icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

veselaopicka
4. únor 2019

@fly80 taky to tak mam... po materske vybrat dovolenou nebo ji proplati a narok mam pry na pomernou cast dovolene za materskou.. takove info mam od danovyho poradce co nam dela ucto.

priefi
4. únor 2019

@tsasenka no potes koste, takova mzdovka, ktera nezna ZP 😥😥😥 ma nejakou sefku nad sebou? Tohle je zasadni chyba, ktera muze firmu zdevastovat. Odkaz se na paragrafy, co jsem Ti napsala. Tohle neni o hadani, ale o cloveku, ktery je na miste, na kterem nema co delat. Ja bych ji poslala teda novou zadost doplnenou o vetu ze zadas cerpani radne dovolene v plne vysi na kterou mas narok a to na zaklade paragrafu .... (at si koza prostuduje, co uz ma znat)

priefi
4. únor 2019

@veselaopicka takze zkus 3 na den 😉 treba to rozjede porod 😅 a datle a lnene jis?

tsasenka
autor
4. únor 2019

@priefi Dekuji moc. Ona je jedina mzdova pro firmu, hl. sef (hl.ucetni) je tam nekolikrat do roka novy ... Tak ja ji napisu zadost s tema paragrafama a jsem zvedava. Minule tehu nebyl problem, nevim, proc je ted. Dela tam vic, jak 10 let

priefi
4. únor 2019

@tsasenka nemas vubec zac. Tak snad 10 let nesulila jine tehule pokracujici po rd dalsi md... jako ze asi jo. Mozna bude tvrdit sve, to bys pak musela jednat s jejim sefem, pokud neprizna chybu. Neverim, ze by byli az tak neznali zakona. i kdyz.... asi by me uz nic neprekvapilo... kdysi to tak bylo, ze by zamestnankyne narok nemela, ale od 2006r doslo ke zmene zp a narok je. Jedine, co me napada, ze to muze brat tak, ze mas md a pak rovnou rd a dovca se proplaci, ovsem tohle je spatne, z legislativniho hlediska lze dovolenou proplatit jen tehdy, kdy skonci pracovni pomer v ostatnich pripadech se dovolena cerpa. Dokonce obdobi kdy se cerpa dovca mezi md a rd je svym zpusobem osemetne, protoze v te dobe neni matka chranena zakonem a pokud zamestnavatel ma duvod dle zp pro ukonceni prac.pomeru (napr.pro nadbytecnost) v dobe dovolene muze ukonkcit pracovni smlouvu takove zamealstnankyni, kdezto behem md a rd nesmi, ale to je jen info mimo tema.

halasovci007
4. únor 2019

@priefi teda jsi dobrá, že to máš takhle v malíčku. Já jsem dneska volala účetní a ta mi sdělila, že je musím mailem požádat, aby mi udělali daně a to doufám, že to udělají alespoň správně teda 😓

malecek
4. únor 2019

Holky já jsem dnes kakao, Adámek spal od rána 3x 20minut a celý den je u prsu.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@bemo : já tě obdivuju jak to zvládáš, já mám fakt hrůzu jen z těch 2 dětí 😀 bylo by jednodušší kdyby syn nemusel chodit do školky ale teď tam skoro nebyl - minulý týden byl doma protože byla ve školce střevní chřipka a pak byl u tchánovců když já byla v porodnici, tenhle týden jsem si ho taky nechala doma ať jsme všichni spolu i s tátou ale další týden už do školky fakt musí, ale jezdíme autem - o to je to jednodušší

@veselaopicka : tak pořád to ještě může do čtvrtka přijít samo - moc bych ti to přála

bemo
4. únor 2019

@veselaopicka do čtvrtka je času dost, snad se to do té doby rozjede samo. A kdy jsi měla termín? Věřím, že je ti to už dlouhé.
To přenášení je nevyzpytatelné. My jsme s tím sice počítali, ale nějak jsem myslela že to páté se tak dlouho držet nebude, tak se manžel držel furt v blízkosti domova a teď toho má v práci hrozně moc a neví kam dřív. A já bych ho potřebovala taky doma. Po porodu jsem doma neodpočívala jediný den. Tak ať to přijde rychle a máš to miminko u sebe.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

Tak jsem dneska byli na první prohlídce u naší pediatričky - Klárka prý od té soboty kdy nás propustili nic nepřibrala - no nevím jak vážili ale nevěřím tomu, papá fakt často a mlíka mám hromady, i když blinká tak stejně to zase dopapá takže to neřeším - nicméně musíme tam kvůli tomu za týden znovu což se mi dvakrát nechce ale snad teda uvidí nárůst váhy když to bude na té stejné váze.

Konečně mám ode dneška odsávačku - kojím vždy jen z jednoho prsa a z druhého musím trošku odstříkat do úlevy protože jinak bolí prsa jako čert, s Matyáškem jsem to tak měla taky, akorát pak se mlíko rychle ztratilo - ale on spal v noci klidně 4-5 hodin už po návratu z porodnice, to u Klárky fakt nehrozí :D

A chtěla jsem se zeptat, zapomněla sem doktorky - dávali jste na bříško i když ještě nebyl zahojený pupeční pahýlek ? a na jak dlouho, já z toho mám pořád obavy

bemo
4. únor 2019

@ange_de_la_morte oni mě ty starší děti i pomůžou. Dnes večer si se Šimonkem povídali a já mohla dvě mladší holky vykoupat celkem v klidu. I na pohádku došlo 🙂 a vzpomněla jsem si na tebe, taky jsem u toho kojila. Spíš že už mají starší děti povinnosti a musí cvičit na nástroje a to je někdy největší boj. Do toho taky musí doma pomáhat, což znamená jim neustále něco připomínat. Ale umí spát zase celou noc 😀
A taky to věnování se jim, nejradši bych se naklonovala aby někdo z nich neměl pocit že na ně nemám čas.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@bemo : je fajn že ti děti pomáhají , Matýsek se taky snaží pomáhat - no ale na druhou stranu dneska celý den dělá všechno proto aby byl vidět a slyšet - schválně dělá hluk, mlátí dveřma, křičí, běhá po domě atd. přitom manžel s ním dneska byl venku, stavěli spolu lego, já si s ním dopoledne hrála - měl víc péče než kolik měl před narozením Klárky lecjaký všední den ... já se ho snažím chápat a přehlížím to, ale jestli mi tohle bude dělat i přiští týden tak nevím jestli to ve zdraví ustojím 🙂

bemo
4. únor 2019

@ange_de_la_morte mě to taky tak přijde, že i když se člověk může přetrhnout aby tu změnu děti tolik nepocítili, tak se někdy mine účinkem. Ale jak bude doma i dcera, tak si zase holky umí pohrát spolu.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@bemo : je to prostě velká změna, asi nemůžu chtít aby se to nijak neprojevilo ... ale určitě by to mohlo být horší protože sice víc zlobí ale i tak pořád říká jak Klárku miluje, zpívá ji pusinkuje, mazlí, dneska se ho ptala tchýně jestli si můžu Klárku vzít, velmi energicky vysvětloval že rozhodně ne protože to je naše kočička - taky by ji mohl doma nechtít a to by bylo určitě horší

veselaopicka
4. únor 2019

@bemo me strasili od prosince ze to bude driv a prdlajs. Termin 26 a 28.1 ...

veselaopicka
4. únor 2019

@priefi datle a lnene nejim ja tomu nejak neverila kamoska to jedla a nic.. ja zkousela vse vanu sprchy horky co vydrzim. Sex.. uklid celyho bytu.. chuzi po ikee 😄😃 utrata 3000kc a nic... tak si rikam noco tak vyvolaji ... v dnesni dobe vyvolavaji kazdou treti...hlavne ze to bude vse ok.

tsasenka
autor
5. únor 2019

@veselaopicka Drzim palecky, treba to prijde z niceho nic. Mne se 3x stalo, ze se porod rozjel v noci (rano hned po vstavani), lezela jsem, spala, byla v klidu a najednou se porod rozjel.Takze ted mozna odpocivej 😉

krisatko
5. únor 2019

@malecek Mě malá taky včera moc nespala. Vstávala v 9 a poprvé usnula až kolem 14 asi na půl hodiny pak v 17 na hodinku a půl a pak až v 8. Ale běda ji položit do postýlky... Ta nemoc nám dává zabrat

halasovci007
5. únor 2019

Holky u nás příšerná noc. Od 8 do půlnoci kolotoč. Malá hodila takovou savli přes celou naši postel a chtěla furt prso. Úplně všechno vypila snad a vždycky dvakrát cucla, usnula a jakmile jsme ji dali do postýlky brek. Mezitím jsme 6x přebalovací pořád nosili. Pak usnula kolem půlnoci a ve 3:14 na spustil monitor dechu. Oba jsme vylitli a malá spokojeně spinkala a asi se zapomněla prostě nadechnout. Tak jsem ji prebalila a trochu si cucla a spala až do půl 7..Já pak na ni zírala jakou dobu jestli dýchá po tom poplachu a cejtim se jak přejet parním válcem

priefi
5. únor 2019

@halasovci007 snad ano 😊 akorat je treba do 15.2.dolozit veskere dokumenty, co chces uplatnit na slevy atd.
@malecek uz se blizi 6.tyden 😉
@ange_de_la_morte jj, davej na brisko i s pahylkem, aspon na chvili

bemo
5. únor 2019

@halasovci007 taky jsme měli divokou noc. Naspala jsem přesně 3 hodiny a teď si tady milostpán spokojeně spinká. Hrozně plakal a taky to z něj pořádně lítalo, asi byl přejezený a bolelo ho bříško. Dneska to zapíchnu hned s ním. Včera mi usnul brzy, ale já chtěla udělat ještě nějakou práci a kdybych tušila jaká bude noc tak jsem se na to vyprdla.
@veselaopicka já si myslím že to přijde samo a držím ti pěsti aby to bylo už brzy.

malecek
5. únor 2019

@krisatko
@priefi no masakr 😇 a od půlnoci s třema pauzama na kojení spí do teď 🙈
A asi má mlíčko v nosohltanu, protože sipe a chroptí, tak jsem posílala video doktorce jestli není nachlazený. Tak to vypadá že jen potřebuje pročistit mořskou vodou tak kapeme.

bemo
5. únor 2019

@ange_de_la_morte tohle je ještě pěkná reakce na miminko. Od kamarádky dcera jí vyváděla hrozné scény. Naše prvorozená na bráchu taky žárlila a dělala schválnosti mě, brášku měla ráda. Byla naštvaná na mě a vždycky něco nutně potřebovala když jsem šla kojit a přebalovat.

priefi
5. únor 2019

My taky super noc... Mikyho trapila zade vic ryma a to jsem myslela, ze uz je na tom lip, takze chyba lavky a jak porad plakal, neslo mi odsavat, protoze s3 mi neudelal podtlak 😔 pak ho bolelo i brisko z toho, jak spatne sal a porad neco. A kdyz uz konecne se mi ho podarilo uklidnit, trochu odsat a uvolnit brisko a uspat, tak zacal ramplovat Maty... takze spanek? Co to je?

tsasenka
autor
5. únor 2019

Tak my jsme dneska měli docela dobrou noc, ale včera to byl teda masakr. To jsem k malému vstávala snad po hodině. Tak nějak jsem si za ty 3 týdny zvykla na nevyspání a už si ráno nepřipadám, jako zombie 😀 Jen mě teda štve, že mladší dcera chodí spát k nám do postele a když tam mám ještě Mikyho jsem z toho celá polámaná.

@priefi Úděl matky 😉 ale jak spí, tak vypadají, jako andílci k sežrání, co? 🙂

lindikova
5. únor 2019

@veselaopicka mas dobrý přístup! Ono to dobre dopadne❤️

pe_tu_ss_ka
5. únor 2019

Taky se přidávám do party nespáčů.. Co bere železo, tak jen brečí z bolení bříška.. Už nám změnili i značku, ale po té je jen malé zlepšení, ale zase po něm začal ublinkávat... Dneska v noci jsme od půlnoci po kojení na střídačku s partnerem nosili... Až před 2 když jsem si s ním lehla v obýváku na sedačku a pevné obejmula, tak po chvíli breku a vzpírání usnul a spal až skoro do 5.. Ale teď přes den se mi ho podařilo poprvé položit na dyl než 5 minut, ale to jsem mu musela pomoct 2x teploměrem, aby se vykakal a vyprděl... Už mám objednanou rektální rourku, až pojede ségra na návštěvu..
A souhlasím @tsasenka když spinká je k sežrání, zvlášť když se že spaní usmívá 😍

bemo
5. únor 2019

Tak holky já už nevím, jestli jsem blbá já a nebo moje tchyně. Minulý týden mi volá kdy se můžou přijet podívat na malýho. Tak jí říkám, že až bude doma i tatínek a to bude až v pátek. Její návštěva totiž znamená že si sedne na zadek a pozve se na oběd a kávičku a zůstanou až do večeře. A dnes mi volá že teda přijede ve čtvrtek, tak jí říkám že jsem jí to snad řekla před týdnem a že nevím proč se mě ptá, když si to zase udělá podle toho jak se to hodí jí. Tak se urazila. Já nevím, vymýšlím si moc?

bemo
5. únor 2019

Ještě podotýkám že je v důchodě. Takže čas má, ikdyz vlastně nemá, tak jako každý důchodce. Já lezu do sprchy po každé návštěvě wc a je mi nepříjemný je tam mít za zády. Když tam bude manžel tak to je pro mě jednodušší. Moje mamka chodí do práce a vždy jezdí tak aby se to hodilo nám.

priefi
5. únor 2019

@malecek my mame mlicko v nosohltanu od zacatku, kdyz si nedam bacha a je silnejsi proud mlika, tece mliko nosankem. Ted pri ryme teda moc ne. A dr.teda doporucila jen prokapat morskou vodou, anebo i vysat?
@tsasenka 😂jo jo... andilci 😍
@bemo budu se opakovat... tchyne, tchan a tchor

Strana