Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc ja ho teda mam na pc, aby to bylo k precteni 😂
@semmi
@sarinka_nevesta na tom něco je :D i když píšu řekla bych poměrně hezky čitelně, udělám to taky na PC radši 🙂
Holky, já se picnu. Rozjelo se mi zase astma, ale tedy krásně. Chrchlam jako tuberak a ještě při každém výdechu piskam. Skvěle se při tom usíná. Jak já chtěla už porodit, ale takhle by to bylo peklo. Ani Codein už si vzít nemůžu. Vrrrr A to břicho jak bolí při kašli, to je taky paráda. Jako fakt už mě to nebaví.
@tsasenka to je mi opravdu líto a vůbec se ti nedivím, jako od manžela je to pěkná sobeckost tohle to, já můžu osobně říct, že jsem neskutečně ráda, že my se s tchánama nestýkáme, už spousty let, manžel s nima není ani v kontaktu jsou rozvedení a oba opravdu hrozní, na to já nejsem zvyklá na jejích životní styl a to bych nezvládla. Já jsem na takové kecy typu na mou osobu úplně alergická a vždy vybouchnu, jak papírový čert sama snad vím nejlépe co je pro mě nejlepší a na co mám či nemám chuť. Na tvém místě bych se zachovala úplně stejně, bylo by mi jedno co si o mě kdo myslí, bych se sbalila a odešla
jinak koukám, že tady řešíte váhové odhady, v 35tt mi ho nikdo nedělal, ale když jsem byla 36+5 tak byl odhad 3200g a jak říkal dr.,tak jsem četla na netu, že váhový příbytek v posledních týdnech by měl být cca 200g týdně, takže na ten 35tt by nám to odpovídalo nějakých cca 2800g, ale jak bylo zmíněno je to jen PC odhad. Mě má dr.tvrdila, že je tu tolerance až 450g a v nemocnici říkali, že je ta tolerance až 600g, takže těžko říct. Dneska ozvy a kontrola v nemocnici, tak jsem zvědavá, nohy furt natíkají, tlak musím 3x denně měřit a zapisovat a ten mám ukázkový, ale co mě včera hodně překvapilo, tak nohy opět jak konve, kotníky žádné a manžel mi ty nohy pořádně promasíroval a ty otoky normálně během té masáže splaskly, úplně jsem koukala, jak blázen, je fakt že ta masáž bolela, úplně jsem cítila všechny ty šlachy a cévy v nohách, ale výsledek stál opravdu za to 🙂
Holky me je zle...včera začala u oběda Eliska, ze ji bolí bříško...mysleli jsme si, ze je to tím, ze dva dny nekakala, tak jsem ji ho masirovala, trocgu se vyprdela, prý lepší...tak šla po obědě spinkat a za chvilku plac, tak tam letím a Eliska pozvracena, celkem dost...no, tak do večera ještě 5x. Do toho začal okolo páté zvracet manžel, já měla radost, že se mi to vyhnulo (říkala jsem si, ze jsem asi citlivější teď než on, ze by to přišlo dřív z me)...houby, u mě pro změnu průjem jak hrom, bolest žaludku, ale aspoň ne zvracení...to přišlo v noci, 3x jsem seděla na wc, před sebou kýbl a jelo to horem spodem...a do toho přišla v půl čtvrtě dcerka, ze už je vyspinkana (večer byla unavená, tak šla v šest uz) a jdeme si zpívat a hrát...uffff...no, ještě naštěstí usnula, ptz ja jsem ráda, ze ležím. Ty tlaky v břiše at už při tom nebo tom se mimcu logicky nelíbi, takže pěkně "zlobi" 😕
@sarkoc Jejda, co jste to chytli? Nějakou střevní chřipku? Tak ať jste brzo v pořádku, musí to být náročné.
@zetta01 V manželově rodině jsou velmi zvláštní vztahy, on se chce se všema stýkat, protože to vidí u nás, jak jsme v neustálém kontaktu a jemu to asi chybí. Ale to, jak se chovají ke mě, bohužel nikdy neviděl. ☹ prý si za to můžu sama, mám se s nimi víc bavit .. Tak jako nevím o čem, nenechají na mě nit suchou a lézt někomu do ... prostě není můj styl.
@fly80 A mas nějaký inhalator? Když tak bych si pro něco skočila na pohotovost, jestli nic nemáš. S astmatem se lecim několik let, vyzkoušela jsem toho spoustu. Nakonec mi doktorka nechala Duoresp spiromax, jediný co se muže v tehotenstvi, mám ho používat i místo nouzového ventolinu. Teď naposled mi napsala něco přímo až na porod s dlouhým účinkem, to jsem na to zvědavá. Vzpomínám ze začátku, jak jsem se dusila po nocích, než jsem se konečně dostala k doktorce, musela jsem dýchat přes mokrý kapesník, fakt peklo.
@tsasenka naprosto tě v tomhle chápu jako, jak se mí taky člověk cítit dobře někde, když se mu dělá zle jen z té myšlenky, že tam s těma lidma bude muset být a víš, že tě akorát budou rozebírat, to i kdyby člověk chtěl se už nedokáže uvolnit a normálně se bavit ☹ sama to znám moc dobře v mém případě nejde o rodinu, ale známé vždy když jsme k nim měli jít já jsem měla, už žaludeční neurózu, nikdy se čas tak dlouho netáhl, to je furt jen vytahování co mají nového a hlavně, jak to bylo drahé a co by chtěli a pomlouvání ostatních a hloupé narážky na mě, kor když se nás sešlo více. Já jsem jinak strašně komunikativní typ, povykládám si z každým, ale tady jsem byla vždy, jak zařezaná nebyla jsem šťastnější než když se jelo domů. Naštěstí se už nevídáme
Ahoj holky tak dneska mě sestřička trošku potěšila .... Neofiko mi řekla že pokud bude mít malá odpoledne Dobré výsledky té žloutenky (vrátila se jí včera tak zase svítili) tak už ji vytáhnoubz inkubátoru a bude na pozorování u nich v postýlce jen 🙂
@sarkoc to delal asi zastupce primare, nebo mozna asistujici doktorka 😅 PA sedela vedle me hlavy. Ta jen uz tocila ozvy. Delali to behem toho otvirani branky. Asi kontrolovali i jak na tom hraz je. No nakonec si na 2x strihli 🤔
Ja porodni plan pisu na PC. Ono se to zda, ale kazdy ma jine pismo a nekdy v tom frmolu je lepsi, aby to bylo na PC, at se jim to lepe cte. Navic je doporuceno mit min 2 ks 😊
@fly80 a jakou mate doma vlhkost vzduchu? Jestli nemate prilis suchy vzduch? Doporucuji bud koupit zvlhcovac vzduchu a dat do nej vincentku, nebo pripadne i takovy ten inhalator a opet nalit vincentku a dychat paru. Pripadne, pokud mas pobliz solnou jeskyni, navstivit ji
@sarkoc chudinko, to je mi lito 😔 doufam, ze Ti uz je lepe 😔
@tsasenka ja hlavne nechapu, ze jim manzel nerekne neco ve stylu, ze Ty vis nejlepe, anebo, ze to je Vase vec. Ja teda poslouchala nevyzadane rady a pripadala si jak pokazena gramofonova deska, protoze jsem pokazde opakovala to same a pak se uz o tom nechtela ani bavit a byla podrazdena. No... pak jsem ale i byla podrazdena i doma a manzelovi se to uz logicky nelibilo, ze na nej vrcim, ze by se jako taky mohl ozvat, ze kdo ma porad to a to poslouchat a opakovat jako retard porad to same.... no a ovoce se projevilo hned dalsi navstevu, kdyz tchyne spustila, tak manzel totalne podrazdenym hlasem ji rekl, ze to je ma vec a at me uz laskave s tim neotravuje, ze vim nejlip a byl klid. Ale tam to tak funguje, ja si muzu rikat co chci, neplati to, az kdyz to rekne manzel, tak se to respektuje. Tak mozna, kdyby sis s manzelem taky tak promluvila, rekla konkretni pripady, co Ti vadi, mozna by na to uz konecne nejak zareagoval. Dokud jsem nezacala vrcet na manzela, taky mu vuuuubec, ale vuuuubec nedochazelo, ze by mi neco jako mohlo vadit a proc.
@krisatko drzim pesti!
@zavodnice já beru ráno a večer Simbycor a Venzolin mám 3x denně. On je průšvih, že sem nastydla. Naposledy sem měla hrozně špatnou křivku, ale to bylo právě po nemoci. Jinak prý jak zdravý člověk. Prosimte, nevíš jak se jmenuje ten lék k porodu? Já blbec při první nebrala nic, bála sem se a podle toho to dopadlo.
@tsasenka to mi řeknou prý až v neděli. Shodila na 1968 a teď musí začít už přibírat. Minimálně mi ji určitě do konce týdne dají na pokoj pokud zvládne udržet teplotu na postýlce. Celkově se jí daří ale říkala dneska doktorka, že pouštějí běžně v 36+0 což nám vychází na 26.12. ale prý uvidíme
@fly80 Já ti to zjistím, jen ten inhalator teď nemůžu najít 🙂. Asi by bylo dobrý, kdybych si ho už připravila k věcem do porodnice. Symbicort má pro změnu manžel. Tak snad se ti to brzo zlepší. Mně doktorka vždycky klade na srdce, abych si v případě nachlazení klidně zvýšila dávku.
@priefi Jsme spolu 13 let a z toho 10 let manželé a hádat se kvůli jeho rodině už opravdu nehodlám, protože to nikam nevede. Výsledek je, že je to moje chyba a mám se s nimi víc bavit. A nervovat se před porodem opravdu nehodlám. Nikdy se mě před nimi nezastane. Prostě tchýně a švagrová - dvě mrchy, na které stejně jednou přijde, tak jako na každého. Nevím, co mám já a ony ne, že jim furt ležím v žaludku. Já si na ně ani nevzpomenu 😀
@krisatko Držím palečky, jak začne přibírat, tak už vás pustí. Tak jí namíchej pěkné plnotučné mléko 😉
@sarkoc ajajaj. Viróza. Mala to dovalila ze skolky cca pred 14.dnama. Ona zvracela jen dvakrat naštěstí. Ale taky nejdriv dva dny, ze ji boli brisko, ale normálně jedla, hrala si. Tak sem ji chuderu podezirala, že simuluje. Nechce ted nejak chodit do skolky. No vecer me pak chytly šílené křeče do břicha a do půlnoci to slo horem, spodem dlouhých 8hodin. 🙈 Neudrzela jsem ani hlt vody. V pořádně pak o týden později -4kg 👌🙈 Samozrejme pak to chytl i chlap. Doufám, že budete brzo ok. Ted je to fakt na prd to chytnout. Jestli ti mužů poradit, pít aspoň kuliska roztok a nebo colu po lzickach. To bylo jediné, co jsem trosku v sobě udrzela pak následující dny. 😟🔫
Holky. Vyplňuju porodní plán a v porodnici kam chci ho mají už krásně predvyplneny. Stačí zaškrtnout. Ale na konci je prostor k připomínkám. Ráda bych tam napsala věci, co byly špatně při prvním porodu. Ale sakra, nevím co tam napsat. Jak je mi blbě, tak mi to vůbec nemyslí 😡 Už na to hodinu čumím a prostě nevím. Jsem přesvědčena, že tím, jak se ke mě chovali při prvním porodu jsem se prostě zasekla a malá pak nechtěla ven. Prostě sem se nedokázala uvolnit. Pořád na mě někdo křičel, chodili se na mě dívat snad všichni, neustále mě propleskavali kvůli dýchání. Vyhrožování..... takové to, když nebudete dělat co říkám, bude to trvat ještě dlouho. Atd. Začínám panikarit 😂
@fly80 asi bych napsala neco jako... Rada bych aby porod probihal fyziologicky a bez zbytecnych zasahu lekaru, pokud to bude mozne. Rada bych naslouchala svemu telu a diteti a porodila v klidu svym vlastnim tempem a podle sveho nejlepsiho uvazeni.

@tsasenka nas mrnousek mel v 35+0 2450g a odpovidal tak presne 35+0. Ale dr.rikala, ze osobne by rekla, ze mimi je trochu mensi, ze to je pc odhad.
Jinak jsem si uvedomila, ze mi to jednou manzel udelal taky, byli jsme u tchanu na obede a on si pak sel lehnout, aniz by mi cokoli rekl. Myslim, ze by uz teda repete neudelal, jak jsem mu pak jasne doma dala na jevo, co si o tom myslim a jak me tim nastval. Byla hadka a poradna.
@bemo nadmlouvej manzelovi uz ted, jak jsi rozlamana, jak Te boli kosti a az prijde k tomu, ze se o tom spani u tchanu budete bavit, reknes mu padne argumenty, proc ne a on bude vedet, ze Te uz telo trapi a nebude az tolik namitat. Drzim pesti.
@sarkoc tak snad jo 😉 kdy mas dalsi poradnu? Mimochodem, ted, kdyz delam masaz hraze, tak jsem si uvedomila, ze u 2.doby porodni mi taky delali masaz hraze, jen mi tehdy nedoslo, ze to neni ono. Jen jsem si rikala, tyjo, co to zase delaj, to neni prijemne 😅