem myslim neco malo pres 2kg. Ted uz je cisar pry o necem jinem, pred tim se rezalo mnohem vic, ted pry to je mnohem mensi zasah. Takze urcite pokud pujdes na cisare, neber to jako neco spatneho. To neni, bude to to nejlepsi pro miminko. Kdysi, kdyz byla vcestna placenta a prisel porod, bylo to pro rodicky fatalni, nekdy i pro rodicku i mimi. Dnes se to odhali hned a diky tomu jsou i rodicky i miminka naprosto v poradku. Na tchyni kasli.
@zetta01 tak ja mam terminek 8.1.a udajne je ted o tyden mensi. Syn byl na zacatku o tyden mensi a rodila jsem 40+3, ted byl mimisek na zacatku terminovy, tak predpokladam, ze porod bude ve 40tt, ale jak se rozhodne je na nem. No... ale rikam mu, ze to nemuze svemu bratrickovi udelat. Ze pred Vanocemi je prilis brzo a na Vanoce musi myslet na bratricka 😊 Pak je to uz na nem. Ale ja mu duveruju 😊
@bemo ono to ma asi nejake rozmezi a kazdy utz.ma svoje vypocty. Ja treba byla na 1.scr.a tam byl.o 2 dny vetsi a u moji dr.za dva dny byl terminovy a mel min gramu nez na tom 1.velkem utz. Takze je to utz.od utz, dr.od dr., mm od mm. A vis, co jsem si vsimla? Oni meri a kdyz se jim ta mira libi, protoze to je dle tabulek tak to nechaji, meri dalsi cast tela, kdyz se jim to libi, jedou dal a kdyz se najednou dana cast nelibi, jsou to schopni premerit i vicekrat dokud jim tam nevyskoci to, co se jim libi a pokud ani po xte to nevyjde, plasi. Mela jsem to tak ve 20tt, brisko na velkem utz merili 3x. Treba moje dr.ted plasila, protoze si to nejak spletla a myslela, ze jsem o tyden vic a plasila, ze mimi je o 2 tydny mensi. Az kdyz jsem rekla, ze jsem ten den dle ms 33+0, zklidnila, podivala se do karty a hned byla klidna, ze to je jen tyden a ze dobre. Ale nozicky diky tomu merila 5x, ze jsou male... pak teda rekla, ze vse ok, ze roste symetricky a ze se omlouva, ze myslela, ze je o tyden starsi. No ja uz byla taky ve stresu s ohledem na ty nase spatne vysledky krve na zacatku. Manzel me pak srdnul, ze malo jim a ja mu rekla, ze to na tom nezalezi... a ze uz ma 2kg a ze dle meho to je krasna vaha na 33+0, ze do terminu bude mit 3+ a ja budu rada, ze jsem rada 😂
@priefi Pohlaví jsem prozradila jen tady a nakonec i manželovi 😀 Nikdo jiný to neví. Já ten císař neberu tragicky. Prostě se to tak sešlo a když bude potřeba, mé břicho se dostaví do porodnice a rodit za mě budou jiní 😀 Já jsem 9 měsíců pekla a teď je řada na nich.
Jen manželova rodina bere císař, jako něco strašného, nevím proč. Ale opovrhovali mojí ségrou, která měla 2x akutního císaře a nakonec byla ráda, že i s mimi byla v pořádku. Jen oni to nemohli pochopit, proč musela na císař. Neberou to, že se prostě stane problém a doktoři musí co nejdříve dítě vytáhnout. Neteřinku dokonce museli rozdýchávát vakem. Ale má 6 let a je naprosto v pořádku, což je nejdůležitější.
@krisatko 😄 ja chtela holku v lete a mam holku v zime 😃 doufam ze holku ,5x mi to potvrdila a 2x jinej doktor...jediny co je neutralni tak kocar.
@halasovci007 jo a kazdej rika ze holka bere krasu a ja mam oblicej jak detskou prdelku😄😃😃 takze doufam ze tam je fakt ta holka.. jinak tez bude nas kluk chodit v ruzove 😃
@veselaopicka jsem na tom stejně, neutrální jen kočár...a 3x mi bylo řečeno, že bezpochyby holčička a na poslední kontrole sem mluvila o holčičce a doktorka říká..A to jako víte jistě, že to bude holčička? Já bych to dneska tak jistě netvrdila (nějak částečně bylo mimčo schované, ale ne úplně a říkala, že je to dost nejednoznačné)...Tak jsem jí řekla, že dvakrát si byla jistá její kolegyně a jednou ona, tak že věřím v tu holčičku no...a pořád v ní teda věřím, to by byl mazec šok, kdyby to byl chlapeček :D
@zetta01 ja zase domlouvala male,at je holka,ze jinak bude chodit v ruzove.Ja si ji vylrosila.Ne ze bych kluka nechtela,ale holcicku sem si vyprosila..
Jinak dneska sem od rana makala jak kdybych mela posledni chvili pred porodem.Doprala sem temer vsechno a odstehovala si satnik do loznice,takze nase princezna ma obri skrin sama pro sebe stejne jako cely pokojik,zatimco ja s manzelem jsme dva v mensi loznici 😂😂
@krisatko taky srm chtela miminki na leto,abych mohla delat zahradni party na narozeniny,ale nakonec jsem stastna,ze vubec miminko bude i kdyz v lednu..
@zetta01 ja to mam opacne spala bych v 5 hod odpoledne... pa me to prijde. Pak dobu cumim i do pulnoci a klapne pul 6 rano jdu na wc- ted chodim jen jednou za noc a od ze doby zas cumim pritom jezdim do prace na 8h...

@kaissi Tak to my jsem projeli celý kalendář a na jeho konci se shodli na 2 jménech co se nám líbí a byl to ten Kryštof a druhé v pořadí byl Vojta, ale vyhrál Kryštof. S tou olezlou pusou mi ani nemluv, já jsem olezlá taky celé těhu. Zrovna min.týden když u nás byl brácha, tak na mě hleděl a říká, že vypadám, jak kdybych čekala holku 🙂 Můj furt říká, že teda asi náš chlapeček bude krásný, jak holčička 😀
@halasovci007 Neboj určo to bude holčička, tak jak u nás na 100% kluk. Nám se při každém ultrazvuku pak vyloženě vystavoval a pindíka nám pořád ukazoval, jsem říkala, že nevím po kom to teda má 🙂 Já mám typicky klučičí bříško, na mě ze zadu ani nejde poznat, že bych byla těhule 🙂 ono u toho prstýnku u mě spíš platí to, jak se říká, že se stane to co si strašně nepřeješ a já nechtěla kluka 🙂 takže od odříkaného chleba je nakonec ten největší krajíc 🙂