Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@santte mě teda stahoval hodně dobře. Koupila jsem si ho hned po porodu a protože jsem pak měla poporodní kylu, tak mi to hodně pomohlo. Já jsem měla vždycky obrovský břicho.
Jinak jsem sebou parádně třískla před domem, měli jsme namrzlé schody, takže jsem po zbytek večera ležela a pak se to snažila nějak rozchodit. Spadla jsem na zadek, takže moje záda teď fakt trpí a podbřišek hrůza, ale posličky nemám žádné. Takže já počítám že prostě budu rodit až v lednu. Miminko musí uznat, že takhle nepřipravenou mě nemůže zastihnout 😀
@priefi já mám M po porodu jsem měla co dělat abych se do něho nasoukala.
@priefi jj, psala jsem, že těhotenský byl pro mě zbytečný a že si myslím, že by byl i poporodní....fakt druhý den jsem měla na břiše opět vyrýsované svaly, nekecám, i doktor na vizitě to komentoval :D...vyrýsované svaly teda ted určitě nebudou, protože narozdíl před první dcerkou jsem necvičila, ale spoléhám na to, že to zase splaskne samo :D
@lindikova Nevím, jak to mají v ostatních porodnicích, ale na Obilňáku chodí den po porodu rehabilitační sestra a procvičí s Tebou cviky právě na to vytahané břicho. Doporučuje opakovat 100x denně (to nevím, jestli je teda reálné), hodně ležet na břichu a zbytek už je na Tobě. Takže já jsem se snažila 3x denně cvičit, celé 6 nedělí. Břicho krásně mizelo. Cviky si už přesně nepamatuji, ale třeba takové dýchání do břicha atd., je to hodně individuální, každý může ty cviky mít trochu jiné. Pak jsem po 6 nedělí začala mírně posilovat šikmé břišní svaly, protože už jsem se cítila fit. Ze začátku jen 5 opakování na každou stranu a pomalinku přidávat další. A jak už je to všechno krásně zahojené a můžeš cvičit normálně, tak je to super, protože břicho se docela dobře při pravidelném cvičení rýsuje a zmenšuje. Takže poporodní břicho mi nikdy nezbylo, kila sice jo, ale to už je na hubnutí.
@bemo Jejda, já jsem takhle s sebou třískla s Miankou v koupelně a spadla jsem na kostrč, doktorovi jsem to říkala a on, že se to stává. Nicméně jsem nemohla sedět, ani ležet, prostě paráda. Trvalo to asi 6 týdnů, než to bylo docela OK, no a přišel porod.
Tak se opatruj, a ať to moc nebolí 😉
Holky, vy, co jste satkovaly a mate v planu satkovat, jaky satek je nej? Ja sice satkovat v pravemslovasmyslu nebudu, budu kocarkovat, moje zada by to totiz nedaly (mam problem i s blbym batohem), ale potrebuji na prenos miminka po schodech, abych mohla mit mimi, kocar a jistit i syna.
Když tady píšete o tom lněném semínku a maliníku - k čemu je to dobré? Asi se ptám hloupě, ale jak čekám první tak o tom nic nevím 🙂
@priefi já jsem Elišku nosila v Manduce od cca půl roku (dřív než ve 4 měsících tonení dobré tato nosítka), ale ted bych chtěla šátkovat od začátku, tak jsem si objednala šátek...už se nemůžu dočkat až dorazí 🙂 Probírala jsem to s hodně holkama, co nosí v šátku a i se radila v obchodě...a na nošení od miminka je prý nejvhodnější 100 % bavlna, max maličko nějaká příměs babusu a žakárová vazba...nakonec jsem dala na několik kamarádek, co šátkovaly od začátku a vybrala značku Lenny Lamb...asi by se našly třeba i vhodnější, ale tohle bylo v mém cenovém limitu do 3500, protože šátkovat taky nechci primárně, ven budeme chodit normálně s kočárkem, tohle spíš do mat.centra až půjdu se starší, do školky, na nákup atd...
@kaissi Maliník má příznivý vliv na hladké svalstvo, tudíž i dělohu a může pomoct i s vyvoláním kontrakcí...
Lněné semínko jsem taky přesně nevěděla, jen že je to maliníku dost podobné, co se efektu týče, tak jsem zagooglila a kopíruji:
Lněné semínko si oblíbili nejen všichni příznivci zdravého životního stylu, ale také budoucí maminky, jejichž těhotenství se blíží ke svému konci. Tato semínka jsou významným zdrojem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu E, draslíku, železa nebo zinku. Všechny tyto složky v těhotenství ženské tělo zužitkuje. Měla by se konzumovat umletá v mlýnku, rozmělněné ve hmoždíři nebo nasekaná v mixéru. Naše tělo totiž není schopny látky ze semínek jinak zužitkovat.
Lněné semínko v těhotenství
Proč se toto semínko dostalo do hledáčku mnoha budoucích maminek? Říká se o něm, že je schopno usnadnit porod, jelikož uvolňuje porodní cesty, zjemňuje svaly, přispívá k otevření děložního hrdla a také vytváří hlen, který pak ulehčuje celý průběh porodu. Konzumací lněného semínka od 34. týdne těhotenství se můžete zbavit potíží s trávením, které mnoho žen trápí. Díky vysokému obsahu vlákniny je lněné semínko skvělou prevencí proti zácpě.
@priefi jestli to chces jen na fofr tak bxch se mrkla na nositka s novorozeneckou vlozkou nebo nejsky vazaci nositko, ktery je vhodny i na novorozence... Nez navazes satek, budes po schodech tak v patym patre... Jinak bych doporucila pevny satek bavlna cista nebo jen s minimalni primesi 😉
Ahojte, tak já jsem dnes byla se starším synem u dětské doktorky a žádné razítko mi nikam nedávala, jen mi říkala at jim se sestrou pošlu po porodu fotku Adámka a pak už se spolu domluvíme co a jak 🙂
Maliník jsem dnes taky sháněla ale všude vykoupený, tak mi ho objednají a mamka mi ho zítra vyzvedne.
a to lněné semínko chci jíst v takových sušenkách na které jsem našla recept na instagramu, chcete ho sem dát?
Poslíčky si právě nepamatuju ani u staršího syna, tak třeba se nám vyhnou 🙂
Ahojky, tak jsem se konečně vzpamatovala od soboty a dočetla vás...Koukám, že řešíte aktuálně lněné semínko a maliník - zrovna dneska jsem si vše objednala včetně lékárničky a zítra to vyzvedneme s manželem v lékárně..
Jinak ten pás mi půjčí kamarádka, ve čtvrtek mi ho manžel přiveze, tak jsem zvědavá jestli to bude fungovat, ona si ho nemohla vynachválit.
O šátku přemýšlím, jenže se to strašně bojím, abych malou neuvázala špatně a neupadla mi..Ale kamarádka mi říkala, že prý to podporuje tu vazbu mezi maminkou a dítětem, že se pak spouští i víc mlíka v začátcích, že nosila i doma když třeba vařila. Ven určitě kočárek vzhledem k tomu, že bude leden, nerada bych upadla s malou. Teď jsem se bála vylézt jak bylo namrzlo. Známá totiž upadla v těhu a skončila v nemocnici na pozorování, naštěstí jí nic nebylo ani miminku..
Jinak fotečky zatím nemám, zato to mám doma jak v květinářství - chudák můj manžel alergik. Naštěstí kytky mu nevadí 🙂
Holky a pomohlo někomu to semínko??? Za mě maliník super, nebyla jsem šitá, ale teď bych potřebovala, aby Miky vyklouzl na první zatlačení 😀 😀 😀
Koukám že letos je Adámek populární, taky čekáme Adámka 🙂 Jak na to koukali vaši přátelé a rodina? Taky jste se setkali s názorem, že bude chudák, když bude mít svátek na Vánoce a narozeniny v okolí Vánoc? 🙂
@kaissi Já jsem si strašně přála Adámka, hodí se i k příjmení Adam Kováč, ale starší kolegyně v práci mi udělala nějakou numerologii a na rovinu řekla, že když to bude Adam tak, že to bude mít v živote moc těžký, že bude muset vynaložit 2x tolik úsilí, aby se mu něco povedlo. To bylo u prvního těhu a nakonec máme holčičku Julinku. U kluka vůbec nevíme jaké jméno dáme... ale Adama dávat nebudeme.... :(

@tsasenka nechtěla by ses prosím prosím víc rozepsat o tom osvědčeným poporodním cvičení? To mě zajímá! 🙂