Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Tak info z dnešní kontroly. Jsem z toho nějaká rozladěná a mám smíšené pocity. Dlouho jsem váhala, zda zvolit nejbližší porodnici nebo jet jinam. Vzhledem k termínu v lednu jsem zvolila tu nejbližší a asi to nebyla úplně dobrá volba. I přes obejdnání jsem tam strávila minule 2hodiny dnes hodinu a půl..Mimo to jsem jím říkala i o ztrátě citu prstů a i zakrvácení a neudělali mi ani utz ani kontrola čípku jen natočili ozvy..Dr. se ptala jak se cítím, když jsem jí řekla, že celkem kromě tohoto dobře a že pohyby cítím vůbec mě nevyšetřila..Takže ani nevím jak teď malá je..Mimo to jsem byla na kontrole po 10 dnech a jdeme zase až za týden. Dala mi třetí termín. Už jsem z toho mimo nevím co teda platí a kort v případě císaře. Dle MS tp 7.1. (bral minule dr. v porodnice) dle velikosti plodu 12.1. (bral můj gynekolog) a dnes paní doktorka brala 10.1. (dle prvního screeningu v Gennetu). A to když sjem tam seděla přišla tam jakási další Dr. nebo PA a přede mnou se tam bavily, že už mají od rána druhý příjem po termínu, jak je to možný, že se to musí brát podle screeningu. Na monitorech se mnou byly dvě paní, oběma děti spaly, takže jim hýbala sestra bříškem, zvedala ta v sedě nohy kroutila nadzvednutou pánví, druhá v leže z boku na bok a že musejí příjít znovu. My naopak byly prý až moc akční malá kopala jak o život a dělala psí kusy neb jsem jí ráno dala curkoví a džus aby byla aktivní, tak zase špatně byla až moc..Ale jako nechápu, že mi neudělala ta dr. prohlídku nic (to mi sestra na začátku říkala, že mají dneska hodně práce, že přes Vánoce neměli poradny, což chápu, ale jako odfláknout to potom kort když si teda na něco stěžuji?) No jsem z toho celý den taková smutná, hlavně kvůli těm termínům a císaři kdybych musela..Přemýšlím, jestli zítra nemám zavolat ke svému gynekologovi, zda je to normální..On je stará škola a opravdu poctivý, vlastně mi zachránil život když mě moje mamka rodila, tak je jen optat, jestli jsem neměla na UTZ trvat hlavně kvůli uložení malé kdybych musela na toho císaře..Tak mě manžel vzal alespoň na obídek, kde jsme se sešly s mojí ségrou a jejím přítelem a udělali jsme si pěkné odpoledne, protože jsem byla úplně vykolejená až se mi chtělo brečet, že vlastně nic nevím a nikdo nic neřeší. Moje chyba, že sjem si nevybrala jinou porodnici ☹
@sarinka_nevesta Oni to doktoři vždy nepoznají. Mně řekl v necelém 38 tt, že se nic nechystá a do týdne jsem porodila. Ani jsem nestihla jet na kontrolu do porodky, rovnou jsem jela rodit. Neboj, ven půjde, až se jí bude chtít 😀
@halasovci007 me treba taky dneska ultrazvuk nedelali... Jaka je to porodnice?
@halasovci007 tomu taky moc nerozumin takhle ke konci...me říkala doktorka v 35., ze teď uz každý týden a vždy ozvy, vnitřní vyšetření (cipek) a ultrazvuk...a to nemám vůbec problémy...od termínu pak co dva tri dny
@halasovci007 Pro svůj klid svému doktorovi zavolej a zkus se nenervovat výběrem porodnice. Určitě všechno dobře dopadne, uvidíš! Ale naprosto chápu, že taková nejistota dokáže vykolejit. To se taky divím, že se na tebe dr. pořádně nepodívala 😕
@halasovci007 hm, fakt divné jednání. Hlavně tedy to, že tě ani nevysetrila, jak je na tom čípek 😒 Mě se tedy naposledy ptala, jestli chci vyšetřit, nebo to necháme tak. Ale před tím, když sem tam trochu krvácela, tak mě vysetrila hned. Tak nevím no. A kde že to chceš rodit?
@halasovci007 mě v porodnici u syna od 36tt nikdy nedělali utz. Jen ozvy a cipek a někdy ani to ne. Ptala jsem se na to moji gynekolozky a ta říkala, že od 37tt je zbytečné kontrolovat mimi utz i cipek. Ze nálezy jsou různé a stejně nic moc nepoznají. Důležité jsou pry hlavne ty ozvy.
@halasovci007 Mně minule taky doktor nedělal utz, jen monitor, čípek a za 2 týdny (protože mají dovolenou) naschle. A to jsem měla dítě napříč, tak jsem si myslela, že mě zkontroluje a nic. Musím počkat do 4.1. a pak se uvidí.
Podle monitoru vidí, jak na tom miminko je, tak to bude určitě dobré 🙂 Na Obilňáku, kde chci rodit já, zase berou až v termínu a to ty kontroly taky nejsou takové pečlivé, jak u doktora. Denně mají cca 17 porodů (podle průměru) a do toho spousty kontrol, tak dělají jen to nejnutnější a když se jim něco nezdá, udělají důkladnější kontrolu.
@sarinka_nevesta Mladá Boleslav, spíš si myslím, že jak říkala ta sestra, že toho mají po svátcích moc..ale co mě je do toho že?
@sarkoc já nevím jestli zítra nezavolat na gyndu, aby se prostě něco nezanedbalo..
@journals no jako jsem z toho celá nesvá (jako vím, že se může stát cokoliv, ale i ten přístup můj gynekolog jen jsem volala, že mi otékají prsty už hned druhý den na krev, teď prsty necítím vůbec . nemám v nich cit a nic se neděje)..Chápu, že nemůžou řešit každou "prkotinu"..Ale asi to není úplně blbost když můj gynekolog mě hned druhý den vzal krev na testy a na krevní obraz...
@fly80 zůstala jsem tady v Mladé Boleslavi, kdybych vybrala jinak, jela bych do Jablonce, na ten neslyšela slova špatného a rodily tam moje tři kamarádky..
A co už vůbec nechápu je, že mi ta dr. napsala do průkazky, cituji "udává odchod hlenové zátky" a napsala tam do kolonky CS "PP+" to je poloha miminka ne? Jak to může říct, když mě nevyšetřila ani pohmatem?
@priefi Tak to bude problém s tinkturou kvůli tomu alkoholu a nic jiného zřejmě neměli. Ale zapomněla jsem koupit Sinupret, tak vyrazim tady do naši místní lékárny a zeptám se na to. Manželovi už je trochu lip, vyhlásila jsem soutěž, kdo bude mít večer nižší teplotu, půjde se psem na procházku.
@arielka222
@tsasenka tak když holky říkáte, že je to v normálu..Možná sjem jen zhýčkaná od gynekologa, že se řeší vše a hned..Ale když bych teda měla jít na císaře a TP se bral nakonec ten nejbližší 7.1. měla bych jít na příjem týden před TP tedy 31.12. (to mi říkal ještě můj gynekolog, že se chodí týden před TP většinou) a na další kontrolu jdu až 3.1. tak já teda tomu asi nerozumím..
@halasovci007 Za zavolání nic nedáš... já mám teda asi strašné štěstí na lékaře, ale každý s kým jsem přišla do kontaktu mi vždy několikrát zopakoval, že ať se děje co se děje, kdybych měla nějaké pochybnosti tak hned mám vše hlásit, volat, dojet. A i kdyby to brali jako prkotinu, však co. Od toho tam jsou. Vůbec se tím nějak nestresuj a zítra volej. Lepší být chvíli za hysterku (však tě do 14 dní mají z krku), než něco zanedbat. Natýkání prstů mi přijde ok, ale to, že ztratíš cit mi moc normální nepřijde (ale tím tě nechci děsit, čekám první a moc se radši o některé detaily nezajímám).
Já jsem ráda, že UTZ mám po celou dobu těhotenství i teď na každé návštěvě, tak aspoň vím co a jak. Ale my máme zase svoje jiné starosti :-/
@halasovci007 Mně zase brní lýtka, měla jsem to u všech těhotenství. Ten konec je prostě nejnáročnější. Jakmile budeš mít porod za sebou, vrátí se to všechno zase do normálu. Když Ti točí monitor, tak z toho tu polohu nepoznají?
@journals děkuji za podporu. Člověk si pak připadá, že je vlastně obtěžuji když není dle tabulek a nebo ho něco trápí. Já chápu, že mají fofr, že je málo doktorů, ale kdyby se něco stalo, tak co potom? Taky vše hlásím, mě se ptala už ta sestřička, co mi měřila tlak jak se cítím a říkala jsem jí obojí a ona, ať to určitě pak u Dr. nahlásím a ta nic..Můj gyndař je fakt poctivý má tady i takovou pověst a není jednoduché se k němu dostat když k němu někdo chce má plno..Mě právě ty prsty nejdřív jen natýkaly a teď už ve třech nemám cit, přes den se to trochu zmírní, ale po ránu je vůbec necítím v konečcích..Právě i můj dr. říkal, cokoliv se vám nezdá přijďte (ráno na to mají vyhrazený čas pro "akutní případy" nebo zavolejte domluvíme se...). Vždycky mi kladl na srdce, od každého doktora kam jdete si nechte vytisknout zprávu a založte ji do průkazky, ať máme kompletní přehled o všem (chodím do dia poradny, oční kvůli zelenému zákalu a byla jsem si u kožního teď a všechno vždy prostudoval..) tady ta dr. tu zajímalo jen jaký termín určitl první screening na zprávy vůbec nekoukala, přitom jsem minulý týden byla jak na očním, tak na diabetologii..
@sarinka_nevesta @lindikova a mate z toho lepsi pocit? Mi jeste chybi 30 posl.stran (nepocitajic porodni plan, ten uz mam z minula, takze kdyz nestihnu neva), ale nekdy si rikam, to je hezke cist, jak to muze byt "bezbolestne", ale pochybuji, ze sama sebe ukecam, abych byla uvolnena, kdyz prijde kontrakce 😂😂😂
@fly80 a jak Ti to dopadlo? Jaky byl postup? A co Tvuj dr., mel kartu a rekl Ti, zda jsi mela nebo nemela nestovice?
@halasovci007 nevidela bych to az tak cerne. Mi dnes dr.taky nedelala utz.a vaginalni vysetreni by rovnez nemuselo byt, ani moc se vlastne nedoporucuje vzdy kontrolovat. Pokud mas pochybnosti, urcite zavolej svemu gynekologovi a zeptej se. Ona by asi kontrolovala, kdybys rekla, ze mas stahy, zajimlo by ji,.zda jsi otevrena. To spineni ji nijak nedokopalo k prohlidce, protoze se to tam ted prokrvuje a kdyby Ti tam"hrabla" jeste vic by to mohla podrazdit. Tak mozna proto. Ono se doktori deli na ty, kteri delaji porad utz a na ty, kteri je delaji jen, kdyz musi a pak jeste se deli na ty, co spodek kontroluji pokazde a na ty, co jen kdyz fakt musi. Takze mozna i jinde v porodce by to bylo stejne. Ale vis co, porodku jeste stale muzes zmenit. Staci rici svemu gynekologovi, aby Ti dal doporuceni do jine porodnice a je to. Ale zaroven chapu Tvoje rozladeni
@sarinka_nevesta ono ty cesty maji svuj cas, znama prenasela 3 tydny a pak mela jir na vyvolani, ale prcek si to 2 dny pred tim roznyslel a sel sam 😅 a u druhorodicek to pry nekdy je nic nic nic a najednou to ma mega rychly spad
@tsasenka já nevím jestli to poznají ☹
@priefi k doktoru sem volala hned ráno a moc mě nepotěšil. Bohužel v kartě nic o nestovicich není. Takze podle instrukcí z porodnice jsem volala na infekční a že mám hned přijet. Připadala sem si tam, jako bych měla lepru či co. Cedule jako svině, při podezření na neštovice vůbec nechodit dovnitř. Zazvonit a čekat. Pak tedy vzali krev a zítra budu volat. Do té doby mám karantenu 😂 Jen tedy nevím, kdyby to dneska přišlo, kde budu rodit. Protože podle toho jak mluvili v porodnici tam těhotnou s nestovicema (zatím mě berou jako zr je mám) měli naposledy v roce 1820 😂😂😂 Prostě neví co se mnou. Takže jestli dnes, tak asi rodit doma 😂 😂 😂
@halasovci007 vidis to a me otekaji prsty na rukach ze nesevru rano pest a ona si to jen poznamenala ze je to v tomhle stadiu normalni.. jedine co resi tak nohy..kotniky to mi hlida kazdou kontrolu.
@sarinka_nevesta asi se mu moc nechce ven😃😃 ja posledni dobou premejslim jaky tam ma asi prostredi😄😃 jestli je tam tma nebo ruzovo😄😄 asi mi z toho sibe a zacinam chytat trosku strach a to mam jste 4 tydny cas
@fly80 tak snad zitra budou mit pro Tebe dobre zpravy! Drzim pesti! Mno... asi by k Vam domu prijel dr., kdybys rodila 😅 ale tak snad jeste rodit nebudes. Ale problem je v tom, ze dokud dcerka ma akutni nestovice, tak je muzes dostat kdykoli a taky vubec, je to o imunite. Drzim pesti.
Koukáte někdo na Juniora? 😂😂😂
@priefi ono se může přenášet 3týdny? No asi jsem opravdu zvyklá na péči pečlivou od gynekologa, proto jsem teď mírně řečeno rozladěná..
@fly80 tak to je teda taky mazec, že naposledy tam měli takový případ v tomto roce..To jsem zvědavá, jak to zítra dopadne..Určitě napiš..
@veselaopicka tak to jsme na tom stejně, já si to vždycky promasíruju a přes den je to trochu lepší, vždycky nejhorší po ránu..Mě to taky poznamenala do průkazky..
Ví některá co znamená teda to CS "PP+"?
@tsasenka
@arielka222 mě tento můj dr taky už nedělá utz. Vím že mi ho dělali vždy při příjezdu do porodnice, když jsem šla rodit, kvůli velikosti miminka. A to mi si myslím že je dost důležité, zda se jde rodit odhadem 3,5 kilove miminko nebo nějaký obřík. Na kamarádku takhle kašlali, i když měla první císařem a nakonec to dopadlo tragicky.
@halasovci007 a z jakého důvodu bys měla mít císaře?
@bemo no můj gynekolog je pečlivý, ale v ty porodnici prave utz nedělali. No mas pravdu, já si o utz 4 dny před porodem v porodnici na ozvach zazadala ptz sem měla strach ze by mel přes 4kg a to už by byl trošku problém. To si myslím ze by zrovna hlídat měli..ale někde na to kašlou. Asi si myslí že prostě porodí každá velké dítě nebo co :/
@priefi jde o vnitrni naladeni a duveru sama v sebe sve telo a dite. Pri prvnim porodu jsem byla vo nejdele doma - bala jsem se protivnejch doktoru 😂 a porod jsem si opravdu uzila. V te dobe jsem o hypnoporodu nevedela nic. Urcite si nebudu predstavovat ty vizualizace atd... Ale rozhodne souhlasim s myslenkou porodu, ktery se necha na matce a diteti, bez zasahu personalu a vnitrnim naladeni. Chce si to najit svuj vlastni vnitrni klid.
@sarinka_nevesta s tím naprosto souhlasím. Já jsem takhle jela rodit poslední dceru. Byla jsem v klidu a chtěla se někde zašít a být sama s miminkem. Tenkrát jsem to tak fakt cítila a vím že to bylo správně. Při příjezdu do porodnice jsem s nikým nekomunikovala a to se očividně nelíbilo jedné PA, tak mi řekla "a budete se se mnou bavit"? Tak jsem jen zakroutila hlavou že ne a ukázala jsem na manžela a ten za mě ty blbosti které jsem tam u nich hlásila asi před týdnem, nevím proč, nadiktoval znova. A byl to určitě nejlepší a nejméně bolestivý porod. Rodila jsem počtvrté, takže ty porodní cesty už jsou prostě jiné, ale ten průběh byl prostě úplně jiný a já si dělala co mi bylo příjemné a nikdo mě do ničeho nenutil. Naštěstí se mě ujala jiná PA, která asi pochopila že není třeba mě rušit a nechala úplně být. Rodila jsem nad ránem, tak mi i zhasla, což se mi taky líbilo a přišla za 20 minut a řekla, tak jdeme rodit.

Jak tak čtu, tak u všech je už docela veselo 😉 To už dáme holky 😉 Teď už to vidím tak, že každým dnem některá z nás porodí. Já tedy dneska musím ještě vydržet 😂 Každopádně já dnes místo v porodnici, trávila dopoledne na infekční klinice v Plzni.