Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 ja uz tak 14 dni nemuzu prstynky a rano nesevru pest jak je mam otekle a hlavne me bolej klouby na rucw u prstu ale takovym stylem ze neotevru ani flasku po ranu.
@veselaopicka @halasovci007, tak to já mám holky opačný problém, jak dlouho stojím, tam mě natékají ty lýtka, kotníky co mi je začal manža masírovat, tak žádná hrůza, když už tak natečou jen trochu a to není žádná hrůza 🙂 ale co se rukou týká tak jsem snubák, taky přestala nosit, jelikož mi právě naopak zase začal padat z prstu, jak mi splaskly. Jinak já opět ve 22 hod jsem po pohádce zalehla od 00:30 opět hore a popíjím čaj, začala mě bolet i ta druhá půlka krku, ale ta za včerejška přestala, tak snad se to umoudří. Přežiju rýmu, ale jak bolí ten krk, že se nedá ani polknout, tak je to hrůza ☹
@veselaopicka máme stejný termín i datum kontroly;)
@sarinka_nevesta já bych teda frcela do porodky, s sebou vlozku. Žádný tablety nebo tak dovnitř neberes? Já jsem po fermalacu měla pořad pocit, ze mi uniká🙂 Plodovka se sice doplňuje a obnovuje, ale unikat nesmí. Tam hrozí infekce. Ovšem doktor nejsem🙂
@zetta01 tak to ja mela tak 14 dni zpatky to nespani.... ted posledni tyden to preslo a spim jak dudek dneska do 10h😃😃
@priefi tak jsem si toho naplánovala a nevím nevím. V noci horor, břicho tvrdý jako skála, valila jsem se z boku na bok, malá řádila jako by chtěla vyskočit mezi žebrama a manžel chrápal, takže parádní kombinace. Já jsem si teď moc nebrala ten hořčík jen sem tam jeden a piju magnesii a teda je to hodně znát ☹ už nevím jak ležet i sezení je problém, malá má prostě tu nohu v žebrech a já to vydržím, ale je to nepříjemné a bojím se, abych jí nějak neublížila. ☹ už citím zase asi i poslíčky, je to jako menstruační bolesti..Tak snad vydržíme ještě alespoň po svátcích. Přemejšlim, jestli ten hořčík zase nenasadím na ty dvě tabletky denně..
@zetta01 tak jsem si na tebe večer vzpomněla..Jdu si lehnout a manžel na mě, že co ruce opuchlý a já, že ok, že hůř bude ráno a že mi trochu otékají nohy, mám úplně fialový obrysy od gumiček z ponožek, tak doma chodím jen v papučích a naboso a on, že mi nožky promasíruje, juuuj to bylo blaho 🙂 řikám, že od pondělka je už doma, že se o mě bude starat a pečovat 🙂 ale nohy mě jinak nebolej, poznala jsem to jen kvůli ponožkám 😂😂😂
@lindikova nic prave neberu a nic dalsiho se nedeje... Vytrela jsem celej barak a zadna reakce, tak tezkorict... Asi jeste nic
@halasovci007 Přesně jak píšeš, menstruační bolesti. Každopádně já chci ještě vydržet do ledna, ale musím hodně odpočívat. Možná je to tím, že jsem i hodně přibrala, jsem naprosto nevýkonná
@tsasenka no mě taky říkají, abych odpočívala a asi budu, jenže už nevím jak sedět nebo ležet a to mám nahoře "'jen" 9 kg..No co tak koule upatlám v sedě a prach se holt nepoprdí, není to tak dlouho, co jsem ho utírala. Ale dneska je mi fakt po tý noci nějak divně.. :-/
@tsasenka ja taky zacinam panikarit 😅 nekdy na me prijdou takove chvilky, ze zacnu totalne stresovat a mam hrozny strach z porodu a z toho, jak to bude a jak to budeme zvladat. Pak si zase reknu, bude to dobre a pak zacnu o to vic stresovat 😥 mam 17 dni do tp, tak uvidime, zda vydrzime do ledna
@sarinka_nevesta dej si preventivne porodnickou vlozku a pripadne zkus s tou vlozkou udelat za chvili podobny pohyb. Pokud by se opakovalo, muzou testnout, zda to je plodovka. Ale mohl to byt unik moci, ten je ted obcas v tehj bezny, jak mimi tlaci na mocak a vse se tam dole uvolnuje.
@halasovci007 to je mi lito, ze Te to tak trapi. Me tvrdne brisko, coz neni prijemne, ale posly tuk tuk jsem ted chvili nemela az tak silne. Prave ted mam taky nozku v zebrech, no nic prijemneho to neni... a jak se zapre, to stoji fakt za to. Takze chapu, jak Ti je 😔 a ten horcik? No neniv 🤔 zeptej se na to dr., zda to je dobry napad. Deloha potrebuje trenovat, aby pak byla spravne aktivni. Zkus prodychavat do priska hluboke nadechy a vydechy, kdyz Te to chytne, mi to ted pri poslech docela pomahalo.
@halasovci007 koukám že jsi mě krušnou noc. Já poprvé pomyslela na porod a zda teda budu přenášet tak jak všechny děti. Taky jsem měla břicho jak kámen a nebylo to ani trochu příjemné.
Holky a kdo máte kdy TP? Já mám 13. 1.
@priefi mě taky někdy přepadne šílená panika a že se mi do těch bolestí fakt nechce a jaké to tentokrát bude. Ale snažím se to otočit a říkám si, je to uuuuplně naposledy, tak si to koukej holka užít. A je pravda, že i když to bolí pokaždé, tak na ty momenty toho narození moc ráda vzpomínám.
Včera jsme vyráběli přáníčka, to vám byla manufaktura 😀 každý něco dělal. To se mi líbilo. Dnes dotdobím poslední cukroví. Vysaju a vytřu dům, to bude horší. A zítra jen Vánočka a salát. Kapra nechám letos úplně na manželovi.
Já mám 6.1 😉 ale doufám, že to bude dřív. Ještě chci vydržet Vánoce 🎄 a pak doufám že to bude.
Já mám 11.1., ale doufám, že po Štědrým dnu to přijde co nejdříve 🙂
@priefi no jako teď jsem si lehla na chvíli na bok a malá se asi zase chtěla otočit takovou bouli zase na boku, tak sjem honem lehla na zada a bouli zřejmě nožičku začala hladit a asi si to rozmyslela. No teda děsný kusy v tom břiše dělá..Jenže na zádech moc dlouho nevydržím, protože se mi špatně dýchá. 😞 nemůžu se jako dodechnout.
@bemo jj noc byla krušná a den není o moc lepší. 😕 něco jdu dělat a za 10-15minut břicho jako kámen, tak si sednu a zase chvíli sedím.. Asi dám vanu jestli se trošku malá neuklidní. Ale co ona tam vyvádí to nechápu 😕 náš tp je 12.1., ale v porodnici berou 7.1. dle ms, takže vlastně ani nevím který se teď bere 🙄😅
No jak jsem furt tvrdila, že chci raději přenášet, začínám trochu měnit názor 😃 Začíná přituhovat, fakt jsem nevěřila, že ten konec je takhle fyzicky náročný..Možná jen vydržet do 27 na tu kontrolu a tam by mi mohli říct, že už rodím a šup na to 😃 kamarádce to tak udělali 😂, dr. jí prý říká, prej proč jste mi neřekla, že rodíte a ona, já o tom nevím 😂😂 taky měla pořád poslíčky a tak už si jí brali do patra do porodnice a už si jí tam nechali..To by bylo fajne..No co sbaleno mám..Jen přemýšlím, jestli pro jistotu nemám vyprat ty peřinky ještě zítra 😂😇
@malecek krásné bříško 🤰
@bemo ja teda panikarim a jak zacnu, tak si pak jen dokola rikam, bude dobre, bude dobre. 30ti hodinovka se nebude konat, bude to raz dva a bude dobre 😅
@malecek a jak jsi zvladla porod? Pokud v poho, tak i tentokrat to bude v poho. Cetla jsem, ze deti, co maji kolem 4kg se docela sobre rodi s ohledem na gravitaci, ze se paradoxne maminka mene nadre nez u miminka, co ma pod 3kg.
@halasovci007 tak to mame podobne, mi ted taky casto tvrdne bricho a vydychavam a manzel se porad dokola pta, "uz rodis?" A ja dokola,.ze ne, ze to je jen tvrdnuti bricha, ze to neni prijemne , ale da se to. A on, jak si jako muzu byt tak jista, ze mu se to teda nezda a ze nechce pak jet na posledni chvili. Tak mu rikam, ze ty bolesti s tvrdnutim bricha moc zamenit nelze 😉
Jinak ja mam termin 8.1.a od 27.mi to je jedno, ale s ohledem na to, jak stresuju, nebudu se zlobit, kdyz to bude lednatko 😅
@veselaopicka tak to opravdu závidím, já to mám vždy tak 2,3 dny tohle noční buzení a jak se mi to asi naskládá, tak pak přijde noc, kdy spím do rána teda v budíčkama na wc jsem na intervalu 3-4x za noc a pak zase nanovo. Jinak já celé těhu vstávám v rozmezí 5-6hod.ráno, my s manžou i o vík. vstáváme brzy, prostě jak se vzbudíme, tak už nemůžeme ležet ☹
@priefi no já si teda myslím po dnešku, že termínový nebudeme, že se fakt něco chystá, jen doufám, že přes svátky malá vydrží. Hlavně pak kvůli oslavám narozenin.. ☹ Tak uvidíme ale teď odpo je mi líp než dopo tak snad se malá umoudří 🙂
Začala jsem chystat balíček pro moji mamku, chystáte taky něco pro budoucí prarodiče? Jsou to jen prkotinky, ale ty přece udělají největší radost 🙂
@halasovci007 ano, taky mám vždy úplně vyřezané ponožky, doma nosím ty extra teplé, vytáhané,takže gumička skoro žádná. Já to pak vidím hlavně i večer, jak se okoupu a obleču pyžamo a ležím na boku, tak mám ty švy z kalhot, úplně vytlačené do noh a nohy samou rýhu. Na mě začíná poslední dobou padat nějaká depka, že už je to všechno tak blízko, ráno jsem byli po obchodech a na kapra a pobolívalo mě břicho, bylo mi na zvracení snídala jsem až o půl 11 a to v marketu bílou čokoládu a skořicový a pudinkový donut, na to jsem měla opravdu chuť, pač manželsi kupoval v masně klobásky a ovar a úplně se mi z toho navalovalo, ale to bylo jen ráno, teď si s ním kousek ovaru s čerstvým chia chlebíkem určitě dám Normálně já nemůžu z těch lidí v těch obchodech dneska v Lidlu ženská a vybírala si chleba a holou rukou snad 3 osahala a pak jsme byli svědkem toho, jak důchodce normálně ukradl vánočku, jsme byli na pokladně a prodavačka hlásí přes tu vysílačku, kde j hlídač? teď tu byl a prý no v pohodě jako, já jen že nám tu teď důchodce krade vánočku, jak vcházeli lidi, tak on vyšel ven a nikdo to nijak neřešil, jsme na něj koukali, ještě ji venku ukazoval paní a pak v klidu šli nasedli do auta a odjeli, tak snad si pochutnají teda 🙂 a to byla v akci za 35kč myslím
@zetta01 tak pyžamo jsem vyřešila noční košilí 😀 no lidi jsou strašný, dneska jsme se o tom bavili se ségrou. Já nevím, jestli jsem to jiné roky tolik nevnímala nebo co nebo jestli mám teď fakt štěstí na pitomce. Ve čtvrtek jsme zase u pokladny stáli frontu už vyndaný nákup na pásu když chlápek za mnou do mě narazil košíkem. Už fakt nasraná, pardon ale fakt mě to už vytáčí jsem se na něj otočila, on se teda hned omlouval, že chtěl uhnout, že tam šla prodavačka doplňovat zboží jak je u pokladen..To je hodnej, ale má koukat kam uhejbá. Idiot. Minule honily zase někoho v Tescu že kradl nějakou flašku asi alkohol přes samoobslužný pokladny..Mno lidi jsou fakt jak zvířata, jak kdyby šlo o život všude. Hrůza. Tak že důchodce krade to už je fakt zoufalý, přitom c jejich době bývali ještě slušní lidé chjo..

@fly80 ja mam jit taky na monitor 3.1 poprve a to mam termin 28.1 ... do porodnice posila moje dr tyden pred terminem
@tsasenka to jsme na tom stejne ale ja je mela jen jednou.. spis me tvrdne bricho nekolikrat za den.