Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zetta01 tak to si teda taky měla noční veselo :-/ já teda na dnešek spala jak zabitá a ráno od 6 vzhůru..Njn asi máme přípravu na ty naše drobečky..Mám to naopak já se musím najíst jinak je mi zle. Ale doma k mému neštěstí nám splesnivěl chleba, takže jsem si dala jen musli tyčku a snídani pak v Mekáči (ať žije zdravá strava, ale najíst jsem se musela a zhřešila jsem a ke dvěma toustíkům si dala moje milované vanilkové latté a to bylo v břiše tóčo 😀) Mňam bílá čokoláda, tu taky miluju..Hned bych si jí dala jak o ní čtu. Tak to je prima, že jsme měly obě štěstí na tak fajn doktory. Mě teda UTZ dělala jen přes břicho. Čípek mi totiž kontroloval ve čtvrtek ještě na gyndě. No to bych tam seděla ještě asi teď. Taky mě nechá pan doktor přes Vánoce v klídku a jdu až ve čtvrtek 27. 🙂 tak koukám, že těhotenství je lék na všechno. Tobě se vyléčilo dočasně astma (třeba to bude v pořádku i to těhu) a mě zase oči..No kéž by se to všechno srovnalo napořád. Musíme věřit, že se to třeba fakt zlepší natrvalo..no je pravda, že v té nemocnici se člověk setká s kdečím. Já jsem tam byla celkem 3x a potkala 4 známé z toho jedna po porodu, dvě těhule a jedna bohužel na revizi v tt (ale to beru že to prostě nemělo být a ona teda ubrečená, ale smířená..Asi nic příjemného když mě viděla s pupkem.To jsem šla na sepsání toho porodopisu).Taky mě děsí jak to uteklo..Snad budeme mít brzo ty naše drobky u sebe..
Holky ani ne za týden vánoce a mě to letos celkem nechává v klidu.
Hlavně ať zatím neporodim.
Co se týká toho mm po porodu nevadilo by mi kdyby bylo od cizích ale um nechci.
Dnes mi přišla konečně sada do postýlky, jen teď nevím jestli prát i ty mantinely když toho se prcek dotýkat nebude. Jsou pěkné tvrdé ať tak chvilku vydrží
@priefi no to vis ze jo.. rekla jsem jim ze mam termin koncem prosince. O nas nejde kdyby po nas nesla do bytu slecna ktera se musi do konce mesice odstehovat z bytu tak by nas v tom byte dal nechali.. takze proto rikam..cez nikdy vic. Kazdej tvrdi neco jinyho..
Ahoj🙂 tak ted uz tu napisu i ja🙂 cekam mimco v lednu a vsechny Vas prubezne sleduju a docitam🙂 chtela jsem se zeptat dnes mi v porodnici na kontrole rekli, ze mam uzkou panev (coz jsem si myslela) rodila jste nektera prirozene? A bez komplikaci? Svemu dr. jsem na to upozornovala a bez jakykoliv mereni mi bylo receno, ze okem vidi, ze v poho😀
@vendula123456 ahoj 🙋 Mám pár kamarádek s úzkou pánví a každá to měla jinak. Každopádně pokud to není nějak extrémně, tak můžeš porodit úplně normálně. Většinou se to pak řeší přímo na porodním sále. Třeba sousedka měla obě děti rodit normálně a pak až když to prostě nešlo, musela na sekci. Ale to až v porodnici při porodu.
@malecek pokud mantinely myslis jen ten vnitrek, tak to neper, jen povleceni na ne. Ja je taky neprala a ted je asi dam do susicky na program osvezeni, aby to kdyztak zlikvidovalo nejake ty roztoce. Jinak co se tyce Vanoc jsem na tom stejne, no stress, jen neporodit 😂 ale manzel nejak to vse spatne nese. Musi toho vic zarizovat nez obvykle a ma, mam pocit, Vanocni horecku, takze co chvili vytoceny. Vcera na nej koukam a ptam se ho, co to s nim.je, ze takhle to nikdy nebral. A vis co mi odpovedel? No jo, kdyz pred tim jsi to vsechno delala Ty. A diky tomu, ze jsme na tom, tak jak jsme, sedim doma a nikde netrajdam. Kdyz se nekam dostanu, beru to pomalu jako svatek. No... az na dnesek. Dneska se navstevy dr.hrozim, teda ne navstevy, ale cestu u nas po schodisti tam a cestu po schodisti domu. Doma nam to neskutecne vsude smrdi 😢 jde to pres wc, spajz, vchodove dvere 😢 ja jen chodim a strikam vonavkou, abych to tu prezila bez zvraceni, ale uz me tolikrat natahlo a sahala pro colu. Pry ve stredu.... mno... tohle se neda komentovat...
@veselaopicka achio
@vendula123456 ahojky, vitame Te. Uzka panev je otazka, je totiz uzka a uzka. Bud Ti reknou ze cisar je nevyhnutelny, protoze je prilis uzka, anebo Te nechaji rodit prirozene a uvidi se. Ono pri porodu se ty kosti roztahuji, takze predem tezko rici.
@ange_de_la_morte také přeji upřímnou soustrast. Držte se.
@vendula123456 ahohky, ja mam také úzkou pánev. Lékařka se me dokonce ptala, zda jsem neměla nějaký úraz. A první dcerku jsem porodila v pohode po příjezdu v sedm večer do porodnice s bolestmi po 5min. za 4hodiny a 40 minut 😉😹 Samoztejme divně už mi bylo od rána, ale postupně se to zhorsovalo, nic extra strašného. Malá by šla ven.i driv, kdyby nemela šňůru kolem.krku, která jí vracela zpět. Sesita jsem tedy byla jak uvnitř, tak venku šíleně. Ale to proto že viděli tu šňůru a malá byla lehce pridusena, tak ji chteli dostat co.nejdříve ven. Jinak.míry mela 3650g a 51cm. Drzim palce, ať jde vše hladce. 💪
@ange_de_la_morte Upřímnou soustrast. 😥
@priefi to je teda děs. Dej jim to pak pěkně sežrat. vím, že vztahy s tchánovcema jsou komplikované, ale co je sakra přednější než zdraví. Každý si ho přeje do Nového roku a ke všem narozeninám a svátkům a oni ti pak způsobují tohle, to bych jim teda časem připoměla, že ti přejí zdraví a sami ti ho ubírali jen aby si kačku přivydělali. Hrozné. Třeba se poštěstí ten domeček a pak budeš vlastním pánem a budou koukat až ty jim nebudeš vnoučata třeba chtít do tohoto prostředí ani půjčovat. Držím ti palečky ať se brzo odstěhujete..
@semmi tak uvidime, co mi na to rekne zitra muj doktor, ktery to neresil ani po mojem dotazu🙂 jako mamka i segra jsou taky uzke a rodily prirozene.. no doktorka nerikala, zebych nemohla rodit normalne, spis ze kdyby bylo mimco vetsi. Coz ted 36+5 odhad 2700-2800g
@vendula123456 to máš krásnou váhu mi minule v zhruba stejném tt odhadl už přes 3200g. tak nezoufej, mám kamarádku a ta s velmi úzkou pánví a celkově hubenou postavou porodila normálně a v pořádku.
@priefi ano ano i přes svátky, tak přeci jen kontroly jsou v nemocnici, už co týden a oni tam musí být i v ty svátky. Původně jsem počítala s tím, že půjdu na ozvy ještě toho 24.12. ráno, naštěstí to dal až na toho 26.12. Byla jsem na o zvědavá, jak to právě bude přes ty svátky, taky doufám, že budeme termínový 🙂 jak píšeš na člověka to padá mám 15 dní do TO :-/
Holky jezdíte ještě autem? Jsem 3 týdny do porodu.
Už zase u babičky debata že už nesmím jezdit a jiné dristy prdy. Mi je ale za volantem dobře a pokud se má něco stát tak se to stane i doma 😐
holky taky vám "vylézá" pupík? Mě poslední dny a je to dost nepříjemné jak o všechno zadrhává je to normální? Teda dneska je mi těžko a skoro celý odpoledne ležím. Doufám, že se nic nechystá..Spíš to bude ten můj dnešní dopolední výlet a pak stání v kuchyni :-/ už to nedávám ani napůl oproti standartu. Jsem jak lemra fakt, všechno mi trvá a strašně mě všechno vyčerpává. Máte to taky tak? Už se těším zpátky na svojí energii a elán (i když s miminkem to bude taky sranda v noci 😀)
@halasovci007 dopoledne ve městě a taky si lizu rány. Stačí mi chvilku uklízet s musím si sednout. Máme to za par no🙂
@lindikova je to teda fakt náročné 🙂 sice má člověk volno, ale všechno mu tak trvá, že to stihne za delší čas než když se chodí do práce :-O
@malecek Řídím skoro denně a nejspíš budu až do konce (např. vozím dcerku do školky)...nějak nevidím důvod, proč bych neměla řídit, protože nepoznávám rozdíl před těhu a ted, vzhledem k tomu poměrně malému bříšku...ted v pátek, kdyby to neodřekla druhá strana, tak bych bývala jela na sraz do Prahy cca dvě hodiny jednu cestu a nenapadlo mě z toho mít obavy. To, že se odvezu do porodnice a s manželem a babiičkou, která by si vyzvdela Elišku se sejdeme až tam, to je jedna z celkem reálných možností, pokud manžel bude v práci (samozřejmě dle stavu, ale kdyby mi třeba odtekla voda a kontrakce nikde, tak proč ne)...tchýni začaly kontrakce někdy ráno, prý ještě uvařila rajskou s knedlíkama a upekla buchtu, aby doma něco měli, vyzvedla starší děti ze školky a školy, dovezla je k babičce a pak se odvezla do porodnice, protože tchán byl na služební cestě... ;)
Jinak s tou únavou atd...já mám naopak trochu pocit hyperaktivity...sice večer padám na ústa, ale přes den jsem taková naspeedovaná, jak chci všechno stihnout :D Jediné, co mě děsí je, že tohle jsem přesně měla poslední dny než mi odtekla voda s Eliškou...což bylo 36+5, což je ehm zítra 😂 Ale myslím, že se nic nechystá...
@sarkoc no tak hlavně jestli máš sbaleno když prožíváš dejavu 😀 tak to já jsem kantare po malém výletě do coopu a uvaření oběda..To ti závidím, že máš tolik energie. Já teda vždycky vstanu něco udělám zase sednu odpočinu a tak furt dokola. Jen vyndat myčku mě vyčerpalo..
@malecek já mám do TP 15 dní a taky jezdím autem, ale je fakt že je mi docela nepříjemně, když vyjíždím třeba z parkoviště a musím točit volantem, to mě malý šíleně tlačí pod žebrama. Jinak naše babička je to samé, posledně pomalu bečela, když jsem jí řekla, že pojedu k dr. ona že nesmím řídit, že zase nebude spát, že jestli si nemůže můj vzít volno a zavést mě tam, jsem jí říkala, že kvůli půl hod. si nebude brát volno, že to mám k dr. tak 7 min. jízdy, jedu pomalu a né přes celou republiku. Pak celou noc nespí a přemýšlí a tím mě děsně štve, pač je nemocná na srdce ☹
@sarkoc taky jsem poslední dobou nějaká rozjetá, na to že se budím buď ve 3 a nebo kolem té půlnoci a už neusnu, včera jsem nespala od 3, ráno jela do nemocnice, pak po nákupech, k nance a babičce a od rána jsem domů dorazila o půl 4 a to jsem pokračovala v úklidu, sice jsem únavu trochu cítila, ale nechtěla jsem si lehnout, že aspoň budu spát celou noc v 9 jsem zalehla a o půl 1 hore, převalovala jsem se do půl2 pak šel manža na wc, tak jsem si s ním vykládala do 2,, na tohle jsem expert pač já mluvím, on neodpovídá, ale mě to neavdí stačí mi že si povykládám já, ale pak jsem ho nechala a ve 2 vstala a šla se dívat na TV, kolem 5 mě to začlo brát a o půl 6 jak vstával do práce jsem už byla hore. A znova jsem kolem 10 vyrazila ještě po obchodech a k mamce a domů dojela po 2 hod. pouklízela, šla se podívat za zvířátkama a pustila se do balení dárků, tak jsem zvědavá jak budu spát dneska, ale až na ty šíleně nateklé nohy se cítím dobře

@veselaopicka tak to mě mrzí, že to je teda u vás takhle na nic ☹ Vánoce byste si měli užít kort když největší dárečky nosíme pod srdíčkem..a ne se rozčilovat s pitomým čezem. Je fakt, že když se chce, tak by to jít mohlo. Mohli by být vstřícnější teda.. Pošli tam na ně manžela když to nejde po dobrém ať jim to tam vysvětlí (trocha křiku by třeba zabrala) někdy je holt potřeba jednat hruběji a ne jen po dobrém..Hlavně se nerozčiluj ty :-/