Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka
@priefi díky holky, naštěstí jsem spadla docela šikovně, takže snad se nic neděje, tam dole. Záda mě samozřejmě bolí, ale dá se to vydržet. Ale když jdu delší trasu, tak mám pocit že se rozpadnu.
@tsasenka já užívala seminko i malinik a teda šitá jsem byla pokaždé, ale jen poprvé to bylo fakt velké šití.
@halasovci007 to je nádhera, to jsi dostala k narozeninám? Takovou tabuli s těmi sušenkami už jsem jednou viděla, to je moc hezké. Kdopak si dal takovou práci?
@bemo jj a to tam nemám všechno. Ještě jsem dostala od kamarádů poukaz na profi focení a řetízek s náušnicemi stříbrný. Tu tabuli dělala moje svědkyně se svým partnerem 🙂 je mi líto jí začít rozebírat, i když Milu bych si dala, ale nechám si jí tady alespoň 14 dní 😃 jsem zvědavá, jestli něco vyhraju na los, sranda by byla kdyby tam ten milion byl… 😃 a strašně mě baví ten advetní kalendář, každé ráno si vyzvednu malý dáreček, to je bomba prostě 😀
@tsasenka a když podruhé nešili myslíš, že to bylo tím maliníkem nebo lněným semínkem?
@bemo Elišky je 5.10. a to má manžel narozky, takže na svátek nezapomeneme. To jsou dobrý náhody co? 🙂 pak už jsem věděla, že tohle jméno je nám souzený 🙂
Holky co máte poslíčky, co vám na ně zabírá? Já měla asi dneska poprvé, ale myslela jsem že umřu. Zrovna jsem jedla a dokonce se mi i začalo dělat zle z toho od žaludku. Bojím se že je to fakt brzo ☹
Holky, nestrašte, nohy nahoru a odpočívat!
@halasovci007 já jsem u poslední dcery chtěla hrozně moc Elišku, ale manžel chtěl Amálku, a ta se nám narodila 6.10. 😀
@tsasenka já měla po prvním šití taky velké problémy, měsíc po porodu jsem nemohla ani sedět, a o sexu jako takovém mohla být řeč asi 9 měsíců po porodu a to jsem za chvíli otěhotněla podruhé. Pak už další šití a hlavně hojení bylo úplně v pohodě oproti tomu prvnímu. Asi šikovný dr.
Holky neplašte tady s předvánočními dětmi - ještě máme čas 🙂 ... jinak já poslíčky zatím nemám , u syna jsem je už touhle dobou měla i zkrácený čipek a nakonec jsem přenášela, teď zatím ještě ani poslíček - ve čtvrtek jdu na kontrolu ( dneska jsem začla 33tt) ale docela vážně uvažuju že vysadím horčík ( nebo alespoň snížím na minimum) už teď někdy - protože se synem jsem brala do toho 36tt a pak jsem stejně přenášela a nakonec porod horor protože jsem se vůbec neotevírala a kontrakce jsem měla jen do zad .
Jinak k tomu šití - z toho mám hrůzu - nejhorší snad zážitek celého porodu a to jsem měla jen 5 stehů po nástřihu .... hojení v rámci možnosti - švagrová mi doporučila na oplachy rány Rosalgin ( namíchala jsem si do flašky od Kubíka jak má ten ventilek) a po každé sprše studeným roztokem jen přelila - bylo to naprosto zázračné a stehy mi vypadaly brzo ... no sednout jsem si mohla tak po 10 dnech ale tak 3 týdny jsem čůrala jen ve sprše ... sex nooo tak ten byl tak po 3 měsících ale tak rok to stálo za houby protože mi to bylo spíše nepříjemné než příjemné .
Jo a tašku do porodnice zabalenou ještě nemám - vlastně ještě ani nemám všechno dokoupené
Holky já jsem od tý soboty pořád nějak mimo. Břicho mám tvrdý jako kámen, příjde mi, že jen ležím a stejně jsem pořád ko. Nejsem schopná nic udělat, ruce mám oteklý jako baňky. Volala jsem s kamarádkou a ta říkala, ať koukám ležet a nohy nahoru, tak se snažím, jenže copak to jde? Příjde mi, že malá teď posledních pár dnů hodně vyrostla a má málo místa, manžel říkal, že během 3dnů mám o hodně větší břicho. A dnes první poslíčci, bolest břicha jako při MS, tak se přidávám k vám, které se modlíte, abyste neměli prosinčátko 🙂 Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, mají taky vaši drobečci škytavku? Já o tom četla a fakt jakoby pravidelně škytá tak jednou za tři, čtyři dny. Je to normální? Zítra vyzvednu ty věci z lékárny a šup to pro jistotu sbalim do tašek, tak nějak se začínám bát, že do TP nevydržíme tímhle tempem. I když Dr. říkal, že se nic nechystá, jenže to bylo minulý čtvrtek mno..
Mě udivuje, že mi doktorka nedoporuřčila ten hořčík, když už jsem jí v tom 31.týdnu říkala, že mi tvrdne strašně často břicho a cítím dole dost velké tlaky...ale kontrolovala čípek a vše ok..no, poslíčky jako v úterý před týdnem, kdy jsem myslela, že fakt porodím, to už jsem neměla, ale každý den minimálně jednou prodýchávám bolesti a strašně mi teda klesl pupek...jinak žádné problémy nemám a snažím se jet stále na maximum, mám pocit, že nic nestíhám do tý doby...jako ohledně mimča už mám vše, dokonce i vypráno a vyžehleno (to teda kromě čtvercových látkovek, ty mi visí mokré na balkoně), do porodnice sbaleno, starší dcerku sbalenou, kdyby jsme jí vezli někam na hlídání a nejelo hlídání k nám atd...ale chtěla jsem dokončit velkou debordelizaci, kdy fakt projdu každé místečko v bytě a vyhazuju vše, co nepotřebujeme/nepoužíváme/nenosíme atd...plus k tomu samozřejmě důkladný úklid prachu atd i tam, kde se běžně neutírá...a v pátek mi přijde ještě 15 kilo věcí na vklad do bazárku, tak doufám, že to ještě taky stihnu vyžehlit a vyfotit a do Vánoc vložit...první těsto na cukroví chci zadělat dneska až Eliška usne, ale uvidím, jestli to ještě dám...měla jsem dneska angličtinu a neměla tam auto, tak jsem šla cca dva km domů a jsem ráda, že sedím teda.
Jinak Eliška je narozená 8.10. na mamčin svátek a bylo by hodně vtipný, kdybych přenášela ted do 20.1. a porodila na mamky narozky :D Ale osobně teda spíš doufám, že se trefíme na tatkovy narozky 22.12., já totiž naopak trochu věřím v to, že by to mohl být ještě prosinec, už kvůli tomu srdci...kardiolog říkal, že od nějakého toho 36.týdne pro mě čím dřív tím líp. Že mimčo už to krásně zvládne a mě by minula ta největší zátěž na konci...tak uvidíme no...jako ideál vidím tak 27.-28.12., tak uvidíme, nakolik nám bude přáno :D
@halasovci007 ja to mam zas opacne... V mrazu si nedovedu predstavit dat tak maly miminko do kocarku,... V satku bude mit teplo ode mne a bude si pekne u zdroje mlika, takze je i jednodussi venku nakojit. Zadny sezeni a svlikani se na promrzly lavicce ☺️
@priefi : kdyby byl nějaký problém asi bych jela rovnou do FN - kamarádka rodila ve Vítkovicích akutní sekcí protože malému se při porodu strašně zhoršily ozvy a pak měl nějaký probém tak ji ho převezli rovnou do FN , ji si chtěli nechat 3 dny ve Vítkách ( kvůli té sekci), takže hned v den císaře podepsala reverz a nechala se manželem převézt do Fakultky - naštěstí tam měli místo aby mohla nastoupit ale ležela někde úplně mimo a přes půl areálu chodila k malému ... švagrová rodila na Fifkách a byla celkem spokojená, já rodila ve Vítkovicích a v rámci možnosti dobré no ( ale znovu už tam rodit nechci) , a Poruba byla moje mateřská nemocnice když jsem chodila na praxi ( ale jako sestra ne jako PA - nicméně holky z oboru PA si to chválily i tam) - asi bych v zásadě proti Porubě neměla námitky kdybych tam měla rodit .... dobrý je prý i Frýdek-Místek ale to asi až pro porod v termínu
@priefi to nevím.... Ale úplně mi to pripomelo jak jsem zvracela tehdy v porodnici s andílkem a strašně jsem se začla bát. Naštěstí ta sprcha to fakt rozehnala a me už pak jen bolely záda a trochu tvrdilo břicho. No a vstávala jsem dneska ve 4 protože princezna testuje odolnost mých žeber 😀

@lindikova
@kaissi
Jméno mu vybral brácha, my jsme vybírali pro holčičku, to by byla Leontýnka.
Jj sami jsme říkali, že by byl chudák kdyby se bobek narodil na Štědrý den.