Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc já vim... :-/ ale truhláře nemám vůbec žádného, a jak moc bych potřebovala! skříně, šatna, celá místnost dole, schody= peklo, někoho sehnat. A ceny jsou dnes vysoké, nic jiného než lamino nezainvestujeme. Jasně že bych ráda, dřevo je dřevo (což lamino prostě není), ale dám za dubový stůl, židle, podlahu, ale za skříně holt ne.
I lamino se dá udělat v různém provedení - i třeba v té Ikee je to vidět, že ty nejlevnější kousky se kvidlaj jen na to koukneš, jiné dovedou být celkem festovní. A tady je cena takjako na pomezí (tedy ještě přijatelná a zároveň s obavou o kvalitu), tak mě zajímá osobní zkušenost..
@zetta01 jasně, to beru, ale u věci za několik tisíc jsem přecijen opatrná, podívat se osobně budu mít jen těžko příležitost, jsi jediná má reference 🙂
jak jezdí šuplíky? neuvolňují se čela? je celá komoda stabilní, festovní, není to o stracho položit na ni přečuhující přebalovák a hýbající se dítě? jak na tebe působí materiál?
@zuzekk Já mám od truhláře kuchyň a vestavnou skříň a jsem moc spokojená. Od místního máme dveře z masivu a ty jsou hrozné, kroutí se, nedají se zavírat. Pak máme obyvákovou stěnu z Aska a i nějaké skříně a super. Další truhlář dodělával knihovny a poličku do obýváku a taky super. Takže taky dost záleží, kdo s jakým materiálem pracuje.
@tsasenka určitě, a sehnat někoho kdo ví co dělá, má slušný materiál, není předražený a má čas, se rovná zázraku. A ještě dokonce přijde tehdy, když slíbí. 😵
máme třeba Besta skříňky z Ikey a jak bych tam jinak nábytek nekupovala, tyhle jsou fakt fajn, teď jsme je zase přendavali a přemontovávali, drží bezvadně.
@zuzekk jasný já tě chápu, šuplíky jezdí dobře, komoda působí hodně stabilně a pevně a co se týká přečuhujícího přebalováku, tak je samozřejmě přidělám asi přišroubován ke komodě, upevnění přesně nevím, pač to ještě upevněné nemám, jelikož jsem pořád přemýšlela jestli ho nechám uprostřed nebo tak, jak mám na fotce na kraji, ale nechám na kraji, kvůli těm mističkám co tam mám dokoupené. Manžel řekl, že až se rozhodnu na 100%, tak to přidělá na pevno. Jinak jestli se neuvolňují čela, tak prostě ta komoda je jen složená, mám v ní naskládané věci a jinak na ni nesahám. Takže jen stojí, jak se začne užívá několikrát denně, tak to bude určitě zase vypadat jinak
@zuzekk on se tím manžel neživí, sem tam něco málo ale třeba kuchyn a dveře nám dělal jiný truhlář...jen když něco kupujeme a mě se líbí lamino, tak vždycky obrací oči v sloup :D Jako já mám ten převážecí přebalovací pultík, což je pár dřívek s přebalovací deskou, pořizovací cena pár stovek, chci se toho brzy zbavit...ale měla jsem z toho, jak ses ptala dojem, že hodně záleží na té kvalitě, proto jsem to psala 🙂
@tsasenka : se švagrovkama ( manželovýma ségrama) si nedáváme nic - maximálně symbolicky ve smyslu ( domácí pečený čaj, pytlík sušeného ovoce, ale nějak to neřešíme) - dáváme dětem a vždy tak v hodnotě max do 500Kč ( zatím máme každá rodina jen jedno dítko) , dokud ta nejmladší ségra ještě neměla rodinu tak jsme dávali jí, ale taky spíše něco od srdce než vyloženě dary ... manžel i já jsme oba ze 3 sourozenců, oba máme ještě i všechny babičky, takže kdybychom měli kupovat vyloženě dárky fakt všem tak šetříme už od léta 😀
Mno, tak jsem zkoušela tu masáž a nejspíš mi to bude muset provádět někdo jiný, resp. manžel :D Zjistila jsem, že sama si asi nedokážu způsobit úmyslně takovou bolest, aby to mělo cenu :/
ahoj holky, kdo tady přechází z rodičovské po dítěti na mateřskou ... a všechny papíry od gyn. předal do práce... přišlo Vám nějaké oznámení kolik budete nyní brát nebo něco jiného? Od 1.12. jsem na mateřské, papíř jsem odevzdala do práce a teď mám v sobě neklid jestli je to vše v pořádku... Díky za odpovědi 🙂
@santte Já jsem ukončila rodičák k poslednímu listopadu a 5.12. jsem nastoupila na mateřskou. Čekám, že opět pošlou papír ze sociálky, že mi přiznávají peněžitou pomoct v mateřství, datum přesně od kdy do kdy a denní vyměřovací základ. Jen teda nevím, kdy to přijde, budou svátky a nevím, jak rychle pošle papíry mzdovka. Posílala jsem jim to doporučeně a šlo to 3 dny. Takže teď předpokládám, že jsou podklady na poště, nebo snad už to má socka.
@zuzekk Zuzi, koukni na řezbářství Hrabal - mame od něj pořádnou dubovou komodu (celý byt máme v dubu a nabytek z něj se docela spatne hleda) - za nas muzu doporucit. Samozrejme to neni Ikea, je mimo Prahu, ale komoda je obrovska, masivni a jednani bylo skvele!
Jeste me napada - par fajn veci jsem objevila i v Jysku. Az jsem sama byla prekvapena z kvality
@priefi já když to čtu, dochází mi, jak hustě nám jde do tuhého! Mám termín až 28. ledna, tak vás všechny vzdycky na chvostu nasleduju. Určitě všechno stihnete, cvičení i malinik. A já zase četla, ze nejvic nejvic je se uvolnit při tech kontrakcich. Ha, chytrý rady! Přemýšlím o termoforu na zada, mne dost ulevuje od bolesti. A pak naučit muže nějakou tu masaz...
@journals děkuji! má krásné věci teda... nejlevnější komodka by ještě šla, ale taková ideální se šuplíčkama už je na dvojnásobné ceně co z řetězce. Ale nahlodala jsi mě, máme zatím všechno dost sektorové, nějaký pěkný kousek by nebyl k zahození..
Do Jysku se příležitostně kouknu, máš pravdu, nemusí to být úplně k zahození. Na jednu stranu je komoda jen na dobu dočasnou na přebalování v pokojíčku (a buhví kolik toho bude), ale i až odroste plenám, chci ji tam nechat, tedy nemusí to být nábytek na chvilku.
@sarkoc víš co, tohle co se dá nacvicit je ti platné stejně až na konci a to už třeba pro mě byla nejlepší část. Protože sem věděla, že už bude malá venku. Jak ti řeknou že máš tlačit, tak už je dobře 😂 Tam jde spíš o porodní poranění. Já necvicila a měla jsem jen minimální. A ještě sem si to způsobila sama.
@fly80 já jsem poraněná ani nebyla a samozřejmě jo, psychicky to bylo dobrý, že člověk věděl, že už se blíží konec, ale ten tlak, pálení nebo jak to nazvat zrovna v těhle místech teda byl šílený...naštěstí jsem měla dobrou PA, která mě celou 2.dobu porodní jakoby masírovala a "vytahovala", takže možná díky tomu to bylo bez nástřihu a natrhnutí...nicméně když mám ted oproti minule na to čas a šanci to stihnout, tak chci zkusit, jestli to k něčemu bude (resp. to asi nepoznám, zda to bylo tím, ale i tak)...jediné, co mě štve je, že mi pořád reálně hrozí ten císař...pořád ale doufám, že to nedělám zbytečně 🙂

@zuzekk Manzel je truhlar a vzdy rika, ze z lamina co se kvality tyce masiv nikdy nebude...taky máme spoustu věcí z lamina, protože prostě masiv něco stojí, ale nemůže pak člověk věřit v moc velkou vydrznost, ze se to nerozvikla atd...na druhou stranu prebalovaci komoda je potreba chvilku 😉