icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
10. pro 2018

@halasovci007 : ono se to v tom mrazáku neztratí 🙂 my chceme taky aby byl manžel s námi doma až se malá narodí, ale uvidíme no - je to voják z povolání a různě mu vychází cvíčení a služby takže to je celé ve hvězdách jestli budem doma všichni 4 nebo budu doma na 2 děti sama ... moje maminka by mi i uvařila ale je mi to houby platné když bydlí skoro 400km daleko a pracuje

halasovci007
10. pro 2018

@sarkoc tak to já mám normálně 80C, takže teď počítám, že mám D, jsem zvědavá jaký padáky budu potřebovat až se mi prsa nalijou 😀 no mě na tom vadí, že když to vyzkouším a nebude mi to, tak že to musím zase posílat nejde to vrátit na prodejnu. Tak doufám, že v těch čtvrt na 11 kdy se tam dostanu tam ještě něco bude 😀 i když těhu kalhoty z Lidlu jsem koupila v srpnu a to už byly ve výprodeji, nikdo je nechtěl, takže zas takových těhulí tady asi není..

@fly80 právě je mi jasné, že velká prsa neznamenají kojení, jen právě doufám, že tohle jsem podědila nějakým způsobem po mamce a ta měla mlíka nadbytek. Tady v porodnici je laktační poradkyně, celkem vyhlášená (u té jsem byla i na předporodním kurzu a známe se od vidění od kamarádky, dokonce si tykáme) rodila mojí kámošku a ta si jí nemohla vynachválit a druhé zase dopomohla právě ke kojení když už myslela, že to zvdá, tak tahle holčina (je stjeně stará jako já) jí pomohla, že se krásně rozkojila..Takže to je jedna z mála výhod naší porodnice a moje výhoda, že se známe od vidění (občas na těch chlastacích akcích člověk pozná lidi, kteří se k němu v budoucnu hlásí a je to prima 😀) Doufám, že mě bude rodit ona, je tam v podstatě jako PA i jako laktační a je strašně milá..

Nakonec jsem se tak dlouho převalovala, že jsem ještě do půl 7 usnula než přišel manžel z noční, tak alespoň trochu jsem naspala. Hrozný je, že mě asi chybí chodit na procházky, ale copak se to v tomhle hnusu dá? U nás včera fučelo a lilo co chvíli, vylezla jsem na půl hoďky za pejskama na zahradu a za chvíli slejvák jako blázen a dneska máme jít odpo právě s tou kamarádkou s kočárkem na vánoční trhy, tak doufám, že se umoudří..Alespoň, že to nemrzne, teda u nás je pořád nad nulou. V létě tady bylo sucho a teď už třetí den leje nebo je pod mrakem a vypadá to na déšť.

krisatko
10. pro 2018

@halasovci007 Ani mi nemluv, já dnes jenom vystrčila čumák, že pohladím koně na zahradě a ani jsem na ni nedošla, blato všude, já jen trepky, tak jsem se zase vytočila a šla domu :-/

bemo
10. pro 2018

@ange_de_la_morte taky mám v plánu, že s námi bude tatínek alespoň chvíli doma. Byl teda vždycky. Alespoň ten týden co jsme dojeli z porodnice. Když jsem měla děti jen ve školce, tak jsem si nechala celé 6tinedělí doma a byl klid. Nemuseli jsme nikam spěchat po ránu, teď už to bohužel se školákama nejde. Ale školkačku si nechám doma. Ne, že budeme celou dobu zalezlé doma, ale ráno tahat novorozence do zimi, jen pro to aby tak dcera byla 4 hodiny a pak zase zpátky. To si raději na tu procházku vyrazíme podle svého.

Jinak co se jídla týče, tak u nás uvaří babičky tak možná manželovi, když budu já v porodnici, ale, až jsem doma já, tak už nic. I cukroví mi kdysi dovezli, když jsem čekala v lednu syna. Ale o to ani nějak nestojím.

halasovci007
10. pro 2018

@krisatko nevím co je horší, jestli to bláto nebo když by bylo namrzlo. Jelikož máme pozemek do svahu, tak obojí je pro mě teď boj. Kousek jsou už hotové schůdky, ale dál nejdu, abych sebou nesekla ☹

tsasenka
autor
10. pro 2018

Ahoj holky, tak jsme doma. Mamce se oslava líbila, byla sice jen v rodinném kruhy rodiče + jejich děti a rodiny, tak nás tam bylo celkem 12. Mamka byla moc ráda, že jsme se ještě sešli před Vánocema takhle všichni. Pak už se sejdeme jen na vánoční svátky no a pak až na křtiny 😀
Už některá pijete maliník a jíte semínko? Dneska jsem 34+5 a už bych do do toho šla, jen nevím, jestli není moc brzy. Ale zase vypít čaj se semínkama jednou denně, snad není tak hrozné, aby mi to vyvolalo porod.

krisatko
10. pro 2018

@halasovci007 pro mě je lepší, když je tak kolem těch 0 až -2/3 stupně. Taky máme zahradu do kopce, ale u těch -3 to ještě není sklinka takže se dá jít normálně beze strachu. Jen na cestě to pak klouže (asfaltové) ale po té jdu minimálně. Vylezu přes zahradu a můžu jít klidně hned na polňačku nebo kousek po cestě a hned zatočit na jinou polňačku

halasovci007
10. pro 2018

@tsasenka hlavně, že jste si to parádně užili 🙂 já jsem dnes 36+0 a střídám čajík pro 3trimestr (obsahuje i maliník) a čistě maliníkový. Piju už týden. Ale k tomu semínku se nemůžu nějak dokopat. V návodu píšou, že se to má dvě hodiny namáčet, já myslela, že se to dá do jogurtu 😲

tsasenka
autor
10. pro 2018

@halasovci007 Já si teď jdu vařit čaj a do hrnku si nasypu lžičku semínka, přeleju vroucí vodou a pak to vypiju a sním. Jsem zvědavá, jak to bude chutnat.
No, do toho jogurtu si to chci dát taky, ale asi se to musí předem trochu namočit a pak do toho dát jogrurt.

halasovci007
10. pro 2018

@krisatko tak třeba trošku bude mrznout, to bahno děsně klouže, to je fakt. Sice kousek trávy máme, ale u psů stojím jen dole na chodníčku za plotem ve výběru, k lavičce před dva parkány teď prostě nevylezu (spíš se bojím abych tam sebou nepráskla než že bych to nedala). Tak uvidíme, u nás už zase leje ☹

halasovci007
10. pro 2018

@tsasenka aha tak to v tom návodu nepíšou. Tak dej echo jak to chutnalo, já se k tomu musím konečně odvážit. Jenže je mi to trochu proti srsti když to někde bude dvě hodiny dle návodu bobtnat 😖

ange_de_la_morte
10. pro 2018

@bemo : syn je sice školkový ale už předškolák takže musí do školky taky povinně - domlouvala jsem se teda s paní učitelkou že si ho nechám doma týden, ale dýl to prý nepůjde ... taky se mi dvakrát nechce že s ním budu muset ráno a odpoledne i s novoškem

bemo
10. pro 2018

@tsasenka já jsem teď 35+1 a pustím se do čaje dnes. Stejně si nemyslím že by to mohlo vyvolat porod. To jen v případě že si by se miminko chystalo tak či tak ven. To by tomu ten malinik možná pomohl. Ale semínka si dám do jogurtu.

fly80
10. pro 2018

Já holky taky přemýšlím, jak to se starší udělám. Kamarádky syn je předškolák a když se jí narodila malá, tak skoro měsíc do školky nechodil. Problém nebyl. Já bych ráda, aby byla týden u babicky, pak třeba týden doma a pak se uvidí. S pidi mimcem v zimě se mi do školky autem tedy nechce.

tsasenka
autor
10. pro 2018

@halasovci007 Já jsem si dělávala takové musli, co se muselo zalét vodou a nechat bobtnat a pak do toho dát jogurt, mňam, hrozně mi to chutnalo. Tak předpokládám, že to semínko bude stejné. Zatím se to louhuje 😀

tsasenka
autor
10. pro 2018

@ange_de_la_morte Já bych si s tím hlavu nedělala. Nahlásila bych, že je syn nemocný a hotovo. S malým miminkem bych do školky nechodila

sarinka_nevesta
10. pro 2018

Seminko je dobry rozemlit 😉

bemo
10. pro 2018

@ange_de_la_morte no, to jsem teď zírala. Když chodili starší děti do školky, tak to jeste nic takového nebylo. Jako předškoláčci měli vždy školičku, ale nebyla povinnost tam chodit a teď už musí mít i omluvenky jak ve škole. Tak aspoň, že ten týden může být doma. Ale i tak. To aby bylo trochu pěkné počasí, že.

@halasovci007 já jsem to pila jednou, nebo spíš se o to pokoušela a nedala jsem to. Nechávám to i v tom jogurtu nabobtnat, v bílém a to se dá.

halasovci007
10. pro 2018

@ange_de_la_morte tak voják z povolání, to je určitě náročné. Moje kamarádka má armádního pilota a je hodně pryč na různých cvičeních a podobně. Tak snad to klapne a budete všichni spolu..A maminka by si nemohla vzít třeba pár dní volno?
@bemo ty jsi mnohonásobná maminka tak asi víš, ale nám řekla PA na předporodním kurzu, že můžeme mejt okna nebo drhnout podlahu, že miminko jde prostě na svět až je připravené a že jak se říká, že sex nebo chození to uspíší, že to není pravda. Tím nechci podceňovat zázračnost bylinek, přece jen se používaly staletí a určitě vliv mají, ale podle mě ne takový pokud se to nebude přehánět, aby spustily předčasný porod.
@tsasenka myslíš takový ty kaše s ovocem sušeným? To jsem zkoušela a je celkem dobré 😀 to není špatný nápad 🙂

sarkoc
10. pro 2018

Holky to lněné semínko hlavně aspon trochu nadrtit nebo rozemlít třeba v hmoždíři nebo nasekat do smoothie, jinak nemá efekt...já piju těhu čaj s maliníkem (ale je ho tam malinko) cca od 20.týdne, před týdnem jsem přidala čistý maliník a to semínko (cca od 34+4)...

Se školkou vůbec nevím, jak to vymyslíme, protože dcerka chodí do soukromé a že by se mi jako chtělo dát ty tisíce za to, že bude doma, to se mi úplně nechce...ale zase jí tam vozím 10 km jednu cestu a to se mi s mimčem úplně nechce, tak možná ten jeden měsíc to prostě zaplatíme a bude doma no, uvidíme 🙂

A na velikosti prsou s tím množstvím mléka opravdu vůbec nezáleží, ptž jak jsem psala - před těhu prvním jsem byla de facto plochá a mohla bych asi kojit pak celé novorozenecké oddělení, když odezněl zánět :D Kojila jsem do 2 a třičtvrtě a mléko se mi sem tam spustilo i během dne samo i po takové době :D Pevně věřím, že to tak půjde i ted :/

tsasenka
autor
10. pro 2018

@halasovci007 https://www.drmax.cz/ryor-pohar-zivota-nativni-... Toto jsem si kupovala a s jogurtem mňamka. Mamka se mi směje, že je to ptačí zob 😀

halasovci007
10. pro 2018

@tsasenka škoda, že to není dostupné..Jedině se zeptat přímo na prodejně, ale vypadá to hodně dobře..Tak to já myslela jako ty kaše třeba od Hamé nebo kdo to vyrábí 😀

tsasenka
autor
10. pro 2018

@halasovci007 Už jsem to dlouho nekupovala, tak se musím podívat, kde se to dá koupit.

tsasenka
autor
10. pro 2018

@halasovci007 Teď jsem si dala ten maliník se semínkama. Bylo to dobré, jen ty semínka bych si asi víc vychutnala v jogurtu, tak zase příště. Ale ty semínka mi fakt chutnají 🙂

priefi
10. pro 2018

@halasovci007 😂 závrit se 😂 to mi pripomnelo situaci, kdy syn mel pul roku vysoke teploty a ja taky, byli jsme zakezli v posteli, zavreni v loznici a beu ganby nam tam v lezli. Ja se pak na manzela nervla, ze nejsme zvirata v zoo, ze jsme nemocni a ze chci mit klid. Mela jsem 39 a fakt na ocumovani jsem nebyla zvedava. Jim jsem rekla, at jdou pryc, ze jsme nemocni. Ted uz sem nechodi, manzel dal embargo, musi predem se nahlasit. Jednou mu asi stacila totalni hystericka scena, kdy pochopil, ze uz jde o hodne.
@bemo no pry mam jit na tu dobu k mamce, kdyz mi to tak vadi... no, taky to nemas z medem, achio 😔 a ty streptokoky a meningokoky, to by potrebovali nakopat fakt a stejne by jim to nedoslo... jako je to fakt hnusne, kdyz vedi, ze doma je vic deti a byl by to u Vas pak zacarovany kruh. Jinak s manzelem jsem to mela taky tak, ze nechapal, co jako vyvadim a ze prehanim. Ale ted, uz jsem mu rekla do predu, at neceka vstricny pristup z moji strany, kdyz tohle je jim uplne jedno. Ale jeho to ted taky hodne mrzi.
@halasovci007 ja se divala na tehu bundu v letaku, ale pak jsem si rekla, no jasne, koupime bundu a dalsi den porodim 😂 nekoupime budnu a budeme drzet 😂 zakon schvalnosti nechci pokouset 😂
@semmi u nas uz i v 7 to je vybrakovane a je tezke se k tomu dostat, takze eshop to obvykle ted jisti, kdyz neco fakt chci 😂
@halasovci007 eshop to jisti 😉
@fly80 znami maji 3 deti, kazde ma 2 jmena, pouzivaji jen a pouze to prvni 😉 u holcicky maji taky aa
@halasovci007 ja taky trajsala v te dobe 😅 ale nakonec se povedlo usnout do hodky
@tsasenka ja jeste nic neberu, a nedelam jsem zvedava, jak zitra kontrola a zeptam se dr., jak s tim, abych si nerozjela treba porod. Ale pokud to bude lepsi, mam v planu zacit hraz, cajik, seminko a datle a pak pozdeji i anibal

lindikova
10. pro 2018

Holky prvorodičky, ženiální video!!! Koupání, mytí zadečku, přebalení, masáž bříška, v češtině, sympaticky, blbuvzdorně... sice jsem na rukou měla ségřiny miminka, ale stejně, tohle mi fakt přišlo super, jak se starat o ty úplně mikro králíčky🙂

https://www.youtube.com/watch?v=asrKC421bgU
sarkoc
10. pro 2018

@lindikova díky, nejen pro prvorodičky...já se děsím už ted toho, že se mi to nevybaví, co a jak :D

kaissi
10. pro 2018

Ahoj holky, tak jsem se po delší odmlce zase ukázala. Ve čtvrtek jsem byla na gyndě, aby mi sdělili výsledky těch testů. Měla jsem zvýšené jaterní enzymy, takže mi doktor už vypsal papír na mateřskou a rozloučil se se mnou - odeslal mě na rizikovku do nemocnice. Tam mi hned znova nabrali krve a zjistili, že hodnoty mírně klesly, takže mě poslali domů (díky bohu!) a teď ve čtvrtek tam jdu zase na krve, budou mě hlídat. Už od minulého týdne bojuji s nějakou chřipajznou a o víkendu se to konečně začalo trochu lepšit, už se tolik nedusím rýmou a nekašlu. Každopádně od včerejška nastoupily docela výrazný poslíčci, tak jsem z toho dost unavená. Začalo to ráno když jsem byla s přítelem na nákupu a řekla jsem, že kroucení mezi regálama už podstupovat nebudu, že od teď jezdí na nákupy sám 😂 Přes den mě to chytlo ještě 2x a večer u televize 3x, no už jsem se začala děsit jestli nerodim 😲😂 Dneska ráno typicky bolestivé břicho jako při MS (ale na to už jsem zvyklá) a od rána zase 2 "krásný" poslíčci. Co vy a poslíčci? Už vám to taky nabírá na intenzitě? Malinko mě děsí, co všechno ještě doma musím udělat a připravit, díky bohu že chřipka polevuje, tak se do toho asi teď pustím naplno, kdyby náhodou....😨

ange_de_la_morte
10. pro 2018

@tsasenka : no když nahlásím že je syn nemocný tak si nechám doma stejně tak max. 2 týdny - navíc pak zas bude mít hrozně moc pracovních listů a úkolů k dodělání až přijde - no je to už taková poloviční škola
@halasovci007 : manžel je buď hodně doma nebo hodně pryč , uvidíme jak to vyjde ... no s mamkou těžko říct - asi záleží jak se trefíme, ona má dost povinností které přehodit nemůžeš, ale třeba se trefíme a dojede alespoň na pár dní ... možná spíše si vezme dovolenou ségra, ale taky bude záležet jestli ji zrovna v tom termínu šéfová pustí ... no snažím se tím moc nezabývat - akorát mně to zbytečně stresuje dopředu a stejně nevím jak to bude .- v nejhorším to budu muset stejně zmáknout sama, nebyla bych první ani poslední

bemo
10. pro 2018

@halasovci007 mě řekl dr, že pokud jsem přenášela všechny děti, tak nejspíš budu i teď. Pokud mi nebude z nějakého důvodu hrozit předčasný porod. A já teda se nijak extra nešetřím, leda že po nějaké delší činnosti si musím na chvíli sednout a večer až uspím děti, tak si fakt, jak já říkám, potřebuji odložit břicho a položit se na bok. Ale jinak mi chůze, to stejně chodím denně někam, nebo svařák či sex fakt nikdy nepomohli.
Já jsem fakt přesvědčena, že to pomáhá jen když se ten porod tak či tak blíží a třeba ho to uspíší, ale ne že by ho to vyloženě vyvolalo. Přeci jen ten příchod určuje to miminko.
@kaissi já jsem si říkala, jak na tom jsi. Tak aspoň že tak. Teď jsi pod dohledem, tak to je dobře. A svědění už ustoupilo? Já teda poslíčky něm žádné.
Ale i tak už bych si mohla sbalit něco do porodnice 😀

Strana