Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@1nelinka 9m vysku stropu to mate propojena dve patra ne?Ty proskleny steny jsou uzasny.My teda mame jen francouzske dvere rohove do zahrady,ale znamy maji taky celou stenu jakoby pred ni schodiste do patra a strasne se mi to libi.Jelikoz bydli na konci vsi u pole tak tam pozoruji srnky,proste uzasny!Jen me napada.Jak to myjete?
@priefi 36+4 byla,mala 48cm a 2.6 kg a bude se "dopekat" v inkubatoru.Nic k porodu extra nepopisovala.
koukám že pár dní jsem tu nebyla a hned jsem něco propásla - @krisatko velká gratulace ať se vám dobře daří, malá vypadá spokojeně a z fotky teda vůbec není poznat že přišla dřív
@priefi no jsme domluveni s manzelem,ze kdyz mi to nesedne v letni kuchyni,kde to bude probihat,ze tam nebudu a pujdu k nim normalne domu na cajik a pojedeme za hodku domu.On to nastesti chape a pamatuje zacatky tehotenstvi kdy jsem koncila hlavou v mise ze vsech ruznych smradu a pachu.I kdyz vetsinou jsem to ustala a nezvracela.Ale motala jsem se,byla furt bila a na omdleni (bylo to teda i letosnim letem).Takze uvidim jak to bude probihat.Zase kdyz jsem varila ty kosti tak mi vadilo jen to ochutnat nebo se nahniut primo nad hrnet a nasat ten oder.Jinak to nebylo tak zly.Uvidime.
@tsasenka : už Magnosolv neberu ( dobrala jsem krabičku minulý týden), teď si už vezmu třeba jen 1-2 tablety hořčíku když mně chytají křeče do lýtek ( jsem v 34tt) - u syna jsem brala Magnosolv do konce 36tt protože mi hrozili předčasným porodem - no nakonec jsem přenášela a u porodu se stejně neotvírala - nechci to mít stejně tak vysazuji dřív - kontroly mám každý týden, kdyby se mi začal zkracovat čípek nebo něco ještě bych to kdyžtak zvážila
@priefi to jsi teda dobra,ze masirujes.Ja jsem si tam nedosahla a do pondeli zase nic ani caje,masaz ani lnene seminko.Trochu me to mrzi,chtela jsem se na vse pripravit a udelat maximum pro co nejlepsi pruveh porodu (hlavne mit cistou hlavu a svedomi asi jako kdyz bricho mazu ale nam samou strii)a jestli nakonec bude prirozeny porod tak pujdu nepripravena. 😣🤔
@1nelinka Krásný stromeček, jakmile ho budeme mít doma, tak taky vyfotím, já si na něj asi musím ještě chvilku počkat Dneska nám sněží, takže nevím, kdy mi ho dovezou domů 🙂
@priefi Já beru 3x denně Magnesii lactici, ono je to asi trochu silnější, než to magnézko na rozpouštění. Minulé těhu jsem to vysadila a za 10 dní rodila (byla jsem 38+), takže je to asi individuální. Někdo porodí hned po vysazení, někdo přenáší.
@priefi My ještě jméno taky nevíme, protože ani nevíme, co to bude...
jinak dnes jedeme na padesátiny jedne vzdálené pribuzne a me je po několika mesicich opravdu zle od zaludku, nezvracim, ale pocit nic moc...a břicho mi tvrdne od včera cca po 5-10 minutách pravidelně včetně noci, ale stahy jako takové to asi nejsou (aneb neboli to tolik jako u Elisky😂), doufám, ze až půjde o porod, odtece mi na začátku ta voda,jinak to nepoznam 😂
@halasovci007 no já si momentálně šíleně ujíždím na sladkém a to jsem ho před těhu nejedla, ale manžel je čokoholik 😀 asi je to i tím, že noci teď probdím a dneska jsem byla, už o půl 4 hore a přemýšlela ještě, jak zužitkovat zbylé krémy od cukroví. Min. týden v neděli jsem byla hore od 11 v půl 1 vstala a šla péct tvarohovo-povidlový koláč manžel ráno koukal a ve 4 jsem vytuhla na gauči do půl 6 než vstal manža, takže asi mi chybí i ta energie. My dneska ještě poslední nákupy a vánoční trhy a už mě nikdo nikam nedostane. Jinak některé zápachy mě taky dělají zle. A co se týká miminka přesně tak otočit se klidně může, my jsem byli s bráchou (podotýkám dvojčata brácha 3005g a já 2995g,takže místa jsme opravdu neměli) oba hlavou dolů a týden před porodem se brácha taky otočil, takže stát se může opravdu vše a malá se třeba ještě umoudří 🙂
@priefi no ja to na dlouhe trvani nevidim tam.Je mi dneska nejak divne.Nevim jak se mala krouti jestli mi tam na neco netlaci..🤔 jj treba se umoudri a budu pokrqcovat v piti toho maliniku atd.
@sarkoc taky je ti zle dneska?Neni nejaky blby bio dneska 😨😵uzij si oslavu..
@zetta01 koukam,ze spime podobne spatne.Manzel byl vcera na vecirku spojeneho se zapijenim.miminka.Ja sla spat kolem 11 a v 1 dorazil tak jsme probirali co a jak.Jak se jim libil darek na ktery se skladali atd.No a ve dve on spal a ja cumakovala.Do rano jsrm byla jeste 3x vzhuru a 2x jedla jogurt a pak musli tycku a ted jsem uplne nejaka vystavena jak matoha bez energie a je mi nejak slabo a divne od zaludku.Nevim jestli zo neni tim co ta nase treperenda vyvadi v brise.Mam i hodne otekle prsty.No zacina to byt unavujici a narocne.
Jinak holky co se týká ohledně té masáže, tak jsem dneska 37+3 a už týden koukám v obyváku na ten masážní olej od Weledy co jsem si koupila na masáž hráze, ale ani jsem ho nenačala ☹ nějak se k tomu nemůžu dokopat, furt mám v hlavě, jak říkala dr. že je to jak s kůží na břiše a že záleží na té elasticitě, tak se mi to asi nějak v hlavě zaseklo a nechce se mi do toho :-/ je fakt, že nemám na těle nikde ani 1 strii jediné co, piju denně odvar z toho rozdrceného lněného semínka, tak jsem ze sebe trochu zklamaná
@halasovci007 taky jsem dneska nateklá a celkově unavená a je fakt, že mi není taky dobře od žaludku za celé těhu jsem si dneska poprvé dala na snídani kakao s tvarohovým koláčem, pač jsem na to měla docela chuť, tak jsem si říkala, že mi to třeba udělá dobře, ale neee. Taky je mi divně od žaludku a to mě ráno pálila docela žáha a to mě nikdy nepálela, vždy jsem se ptala manžela, jak se pozná, že pálí žáha, tak už vím no. Fakt je asi dneska divný den
@halasovci007 @halasovci007 jj mame 2patrovy barak a druhe patro se tahne prez kuchyn a garaz a nad obyvakem nic neni nebo jak bych to napsala😂😂okna myje firma ja si vosudlam karchrem spodky kdyz to treba zamatla mala nebo pes ale jinak se do toho nepoustim😂😂vyhled je prez to proskleny opravdu krasny
Tak jsem teď dostala do ruky zprávu z porodu. Malá měla apgar skóre 9-10-10 🙂
@priefi U nas se jmenem podobna situace. Vse co navrhnu, tak je hrozny prej. Teď sem si v kalendáři našla Elianu a moc bych ji chtěla. Akorát jsem zjistila, že tak ma pojmenovanou malou kamarad od chlapa. Leta už se sice nevidaji. Ale bydlí kousek a hlavně tchýně je velmi dobra kamarádka s maminou toho kamaráda. Tak si říkám, jestli to neni blbé, aby mely obě stejně pojmenovaná vnoučata. I když ono je to asi jedno, protože obě maji syna Jakuba a to svagr je o něco malo starší, nez ten jejich. Byli sousedi, bydleli naproti sobe a decka spolu chodívaly ven. Asi už to moc řeším. Ale stejně se chlapovi jmeno nelíbí. Ale asi se na něj vyprdnu a rozhodnu si sama. Protože kdyby to byl kluk, musel by být po něm Aleš a taky bych "nemohla" protestovat. Nebo se mi ještě líbí verze Elin, nebo Evelin. Fakt nevim. Mam pocit, ze už to asi fakt moc hrotim, protože vsichni kolem mě, měli jmena vybraná hned a my pořád nic. 🙈😂
@krisatko gratuluju!!!
@zetta01 tak me nakonec srovnala polivka - vyvar na zabijacce. S domacimi knedlicky a nudlemi.Mnam.
@1nelinka teds to je nadhera.Jako z nejakeho romantickeho filmu 😍
@krisatko co znamena to skore?
@priefi me se dela totiz jinak zle kdyz cejtim ze mam hlad,musim se najist.Tak vetsinou kdyz jdu na psa houknout nebo na wc a citim jen malinko hlad tak si dam nevo maleho a je to ok

@krisatko ta je nadherna! 😍 jako princeznicka a ty kukadla kouzelny 😍😍