icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

lindikova
31. led 2019

@ange_de_la_morte princezna!!!! Tak velká gratulace. ❤️

lindikova
31. led 2019

@veselaopicka prosimte, zkus si nechat nabrat všechny hodnoty, monitory nevím co. Až do poslední chvíle bych se snažila vyvolání vyhnout. Mne praskla voda po masáži nohou, pod palci je bod, silou ho mackej. Ze se mi po prasknutí porod nerozjel, to je vec druha:( tak to máme v rodině. Voda a pak nic...

zetta01
31. led 2019

@malecek krásné fotečky, my se byli fotit v 15.dnech a jsem na fotky moc zvědavá, jelikož my máme opravdu mimčo, vůbec se ho nepodařilo uspat, od rána byl úplně uřvaný, takže hrozilo, že ani žádné fotky nebudou. Byla jsem z toho smutná, naštěstí sice nespinkal a koukal, ale aspoň byl hodný, takže fotečky budou ikdyž s otevřenýma očičkama, ale přijdou mě takové fotky lepší, než ty těch spících miminek. Malý usnul na konci focení 😀

journals
31. led 2019

@ange_de_la_morte Moc gratuluju k holčičce! ❤️

zetta01
31. led 2019

@malecek tak nám se teď poslední dny při nočním kojení, podaří, že malého položím do postýlky, dám dudlík, pustím kolotoč on chvilku kouká, když vypadne dudlík začne kňourat trochu, tak mu ho zase dám a za chvilku zase spinká. On si to ale vybírá zase přes den, to je kolikrát hrůza. Pořád si vyžaduje jídlo, ikdyž já ani nevím jestli ten hlad opravdu má. Pač to vypadá, že je to pěkný vztekloun. Kolikrát když mu u kojení vypadne prso, se začne hnedka strašně vztekat, aniž by měl nejdřív snahu pohledat. Mě dr. doporučil příkrm, že malému asi nestačí mé mlíko no a výsledek za týden nám malý otesánek přibral přes 500g, takže příkrm vysadit za což jsem ráda přeci jen k tomu prsu ho dám kdykoliv kdež to u UM jsem se snažila dodržovat ty 2-2,5hod., aby ho pak zase nebolelo bříško. Takže jsou to ted taky boje, byl zvyklý pít více, takže si to teď vyžaduje. No jsou to teď opravdu boje. Navíc mi teď 2 dny nekakal, tak jsem se bála jestli je to normální, ale měla jsem za to, že sestra říkala, že ano. 3 den se ovšem vykakal a to tak, že mu to nateklo i do ponožek 😀

veselaopicka
31. led 2019

@lindikova mne udelat zitra ten chmat tak doufam ze mi to pomuze.. tak jestli to je podle toho co mame v rodine tak je mala za tri hodinky venku od prvni kontrakce. Rikala mamina. I u brachy to tak mela.. dokonce i postavou jsme uplne stejny. Kamoska si nechala vyvolat respekt kuli tlaku a malej byl za hod a pul venku.. tajne doufam ze to budu mit taky tak😄😄

veselaopicka
31. led 2019

@fly80 mela jsem 26.1 a druhej 28.1

bemo
31. led 2019

Včera proběhlo naše už tradiční jak my říkáme královské měření. Kdysi jsem tak vyfotila první dvě děti a už to s každým přírůstkem tak děláme. Je hezké vidět jak děti rostou a řada se prodlužuje 😀

zetta01
31. led 2019

Já jsem z něj docela na nervy, kolikrát hyster.bečí a já s ním. Nevím jestli je fakt, tak hladový a nebo jen malý nenažránek. Doma mi od rána třeba nespal předevčírem, usnul možná na 5 min. a zase byl hore a řval a řval. Dojel manžel a klid, dal ho do houpátka tam usnul a spal od 16:00 jen se vzbudil na kojení a zase spal hned se ho podařilo uspat a tak to bylo, až do rána, takžesi říkám, kdyby byl opravdu hladový, tak tak nespí. Včera křičel od kojení od 16hod. až do 18hod., při kojení si párkrát potáhl a usnul, ale na tvrdo jako, vůbec se mi ho nepodařilo vzbudit a tak spal, až do půl 11 večer. Teď jsem taky nakojila, po hod.řev tak jsem ho dala znova k prsu chvilku tahal a opět ťuhýk a spí mi v náruči. Sem fakt nešťastná, že nevím co ho trápí, že tak křičí a co udělat, aby tak neplakal

priefi
31. led 2019

@bemo je to krasa 😍 a Simonek je krasne vlasaty, jeste jsem nevidela az tak vlasate mimco 😍

fly80
31. led 2019

@zetta01 tak hlavní je se uklidnit. On to cítí, že si nervní a je pak taky.

zuzekk
31. led 2019

@bemo to je paráda..!

malecek
31. led 2019

@zetta01 děkuji, mi taky nevadí že nemá fotky jak spinká, vyšly krásné, tak jsem spokojená.

malecek
31. led 2019

@bemo super 👍 malinký má nádherné vlásky 😊😊

malecek
31. led 2019

@zetta01 to si říkám taky, že kdyby mu něco chybělo tak nezaspi.
No uvidím co a jak , snad to dnes bude lepší.
Noc už byla v pohodě.

krisatko
31. led 2019

@malecek nás dudlík neosali. Nic z něj neteče a za chvilku je z pusy venku.

@halasovci007 taky mi to nešlo. Ale dneska po dvou nocích takových fakt extrémních jsem po krmení v těch 7 usla a spaly jsme až doted. Jen ty prsa mám teď jako šutr

@malecek jednou se mi jakýmsi zázrakem podařilo že usla v půlce hraní. Viděla jsem jak se jí klizi oči, tak sem pochovala a supla do postýlky a ona za chvilku usla. Většinou po kojení ale není úplně gumová, odbrkne si ještě se vrtí, dám do postýlky, udělám z ní kuklu (zabalím do deky) a položím ruku na ramínko. Většinou se ještě vrtí, mrčí a usne tak do deseti minut

malecek
31. led 2019

@krisatko mi se Adam nechce nechat zabalit. Buď řve nebo se snaží vytáhnout ven ruce

krisatko
31. led 2019

@zetta01 to já měla dnes v noci tak jsem pak už zkusila poslední možnost - že chce prostě být se mnou a po krmení a odbrknuti si s ní vlezla do postele v pokojíku, lehla si do polosedu a příšerku si dala na břicho/hrudník a tak jsme obě usly. A cca za půl hodiny jsem se vzbudila a přesunula ji do postýlky a sebe do ložnice.

krisatko
31. led 2019

@malecek ona se mi těma rukama budí, proto ji je tam zabalím a pak ji držím za to ramínko než usne aby si je nevytáhla a nevzbudila sama sebe

sarkoc
31. led 2019

Ahoj, moc gratuluji ke všem novým miminkům... 🙂

Jinak jsem to tak rychle projela a koukala jsem, že jsou nějaké nové fotečky (mimochodem pět sourozenců vedle sebe, to je fakt bomba :D)...tak přidávám naše novorozenecké pár fotek...Štěpánce bylo přesně 14 dní tehdy...

Jinak zítra má měsíc a dneska na kontrole už 3470 g, je úžasný, jak už všechno pozoruje a začíná pást koníky 🙂 Dneska jí doktorka brala krev kvůli žloutence, co se jí pořád drží, tak snad to bude dobré, odběr byl celkem dramatický, tak snad už to nebude nutný...

priefi
31. led 2019

@zetta01 tohle peklo jsem prozivala u starsiho. Prvni krok je uklidnit se, coz se hrozne lehce pise, ale tezko realizuje. Me samotne ted nekdy tecou nervy proudem, ale uz jsem mnohem klidnejsi nez u prvniho. Bohuzel nas stres jde na mimi, mimi pak je placlive a my jsme ve vetsim stresu. Zacarovany kruh. Chapu, co ted prozivas. Chce to cas, bude lip. Pokud mas pocit, ze mu neco vadi, zkus vyradit z jidelnicku vejce a produkty z nej a omezit mlecne vyrobky (klasicke mleko s ohledem na laktozu vyradit uplne a nepit ho, nepisu ted o abkm, ale o problemech, ktere umi laktoza napachat s briskem mimca). Pak hlidej tvaricky (licka), zda se neprojevuje ekzem. Jakou ma kuzi od narozeni? Ma ji cistou? Proc to pisu... to co jsem si prozila s Matou je duvod... otazka je, zda problemy byly kvuli memu stresu a nekdo by rekl problematickemu porodu, anebo uz se projevovaly alergie. Takze za me, pokud je mimi az prilis placlive, pozorovat, zda neni i pricina jinde nez ve stresu matky, ale ve vetsine pripadu za to stres matky muze a i u dalsich pricin stres matky doprovazi a zhorsuje

krispianka
31. led 2019

@veselaopicka ještě zbývám i já 😁 ale dnes jdu na monitor a ze vcera jsme předběžně domluveni na pátek na sekci...

krisatko
31. led 2019

AD - položím do postýlky a zázrakem usne... Jako to dítě mě zabije... Zas nás asi čeká veselé odpoledne a večer. Jenom jsem si ju tam odložila, že si budem hrát až poobědvám. Ona si tam celou dobu vykládala... Jdu na záchod, vrátím se a tohle tam najdu.

zetta01
31. led 2019

@priefi no já vajíčka jím úplně minimálně po porodu snad 2x a mléko nepij vůbec. Malý má od narození pokožku pěknou a i pusinku, není vůbec nijak právě osypaný, že by nějaká alergie, takže u nás to asi bude ten stres. Kolikrát si říkám jo bude to dobré to zvládneme a pak když je v záchvatu pláče, tak mě to zase totálně srazí a nejraději bych ho odnesla do ovčína mezi ovečky, pak mám výčitky, že mě vůbec něco takového přišlo do hlavy, samozřejmě bych to nikdy neudělala

fly80
31. led 2019

Chjo, v lednatkach umřelo miminko a já tu teď brecim jako kráva ☹️ Jsem šťastná, že mám zdravou holčičku, ale tohle mě prostě dostává ☹️

krisatko
31. led 2019

@zetta01 já tě naprosto chápu. Dneska v noci už jsem ju taky málem nesla psům do boudy

bemo
31. led 2019

@fly80 cože? To je strašné.

bemo
31. led 2019

@zetta01 tak ho zkus zamotat do nějaké deky. Mě se u všech dětí osvědčilo to že jsem na pevnou zamotala do deky, hlavně ruce tak aby je nemohl vytáhnout a hrozně to pomohlo. Oni mají tendenci si je strkat k pusince a tím se probudí a vypadá to že mají pořád hlad. První dcera byla úplně stejná, spala minimálně a většinu dne proplakala. Já s ní skákala na balóně třeba 2 hodiny jen aby se vyspala a pak jsem ji tak uspávala skoro do 2 let.

krisatko
31. led 2019

@zetta01 souhlasím s @bemo pokud to není hlad nebo prdíky a jde jen o to aby usnula, tak pomůže ji pořádně zamotat. Ta naše má ráda kolem sebe málo místa na spaní, takže hnízdo vždycky ještě vyplním dalšíma dekama aby byla pořád jako když ji někdo objímá.

bemo
31. led 2019

@krisatko já si myslím že to mají prostě ještě z dělohy, že při tom málem prostoru mají pocit bezpečí. I v porodnici tak mají děti často zavinute.
@zetta01 ono se mu to třeba nebude hned líbit a bude se snažit ty ručičky vytáhnout, ale zkus chvíli vydržet a uvidíš třeba se uklidní.

Strana