Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarinka_nevesta ty jo, super. Díky. Já fakt nejsem schopná dát dohromady smysluplnou větu.
@priefi Tobě by vadilo dát dítěti UM? Já jsem musela mít ze začátku dokrm, protože malá toho málo vypila, hodně zhubla a měla vysoké horečky (skoro 40°C). Takže jsem každé 3 hodiny kojila, vážila a co si nevzala ode mě, musela sestřička dát stříkačkou. Popravdě se mi moc nelíbilo, že má mateřinu od někoho jiného, byla bych radši UM. Bylo mi to dost nepříjemné, mateřinu ode mě, nebo žádnou
Pro mě tedy také to, aby nepodali UM, je jedna ze zásadních věcí...holčička od paní na pokoji, které bylo UM podano, pak hodně dlouho nechtěla pít z prsa. Problém v porodnici je to dodržování těch třech hodin, opět to vůbec nebudu řešit a budu kojit kdykoli bude chtít ☺
@tsasenka tak to je masakr teda.. Tak to bych se taky sbalila a jela domů i kdybych měla jet taxíkem. A byla bych pěkně naštvaná na manžela..A doma bych mu pěkně vynadala. Měl by na tebe brát větší ohledy a přizpůsobit se tomu jak ti je. Kort v tak pokročilém stádiu těhotenství..
@halasovci007 tak jak jsi dneska dopadla na kontrole? Doufám, že vše ok? Já sem vypadala ráno, v nemocnici hrůza lidí a čekalo se docela dlouho na doktora a manža byl dneska odmontovávat po práci nábytek, tak jsem domů nespěchala, pěkně si polítala po obchodech, pak zajela k mamce a ještě i babičce. Ale jako musím říct, že mě nenapadlo, že ve 12hod., to bude v obchodech takový masakr
@zetta01 tak konečně jsem všechno dočetla 🙂 Dneska jsem ráno jela na oční, tak mi doktorka řekla, ať jsem těhotná pořád, že mám oči zdravější než netěhotná. Naštěstí výsledky nejsou tak strašný, takže můžu rodit i přirozeně (zvýšený oční tlak - zelený zákal) pak jsme si s manželem skočili na snídani a po krámech a v 10 jsem šla do porodnice. No hrůza a děs tam. Dvě hodiny jsem tam byla. Nejdřív jsem čekala u vchodu, kde má být paní na vrátnici, jelikož jsem netušila kam přesně mám poprvé jít. Po 10 minutách když bylo už 10 a za mnou čekala další paní s partnerem jsme se rozhodli zajít dovnitř a ťuknout na další dveře. Paní nám teda neochotně poradila. No čekala jsem na sestru, která mě zvážila a změřila tlak, v rychlosti mi řekla ať jdu na ozvy a pak na UTZ a pak zase k ní. Na ozvách mě poslali hned dovnitř. Už tam byly dvě těhulky a než mě natočila sestřička, byly tam další dvě. No masakr. Měla jsem jít na UTZ. Uvolnila se kabinka, tak mi paní říká, klidně běžte (nevím teda proč taky byla očividně těhotná) tak jsem čekala v kabince kde bylo vedro jak v pekle přes půl hodiny, myslela jsem že tam omdlím, příště sebou litr vody fakt a pak dovnitř vrazila nepříjemná sestra a vynadala mi co tam dělá, že o mě neví, že jsem měla čekat venku. Já se ještě omlouvala, že kabinka byla volná a že paní říkala, ať jdu dovnitř, že jsem tam poprvé, že jsem nevěděla, že se musí čekat na vyzvání, abych mohla do kabinky, tak jsem jí teda obměkčila. Baba jedna!!Na UTZ mě natáčela mlaďounká milá doktorka, ale Ukrajinka, takže jsem měla co dělat, abych rozuměla co říká. Něco se jí nelíbilo, ale nakonec to přeměřila a řekla, že všechno je dobrý, že miminku se daří, ale že je malé (dnes 37+0 46cm a 2980g). a říkala něco ve smyslu, že má malá nohu pod mýma žebrama..No pak přijel manžel a čekal se mnou, že dokonce i zaparkoval (což je malý zázrak a konečně jsem se napila už pomalu v mdlobách). A čekala jsem zase na tu původní sestřičku, která mi znovu přeměřila tlak, jelikož jak jsem přiběhla v tom vedru tam, tak jsem měla vyšší a ta mě po další dlouhé době zavolala zas do jiné kabinky u ní a dala pokyn ať čekám a že si nemám odkládat. Čekala jsem zase téměr půl hodiny opět malá a vydýchaná kabinka no děs běs a nakonec se konečně dostala na vyhodnocení všeho. Seděl tam pěknej mladej a strašně příjemnej doktor - Čech takže jsem mu rozuměla (ne, že bych měla něco proti cizincům, jen když nerozumím není mi to moc příjemné). No a ten se vyptával, jestli mám obtíže, proč jsem byla minule na odběru, jestli mi bral stěry na streptokoka gynekolog, jestli přetrvávají otoky atd. řekl, že vše je v pořádku a že se teda malá otočila opět hlavou dolu, že teda zatím to na císaře nevypadá a že i kdyby byla KP že by nebyl císař nutný (na gyndě mi tvrdil, že to tady neradi dělají tak nevim). Takže jsme po víc jak 2 hodinách vyšli z nemocnice, já byla hladová a úplně vyřízená, jeli jsme na obídek a musela jsem to opět vstřebat..Tak malá se umoudřila zatím, tak uvidíme. Uff omlouvám se za sloh, ale muselo to ven. Já dělat v práci tempem našeho zdravotnictví, tak si nevydělám ani na slanej chleba.. jo a jak se mnou u tý vrátnice čekala ta paní s partnerem tak jí kolem jak jsme čekali v čekárně vezli na nosítkách, tak ve mě úplně hrklo, co se jí asi stalo a bylo mi jí strašně líto ☹
@fly80 dekuji 😊
@tsasenka presne tak, vadilo. Samozrejme jsou situace, kdy bych souhlasila, ale spise jsem toho odpurce. Jde o to, ze a)to komplikuje kojeni b) syn ma mezi jinymi abkm a je tedy bohuzel velka pravdepodobnost, ze mimi mozna muze mit taky a um by tedy mu spise ublizilo, nez pomohlo. Se synem to byl extra boj, co se tyka kojeni, takze vim, ze to mnohdy neni s medem. Ale pokud vyslovene nebude nutne podat um, absolutne odmitam, aby ho podavali. A to ji davali cizi mm? To uz se myslim ani nesmi, ale jista si tim nejsem
@priefi cizí mm se dává normálně. Kamarádka ještě minulý měsíc vozidla ob den na neonatologii do Plzně přes litr mlika a hrozně ji tam dekovali. Ono se stále i vykupuje, pokud je to v rámci města, tak si pro něj i jezdí. Každopádně po prvním porodu jak to bylo na pytel, tak já v porodnici vůbec nekojila. Prostě nebylo co. A to sem prikladala jako blbec. Takzr sem byla za um ráda. Jak sem přijela domů, tak během pěti minut mliko všude. Prostě psychika. Teď už tedy vím co a jak, tak snad to půjde hned.
@halasovci007 teeeda, to byl den... a ta pani na zaver, jak pises... to Ti verim, ze to nebylo prijemne. Ale super, ze mala je sikovna a ma rozum 😊 je fajn, ze se zpatky pretocila 😊 tak hura na lnene seminko, malinik, hraz atd.
Holky.... ve stredu se mely delat tlacenky atd. Ted jsem sla na wc a tam taka facka cibukovocesnekova.... takze jsem od tama vylitla jako strela a natahovalo me... mam obavy, ze se to zacalo nakonec uz dnes.... takze ani uprk by se nepovedl, kdybych chtela... coz bych asi stejne nakonec zustala doma, protoze bych se u mamky asi nevyspala... ale tady jde o ten princip... reklo se ve stredu a dnes je pondeli. Mozna ze to nejsou oni, ale silne pochybuji, ze to je nekdo jiny... no.... co dodat...
@priefi Davali cizi mm, ono se to nejak sterilizuje. Davali pres prst a strikackou. Moc to pomohlo. Najedla se, poradne se vyspala a zacala konecne tahat a ne jen cucat, takze jsem se diky tomu rozkojila. A protoze mela horecku, tak potebovala zavodnit, takze jsem pak uz dokrm nepotrebovala. Ale predtim, opravdu, 24 hodin na prsach a porad rvala a ja jsem nevedela proc. Po porodu byla malo odpocataca nemela silu sat, jen cucat. Jak ju nakrmili, prsa si oddechly. Po 2 hodinach jsem je menila. Malou jsem musela mit v posteli, hrozne jsem potrebovala spat. Ale to cizi mm mi vadilo, no
@priefi hned odpo jak jsme dorazili jsem si udělala maliníkový čaj, musím to dohnat. A dr. jsem se ptala a prý bez problémů to můžu. Jen jsem se blbec zapoměla zeptat na ten hořčík ☹ no té paní mi bylo strašně líto, vypadala že je v mém věku a byla celá vyděšená..Nevím jestli byla taky těhule a co se stalo..Snad bude v pořádku.
Teda ty si s těma manželovýma rodičema užíváš fakt peklo. Nechápu, že můžou bejt tak strašně sobečtí a vůbec jim nezáleží na tom, jak ti je. Nebo když už jim nezáleží na tvém zdraví, tak na zdraví vnoučete? Jsou to teda strašní lidi když je jim to všechno fuk a dělají tlačenky dál..Musím říct, že my teda ze začátku ideální vztahy neměli, ale prvně se to zlepšilo když jsme se vzali a teď ještě víc co jsem těhotná. pořád se vyptávají jak mi je, co malá, dneska jak jsem dopadla na vyšetření - tchýně se ptala, švagrová psala manželovi..A i když jsme byli třeba na tý zabíjačce říkám tomu kamarádovi, co zabíjel, že jsem se bála, aby mi nebylo tam zle a on to je jasný, že bys šla k nám domu nebo odjela když by ti bylo zle..I v podstatě cizí člověk by to pochopil a natož vlastní babička s dědou by to měli chápat. Už abyste našli vhodný baráček a byli pryč.. Vždyť i děti to budou čuchat dnes a denně..A oni si tím vydělávají nebo proč to přivydělávají nebo proč to vlastně dělají tak ve velkém? A kde berou ingredience na ty tlačenky v takovém množství?
Tyo tak nam se vse hrouti.. to budou krasny vanoce.. nejen ze jsem mela v noci posle a mam pocit ze nezavru dvere od wc a muzu se vracet... horsi je to ze jsem si udelala ja blbec smlouvu u cez a od 21.11 cekame na plyn a elektriku. Zrusila jsem uplne vanoce nemam na ne naladu..diky cezu. Elektrika nam v novym byte pujde od 21.12 a plyn od 28.12 takze mame k 27.12 predavat stary byt a celw svatky budeme asi na primotopu. Nehlede na to ze se ma delat podlaha a v 11 stupnich to fakt nejde jelikoz tam je vlhkost jak blazen. Sami nervy a tim .. podelali to na cezu a ted to nehodlaji resit. Jsem rozhodnuta po pripojenu okamzite odstoupit od smlouvy a prejit jjnak. Pry na to narok mam. Takze nase vanoce budou baleni stehovani.. nemam darky dodelavam neco do prace a jen samej stres.. chudak ta nase holka doufam ze ta se ma v tom brise aspon dobre. Stve me to.. planovali sme si to jinak a misto abych si uzila materskou tak litam vsude mozne a zarizuju to co uz melo byt... achjo
@veselaopicka jaj tak to máte veselo teda. S Čezem to je děsný a nemůžou to nějak uspíšit? Tak se drž a nenech si kvůli těm pitomcům zkazit svátky. Hlavně že budete spolu s manželem..Taky jsme začínali tak, že jsme se narychlo před lety stěhovali 20.12. do baráku a já měla místo kuchyně plastový stůl ze zahrady a místo kamen dvouplotýnkový vařič. Dneska se tomu smějeme a vzpomínáme na to. Ber to s nadhledem, budete se hezky tulit, aby vám bylo teplo a bude to fajn..A zase vám alespoň neuschne brzo stromeček 😉
@halasovci007 nebudeme mit ani strom.. letos jsme rezignovali. Uz nas ten byt stal 20 tis a jeste nebydlime. Uspisit to nejde ... proste to tak pry majj nastavene v systemu... ale kdyz prej chteji tak jsou schopni pripojit do dvou dnu.. u nas evidetne nechteji.
@halasovci007 jééé tak to jsi teda měla opravdu perný den. To já naštěstí jsem to měla klidnější, až na to čekání na gynekologii. Já jdu rovnou na porodní sál tam natáčí ozvy, musí se tam zvonit, takže o mě hned věděl, takže jsem chvilku počkala a hned šla. Sestřičky tam byly moc milé jako minule, zrovna natáčely jednu maminu (oni to tam berou po 2) a sestřička jí říká ať zakašle a že nic, tak ať dojde za půl hoďky, dá si něco dobrého a uvidí se, asi mimčo nespolupracovalo. Já jak jsem to slyšela, tak jsem hned vytáhla z kabelky hroznový cukr a pro jistotu ještě do sebe přihodila, ládovala jsem se ním cestou do nemocnice, já totiž nikdy ráno nedokážu jíst, když jdu k dr. a kor včera mi nebylo od ráno moc dobře, od 3 jsem byla hore dneska pro změnu už od půl 1, jak já to noční nespaní miluju 😀 no naštěstí malý byl hodný a ozvy ukázkové,takže za 20 min.hotovo 🙂 sestřička mi dala lístek z ozev a poslala na tu gynekologii a to bylo děsný, pač tam bylo dost lidí, je tam normálně i gyn.ambulance akorát tam byla maminka s holčičkou, tak 10let a čekalo se něž přijde doktor a navíc tam byla na té chodbě opravdu velká zima. Byla tam mladá romka a sní došli další 3 lidi, furt tam lítali a nechávali rozgláblé dveře, jsem si to pak vynahradila při odchodu horkou bílou čokoládou co jsem popíjela cestou k autu🙂 Taky jsem měla mladého dr. šikovného strašně mi připomínal jestli víš třeba z ordinace takový mladý myslím se jmenoval Vojta Kaňka nebo, tak nějak jako fakt šikovný, milý i sestřička tam je fajn. On mi UTZ nedělal, jen zkontroloval čípek a že je zatím vše ok, já jak jsem měla šíleně nateklé nohy v neděli, že jsem se na ně nemohla ani postavit, tak mi je manžel pořádně promasíroval a během půl hoďky úplně odpuchly, úplně jsem hleděla a včera ani moc nenatekly během dne. A s tou cizinkou ti rozumím, když jsem tam byla minule, tak jsem měla taky cizinku asi slovenku, mluvila děsně sekaně, byla strašně milá, ale strašně špatně jí bylo rozumět. I jak jsem si volala na výsledky tak jsem si říkala, snad nebudu mluvit s ní, že bych jí ani nerozuměla. Někdo tehdá tel. vzal a já automaticky oslovení sestřičko a jak se rozmluvila, tak mi došlo, že je to ta dr. 😀 měla jsem strach, že půjdu na další KO na štědrý den za týden, ale obj. mě až na 26.12., tak jsem ráda a to už semnou aspoň pojede manža 🙂
@halasovci007 jinak já mám astma a co jsem těhotná se mi to taky zlepšilo, že nemusím vůbec inhalovat, dr. mi teda pro jistotu předepsal inhal.ať ho u sebe mám a jakmile bych měla problém ať užiju a hlavně ať si ho sebou vemu do porodnice, ale že se už setkal s tím, že se během těhu astma zlepšilo, ale záleží, jak to pak bude po porodu, že mám hned v únoru přijít. Ale momentální stav plic je 100% i bez léků, což jsem moc ráda. Jinak jak jsi psala o té paní, tak jsi mi připomněla, když jsem byla na první ozvy, byla jsem na pokoji a za ním jsou další 2 na 1.dobu porodní a jak jsem tam tak ležela, tak tam chodila sestřička kontrolovat nějakou maminu a na tom pokoji co jsem byla byla sprcha a wc a najednou se otevřely dveře a v nich stála taková mladá mamina celá ubečená, úplně jí tekly lzy, ale jak mě uviděla, tak se o točila a zase se vrátila do pokoje, úplně mě to vyděsilo a pak po chvíli bylo slyšet, jak tam chudina skučí a rozdýchává kontrakce, úplně se to ve mě všechno stáhlo. Zrovna včera jsem si tam na ni vzpomněla, že ta už má vše za sebou a nejspíš je s miminkem doma. Prostě ta nemocnice na mě padá a úplně to tam na mě dolehne vždy, že už jdeme do finále od zítra za 14 dní TP, úplně mě to děsí, jak to uteklo.
Ahoj holky, tak včera další kontrola a první KTG - všechno je vpořádku, CS pořád 3 a malá je hodně nahoře, takže na porod to u nás naštěstí zatím nevypadá. Docela se mi oddechlo protože poslední týden byl pěkně na houby - umřel nám dědeček ( můj dědeček) takže všechen ten stres kolem zařizování pohřbu a psychická podpora mamince a babičce mně docela vyčerpávala. Včera jsem měli pohřeb tak snad už to bude teď trošku klidnější. No každopádně na další kontrolu mám jít mezi svátky a už do porodnice, protože moje dotorka má už dovolenou a po Novém roce už jde do důchodu a zatím za sebe nemá stálou náhradu takže nejspíše budu hledat ještě nového gynekologa.
@ange_de_la_morte upřímnou soustrast s dědečkem je mi to opravdu strašně moc líto ☹ přeji moc sil všem, aby brzy bylo, alespoň o trochu lépe, ikdyž smutek a to prázdné místo tu budou pořád ☹
@ange_de_la_morte taky upřímnou soustrast 😔 To je na pytel, takhle před vánoci. Hlavně ať se babička a maminka drží.
Tedy když to tak čtu, jsem cimdaltim radši za svůj únorový termín - přes vánoce mě nikdo nikam nežene, po včerejší kontrole až 10. a 14.1. (a pak to asi pofrčí) , mezi svátky mě nikdo vidět nechce. Ještě že tak, s naším programem rozlitanym po půlce ČR bych to těžko dávala dohromady.
Přeji, ať vám nemocnice a vyšetření atd. zasahují do vánoční pohody co nejméně!
@fly80 aha, to jsem nevedela. Prave ze vim, ze nekdo chtel dat mm miminkum a v porodce to odmitli, ze to nesmi brat. Mozna to chce akorat nejakou proceduru kolem a odberni misto
@tsasenka ja doufam, ze nebude treba ani cizi mm, ani um 😊
@halasovci007 no... ja nevim, co mam na to rici uz. Privydelavaji si tim a odkud to bere, netusim, asi normalne v reznicstvi (mam pocit) a mozna neco i z jatek. Jako ja fakt nevim... vedi,.ze proste je mi z toho zle... jedine, co k tomu manzelovi rekli bylo, at jdu na tu dobu k mamce, ale ze by mu rekli,.ze to posunuli, to ne. Asi mame vesteckou kouli ci co. My jsme kdysi spolu vychazeli dobre, pak se to zmenilo. Ted mi prijde, ze jsou urazeni, ze se jim vyhybam, ale co mam tak asi jineho delat,.kdyz z toho puchu zvracim a jde citit porad. Ale myslim, ze manzelovi mohl aspon rici, ze to bude delat drive. Oni to berou na lehkou vahu, mysli si asi, ze to neni tak horke jak to je. Vcera jsem se nervla, ze co to ma jako znamenat na manzela a ze jestli si jako mysli,.ze budu po porodu delat, jako ze nic, tak po tomhle at s tim ani nepocita. A on mi rekl, ze tchanovi rekl, ze uz jsem fakt nastvana a ze at pocita a tim, ze s nim.nebudu pak mluvit a bez reakce, nezajem.
@tsasenka kezby... ale neni to tak... jak jsem psala vys, zacala jsem stekat na manzela, ze rikal, ze ve stredu a ze jeden den a manzel mi na to rekl, ze se tchan blbe asi vyjadril, resp., ze se to spatne pochopilo. Ze ten jeho jeden den = asi jedna varka, ze nebude delat na 2x a ze posledni dobou si cibuli a cesnek pripravuje vzdy vecer pred tim. Kazdopadne do pulhodky to bylo vsude citit i v obyvaku, vsude jsem jen jak jelito strikala vonavky a pak raci zalezla do loznice, abych nezvracela. Nervla jsem se, ze kdyz nekdo rekne 1 den, tak to ma byt 1 den a ne vic a ze prvne ma kecy typu, ze mam jit k mamce, kdyz mi to vadi a pak to jeste zacne delat drive, nic ani nerekne a tim padem si cely smrad odsedela doma bez moznosti uprku a navic varit to bude zase v den, kdy chodim k dr., takze na to schodiste musim... no bez komentare uz... fakt nevim, co si mam o tom myslet... fakt nevim...
@veselaopicka a neslo by prodlouzit bydleni v predchozim byte? A rikala jsi urednicim, co nemaji zajem resit, ze jsi tehotna a blizi se termin? Oni na tohle docela dobre slysi.
@zetta01 oni objednavaj i pres svatky? 😂 tak to asi pujdeme taky, pokud to v porodce, kde chci rodit, budou delat taky 😂 snad budou rozumni a nepozvou nas 24.12., jak pises 😅 to je na cestach docela frmol a lidi jsou jako splaseni. Me to taky desi a doufam, ze mimi bude mit rozum a bude terminove, protoze ja zacinam plasit a dela se mi mdlo pri predstave porodu 😅
@ange_de_la_morte uprimnou soustrast 😔 je mi to moc lito 😔 toho gynekologa uz radeji ted hledej, po 6ti nedeli je treba jit k nemu na kontrolu
Holky, já vás vůbec nestíhám dočítat, takže ani nevím, co se tu aktuálně probírá (jak to děláte, že máte čas? Já nemám hotovo nic a pořád mám pocit že se jen honím - joo, mateřská - prý pohoda na gauči, haha 😀).
Zase přidám jen takový svůj štěk - pro holky z Prahy a okolí - včera jsem byla shoppovat v Letňanech a v HM měli ve slevě hromadu kojících podprsenek. Před časem jsem koukala na dvojbalení za 900,-, včera měli za 250,- takže jsem odcházela s 5 kousky různých střihů a i velikostí za 800,- Pokud máte cestu okolo, tak doporučuju kouknout

@fly80 nevim, co vse uz v tom dotazniku bylo na predchozich strankach, ale za me bych tam urco napsal treba tyto body:
* preji si, aby bylo dodrzeno moje soukromi a bralo se porod jako intimni zalezitost
* preji si, aby partner mohl byt pri me uz pri 1.dobe porodni
* preji si, aby personal byl trpelivy a do niceho me netlacil
* preji si, abych byla informovana o moznem dalsim postupu a dala ke vsemu predem souhlas
* preji si, aby vysetreni miminka byly v me nebo partnerove pritimnosti
* nepreji si, aby miminku bylo podano um, bez meho souhlasu
A mohla bych teda asi pokracovat do alleluja, co chci a co nechci 😂 prave proto si delam vlastni porodni plan