Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi CS jsem naštěstí neměla, byl to vyvolávaný porod, první z těch mých pěti. A kontrakce byly hrozně krátké, tlačila jsem hodinu a malý pořád zalézal zpátky až mi nakonec praskl nějaký varix tam dole a tak to nateklo, že by malý přes to ven prostě nevylezl a chvilku před tím mi dali injekci na prodloužení a zesílení kontrakcí. Jenže nejdřív museli vyřešit ten varix, tak mi to tam rozřízli, samozřejmě bez umrtvení a vytáhli krev, pak to rychle zašili a mohla jsem tlačit dál, to už byl ba 2 zatlačení venku. Takže já ztratila hodně krve a malý byl z toho porodu hotový, tak se málo hýbal, jen tak kníkal, vůbec neřval, prostě ty reakce byly slabé, dali ho pod kyslík a dětská dr zavolala teda převoz do Brna na Jip. Než dojeli tak už vypadal úplně v pohodě, ale dr měla strach, tak ho tam radši poslali. Mě to dole po porodu zase museli otevřít a vtáhnout zbytek krve a pak znova zašit a to jsem fakt brečela bolestí, dostala jsem nějaké oblbováky, pak mi malého na 5 minut přinesli a pak už musel jet ☹
@tsasenka já mám taky rozestup, vždycky jsem měla a vždycky mi ty cviky na ty šikmé břišní svaly pomohly. Teď čekám až se mi trochu zahojí ten spodek a pustím se do toho. Ale Jillian Michaels to hned tak nubede 😀
@krisatko
@tsasenka
@priefi jenže holky já se narozdíl od vás trochu i vyspím. Dnes jsme spali 5 hodin v kuse. Takhle krásně mi nikdo z dětí nespal. Ale nechci to zakřiknout. Šimonek je tedy s námi v posteli, ale momentálně vyhrává pohodlí. Ráno musím vstávat nejpozději ve třičtvrtě na sedm, bez ohledu na to jaká byla noc, tak se prostě musím vyspat i kdyby měl Šimonek to prso v puse celou noc. A přes den nemůže být řeč o nějakém odpočinku. Ale to známe všechny.
@priefi no, bohužel to nebyl porod snů, ale teď už je to za námi.
@ange_de_la_morte hojení je na tu hrůzu kupodivu v pohodě, normálně sedím. Spíš mě to šití bolí k večeru. Ale asi to není úplně běžné během porodu, byli tam z toho celkem překvapení. Křečové žíly mě netrápí, tak nevím čím to bylo. Za mě prostě byla chyba to vyvolávat. Ale jak píšu, jsme oba v pořádku a to je důležité.
Jak se pozná ten rozestup???
@ange_de_la_morte jejda, doufám že jsem tě nějak nevyděsila, to jsem opravdu nechtěla. Všechny mé předchozí porody byly úplně v pohodě, taky jsem mohla jít pak na akutního císaře a to by bylo ještě horší. Takže jsme dopadli ještě dobře.
@malecek lehneš si na záda, pokrčit nohy, strčiš si ruku jako na kolmo těsně pod pupík, a zvednes hlavu tak aby zabírali přímé břišní svaly. Pokud tam budeš mít díru, tak máš rozestup a podle toho jak moc velkou, spočítáš kolik prstů se ti tam zaboří. Snad jsem to popsala nějak srozumitelně. Já měla po čtvrtém porodu 4 prsty a po cvičení 1 prst, takže to fakt pomohlo hodně.
@krisatko a mozem prášky kdyz kojime?
@bemo : mně přepadá strach tak nějak ve vlnách - chvíli chci porodit a vím že to bude vpohodě a chvíli mám pocit že mně nikdo nemůže donutit rodit 😀
@ange_de_la_morte já to tak měla taky. Byly chvíle kdy jsem hrozně chtěla rodit a doufala v každou konrakci nebo alespoň tvrdnutí. A pak byly momenty, kdy jsem úplně vnitřně panikařila z toho že se tomu porodu prostě nevyhnu. Já si myslím, že je to úplně normální. Samozřejmě je hrozně fajn jít rodit a být tak nějak v psychické pohodě. A to já jsem prostě teď naposledy fakt nebyla. Z toho vyvolávání jsem měla hrozný strach a asi jsem měla říct ať už do mě nic necpou, když to šlo tak pomalu. Protože ten porod sám o sobě ani nebyl tak dlouhý, ale bylo to úplně jiné než u předchozích dětí. Případala jsem si jako bych rodila poprvé a neuměla vůbec tlačit. A ty krátké kontrakce mi vůbec nepomáhály.
@bemo : já se ti vůbec nedivím, jak já byla šťastná že jsem se u Matýska vyvolávání vyhla i když docela těsně a stejně ten průběh byl úplně na houby, měla jsem strašný strach z vyvolávaného porodu, teď ho možná mám méně než kdysi - hodně jsem ale první porod prožívala a pořád jen myslela na to že už nechci další kontrakci, teď se snažím přesvědčovat sama sebe že musím myslet na to že kontrakce je kamarád - no jaká bude realita to je otázka 😀
@bemo Ty sis teda uzila, hlavne, ze jste oba v poradku. Simonek Ti krasne spinka. Starsi dcera jde zitra do skoly, takze musim uz taky vstavat. Jak ja se tesim na prazdniny 🙂 No a s tim rozestupem jsi me potesila. Zadne velke cviceni to neni, ale snad ty cviky pomuzou. Mam to na 3 prsty.
@priefi Drzim palecky s rymou. Je to fakt opruz. S tim rozestupem nevim. Mam ho az ted po 3. porodu. Musim nosit pas a rehabka rikala sikme brisni svaly, tak cvicim obyc. cviky.
@bemo tak kdyz to tak ctu tak mam stejny pocity chvili chci aby to prislo a pak behem dne zas ze ne ze to nezvladnu.
A to se celou dobu strida ... pritom.vim ze to stejne prijde... ani nevim jak si mam tu bolest predstavit.. myvala sem posledni mesicky stylem ze sem sla z prace vzala prasek a nez zabral tak sem to prorvala jak to byla bolest.. kamoska mi rikala ze to je neco podobnyho.. no.. mozna lepsi ze nevim
@ange_de_la_morte vven se chystame mozna zitra.Dnes bylo celkem teplo kdyz jsme byli na kyclich..tak kdyz bude i zitra konecne vyrazime..dr. rikal at nespechame dokud je minus.u nas dnes plus ctyri..tak snad to vydrzi 🙄
@bemo jak to dali stehy na prochazce?my se chystame jen kousek.Mame tady zahradnictvi,kde prodavaji i zeleninu tak jen tak za ucelem a hlavne se vyvetrat..taky se bojim stehu.hlavne toho praskleho..
@tsasenka my dnes na kyclich a bylo prave pekne..a 4 nad nulou..
@krisatko antisourozenecky prasek to je dobry nazev 😂 a budes brat ty nizkohormonalni co se muzou pri kojeni?
@veselaopicka : já jsem na tebe dneska myslela jestli už nejste v porodnici 🙂 ... bolest si nepředstavuj, stejně se to asi nedá moc k ničemu přirovnat ale možná tě uklidním když budu tvrdit že bolest po trhání osmičky teď v červnu kdy jsem si nemohla nic vzít byla horší jak porod - ten je alespoň ve vlnách a mezi kontrakcemi se dá i spát ( a to i tehdy pokud je pauza jen 2 minuty) a navíc člověk ví že za to bude ta nejkrásnější odměna
@halasovci007 : u nás taky dneska bylo nad nulou a sluníčko - osobně si myslím že pokud nemrzne tak alespoň na 20 minut to nevadí - alespoň s Matýskem jsme chodili vždy alespoň na chvilinku, kdybychom měli čekat do +10 tak jsme šli ven pomalu po 3 měsících
@ange_de_la_morte me dnes vyjimecne bylo fajn. Tak jsem jela do mesta a ke kamosce na caj a buhtu a nakoupit a ted jsem zbyta. Zas nemuzu spat. A tak me aspon uklidni ze to je jak silna strevni chripka😄😄 to zas tvrdi druha kamoska.. janse musim necim uklidnit. Ale je fajn ze jsou mezi kontrakcema prostory na nabrani sily
@veselaopicka : já dneska měla taky celkem náročný den - docela jsem si zvykla že je malý ve školce alespoď dopoledne a já mám klid - no řádí jim tam nějaký bacil takže jsem ho nechala doma ať si něco nepřinesem a on byl dnes extra náročný na pozoronost , mám dost ale spát taky nemůžu
@ange_de_la_morte no jestli bude zitra jako dnes tak vyrazime.Sli bychom dnes,ale byli jsme na kyclich a pak jeste pro nahradni zavinovacku a prijeli jsme mala uz mela hlad a pak prijela segra nunat,takze jsme to prosvihli - nestihali jsme..
@bemo uplne te chapu.Me teda nevyvolavali,ale trochu se to podoba..Taky jsem mela kontrakce strasne daleko od sebe a hlavicka 2x zalezla zpatky az na potreti se podarilo..A to mi pousteli zilou oxytocin a neco na uvolneni tkani ci co..ale mala teda nalokana plodovky a fialova hned ruzovela a jak ji vycistili pusinku tak brecela..Az jsem zirala,ze apgar skore bylo 10 10 10.No obdivuji te s 5 detmi.My budem mit jedinacka (zatim to tvrdim,ze tohle uz nechci zazit)
@halasovci007 anoo, nějaký prý jen s jedním hormonem. Azalia se jmenuje.
@martinasip ano, jsou antony, které se můžou při kojení
@krisatko me to predbezne nabizel dr. Kdyz mi hrozil cisar,jenze nevim porad jestli ne radeji to telisko..hormony zase se mi brat nechce kdyz vim co to se mnou delalo predtim..🤔😥
@krisatko snehulak zelvak je peckovni 😍
Holky to byla zase výživná noc teda ...v podvečer mně začlo tvrdnout břicho , pak jako že už festovně s intervalem tak 12-15 minut, no chvíli to vypadalo že se to bude zkracovat, pak jsem si šla kolem 11 lehnout ale bolesti pokračovaly celou noc jen interval se víceméně spíše prodlužoval až na nějakých 40 minut, v půl 4 mně zase probrala ostrá bolest tak jsem vstala, odešla mi další část hlenové zátky s příměsí krve a dala jsem si sprchu -a zase to asi trochu polevilo takže nevim co si myslet ... počkam do 5 než bude vstávat manžel do práce, protože by mně to stejně probudilo a pak si půjdu asi zase zkusit lehnout - fakt nejsem moc vyspaná
@krisatko no tak to je úžasný výtvor. Tohle kdyby viděli děti, tak u vašeho domu budou stát věčně 😀
@halasovci007 no, Šimonek měl apgar 5,6,6. Takže nic moc. V pondělí u nás byla dětská, kouknout na Šimonka a manžel ji ukazoval video po porodu jak byl pod kyslíkem a dr říkala že kdyby to řešila ona že by ho do toho Brna poslala taky.
Jinak stehy to vydrželi, ale z procházky která měla trvat max hodinku, byly hodiny 2 a to už mě bolelo úplně všechno. Děti se loudaly a protože teď nemůžu malou nosit, tak jsme šli jejím tempem 😀
@tsasenka to vstávání je něco. My jsme dnes kojili naposledy v pět, ale než zabral, tak mi zapipal budík, takže od pěti vzhůru a teď mámo výdrž až do večera 🙂
Holky tak aktuální stav za poslední dvě hodiny je takový že kontrakce mám celkem pravidelně asi po 10-12 minutách, ale trvají jen cca 30sekund a prodýchat musím jen občas jinak se to dá ustát, mám naději že bychom dnes mohli vyrazit do porodnice ? 😀 😀
Holky, nestihacka, snad se mate všechny fajn!!! Nás doufam dnes pustí domu, na Adámka mi svítí kvůli žloutence. Kdo chce porod uncensored, ať se mi označí🙂)) poslu do zprávy.
@ange_de_la_morte tak preju, ať se Ti to pěkně rozjíždí ☺️ u nás nakonec plány poplach v pondělí, taky v noci kontrakce po půl hodině, pak se zkracovaly. Jenže pak znepravidelnely, takže nic. Vcera ctg, nějaka děložní činnost je vidět, dokonce mě otevřela na prst. Tak jsem včera dostala nějakou injekci-prý nějaká provokacka. A dnes ve 14 hod opět monitor a vyšetření zda se to někam pohlo. Dnes jsem 40+2. Držím pěsti, holky i @veselaopicka ✊

@ange_de_la_morte zkus susene svestky 😉 me osobne zelezo prohanelo 😅