icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

sarkoc
12. pro 2018

@zuzekk Já bych řekla, že nejsem ta pravá to srovnávat asi, protože musím říct, že nebýt tak strašně vyčerpaná dnem a půl kontrakcí, že bych to pak po té vyvolávačce zvládla asi mnohem lépe...já už byla tak hotová a hysterická vyčerpáním, že by mě asi bolelo všechno, nevím, jestli jsem brečela bolestí nebo vyčerpáním, jediné, co jsem chtěla byl konec...jako poté, co mi dali oxytocin i tabletu prostaglandinu, tak to bylo upřímně pro mě horší než zubař, řvala jsem na primáře, ať dělají cokoli, hlavně at už je konec a manžel mi pak říkal, že mezi kontrakcema jsem prý mumlala pořád dokola "já už nechci, já už nechci, už ne prosím, nechci..." atd :D Takže ted si pořád říkám, že mít vyvolávaný nebudu a bude kratší než předtím, takže to určitě tolik bolet nebude 🙂

laura1256
12. pro 2018

@lindikova JoJo nejspis jo je u toho CS 3-4 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
lindikova
12. pro 2018

To je porodni počteníčko🙂))) holky, srovnávate se zubarem (mimochodem po 6letech s rovnatky a pak od VS u kamose fesaka zubare, co umrtvi i injekci, se už nebojím, v dětství silene) co silná migrena? Já trpím na záchvaty, kdy bolesti zvracim, mlátička bych hlavou do zdi. Poslední trimestr dobrý, ale ve druhým jsem ležela i v praci na zemi a já chtěla chcipnout. Ale to je taková bolest beze smyslu, zbytečná. Segra má otocenou dělohu a šílený bolesti při ms. Porod ji pak přišel pomalu lehčí. Měla bolesti do břicha, hodně ji pomohla sprcha s horkou vodou a míč.

sarkoc
12. pro 2018

@lindikova
Pravda, migréna je taky celkem dobrý srovnání...já mám naštěstí jen tak tři za rok, ale když to přijde, tak taky se vším všudy, zvracení, světloplachost, sebemenší hluk je k zešílení atd...jak pohnu hlavou, slzy do očí...takže já bych řekla, že ta bolest u porodu je jako kbybych každou chvilku při migréně musela točit hlavou ze strany na stranu nebo s ní prostě nějak víc pohybovat...

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
malecek
12. pro 2018

Tak migrénu mám taky tak dvakrát až třikrát do roka a taky mazec se vším všudy, ale v těhotenství mě ted hlava nebolela skoro vůbec a když už tak jen taková bolest co stačila přebít hodně vodou. takže tady srovnání moc nemám.

malecek
12. pro 2018

@priefi jj to je pravda :D :D

malecek
12. pro 2018

Dneska jsem jedla poprvé lněné semínko a jen jsem ho trochu nadrtila v robotu a přišlo mi trošku tvrdé, tak zítra zkusím namočit, ale jinak mi to v jogurtu chutnalo.

priefi
Autor odpověď smazal
lindikova
12. pro 2018

@priefi to je super! Já jsem byla zvedava, co mi hormony udělají, taky mi to provokuje krční pater. Par luxusních jich bylo:( teď naštěstí x tydnu nic.

zuzekk
12. pro 2018

@malecek můžeš 😀 rychlá a zákeřná u zubaře je výstižný popis! 🙂 což je fakt, že u porodu to není rychlé (u zubaře přecijen očekávám, že mě třeba do hodiny prostě musí propustit), ale zákeřné asi taky ne, že?
@tsasenka tak kost jsem nikdy zlomenou neměla, ale budu si to představovat 🙂

zuzekk
12. pro 2018

@sarkoc @priefi @lindikova tak já si to teda radši představovat nebudu a nechám se překvapit, co na mě mé tělo vybalí. Ale tak je moje, říkám si, máme se docela rádi, tak bychom snad mohli projít bez pošramocení duše - já i mrňous. Kdyžtak se nějak domluvíme 🙂 (což jde u toho zubaře blbě..)

lindikova
12. pro 2018

@zuzekk přesně;) hezky to pises

zuzekk
12. pro 2018

holky, prosím o radu - TĚHOTENSKÝ PODPŮRNÝ PÁS - mé "svaly" ve spodní části břicha vždycky připomínaly spíš pneumatiku, teď mám bříško celkem dole a někdy mě takjako táhne. Tak že by to ten pás trochu přidržel. Stačí mi bazarový, na ty sotva 2měsíce, a tady se prodává vesměs Carriwell - jakou si mám koupit VELIKOST?? měření pásu v klidu mi totiž nijak nepomáhá, předpokládám, že se musí dost natáhnout, aby ten pupek držel.
Jakou velikost máte nebo jste měly vy? při jakých mírách?
(před těhot. S/M, cca 170cm, začínala jsem na 52kg, teď o deset víc, přes pupík mám 100cm, pod ním v podbřišku, kde by mohl vést spodní rantl, 93cm - takže když mi někdo napíše u velikosti L obvod 60cm, netuším, jak moc mě to bude škrtit.. Vychází velikosti z našich původních?)

sarkoc
12. pro 2018

@zuzekk Ja prodavam Anita Babybelt, vel.M, 2x použitý u Elišky, teď vůbec...ale do pondelka ho ma paní zamluveny, aby si ho zkusila, ale spíš ji bude malý...

Jinak nejlepší možná zajít do obchodu, prodavačka poradí, vyzkoušíš a pak budeš vědět, co objednat bazaroveho ☺

zuzekk
12. pro 2018

@sarkoc upřímně se mi nechce nikam vydávat jen kvůli tomu a už celkem spěchám, pošta teď maká dost pomalu, tak aby to vůbec mělo smysl objednávat, posílat,... tak sonduju 🙂
Ty jsi dost vysoká, ale to tu asi nehraje roli, že. Tedy - M ti sedělo dobře? nebylo ti těsné? nepamatuješ si třeba nějaké rozměry svého břicha? nebo kg nebo něco, co by mi napovědělo?

krisatko
12. pro 2018

@priefi chtějí i to mlezivo, i kdyby pár kapek, dávají na vatovou tyčinku cumlat malé do pusinky.

krisatko
12. pro 2018

SPOILER - POROD

Tak kde bych začla.... Asi tím, že jsem neměla žádnou větší námahu ani neobvyklé činnosti..včera jsem se celé dopoledne válela u telky, odpoledne trošičku poliskala dům a zase sla odpočívat. Ve dvě ráno mě vzbudilo tvrdnutí břicha a lehké bolesti. Šla jsem si na záchod napila se a zase lehnout. Břicho stále tvrdlo tak jsem se snažila ležet na boku a čekala že usnu. Najednou jsem slyšela takové zapraskání, lupnutí a pocítila mokro. Rychlé jsem vyskočila z postele, protože jsem ji zrovna včera čerstvě povlekla 😀 Voda odtikala po kapkách a břicho stále tvrdlo. Takže vzbudit manžela, znovu na záchod, vložku a jedeme.... Do porodnice jsme dojeli chvilku před čtvrtou ráno, udělaly se kultivace na všechno možný, natočili monitor, dali kortikoidy na plíce pro malou, antibiotika a kapačku na zpomalení kontrakcí kvůli působení kortikoidů. Bohužel byly stále po pěti někdy deseti minutách a spíše sílily nez zeslabovaly. Při příjmu jsem byla na 1 prst, po kapackach v 7 ráno na tři centimetry. Takže se sešly porodní, dětské a já nevím co všechno a shodli se, že další kapačku na zpomalení už nedají a nechají rozběhnout porod. Následoval klistyr, sprcha a na lůžko. To už byl manžel zpátky od koní a trochu vyspany - cca 9:20. Další kontrola a pořád jen na tři prsty, kontrakce sílily a já nevěděla co s nima. Tak šup do vany, aroma olej, tepla voda. Tam kontrakce sice sílily na intenzitě i časovém intervalu ale zase se mi lépe prodychavaly. Za nějakých 20 minut jsem už byla na 6 cm a za další cca půl hodinu už šla z vany ven. Na lůžku se natočil ještě jeden monitor, kontrakce sílily, pak i bolest břicha jako taková, už se mi to slevalo v jedno. Od chvíle co mi dovolili tlačit po narození cca půl hodinky. Před obědem byla malá na světě. Malý nastrih až v poslední fázi tlačení protože už jsem neměla sílu ani na tři zatlačení za sebou, venku jen tři kosmetické stehy, uvnitř trochu více ale prý žádná hrůza. Malou mi i přes to že šla 34+0 dali automaticky hned po porodu na tělo, trochu ji otřeli a přikryly nahratou plinkou. Nechali dotepat pupečník, pak ji asi po 15 - 20 minutách šli s manželem změřit a zvážit, zabalili, ještě jednou mi ji přinesli ukázat a potulit a pak si ji odnesli na IMP do inkubátoru. Ze začátku prý vypadala dobře, po čase se jí trochu zhorsilo dýchání, takže dostává kyslík a výživu má přímo do žaludku. Ale zase do večeře už se zlepšila a tak pouští kyslíku čím dál méně a snad za dva dny už budeme moct i začít kojit. Uvidíme jak ji to půjde prdelce. A to je asi tak všechno 🙂

fly80
12. pro 2018

@krisatko jé, to je krásný. Moc gratuluju k prdelce 🧡

lindikova
12. pro 2018

@krisatko to vypadá moc dobre! Jste sikulky!!!! Tak ať jste brzy spolu a na mlicku...

tsasenka
autor
12. pro 2018

@krisatko A já si furt myslím, že když je to malé miminko, tak musí být porod na jedno zatlačení a je venku. Každopádně gratuluji a držím palečky, ať Monička může brzy z inkubátoru 😉
@zuzekk Já jsem si zatím taky nic nezlomila, ale 2x rodila 😀

halasovci007
12. pro 2018

@krisatko moc gratuluji k holcicce.At jste obe zdrave a brzo mas malickou u sebe..A at se brzo rozkojis a malicka pribyva na vaze. 😉

halasovci007
12. pro 2018

Jinak se ozyvam po par dnech,ze sem vas zase docetla 😉😊 zitra jdeme na prvni monitory,tak doufam,ze bude vsechno ok.Dneska sem absolvovala ctyrhodinovy maraton po meste a schaneni darku a asi jsrm to dost prepyskla.Bricho me boli a v podbridku picha.Zkusim to zaspat.Porodopis sepsan vcera a porodni plan pry mam mit az sebou k porodu.Je 12.12. a presne za mesic termin.Trochu se zacinam bat jak se to priblizuje.Jinak krasne prebalovaky mate..My budem mit obycejny z Ikei a hned vedle komodku.Jeste jsrm se chtela zeptat.Prisla mi prvni materska a v ton popisku platby jsou dve zkratky - vi nekdo vo znamenaji?

fly80
12. pro 2018

Che. Holky, nastydla sem, což je u mě průser, ale uvidíme. Každopádně jsem před chvilkou vstala a zakaslala tak brutálně, že sem se pocurala. Ale tedy taky brutálně 😂 Už vím, jak se cítí lidi s inkontinencí. Mno, jdu se osprchovat 😂

sarinka_nevesta
12. pro 2018

@krisatko fíííha!!!tak to gratuluju a ať jste brzo spolu

sarinka_nevesta
Autor odpověď smazal
zuzekk
12. pro 2018

Rada dne: komu řádí potomek až moc, vím jak na to! Přiložit na břicho vrnící kočku a to je muzička pro mrňousky! Hned je klid..

priefi
Autor odpověď smazal
Strana