Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Tak já dnes byla na kontrole v porodnici. Jela sem tam už smířená se vším. Minule mi hodně nepříjemná doktorka oznámila, že příště domluvíme termín na nástup do porodnice na vyvolávání 😒 Tahle kontrola byla zatím nejlepší ze všech. Monitor poprvé dopadl skvěle. Malá poprvé pořád nespala a já na tom byla fakt jen 20 minut. Pak mě hned vzala doktorka, nečekala sem jako vždy. A konečně tam na mě čekala hrozně příjemná doktorka. Prohlídla mě, udělala ultrazvuk a pak sme si povídali. Malá má podle odhadů 2800 g, plodové vody akorát a všechno v pořádku. Tak prý proč bych měla chodit na vyvolávání, když je všechno v pořádku, cukr taky v pohodě s dietou. A konečně mi po pěti měsících vymazala diagnózu vysokého tlaku. Pořád mě tam vedou a mluví se mnou všichni, jak kdybych měla pořád vysokej tlak. Ale já ho měla jen týden někdy ve čtvrtém měsíci. Od té doby nic a nemůžu jim to vysvětlit. Konečně někdo rozumný 😁 Dokonce mě objednala až dva dny po termínu 💜🧡💙
Tak se holky hlásím, dneska to bylo opravdu šílené. Došli jsme do nemocnice a tam seděly 4 maminy další 2 ve uvnitř, místo k sezení omezené, takže jsem tam stála, jak blbec a to to dlouho nevydržím. Pak se to trochu hnulo, ale pak na ordinaci to bylo totálně zaseklé. Byla tam ženská těhotná na screen. a ta sebou měla kamarádku, 2 děti, takže židle obsazené a já jak jsem tam stála, tak mě začalo bolet břicho a záda v kříži. Navíc tam byla nějaká mladá dr. která vypadala, že je čerstvě po škole, 1 maminu tam vyšetřovala skoro 45min. jsem si říkala, třeba dělá příjem, ale houby ta měla termín teď 6.1. takže už tam chodí delší dobu. Naštěstí tam byla dr. u které jsem už byla 2x a sice jsem byla, až 4, ale sestřička mě zavolala přednostně, že když už jsem byla u té dr. párkrát, tak mě veme, za což jsem byla neskutečně vděčná. Ta nová dr. se jí furt chodila něco ptát, jako chápu, že se to někde musí naučit, ale nechtěla bych k ní. Takže jsem jí vše řekla, jak mě břicho docela bolívá ve spod, tlačení i ty hemeroidy. No a takže hlavička, už naléhá, ale děl. čípek, že je ještě pevný nedozrálý, že je tak na špičku prstu, hemeroidy nemám, alespoň né teda ty vnější, že možná vnitřní, že to mohla být i prasklá žilka, ale že pokud mě to nebolí, nemám žádné problémy, tak mě trápit nebude. Jelikož mám dnes TP, tak kontrola, už 2x týdně, takže jedu na ozvy v sobotu a ve středu poradna. Říkala, že se nechává přenášet max. 10 dní. Ptala jsem se jí i na ten ultrazvuk, že se dlouho nedělal (je fakt strašně příjemné, když jdete po několikáté k té samé dr., která je navíc příjemná, člověk je hned uvolněnější a líp se mu na vše ptá) no a ten UTZ se dívala, že se dělal při příjmu 10.12. a že se dělá tak po měsíci, že je pro ně nejdůležitější kontrola čípku a ozvy a když jsou ozvy ok, bere se že je vše v pořádku, ale že teda př. poradnu se UTZ udělá i s odhadem váhy a se vším. My jsme měli dneska ozvy šílené, jak máme pohodáře, který jak usne nejde vzbudit, tak ten co dneska předváděl, to byl mazec, prý šílená divočina, naštěstí se pak zklidnil, tak říkal, že to tak necháme. Jinak jsem teda vyřízená, než jsme vypadli z nemocnice, nákupy, pak kolečko naši, babička a já už hladná, tak jsem musela hned chystat véču, pěkně obložený talíř nadlábla jsem se a jsem spokojená a to mi manžel dneska slíbil pohár, že jsem to všechno tak pěkně zvládla. Momentálně na něj teda nemám vůbec chuť, ale on si stojí za tím, že mě ho dneska slíbil a sliby se mají plnit. Ale mě je jasné, že na něj má šílenou chuť spíš on 🙂
@journals ja mela napr.neco jako tohle
Chci byt informovana o vsem, co se bude dit a dat k tomu i souhla
Chci prijemne pratelske prostredi, kde bude respektovano nase soukromi a intimita
Na porodnim boxu pouze porodni tym a manzel nikdo jiny
Chci vstupni vysetreni pro epidural, kdybych se rozhodla, ze ho chci
Preferuji prirozeny prubeh porodu
Chci box s vlastnim soc.zar, nejlepe s vanou
Chci intimni prostredi
Nechci nalehani na bricho, nechci cevkovani
Nechci aut.nastrih hraze, jen pouze jako prevenci velkeho poraneni, ktere by realne hrozilo (na zaklade dane situace)
Chci bonding, pokud nebudu ho moci mit ja, tak manzel
Chci manzela uz od 1.doby u sebe
Souhlasim s klystyrem
Souhlasim s oholenim, pokud nestihnu v domacich podminkach
Souhlasim s kanylou
Chci nechat dotepat pupecnik
Chci mimi hned k sobe
Vysetreni miminka bud v me blizkosti,.nebo v blizkosti manzela.
Zadne um
V pripade ak.cisare, pokud to bude mozne, aby mi dali spinalni analgezii, pokud nebudu moci absolvovat bonding, at to umozni manzelovi
A urco jeste neco. Mela jsem to napsane jinak, ale bodove neco v tomto stylu.
@bemo hm...jejich sef vi, kdy je poslat na sluzebku... snad teda se vrati, nez obe porodite
@halasovci007 pro me taky ideal ale jsem chvili po angine a nerada bych ji mela ted zpatky.. ja jsem vesmes jen balila drobotiny komandovala a ted vybaluju... ale uz sem klidnejsi dneska sem predala starej byt.
Opet nespim 🙄🙄🙄 ja se z toho pos...zblaznim.
@tsasenka uz mam klid..Oba se odvezli,ale mezitim prijeli tchanovci bez ohlaseni a volaji svagrovi,ze jsou u baraku 😤😤😤😤😲 (nevideli auto ma zel jel pryc a uz mysleli,ze jsme v porodnici) oni to delaji porad,ze se pozvou bez ohlaseni..No a pak jsme jeli k nasim a stravili krasny vecer plny srandy a pohody.Tatka ukazovalbmanzelovi rodokmen,ptz ho chteji taky se sestrama zacit dohledavat..
@bemo to je teda mazec ted poslat tatinky na Sk kdyz mate termin..😨😨
@fly80 moc gratuluji k paradnim vyskedkum..🍀🍀 ja jsem nervoznibjak sanky v lete.Jsem zvedava co mi reknou.Sla jsem spat v 1 s tim,ze snad vydrzim do rana.No uz cumakuji a nemuzu spat takze parada.Budu zvalchovana rano..
@zetta01 tak to je mszec,ze sis ani nemela kam sednout to te meli nechat akespon ti lidi z doprovodu!Ja se desim ze za par hodin budu v podobne situaci.Zada me teda boli uz nekolik dni a mamka me vcera nepotesila,ze pri vsech 3 porodech mela oboje bolesti,takze je mozne,ze je to k porodu a ze budu trpet taky obojima mno.Ja vcera u nasich spucla na co jsem prisla 😂😇 a t3d je mi tezko 😯😖
@veselaopicka to chapu,cloveku se ulevi a spadne mu kamen ze srdce a ted uz jen doma to nachystat a vybudocat si prijemne prostredi.Stejne te obdivuji ja bych ted asi nic moc nebyla schopna..J3di e to komandovani 😂😂😇😇
Dneska se taky hlasim do klubu nespavcu 😶
Já bych spala, ale vzbudila mě kočička. Něco ji je, není ji dobře. Právě mi pocurala postel, takže musíme hned ráno na veterinu. Ježíš, mě tak buší srdce. Začalo to už večer, ale nemáme tu žádnou pohotovost. Vůbec nevím, jestli mám jet taky, protože jestli mi umře, tak umřu taky. Před pár týdny mi umřel kocourek po 14 letech a teď tohle 😢
@journals bohužel teď vypadá fakt na umřeni 😢 myslela sem, že tři dny před termínem už nebudu muset nic řešit a užívat si ty poslední chvilky klidu. Tak bohužel. Teď přemýšlím, jestli mám jet na tu veterinu s přítelem, nebo zůstat doma. Je to hodina cesty a pak tam nevím jak bych to dávala. Ale zase bych ráda byla s ní. Chjo, to je super budíček.
Ahoj holky, jsem tady skoro po 14 dnech, po tom pohřbu dědečka jsem neměla na nic náladu , dost mně to semlelo i když trošku se zpožděním , radši jsem se zaměřila na přípravu krásných Vánoc pro syna a příprav na nové miminko - internet jsem dočasně úplně vypustila ..... Dočítat asi nebudu nestíhám - snad jen, už máme nějaké nové miminka ? 🙂
Já jsem byla 31.12 ( v 35+6) na první kontrole v porodnici v Přerově - moc se mi tam líbí, doufám že tam budu spokojená i u porodu. Na monitoru malá řádila jak hrom, sestřička byla z toho nešťastná protože mi pořád chodila spravovat ten snímač, aby na záznamu něco bylo 😀 jinak stahy dělohy nula nula nic - takže jsem vysadila hořčík. Podle UTZ váhový odhad 2709g a všechno vypadá vpořádku. Čípek mám na 1cm a na prst volně prostupný ( což je teda víc než když jsem přijela do porodnice u prvního porodu) ... další kontrola 7.1. a už mám definitivně dobalený kufr do porodnice a nachystané vše ( včetně instrukcí) pro manžela a syna když budu v porodnici
@fly80 drzim palecky at vam to na veterine dobre dopadne.A neni to steskem?
Holky, u nas asi strevni chripka! Nasa mala to chytla a ja od ni. No, vcera jsem si s tim zvracenim sahla fakt az na dno. Zvracela jsem i 2 loky vody. K tomu, mne pak vecer silene bolelo bricho. Manzel uz se tesil, ze pojedem, ze je to urco porod. Tak ne no. Dneska musim odpocivat, at zitra zvladnu poradnu. Doufam, ze Miky jeste chvilku pocka
@halasovci007 no me nic jinyho nezbylo.. taky jsem si materskou a hlavne vanoce predstavovala jinak..
@lindikova snad ne. Přítel před hodinou odjel na kliniku. Já radši nejela a on mě nepremlouval. Normálně by to dělal, bylo na něm vidět, že sám jet nechce, ale já se bojím. Tak uvidíme, s čím se vrátí. Kočička se mi nad ránem pocurala do postale a ráno pokakala na koberec.
@ange_de_la_morte já na tebe myslela, že ses tak dlouho neozvala. Už sem si říkala, jestli si neporodila 😉 Hlavně že je všechno v pořádku.
@halasovci007 díky. Já myslím že je to tím. Začalo to fakt když kocourek umřel.
Ahoj holky, zdravím po první kontrole v Motole. Jsem 36+3 a Adámek má odhad 3300g (přibírá přesně 250 g za týden🙂, před Vánoci odhad 2800). Dělali mi jen utz, že monitor až od 38tt.
@fly80 : to naštěstí ještě ne 😀 ale teď už je mi to jedno kdy - chtěla jsem vydržet přes svátky kvůli prvnímu synovi, teď už kdykoliv 🙂
@tsasenka tohle opravdu vypada, jakoby se neco chystalo. Anebo pak, ze jsi od Mianky neco chytla.
@fly80 tak to je super! Konecne fajn pristup.
@halasovci007 to je radost ty neohlasene navstevy. Manzel vcera sel rici jeho rodicum, ze uz jsem doma a rovnou jim rekl, ze pokud chteji na navstevu, tak muzou 1x tydne a predem se domluvit. Hned jim rekl, ze se muzou stavit dnes v 15 (aniz by mi neco pred tim rekl, takze jsem vylitla jako cert z krabicky, protoze ja se na zadne navstevy necitim). Navic dnes, nevim, co se stalo, ukrutna bolest spodku a podbirsku, ani chodit jsem nemohla. Jen lezela a skurala. Byla jsem pred tim na velke a trochu musela tlacit, tak asi ten tlak mi ublizil. Takze lezim cely den v posteli, na podbrisek teple obklady, dr.poslala ereceot na algifen neo, ze pry muzu pri kojeni, v pribalovce ze se nesmi v tehu a kojeni, volala jsem na novorozenecke, tak ze lepsi by bylo nebrat, ale kdyz tak at si jednorazove vezmu. Teplo bolesti zmirnilo, ale porad mam problem s chuzi obcas prijde jakoby krec. Takze jsem nadsena, ze tu nekdo bude, kdyz mi je "extremne dobre", manzelovi nic rikat nebudu, bud navstevu prelozi sam, nebo proste budu sedet v loznici. Neni mi dobre, nebudu na silu vstavat. Maleho nikomu nedavame, takze snad to dodrzi a jeho ho ukaze. On je pozval, protoze vcera tu byla moje mamka, hlidala starsiho, kdyz jel pro me do porodky a uvarila nam obed. Ja pak lezela v loznici s malym a ona byla v obyvaku se starsim, takze z miminka nic nemela. To jsem taky rikala, tak mi na to rekl, ze nikdo nerekne ani popel, kdyz treba tam budu s malym 10 min a zase si s nim zalezu. Je mi jasne, ze po dnesku mi sam rekne, ze mam lezet v posteli a nehybat se z ni, ale treba to celkove dneska zrusi. Ale k veci. Jak manzel rekl, ze 1xtydne a po domluve, tak hadej, kdo mel nejvic kecu a byl nejvic urazeny, ze si klademe takove podminky... tchan... no po tech tlacenkach by mel byt ticho jako mys pod metlou a ne jeste remcat. Manzel mi rekl, ze je chape (je znamena, ze i tchyne se nejak vyjadrila, ale o tom mi nic nerekl), ze jsou zvykli na volnejsi pristup a ne jasne dana pravidla, ze se jich to dotklo, ale ze chape i me, ze mi po porodu neni nejlip, takze na tom, co jsem chtela proste trval. Na ten jejich volnejsi pristup jsem opet vyletela jako certik z krabicky, ze minule jsem mela z toho jejich volneho pristupu pocit, ze skincim nekde na antidepresivach na psychine, ze tohke uz proste nikdy nechci zazit a zaden volny pristup se konat nebude. Treba i mamka mi rika, ze prijde jen, kdyz ji reknu a ze jak budi potrebovat s cimkoli pomoct (vyjmenuje snad vsechny domaci prace), tak prijde a udela. Vedle se akorat urazeji, ze se nemuzou prijit podivat na mimi, kdyz se jim zachce a v dobe, ktera se jim zachce. Jako sorry, ale bral na me nekdo doprcic ohkedy, kdyz jsem byla tehotna a zvracela jak amina? To jako porodem vse odeslo, jakoby to nebylo? No mozna u vsech ostatnich jo, ale ja jsem porad nastvana.
@halasovci007 bolesti zavisi od polohy miminka, kdyz ma zada smerem k brichu, tak bolesti jsou hl.ty ala menstruacni a spodek, kdyz je zady k pateri, tak jsou i v krizich. Ja u Matyho mela krizove bolesti, ms bolesti a spodek, ted jsem krizove nemela a mimi bylo zady k brichu.
@fly80 to je mi lito 😔 ale treba to je jen to, ze citi, ze se blizi porod. Pejsek, kdyz jsem mela pred statnicemi a byla sakra nervozni vecer pred taky onemocnel, prujem, bolelo ho brisko, kulhal. Myslela jsem, ze na statnice se vykaslu a pojedu s nim na veterinu. Uz jsem se chystala,ze jedeme a najednou byl ok. Takze jsem usoudila, ze prevzal moji nervozitu na sebe.
@ange_de_la_morte ztrata blizke osoby je hodne tezka 😔 a v tehu to je o to smutnejsi 😔 verim, ze Te to vzalo. Mimi u nas ma Krisatko, ale to vis ja 29.12. (zadna 30ti hodinovka se nekonala, naopak docela rychloporod) a Malecek 30.12.
@ange_de_la_morte a abych byla presnejsi, tak Krisatko ma Monicku, ja Mikulaska a Malecek Adamka
Ja se docela vyspala. Manzel je zlato. Uspaval v noci po nakojeni i Mikyho, ktery chtel bantovat a probudil i Matyho. Tak prvne uspal Matyho a pak i Mikyho a ja mohla spat taky 😍 uz jsem to po x neprospanych nocich potrebovala jako sul. Nevim, co bych bez nej delala
Ted nevim, zda jsem to uz psala, max se budu opakovat. Vcera nas pustili domu a Miky mel propousteci vahu vyzsi nez porodni. Tak nas chvalili, ze jsme moc sikovni, ze to se vidi malo kdy, aby mimi melo vic pri propousteni. Ale prsa mam prelita a nevim pomalu co s nima. Musim sahat po odsavacce a ulevovat si z nejhorsiho, ne moc, ale aspon trosku. Jinak uz taky Vam moc nestiham. Ted ze lezim, maly spinka a manzel se starsim jeli do obchodu, tak jsem mela chvilku, tak jsem Vas docetla
Jinak manduca satek v nedohlednu. Prislo info, ze bude 28.12.a nikde. Manzel tam psal, kdy prijde a nic, zadna odpoved. Dnes jim napsal znovu, bez odezvy. A pritom to je eshop, ktery je pomerne znamy... mno... na prodeti.cz uz objednavat asi nebudeme
Na prsa hodne pomaha tvaroh, vytahne horkost z prsou. Nebo s vlez pod horkou sprchu a trochu zkus odstriknout. Pripadne hned po kojeni odsaj, dej maleho manzelovi a odsavej. Aby tam nebyla prodleva. To je dalsi impuls k tvorbe mleka

@bemo Včera jsem chodila pořád na velkou, v noci bolesti, dneska šílené pocity na zvracení, tak buď se něco chystá, nebo fakt nevím. Tak jsem si říkala, jestli se tělo nepřipravuje na porod, ale ještě chci vydržet.
Jé, to je blbé, když Ti manžel odjede. Ten můj zase dojíždí denně hodinu do práce, takže průběžně volá, jestli je všechno OK. Tak držím palečky, ať to přijde, když ho budeš mít doma 🙂