Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo to máš pravdu je to za chvilku, je fakt, že teďkom jsem z toho krapet nervní, včera když jsme byli v obchodech, tak mě trochu tvrdlo břicho a měla jsem pocit, jak kdyby mě tahlo k zemi, pořád jsem měla tendenci si ho přidržovat, ale tak zítra, už je štědrý den a pak je mi to jedno. Sice by se mi líbilo kdyby to bylo 27.12. jelikož to mám zrovna svátek, tak by malý slavil narozeniny na můj svátek, pak na manžovy narozky mu zase vychází svátek, ale tak uvidíme, jak se mu bude chtít 🙂 Jinak u nás klasika 1:08 budíček a jsme vyspaní 🙂 jak mi každý říkal, že ke konci těhu se ž mimčo moc nehýbe, pač tam nemá místo, tak u nás celé těhu co bylo sem tam pohnutí za to teď mám pocit, že se mi snad vytlačí bokem, je vidět, jak málo místečka tam má. Pořád sleduji, jak mi pod kůží jezdí jeho dlouhé kost (ruka či noha) 🙂
@sarkoc už asi skoro 2 měs.nee co mi to zakázala dr., ale je fakt, že se na to ani moc necítím. Jsem říkala manželovi, ať vydrží do vánoc a pak je mi to jedno 😀 ale teď nechci pač mám strach i ten maliník jsem raději přestala pít, abych byla na 24.12. doma, pak zase hned začnu. A jinak ohledně toho sexu nám říkala PA na kurzu, že to pomáhá na vyvolání porodu a přípravy cest ten sex, že ty spermie obsahují nějaké ty pesticidy či co, ale že aby to mělo účinek, tak by měl být sex tak 3x denně 🙂 což u nás teda rozhodně nehrozí 🙂
@zetta01 pesticidy doufam ne 😂 prostaglandiny - podporuji mimo jineho meknuti cipku
@sarinka_nevesta no tak možná ne, ono už je to docela dlouho co jsem na tom kurzu byla a těch informací bylo tolik, že už se v tom člověk ztrácí a tak si to už úplně přesně nepamatuji. Myslím si, že důležitější je, né přesně co obsahují, ale to, že zkrátka obsahují prostě něco co tomu porodu dopomáhá 🙂
@sarinka_nevesta mám, kde se ohledně práva zeptat, tak davej🙂
Dobre rano vsem.Koukam,ze v noci se nespalo vsude mohla jsrm se pridat do diskuze.Tak manzel vcera usnul u zprav na gauci a v 11 jsem ho budila,ze jdu spat at se presune ke me do loznice.Jeste ve 12 jsme probirali mozne i nemozne a pak to vzdal,ze je vyspaly a sel zpet k tv.Ve 2:02 jsem se vzbudila na wc otevru okno at se trochu vyvetra,jdu na nej mrknout a on jeste nesoi,ale ze kdyz jsem vzhuru,ze jde zase ke me,ze treba lip udne kdyz se prituli.No lezime a najednou takove divne zvuky manzel vstal a jde se podivat z okna a tam nejakej ptak leze po okapu tak zatleskbul a vyhnal ho,ale rikal,ze se boji,jestli to neni ten co dela diry do fasady 😣🤔Znamym vyklobal 2+1 zmetek a segre v panelaku taky der jak v ementalu, to by nam jeste chybelo ke stesti.Ptacky tady krmime,ale tohohle sem nastehovat teda nechcem.Tak jsme rozhodli,ze budem muset koupit specialni postrik,ktery tem ptakum smrdi a ja musim hlidat jestli ho tady uvidim nebo uslysim.Tak budu dnes na lovu 😂😂Tak jsme pak usnuli i kdyz me to neslo kdyz jsem nebyla unavena kdyz jsem vcera cely den polehavala 😏😣 A vstavam ted.Bricho dobry.Ruce klasika..Takze ce vysledku vcera to lezeni asi pomohlo a vysazeni maliniku.Ale zase mi nejde spat v noci.Jdu cihat na ptaka nicitele a delat resty alespon trosicku musim dneska 😊😉
@sarkoc uz dlouho nic. Manzel od 3.trim mel obavy, aby mimi bylo ok. Ale pry pak chce zkusit vyvolat porod 😅 ale nevim, nevim, jsem docela bolava. Obcas by ted uz chut i byla, ale pred Vanocema to vazne riskovat nebudeme 😂 Jinak presne jak pises, pokud mimi neni pripravene, tak to nic nevyvola. Udajne, aby to melo nejaky efekt, je treba 3x denne 😅
@bemo 2,5 roku 😉 chteli jsme drive, ale nevyslo, rok jsme jsme meli volny prubeh, nez se podarilo druhatko (zadarilo se sice v listopadu 17, ale v prosinci sp). Tak uvidime, jak si to ty cesty pamatuji. Slysela jsem, ze cim driv, tim lip.
@sarinka_nevesta 👌👍
@sarinka_nevesta odbornice sice nejsem, ale nejaky zaklad by byl
Jinak holky, uspesne jsme zvladly uplnek 😅 ted uz to pres ty Vanoce zvladneme
3x denně jo, tak to nám asi vyvolání porodu nehrozí :D Ale kdyby měl manžel přece jen více prostaglandinů, tak radši počkáme po Št.dnu 😂 Já právě vím, že mi na vyvolávání dávali s Eliškou tabletu prostaglandinu, ale ta bude nejspíš podstatně koncentrovanější...
@priefi Jooo, úplněk za náma, tak snad to bude dobré. 🙂 První jsem rodila při bouřce, druhé při úplňku, tak doufám, že teď to vydržím do ledna. Ale je fakt, že jsem se toho dost bála.
@sarkoc Já už na to ani nemám chuť a nepřijdu si pro manžela nějaká atraktivní. Navíc už mám problém jak si lehnout a poslíčky mívám snad každý večer. Po porodu si to snad víc užiju, i když si manžel trochu počká 😀
@tsasenka jj, myslela jsem na Tebe, ze uz je po uplnku a bourka ted snad nehrozi 😅
@halasovci007 jj, byl 22.12.ani jsem nedutala, ze je 😂
Ahoj holky, ty jo... tady je zase novinek!
My jsme v péči porodnice už přes měsíc, stále chodíme na kontroly co týden. Strašili nás rizikem vyvolávaného porodu a teď začínám mít trochu pocit, jestli nebudu nakonec ještě přenášet, to bych docela nerada ☹ Už jsem začala cvičit s aniballem a maliníkové čajové dýchánky jsem už taky zařadila na program dne. Magnesium mi dr. rozhodně doporučila ihned vysadit, ale je pravda, že já ho brala spíš tak aby se neřeklo. Když vás tu čtu, tak musím uznat, že se pořád cítím hodně fajn a v pohodě. Poslíčky neznám, tvrdnutí břicha minimálně celé těhotenství, kromě nočního vstávání na záchod mě nic nebudí (to, že po návštěvě na záchod nemůžu znovu usnout je zase jiná věc), malý je na mě víceméně velkoryse hodný. Minulý týden jsme s mrňousem ještě zvládli ukončit předposlední semestr ve škole, zkoušky mám splněné, takže je mi teď nad očekávání fajn - o velkou starost míň 🙂
Začínám být hodně napnutá, kdy to přijde. Tašku do porodnice už mám sbalenou, vše je připravené, tak už nezbývá jen čekat. Co si ale neužívám je už téměř týden trvající nachlazení a otékající prsty. Ale jestli je to jediná komplikace, tak to beru 😎
Btw. k tomu, že sex může vyvolat porod. Sex jako takový porod nevyvolá, jde o spermie - ty obsahují látku, kterou se porod vyvolává i chemicky 😉
@sarkoc nam dr doporucila neprovozovat uz v srpnu kuli placente ktera je niz.
@priefi u nas vcera byla bourka jak blazen... litali blesky a lilo.
@lindikova myslis, ze to bylo uplnkem? Ja jsem taky nejaka podrazdena 😅 tak aspon to mam na co svest 😅
@journals takze mimi je velikostne v poradku a placenta taky? To je moc dobre 😊
@zetta01 samozrejme jsem to nemyslela spatne 😊 vis co, p jako p 😉 ja bych nazev te latky taky zkomolila, kdybych ho mela ted napsat 😉
@sarkoc Já už nevím, kdo to tu psal, jestli ty, nebo někdo jiný. Jen z toho vyznělo, že se sexu bojí, tak jsem pro upřesnění psala, že není důvod 🙂
@priefi Velikostně to pořád není ok, do porodnice dojíždíme každý týden na kontroly průtoků. Minule to vypadalo špatně a zdály se jim hodně patologické, ale naštěstí to zkusila jiná doktorka znovu a bylo to lepší, takže jsme na tom vlastně pořád stejně - dobré to není, ale tak hrozné aby se muselo vyvolávat, nebo já zůstala v porodnici, taky ne. Uff. Na poslední kontrole měl 2200 g, ale víceméně pořád roste, tak to snad bude dobré...
@journals no, psala jsem to asi já, jen jsem to blbě formulovala...mě to prostaglandinama u Elišky vyvolávali, takže vím, že právě jde o to...spíše jsem nevěděla, jestli vadí i jeden styk nebo tak...no, jak tu holky psaly, že by to muselo být aspon 3x denně, tak v tom případě to aspon u nás fakt nehrozí :D
Takže ta dnešní noc hrůzy byl úplněk? Něco takového jsem ještě nezažila. Bolest břicha, dítě se převalovalo, skákalo, netušila jsem, jestli to jsou stahy nebo co to je. Jen jsem litovala, že nemám sbaleno do porodnice, jestli to na mě přišlo. Snad tedy planý poplach a dítě dá do ledna pokoj 🙂 a já si pro jistotu zabalím.
Holky když jste u toho sexu. Tak my u syna taky měli a říkám manželovi ze působí na porodní cesty spermie. Noo a za 2 hodiny po sexu jsme jeli do porodnice 😀 takže teď budeme taky vyvolávat v půlce ledna na 38tt.
Jinak kamarádka takhle měla sex a taky ten den porodila jen o mesic dřív, takže to asi funguje 😁
@arielka222 no, jak říkám, radši až zítra :D
@sarkoc Přesně. My taky radši začneme až po svátcích. I když u nás má mimi ještě čas, ale člověk nikdy neví 😂😂
@arielka222 u nás taky, jsem 37+2, ale už by mi to po tom 25. nevadilo, kdyby to přišlo 🙂 Nerada bych přenášela pak no...
@zavodnice nejspis to byl ten uplnek 😅 minuly mesic jsem si o uplnku uzila sve, syn sebou mlel a co chvili nespal, prcek sebou mlel a ja vubec nespala. Tento mesic to bylo nejake obracene, par noci pred tim hruza a ted 2 posl.noci docela pohoda. Pres den mi ale hodne tvrdlo brisko, ale to spis bude absenci horciku. Jsem zvedava, zda uplnek v lednu vyvola nejaky porod, tam tech terminku kolem nej je tady vic 😅
Zkusene maminky, jak resite u deti stedrovecerni veceri? My mame tradici, ze se nevstava od stolu. Loni jeste v klidu, to mel syn 1,5 sedel v jidelni zidlicce, pripadne i manzelovi na kline... ale ted, kdyz ma 2,5 chvili neposedi. Nejaky tip? Predpokladam, ze to sezeni se u deti nepocita, myslim tim, ze se nesmi vstat od stolu... ach ta povercivost 😅

Ahaaaa, koukám že se tu taky moc nespí 😂