Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@moncicak1983
@pe_tu_ss_ka
krásné miminka 🙂
@fly80 děkuju, už teď se nestačíme divit, co všechno zvládl 😍
@krisatko malý si hodně pospíšil, ale ale kdyby to bylo na něm, asi by to vydržel déle, ale kvůli nadměrnému množství plodové vody to nevydržela placenta.. Sice byl důvod malého zúžení z dvanáctníku do střeva (to už má prcek operativně opraveno), ale nebýt toho, tak věřím, že by se ještě koupal 😁 jee to jsou kousek od sebe a dohání to obdobně ❤️
Holky, taková otázečka - jaká je vaše zkušenost - jak dlouho vám ty očistky/špinění trvalo? Jsem už víc jak 14 dní po a už mě to dost nebaví 🙄 vím, že je to individuální, ale nevadilo by mi, kdyby to už skončilo... 😖
Tak my jsme poprvé spali v sobotu u našich a Adam tam nespal tak dobře jako doma, holt to poznal že není ve svém, ale v pohodě, zvládli jsme to.
co ted tak na něm pozoruju, tak k večeru moc už nechce usnout jinde než u nás v posteli. a hodně krát pije, kojím třeba s přestávkama i dvě hodiny, ale za to pak spí jak dudek, dneska skoro pět hodin.
máte to taky tak někdo?
@malecek v podstatě od 22 do 1 ráno kojime třeba po hodině a pak už spí po třech a nad ránem i 4 hodiny. Ale od těch 22 do jedné je fakt nejvíc hlad. Už nějakou dobu přemýšlím že v tu dobu dám MM z mrazáku flaškou, ale zatím odvolávám. Jinak vzhůru bývá dopoledne 2 hodiny, pak kolem 14-15 hodinu a ještě jednou dvě hodiny večer bude kolem 5-6 nebo 20-22
@journals mě po porodu ještě čistili, protože mi tam zůstal kousek placenty.. Ale krvácela a následně špinila celé šestinedělí, i když ne nijak závratně...
@moncicak1983 @pe_tu_ss_ka mate krasne deti. At vam delaji jen radost a rostou do krasy i zdravi 🤗
@pe_tu_ss_ka ve krerem tt jste rodili?
@fly80 jj, to slychavam casto, ze je to chlapecek a ti casto maji bolibriska. Jj, jsou ruzne place 😉 to u nas je bolavy plac a totalni krouceni, tlaky do brisska a pak jak se nam podari brknout nebo prdnout, tak je lip
@journals 4 tydny po a stale spinim, nekdy vic, nekdy min. U starsiho jsem jela cele 6ti nedeli a prvni 2 krve jak z vola.
Jeziiiiis tak ja porad nic.... v patek dalsi kontrola a kdyz neporodim do pondeli tak se v pondeli domluvime na vyvolani.
@priefi ve 32+6 🙂
Holky já jsem nějaká zacpana. Bojím se jít na záchod. Máte nějaký tip? Myslela jsem hrusku, ale bojím se aby se malá neosypala a hlavně aby ona pak taky nebyla zacpana 😫😓 přitom piju mléčný nápoje, meltu, čaje a jim normálně nebo možná i min..
@halasovci007 psylium, nebo když je to akutní, tak fructolax 🙂 psylium dodá vlákninu a změkčuje to, a fructolax zaručeně prožene, je to taky vláknina v kostce..
@pe_tu_ss_ka a můžu to když kojím?
@halasovci007 hele, zase se tak neboj. To bys těch hrušek musela sníst kilo, aby se něco přihodilo a zrovna u hrušek by se asi ani tak nic nestalo.
Psylium ano, u fructolax píši po konzultaci s lékařem, ale já to brala i v těhotenství, když už nebylo zbytí...
@journals Já třeba v pohodě dost málo už od druhého dne po porodu, teď po třech týdnech občas malilinko zašpiním, ale spíš už nic...kamarádka měla u obou dětí přes 7 týdnů a hned nato dostala menzes i přes plné kojení (to já u Elišky v devíti měsících, tak ted by to taky mohlo chvíli vydržet, nezlobila bych se :D)
@veselaopicka buď v klidu, my jsme dnes měli plany poplach do porodnice 😁 už jsme zpátky doma a čekáme 😊
@halasovci007 ja po porodu doma jedla svetkovy kompot a susene svestky a ok, pomahalo.Jinak hruska by mela byt ok
@journals porodnicke by se spravne mely pri nejsilnejsich ocistkach po porodu a pak dokud je nezahojene poraneni, pak uz muzes normalni.
@fly80 hruska je ok, ale pokud by byla alergie, tak staci trochu potraviny, co vadi a je to znat (pise matka alergika), takze kdyby byla alergie na hrusku, poznalq by to uz po te jedne. Avsak hruska patri mezi ty bezpecnejsi potraviny.

@malecek m e taky utz nikdo nedělal, ale ještě když jsme byly v nemocnici tak ze mě vyšel shluk velikosti vajíčka. To byl mazec....