Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky děkuju vám podporu, děda mě slabé srdce, věděli jsme že to jednou přijde ale tohle byla fakt rána pod pás, protože teď se cítíl dobře a těšili jsme se společné Vánoce, no člověk míní , život mění ....
@halasovci007 : pupík mám vylezlý už tak měsíc ale neskutečně mně pořád svědí, snažím se mazat ale moc to nepomáhá
@malecek : řídím pořád normálně - co mám taky jiného dělat když bydlíme na konci světa a doma na zadku se mi sedět nechce 🙂 ... ale sedačku mám dost vzadu a sedadlo narovnané skoro do kolma protože mně jinak bolí záda ... ale jestli řídím nebo spolujezdec, v tom fakt nevidím velký rozdíl
@malecek dáváš si vanu? Já myslela, že se nesmí dokud není těsně před porodem? To bych si taky dala vanu 😎😇 mě to normálně nevadí vykládat myčku, ale teď mi ten spodní košík fakt dělá problém..
@ange_de_la_morte a když třeba zavadíš o mikinu máš takový jako bodavý pocit? Ne vyloženě bolest, ale je to strašně nepříjemné..
@ange_de_la_morte moc mě to s dědou mrzí.
Já právě jako spolujezdec trpím , ale jako řidič v pohodě.
Pupek mám taky vystouplý a Rexík mě do něho kouše asi mu vadí že mi vystupuje 😂😂
@halasovci007 jo pořád , úplně ji miluju.
@halasovci007 já si dávám vanu každý den minimálně jednou. Opravdu nevadí. A pokud si zvyklá, nevadí ani hodně teplá.
@priefi lepe bych to nevystihla... ale dneska slecne posunuli termin ze musi z bytu max do 7.1 takze ame týden na prestehovani tak to ze me trosku spadlo ...🙂 a jeste too ze me spadne vic kdyz mi na gynde ve ctvrtek rano rekne ze je vse ok a zatim se ji ven nechce porad mam takový blbí pocity ze to bude driv...asi se uz moc pozoruju.
@fly80 fakt nevadi ? me doktorka rikala at si davam pozor na to aby nebyla moc horka...a tak si pro jistotu vanu nedavam vubec ( ja ji vlastne ani nemam ) :D :D vzdycky sem vylejzala jak spařený prase z te vody a ted jsem mela moznost vany u maminy a kdyz jsem nemohla vylest ven tak jsem si to hodne rozmyslela.. ale v novym byte mame vanu tak si to pak uziju.. dost mi chybi :D
@veselaopicka tak když nejsi zvyklá, tak si horkou nedávej. Ale vana jako taková opravdu nevadí. Naopak třeba když máš poslicky, tak ti krásné pomůže a většinou je zastaví. Naopak, když stahy, tak krásně poznáš že už rodíš.
@fly80 jj přesně
@veselaopicka no pokud se teď už moc nekoupes tak už s horkou moc nezacinej at ti neni blbě a nezatoci se ti hlava
@fly80 já se sprchuji vařící vodou, ale myslela jsem, že právě vana se nesmí..Tak to je paráda to mě z tý vany nikdo nedostane 😀 akorát asi nedáváte olejíčky a pěny že?
@malecek my máme právě velkou vanu, že bych se i s pupíkem potopila..Ale myslela jsem, že se smí až když jsou kontrakce buď že se rozeženou nebo se spustí porod...A já se celý těhu jen sprchuju a vana mi taaak chybí...
Manžel se mi vždycky směje, že lezu z vany růžová jak spařený prasátko 😂😂😇
@veselaopicka gratuluji k dobrým zprávám, Vánoce si užijete uvidíš..
@zetta01 tak to toho teda moc nenaspis... poslední dobou spím jak špalek, je to příjemná změna, třeba to na tebe taky ještě přijde! 😉
Jsem sice termínově mladší než vy, ale zrovna jsem si pořídila auto, abych právě v tomhle období mohla dojet tam kam potřebuji v pohodlí a ne se crcat mhd. Tím mám naježděno dost na to, abych věděla jak to dovede unavit, s autem se to nedá srovnat. Takže cesty na kontroly v porodnici jsou zabezpečeny! 😀 je fakt , že sebou při delším sezení šiju, bolí mě pod žebry, a jako neřidič můžu mít větší rozsah mletí..
A taky mám výhodu, že se teď s babičkou téměř nevídáme, posílám jí jen dobré zprávy a o takovyhle "riskantnich podnicích " jako jízda autem nebo courani po městě, uprky na vlak či pracovní akce jednoduše neví. Jinak by mě usejčkovala... 🦉
@halasovci007 já si teď kromě sprchace nic nedávám. Ale na zanety netrpim.
Taky lezu ven vždy jak růžový čuník 😂 nenávidím chladnou vodu
Hmmm, jak se to říká- nechval dne před večerem? Noci před ránem? Evidentně jsem to zakrikla - už tu hodinu čumákuju...😐
@zuzekk a tak na mě to dvoudenní nespaní a neodpočívání dolehlo dneska, v 9 jsem zalehla, ale sice můj noční čurací interval se ze 2 zvedl na 4, tak jsem pokaždé hned zabrala a vstávala, až s manželem o půl 6. A už přemýšlím, že jsem včera viděla krásné organzy ve výprodeji v květinářství na vánoční stůl a furt jsem váhala jestli vzít či ne, nevzala jsem teď mě to mrzí a mám strach, že do SO už nebudou než pojedeme pro cukroví a na nákup, takže tam asi vyrazím. No já jsem to s tou babičkou vyřešila taky tak, že už jsem jí nic neříkala kam jedu a vždy se třeba stavila, až po kontrole, tak to už nestresovala 🙂
jinak teda né, že po delším stání mě šíleně otékají kotníky, které pak šíleně bolí, ale zase mě začalo strašně pálet pod žebrama na pravo ta kůže, mám to citlivé i na lehký dotek a kolikrát to bolí tak, že úplně zakřičím, už jsem z toho nešťastná ☹ kvůli tomu mě hnal dr. do nemocnice jestli to nemůže být začátek preeklampsie a nebo problém s játry, ale všechny výsledky ok, nic nenašli, ale nechápu proč to furt tak bolí. Už to bylo lepší a od včera večera to zase začalo, úplně to bolí, jak spálená kůže a když začne bolest fest, tak je to, jak kdyby mi tu spálenou kůžu ve vnitř někdo rozřezával nožem :-/
@halasovci007 je to hrozne 😔 vcera nam to tu smrdilo fakt festovne. Ani vonavka nezabira a co jsme se vratili od dr., tak co chvili jsem zvracela. Jsem zvedava, zda se jim to nekdy nejak pak vrati, takovy hnusny pristup. Co se tyce nasich deti, tak manzel by mi takove omezovani asi nedovolil. Ale jako je to pochopitelne, jsou to jeho rodice. Ale myslim, ze sam si ted hodne uvedomil a taky ho tento pristup mrzi. Kazdopadne to prostredi se mi tam nelibi. Hoavne ten smrad a mastnota jsou vsude.
@zetta01 ja mam 20 do tp, ale nnevim nevim, zda budeme terminovi 😅
@malecek ja nejezdim uz, primo odmitam. Ale neni auto jako auto. Ve felicii mam malo mista a bez posilovace rizeni se docela nadru. Takze ridi uz jen manzel.
@halasovci007 ja mam taky takovy pupik 😉 manzel se smeje, ze mam pupik "naopak" 😅 a pomala a unavena taky tak, porad musim posedavat. A venku na prochazce se tahnu jako skrad 😅. Vcera jsem udelala 4 druhy cukrovi (2 pecene a 2 nepecene), pak obed, pri tom vsem me obcas natahlo z toho smradu, co k nam sel, pak k dr., pak do obchodu pro pr drobnosti a jeste jsme jeli na chvili i mamce. Kdyz jsme se vratili, zvraceni, coz bylo super a pak jsem delala vecu a bylo totalne KO.
Vcera u dr.ozvy ok, pri utz se krasne probudil a byl boj 😅 Kontrolovala i prutoky pupecniku, byly v poradku, placenta pry je taky krasna. Odhad 37+0 je 2800g. Cipek mekky, zavreny, ale rikala, ze prst by uz tam mozna teda narvala, ale ze to zkouset nebude, aby nic nepodrazdila. Mimi dostalo rozum a netlaci az tak na porodni cesty, jen tam ma hlavicku, rikala,.ze klenby jsou uvolnene (pred 2 tydny se tam primo rval a pred tydnem taky pry tlacil vic nez vcera). Takze mi svita nadeje, ze spolu 2v1 vydrzime pres Vanoce. Mam uz vysadit horcik, tak se uvidi, co bude po vysazeni. Kdyz jsem se zeptala, zda muzu pocitat s Vanocema, tak se rozesmala, ze se to u me muze rozjet kazdou chvili, ale ze to vypada nadejne, ze bychom to mohli zvladnout 😊 Streptokok negativni. Jinak me mile prekvapila a 27.12.mam jeste kontrolu u ni! Tak jsem rada, ze nemusime trajdat az do porodky.
@malecek ja mycku nevyklizim, musi manzel. Mi i ten smrad z mycky bohuzel dela zle a natahuje me z toho 😅
@veselaopicka tak to je super, ze muzete dele zustat a v klidu se prestehovat a nebyt v te kose
@halasovci007 to s tou vanou je individualni, nedoporucuje se, ale je to tehu od tehu.
Ahoj holky, tak včera jsem byla na monitoru a pak se zapsat do porodnice. Porodní asistentka byla na větvi z těch mých porodů 🙂
Dostala jsem instrukce co do auta aby kdyžtak odrodil manžel, tak to mě fakt pobavilo 😀
Jinak jsme se včera konečně pustili do zdobení perníčků a tady je výsledek, každý rok dělám každému členovi z naší rodiny a ten mají pak na Štědrý den k snídani s vánočkou.
Holky, to jste mě s tou sprchou potěšily. Já se tak těším, jak si po porodu dám pořádnou horkou sprchu, ale zatím se bojím, abych si nevyvolala porod. Takže tu úžasně horkou vodu si pouštím na záda a na nohy. Na břicho se teda bojím. Takže teď bez obav si budu užívat, bez toho břicha, to se fakt bojím
@priefi To určitě vydržíš přes svátky doma 😉 Já jdu na kontrolu zítra. Dneska 36+0 tak doufám, že kdyby něco, tak to nejhorší máme za sebou a snad bychom se vyhli i inkubátotu.
@bemo Perníčky máš nádherné, opravdu. Já napeču, ale zdobit neumím, nechávám to na dětech.
@malecek no sprchaac je pro me krajni reseni.Ve vane si krasne sednu na sedatko a sprchuju se,ale sprchac nemam rada,protoze je malej a neda se v nem moc hybat respektive na sedatku se proste neohnu..A nesnasim jeho myti tak mam asi na nej nejakou.averzi 😂😂 vna je vana i kdyz jen na sprchu.Ale kdyz bych nebyla schopna prelizt sprchac by bodnul 😂😇
@zetta01 juuu uz zacaly slevicky a vyprodeje?To je dobry vedet 😂😇
@zetta01 a nenapina se to v tom.miste ta kuze?Mazes to tam tohle misto?
@priefi to si mela nabitej program.I kdyz je fakt,ze clovek si ani neuvedomi co vsechno za ten den udela.Proste to dela automaticky a pak to ani nepocita do tech cinnosti.Naprosto te chapu a mam doma to same.Nasla jsem si na netu,ze nasim vyrobim "pravidla u babicky a dedy" vytisknu na barevny papir a koupim v Pepco ramecek a manzel hned a jakou barvu vytiskneme k jeho rodicum.Rikam,ale vasi uz neco takoveho maji,ale ve slovenstine(jeho starsi sestra ma 21m chlapecka) a on hned ze muzou mit jedno v kuchyni a jedno v obyvaku,jenze ja nechci jim to dat ptz tam je pravidlo,ze vecerka neni stanovena a ja nechci aby mala u nich spala.A dalsi vstup rodicum omezen (nenecham u nich maliu bez dozoru alespon zatim ne.u nasich casem klidne ale u nich ne)Tak jsem z toho takova nesva a presla me chut to tvorit.Sice ted jsou vztahy crlkem fajn a o svagrove prcka se staraji paradne,ale ve me porad je neco z toho co bylo a bojim se,aby si nevylevali to ze me nemaji radi na male i kdyz manzel tvrdi,ze je to nesmysl (mozna fajt jen prehanim).ubidime casem a bojim se,ze to bude pricina hadek castych u nas.On vi jak se je me chovali a je rad,ze ted je to fakt ok ale uz na to jaksi pozapomina a ve me ty krivdy budou proste naporad.A mimo to oni jsou verici a bojim se,ze to budou hustit male do hlavicky.Treba i neumyslne,protoze jsou zvykly pouzivat to v bezne mluve.Nechci az bude vetsi aby ji tim.pletli hlavu..Ani by mi to nevadilo kdybysme kvuli svatbe v kostele tenkrat nerusili svatbu.Proto sem ted na to uplne alergicka a nechci aby male necim takovym motali hlavu.At si veri oni,ale me a malou at z toho nevychaji.To mam vzdycky amok kdyz si vzpomenu jak se rusila v podstate komplet svatba.No ale je mi jasny,ze casem prijde tema ze ji nechci davat krtit (rekla jsem ze jdyz mala bude chtit pokrtit,ze se muze rozhodnout sama az bude velka.Zakazovat ji to nebudu,ale proc ji predurcit neco co ja bych si sama nevybrala?)a taky ze jim doma visi Jezis na krizi a obraz je mi jasny,ze se casem mala na to bude ptat a nechci aby ji vypraveli pohadky a nesmysly,kterym veri jen verici..Pardon nechci se nekoho dotkniut,ale na co si nemuzu sahnout nebo logicky a racionalne vysvetlit tomu proste neverim..Uff zase jsem se vykecala 😂😂 no vlastne spis proto,abys vedela,ze je mi jasne,ze to nemas lehke.Bojovat proti tchanovcum neni med a manzel je pak v hrozne pozici coz chapu (taky bych nechtela volit mezi nim a rodinou) ale musi se udelat proste kompromis.A u vas to urcite bude to,ze si najdete krasny baracek a odtehujete se 😊😉
@bemo krasne pernicky a moooc hezka tradice,ze si pak kazdy da ke snidani..
@halasovci007 tak postupně, už asi nějaké výprodeje jsou, já jsem narazila jen na to květinářství a jelikož mi to leží v hlavě, tak jsem si akorát umyla hlavu a musím pro ně 🙂 no s tou kůží to říkal i manžel, mažu ale jen opatrně, jelikož mi tehdá to mazání zakázala dr. kvůli tomu tvrdnutí břicha, ale fakt je to šílená ostrá a pálivá bolest, teď to aspoň trochu ustalo. Včera jak jsem běhala po obchodech sebou malý tak mlel, že to fakt až bolelo jsem kolikrát i zasykla a chytla se za břicho, se i lidi dívali a jedna paní mě pak furt sledovala, nevím co čekala, že bude 😀

@sarkoc já zas vyzvedávám pubertaka ze školy a jezdím na nákupy.
Zítra jedu naposledy letos snad do Polska pro plinky a zboží a to semnou jezdí mamka, kdyby něco ( tuk, tuk ).
@halasovci007 myčku vyklízet úplně nesnáším , to raději vysávat a prát.
Ale teď se taky rychleji unavim , dneska jsme dělali se synem úly a úplně mě zničili, ležím ve vaně a chrochtám s teroristou blahem.